Nagyon jó lett, Hugi! Mit szólnátok egy szép rózsatörténelemhez? Valahogy nem lenne kedvem száraz eseménytár-szerűt alkotni, de egy olyat, ami tükrözi a topic hangulatát, szivesen. Beletehetnénk a rózsák iránti csodálatunkat (vagy legalább egy részét, hogy a kertünkre is maradjon :-) Catarina Peace Climbing-os szóhasználatához lenne jó igazodni, hogy könnyitsük a keresést.
Teljesen érthető, miért nem jó összeültetni őket, pedig sok kertes könyv ajánlja a társitást, mert igy télen sem "pucér" a rózsakert. Szerintem ha van hó, minden kert szép télen. Még a lim-lomokat is megnemesiti a szomszédban.
Milyen ügyes vagy, hogy könnyen azonositottad a rózsáidat! Segithetnétek nekem az öröklött rózsáimat meghatározni. Nyáron készitek majd róluk jó képeket.
Az enyemeknek van valami bajuk - a szaruk nem birja el a viragokat, allandoan a foldon kotnek ki! Probaltam mar mindent - eddig semmi. Igaz, rengeteg a virag rajta, es tenyleg eleg nagyok - de a szarak lehetnenek erosebbek.
Nagyon szépek az új rózsáid. A Rose Marie Viaud emlékeztet kicsit a Veilchenblaura. :) Felvettem a kapcsolatot Fráter Györggyel. Sajnos már nincsenek neki nosztalgikus rózsái, de felajánlotta a rendeléses lehetőséget Kordestől. Kinéztem pár rózsát, most várom hogy visszajelezzen. Javarészt régi rózsát választottam, de két új nemesítésű fpjtonvirágzó nosztalgikust is. A Jasmina-t és a Pmponellát. Szerintem nagyon szépek. Remélem tud rendelni belőlűk Fráter úr.
Feltettem az előbb említet kettőről két képet, meg még kettőt másik két kedvencemről. A raubritter caak egyszer virágzik, de szerintem gyönyörű. Már régóta vágyom rá. A resht pedig egy rugosa származék, erős illattal, embermagas robosztus bokorral, a leírások szerint. A többi amit kinéztem remontás történelmi rózsa, mind erős illattal. Meg két rugosa hibrid és a Veilchenblau. Láttam róla képet itt a fórumban ami itthon készült és nagyon megtetszett.
Egyébként voltam nyáron a budatétényi rózsakertben, ahol Márk Gergely által nemesített rózsák vannak többségében, de kevés olyan fajtát láttam ami robosztus is, illatos és szép a virága. Illattos pl. alig van. A Nahémához fogható erős illatút talán nem is találtam, pedig majd az összeset végigszaglásztam.
Szia! Ugyanezen a nicken vagyok ott is, főként a kertészeti topicban (Kertészkedők, ide! vagy valami ilyesmi a címe, sajnos most nem működik, így nem tudom megnézni), no meg dekopács, ilyesmik... :-))
Caterinával egyetértek, én sem mindent tudok elolvasni. Lehetne, hogy a termesztő/évjárat és a személyes tapasztalatok helyet cserélnének? Hátha sok lesz a lírika:)