Keresés

Részletes keresés

Okusaba Creative Commons License 2006.05.14 0 0 91
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e valamelyikőtöknek információja a bulgáriai ML-ról?
A 15 éves fiammal szeretnék nyaralni menni - talán utoljára sikerül elcipelni magammal - s egy gondtalan hetet szeretnénk eltölteni. A választás azért esett Bulgáriára, mert még nem túlzottan felkapott hely, s nem szeretjük a nagy tömeget. Az ára a ML árak tekintetében is kedvező. A meghirdetett programok még egy "utálkozó" tizenévesnek is kedvét is meghozták, s nem utolsó szempont, hogy akkor annyit eszik amennyit akar, s az nem kevés. Legutóbb Görögországgal befürödtünk - nem ML volt -, most úgy döntöttünk, hogy inkább legyen drágább, de ne érjen csalódás. Éppen ezért szeretnék az utazóktól információt kérni.
Ha valaki tud, segítsen.
micaamica Creative Commons License 2006.05.13 0 0 90

Szia Rozi,

Természetesen, megírom ha hazajöttem! Ne felejtsd el maj júli 7. után megnézni a topicot, mert beszámolok a tapasztalatokról! 

Előzmény: Rozi2 (87)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.13 0 0 89

Kocsibérlésről: mi kényelmes nyaralók vagyunk, ezért eszünkbe sem jutott máshol körülnézni autóbérlés ügyben, mint a hotelban. ( A hotelon kívül ott nem nagyon van ám más!) Egy napra béreltünk, valami kisméretűt. Az árlista szerint 55 euro volt, nem tudom miért (talán az utószezon miatt) kapásból leengedték 50-re. Arra figyeljetek, hogy túl sokat ne tankoljatok bele, csak annyit amennyit elhasználtok, mert különben kárba vész a pénzetek,( mi így jártunk). Ha előfoglalási kártyátok van, az is 10% kedvezmény!

Mi a Knossosi palotához mentünk kirándulni. Úticsomagot lehet arra a napra kérni, így az ebéd megoldott. Gyönyörű kis krétai falvakon utaztunk át, néha megálltunk, az egész egy csoda. Knossos is tetszett, de előtte itthon olvassatok utánna, mert úgy az igazi. Hazafelé Agios Nikolaos városkában álltunk meg (tulajdonképpen egy kis körutat csináltunk), az valami csodaszép, a tenger több helyen benyúlik, lagúnaszerűen.  Itt vásároltunk, bazároztunk. Az alku nem jellemző.

Megnéztünk egy-két homokos strandot, mert Ierapetrában apró fekete kavics lesz!

Kérdezz nyugodtan, üdv: Cili

Előzmény: Rozi2 (86)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.13 0 0 88

Szia Rozi!

Mi 2002-ben voltunk a Lyktosban, tehát azóta lehet hogy változott, de szerintem max. fejlődhetett. Akkor az én kislányom 6 éves volt, de emlékszem, hogy rácsodálkoztam a bébisarokra, és jól megnéztem. Mindig volt 1-2 féle zöldségpüré csak párolva, minden ízesítés és hozzáadott dolog nélkül. Volt ott egy turmixgép is, és az anyukák ott állították össze azt, amit akartak. ( Friss gyümölcs mindig volt). Mikro is volt. A diétás sarokban pedig natúr párolt húsok (csirke, hal, marha) voltak. "Semmi ízük" nem volt, úgy hogy szerintem pont jó a bébiételbe. Tulajdonképpen a kész dolgokból össze tudsz sok mindent állítani. A magyar társaságban volt egy kisbaba, és tudom hogy az anyukája mondta, hogy kár hogy ennyi bébiételt hozott, mert a shopban is ugyanazok a "Hipp"( akkor ez volt a menő, ma nem tudom mi) és "Miliupa " ételek voltak, mint itthon.

Mindenesetre az a biztos, ha Micaamica megnézi neked!

Üdv: Cili

Előzmény: Rozi2 (86)
Rozi2 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 87

Szia!

Mi két hétre megyünk. Mi kifejezetten a nagy gyerek miatt választottuk ezt a helyet, gondolom, ő is ki fogja bírni :) !

Alig várom az élménybeszámolódat! Ha esetleg célirányosan megfigyelnéd, hogy mit értenek a bébisarok alatt, azt megköszönném. Velünk ugyanis egy bébi is utazik.

(Bébiétel biztos nincs, azt majd gondolom vinni kell valamennyit, és keresni ott egy helyet, ahol lehet venni. ) Olyasmit viszont nem cipelnék, amit nem muszáj.

Előre is kösz!

R.

Előzmény: micaamica (85)
Rozi2 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 86

Szia!

Megnyugtató hallani olyantól, aki járt már ott, hogy klassz hely a Lyktos.

Ha van tapasztalatod a helyi autóbérlésről, örülnék, ha átadnád. Leginkább az érdekelne, hogy célszerű a szállodában intézni, vagy inkább máshol. Túl sok időt nem szeretnék a "felderítéssel" tölteni, ha nem lenne muszáj (mármint az autóbérlők felderítésével nem szeretnék, Krétát azért valamelyest szeretném federíteni, mert még nem jártunk ott!)

Üdv!

R.

Előzmény: Cilikécske (82)
micaamica Creative Commons License 2006.05.11 0 0 85
Majd írok ha visszajövünk, mik a tapasztalatok! Mennyi időre mentek? Mi csak 1 hetet mertünk vállalni a gyerekkel, ennyit még kibir velünk!
Előzmény: Rozi2 (84)
Rozi2 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 84

Szia!

Sajnos nem találkozunk, hacsak nem mentek 8 hétre:). Mi aug. 18-án indulunk, egy 13 éves fiúval.

Üdv.: Rozi

Előzmény: micaamica (83)
micaamica Creative Commons License 2006.05.11 0 0 83

Kedves Rozi,

Mikor utaztok? Mi is odamegyünk június 30.-án. Velünk egy 15 éves fiú jön.

Előzmény: Rozi2 (81)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.11 0 0 82

Kedves Rozi!

A Lyktos egy szuper hely, nekem az eddigiek közül az a kedvencem! Lehet hogy azért, mert ott voltunk először.

Üdv: Cili

Előzmény: Rozi2 (81)
Rozi2 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 81

Kedves Cili!

Köszi a tájékoztatást. Biztosan lesz még kérdésem.

Mi a Lyktos-ba megyünk. Ha bármi parktikus dolog, tanács eszedbe jut, amit jó tudni, örömmel veszem a tájékoztatást. (A hely már le van foglalva, az már nem kérdés, hol lesz a szoba.)

Rozi

Előzmény: Cilikécske (80)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.10 0 0 80

Kedves Rozi!

Én biztos vagyok abban, hogy mindent nagyon fog élvezni az a tini is, aki németül nem beszél. Az animátorok akikkel mi találkoztunk, mind beszélt angolul , és a német nyelvű  gyerekek az iskolában angolul tanulnak, így a gyerekek egymás közt is tudnak kommunikálni-ha akarnak.

Nekem 2 gyerekem van, az egyik tini, eddig a nyelv miatt soha nem ért minket hátrány a sportprogramoknál. Hogy figyelnek-e a biztonságra? Szerintem maximálisan. Mindenesetre azért szóljatok amikor először megy a gyerek vizisíelni, hogy kezdő, mert akkor még óvatosabban fogják húzni! Ha olyan helyre mentek ahol van kajak is, nektek kell figyelni, hogy pl. a tinid ne mentőmellény nélkül menjen ki ( akármilyen jó úszó is) a vízre, mert az animátor a kajakot kiadja( aláírod), de utánna a ti gondotok -és nem veszélytelen.

Ha a tini program keretében szerveznek akármit, bátran elengedheted, pl. az én lányomékat kajaktúrázni vitték, olyan helyekre-öblökbe vitték Őket, ahova velünk nem jutott volna el. Kérdezz nyugodtan!

Üdv:Cili

Előzmény: Rozi2 (79)
Rozi2 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 79

Kedves tapasztalt ML látogatók/animátorok!

Tudom, hogy ML klubok alapvetően a német nyelvű turistákat célozzák meg. Szerintetek egy angolul elég jól beszélő tini boldogul német nyelvismeret nélkül a tini programokon? Lehet a német nyelvismeret hiánya akadálya annak, hogy kipróbáljon "veszélyesebb" tini sportokat(pl: vízisí)? Ezeknél a tini programoknál a gyerekek biztonságára figyelnek eléggé?

TragicLife Creative Commons License 2006.05.08 0 0 78

Gyutimának:

Ha jól tudom a kosi ML classic... ez pedig azt jelenti, h ott nincs net (ha csak hirtelen fel nem szerelték őket gépekkel). Eddig csak az Imperial-okban volt kiváltság a nethasználat!

És igen, még az imperial klubok között is nagy különbségek vannak (pl Törökországban sokkal jobban fel vannak szerelve, több a gép is, mint pl Tunéziában).

Előzmény: Gyutima (77)
Gyutima Creative Commons License 2006.05.08 0 0 77

Sziasztok!

Köszönöm a választ. Tavaly Koson még nem volt sem ingyen sem fizetős, ami egy kicsit fura volt. De akkor ezekszerint már ott is lehet. Igazából nem akarunk ott ülni minden nap, csak 1-2szer az ember szivesen hazanéz, hogy mi újság.

Előzmény: Cilikécske (76)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.08 0 0 76

Gyutimának:

Igaza van TragicLife-nak, Tunéziában alig néhány számítógépgép volt , a recepcióspultnál az előtérben. Iszonyú lassúak voltak, semmire nem tudtuk használni. A Waterworldban viszont volt egy külön terem, 8-10 géppel, gyors és korszerű volt, és októberben hozzá is lehetett férni. Az árban benne volt.

Előzmény: Gyutima (74)
TragicLife Creative Commons License 2006.05.07 0 0 75

Gyutimának:

benne van az árban az internet használat is. De ne valami hatalmas géptermet képzelj el! Nálunk pl 4 db! gép volt összesen a nem kevés vendégre. És persze általában a gyerekek foglalták el, akik folyamatosan játszottak. De általában reggel kevesen használják.

Ja, tavaly még azt hiszem csak az imperialokban volt net.

Előzmény: Gyutima (74)
Gyutima Creative Commons License 2006.05.07 0 0 74

Szia!

Köszönöm az ötletet, ha bármi még eszedbe jut, írjad csak meg! :-) Még annyit, hogy az internet az benne van az All I-ban, vagy azért külön kell fizetni?

Köszi

Előzmény: Cilikécske (73)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.07 0 0 73

Szia Gyutima!

Még a Waterworldról az jutott eszembe, hogy mindenképpen próbáljátok ki a hamamot! Ez egy török fürdő, ami nekünk nagy élmény volt. Először meg se akartuk nézni, olyan félreeső helyen van a komplexumon belül, hogy nehéz is megtalálni. Aztán mindennapos vendégek lettünk.

Mindenképpen fizessetek be egy  "Schaummasszázsra", garantáltan nem fogjátok egyhamar elfeledni.

Üdv.

Előzmény: Gyutima (60)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.07 0 0 72

Szia Tragic Life!

A Djerbai ML-ről tudsz esetleg valami különöset?

Előzmény: TragicLife (71)
TragicLife Creative Commons License 2006.05.05 0 0 71

Nem minden animátornak ennyire rossz ám! Ki lehet fogni baromi jó főnököt, aki soha nem cseszeget, aki hagyja, hogy csináld a dolgod... Össze tud jönni nagyon jó csapat, és nekem szinte csak olyan MLes animátor ismerősöm van, aki nagyon  élvezte a munkát. Azért hozzáteszem, 2 db ment vissza ezek közül!!! Ez szerintem elég kevés!

Én is nagyon jól éreztem magam, de egy másik hotelben, ahol a nyár végét húztam le (és az nem MLvolt). Pont ezek a pozitív élmények miatt mennék megint valahova animátorkodni, de nem MagicLife-hoz! Oda semmi pénzért!!!

Igen a másik a fizetés. Szerintem egyáltalán nem arányos a munkával!!! Oké, hogy megmaradt a pénzem, de nem azért, mert annyira jól kerestem volna, hanem azért, mert nem volt időm elkölteni! Ráadásul különbséget tesznek, hogy melyik animátor honnan jött. Pl egy osztrák gyerekanimátor többet keresett mint én, és ugyanazt csináltuk. Persze vannak eltérések pl a vizisport, biciklis, gyerek, stb animátorok között. De szerintem a gyerekanimátoré aránytalanul kevés. Más animációs cégeknél jóval arányosabb a fizetés, és nem használják ki ennyire az animátorokat!

És igen, a mosolygás meg egy jó álca!:)

Előzmény: Cilikécske (70)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.05 0 0 70

Szia TragicLife!

Igen, Marina volt a neve, a kislányom is emlékszik. Köszi az infókat! ( A nagylányomat (14 éves )nagyon érdekli ez a téma, azért kérdeztem. Egyébként jól megfizetik az animátorokat? Ha tapintatlan a kérdés, ne válaszolj! Azért kár, hogy Te ilyen rossz emlékekkel jöttél el onnét, az összes animátor (főleg Krétán és a Manarban) olyan vidám volt mindig, hogy eszembe sem jutott volna hogy nekik is lehet elegük.

Előzmény: TragicLife (69)
TragicLife Creative Commons License 2006.05.05 0 0 69

Szia Cilikécsk!

Talán Marina-nak hívták? Úgy tudom, ő tavaly is visszament a WaterWorld-be. Én nagyon kedves lánynak ismertem. Biztos csak nagyon el voltak már fáradva...

A Magic Life minden évben tart egy animátor "castingot" minden országban. Én a TUI honlapján találtam egy álláshírdetést, amiben animátorokat kerestek a nyári szezonra. Akkor még nem tudtam, h a M.L-nak. Aztán behívtak az elbeszélgetésre. Voltunk jó sokan. Angolul vagy németül volt az egész. Először elmondták, h mi lesz a feladat, csupa szépet és jót meséltek (igen sok mindent kihagytak), aztán meg kiscsoportonként külön is beszélgettünk. Ez semmi másra nem volt (szerintem) elegendő, csak annyira, h leszűrjék a nyelvtudást, meg h szimpatikus vagy-e.

Aztán pár héttel később már utaztam is a "kiképzésre". És ennyi.

A tréning végén még mindig haza lehet menni (de azt nagyon nem szeretik).

Előzmény: Cilikécske (68)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.04 0 0 68

Szia!

De igen, egy kissé dundi szőke lány volt, a nevére már nem emlékszem, a gyerekeim biztos tudnák, de ők már alszanak. Egyébként hogy lehet valaki pl.egy ML klubban animátor? Nem sok fogalmam van róla.

Üdv.

Előzmény: TragicLife (67)
TragicLife Creative Commons License 2006.05.04 0 0 67

Ciéilécske!

NAGYON köszönöm dícsérő szavaidat! Az ilyen vendégekért érdemes csak animátornak lenni! (:

Az esti táncolásról... nálunk még nekem (gyermekanimátor létemre) is táncoltatni kellett a vendégeket! Leülni nálunk szinte TILOS volt. Ráadásul ha túl sokáig táncoltam  vagy beszélgettem egy vendéggel a főnököm (aki hozzáteszem a bárban ücsörögve, egy sör mellett leste,hogy mi mit csinálunk, számolta!, hogy hány vendéggel táncolunk) szóval ha beszélgettem,  diszkréten rámküldte az aszisztensét, hogy most már menjek máshoz!  Aztán meg másnap a meetingen velem kiabált a ...  Minden nagyon szép és jó lett volna, ha nem kellett volna Live Musicon "felnőttanimátornak" lennem! (:

A Waterworld-ben nem egy szőke, kicsit dundi lány volt?

Djerba az gyönyörű!!! Nem túl nagy a klub, és a tengerpart szerintem ott a legszebb!!! Biztos nagyon jó lesz!!

Előzmény: Cilikécske (66)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.04 0 0 66

Kedves volt ML animátor!

Először is le a kalappal az animátori munkátok előtt, mert az amit ti ott heti hat napban csináltok mindenképp elismerésre méltó. Ha belegondolok, üres lett volna a szálló Nélkületek. Krétán ért az első meglepetés a Lyktos-ban, mindig ott voltatok a sárga pólótokban ahol szükség volt Rátok. 2004-ben a Manarban az volt a legmeglepőbb, hogy az éjszakai táncos esteken azt lestétek, hogy ki van szólóban, és már vittétek is táncolni.( Öreg mamáktól a fiatalokig). A Waterworldban aztán egy kis csalódás ért minket, minden nagyon "imperialos" volt, de az animáció nagyon gyenge. Egy osztrák lány volt egyedül aki valamicskét foglalkozott a gyerekekkel, (kicsit magyarul is tudott-magyar az anyukája), a többiek már lehet hogy az október miatt de nagyon unottnak tűntek. Sajnos mi még magyar animátorral nem futottunk össze, valószínű az októberi időpontjaink miatt. Talán majd az idén Djerbán.

Azt akarom mindezzel kinyögni, hogy igenis nagyon szükség van a jó animátorokra, mert a jó hangulat a hotelban egyrészt Nektek köszönhető!

Üdv.

Előzmény: TragicLife (65)
TragicLife Creative Commons License 2006.05.04 0 0 65

Laca 15nek:

A Sirene-ben volt a térningünk. Nem rossz hely. Melyik épületben lesztek? A főépület nekem nagyon nem tetszett! Az nagyon rusnyán néz ki. De vannak kis villafélék, azokat nem nagyon tudom, mert amikor mi voltunk, még nem voltak bepakolva a bútorok... De van egy nagyon szép teljesen új épületrész, abban laktam én is. Azok a szobák nagyon pöpecek!!!

És hogy mit érdemes kipróbálni? HÁt mindent!!! Ez az all inclusive lényege!!! Miért ne próbálnád ki az összes dolgot (ha már egyszer "ingyen" van)???

Ha pl szereted a vizisportokat, akkor nagyon jó dolgod lesz! Én biztos megtanulnék katamaránozni!!! (Nekünk sajnos nem volt rá lehetőségünk.):

De ott van a vizisí, a szörf, a banán, sbt.

Érdemes még elmenni Antalyába! Az nagyon szép város, és taxival olcsón el lehet jutni! Természetesen jól alkudjátok le az árat!!!!!

Hogy idén vannak-e magyar animátorok azt nem tudom, de könnyen előfordulhat, hogy lesz. Minimum 1 magyar animátor általában minden M.L-ban akad!

Szeptemberben meg szerintem még mindig jó idő lesz!

Jó utat neked így jó előre is! (:

Előzmény: Laca 15 (64)
Laca 15 Creative Commons License 2006.05.04 0 0 64

Szia TragicLie!

Már többször kérdeztem, de Te talán tudsz nekem segíteni. Van infód a török Sirene ML-ről?

Pl.: Mit érdemes kipróbálni (étel, ital, törökfürdő, stb...)?

Vannak e magyar animátorok?

Szeptemberben milyen idő van ott?

Meg minden amit tudsz róla....

Előre is köszi...

TragicLife Creative Commons License 2006.05.04 0 0 63

Szia TobleroneB!

Te melyik céggel voltál, és melyik országban/országokban?

Hát ja,  a magyarok nincsenek erre felkészülve. De szerintem itthon sosem lesz olyan animáció, mint kint... mondjuk nem is vagyok meggyőződve arról, hogy a balatoni turizmus ezt igényelné. Németek már úgyis alig járnak, a magyar mentalitás meg jóval másabb. Az animációt egy kicsit rá kéne igazítani a magyarokra, az itthoni igényekre. Nem tudom, hogy hány magyar viselné el, ha valaki leülne az asztalához este, miközben családi közös meghitt vacsorát tartanak!? :)

Igen, lehet, hogy a magyaroknak túl sok az az energiabomba! :)

Előzmény: TobleroneB (59)
TragicLife Creative Commons License 2006.05.04 0 0 62
Hát ja... a törökországi M.L-ek... Mivel a cég félig török, és az első klubok is ott alakultak, ezeket nagyon felhúzzák! Nagyon odafigyelnek rájuk! Ráadásul ott mindegyik Imperial. Boztos jó és szép lesz. Jókat hallottam a WaterWorld-ről
Előzmény: Gyutima (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!