Déli részen kétszer aludtam: egyszer este 8-kor becsöngettem egy házba (égett bent a villany, gondoltam nem alszanak) Dedinkyben és adtak szállást 250 koronáért . Másik alkalommal ugyanez este 10-kor, nem volt képem sehová becsengetni, a helyi kocsmáros meg átküldött a szomszéd faluba (a tó másik oldalára, Mlinky?) és ott a Slovensky Raj Hotelben szálltunk meg (2+1 ágyas szoba, zsír új, wc-vel, zuhanyzóval) 1500 korona.
Túrista utak lezárását nem tudom, télen még nem voltam, de most fogok menni januárban. Szerintem nincsnenk lezárva, de fel kell készülni a hóra.
Podlesoki kemping faházai. LEgtöbb túraút innen indul ki az SZP északi részén. A faházakban a fűtés igen kiváló, meleg víz van bőven. Bár én még nem tapasztaltam, de több haverom találkozott már egérrel is a házikóban, amit annyira nem díjazott.
Tudnátok javasolni egy jó kis havas, hegyes, erdős helyet Szlovákiában, ahol nem síelés céljából lehetne telelni pár napot kutyástól? Lehetőleg valami olcsóbb, de hangulatos helyet? Érdekelne konkrét falu, panzió cím, név, telefonszám, esetleg net cím!
Ezt 1-2 év alatt nem fogjuk elfelejteni, mert 20-30 méteres fenyők nem nőnek 1-2 alatt. Talán ha eltakarítják majd idővel a "romokat", akkor egy új arcú Tátra lesz vonzó, de jónéhány évtizedig nem látjuk azt, amit megszoktunk.
Ez szvsz. egy olyan dolog, hogy amit a természet lerendezett, azt a természet majd begyógyítja. A Tiszáról is az a rémhír járta, hogy "hosszú évekre holt folyóvá válik". Nem vált azzá. Pedig azt nem is Mother Nature okozta. Nem ez lehetett az első vihar ott a történelemben. 1-2 évig biztosan meglátszanak majd a következményei, aztán majd elfelejtjük ezt is mint múló epizódot.
Nagy Árpád " Tátrai túrák" c. könyve szerint 4.5 óra fel a Csorba tótol a csúcsig, és 3.5 óra vissza.
Szint 1152 m, táv 10 km.
Saját tapasztalat szerint 3 óra fel és valamennyivel kevesebb le.
Hahó! Mindenki hanyagolja a topikot? Megvan ám az első hó Podlesokon!!! Láttam a hétvégén. A Stredne Piecky-n járt már valaki? (Pilatól indul) Eszméletlen jó, próbáljátok ki, bár ne havas esőben.