Keresés

Részletes keresés

toki Creative Commons License 1999.04.30 0 0 184
`újra és újra megpróbálom végiggondolni ezt az egészet, és nem tudok rájönni, hogy Milosevics mit csinál, és miért.
per pillanat nekem úgy tűnik, mintha kivárásra játszana ( amolyan minden mindegy alapon ), hátha a nemzetközi közvélemény hatására a NATO meghátrál. ez azt jelenti, hogy sz*rba se veszi a saját népét, inkább eltűri, hogy az egész országát (infrastruktúrát+polgári lakosságot+stb.) letöröljék a föld színéről, csak a hatalma megmaradjon.`

Inkabb elfogadja azt hogy megszalljak az orszagot? Mert a Rambouillet-i egyezmeny errol szol. Meg csak nem is Koszovorol, hanem az egesz orszagban lehetnenek Nato csapatok korlatozas nelkul es mindent ingyen igenybe vehetnenek. Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Ez a valasztasi lehetoseg az emberi jogok neveben? Abban viszont egyetertek hogy a sajat nepe szenvedeseit hosszabbitja meg.

Előzmény: homár (155)
texaner Creative Commons License 1999.04.30 0 0 183
cserny,

Mi került le a napirendröl??? Jobban napirenden van mint barmikor ez elött!

Előzmény: cserny (174)
namam Creative Commons License 1999.04.30 0 0 182
Kik fontolgatták???
Előzmény: toki (180)
namam Creative Commons License 1999.04.30 0 0 181
Kik fontolgatták???
Előzmény: toki (180)
toki Creative Commons License 1999.04.30 0 0 180
HAHAHA

Vilag roheje!

Mikozben nyomorult 40000 liter gazolaj miatt megromlott a viszonyunk a ruszkikkal a Texaco szabadon szallitja az olajat a jugokhoz tovabbra is. Sot...
azt is fontolgattak hogy az olajembargo ne vonatkozzon amerikai cegekre...
Biztos EZZEL a lepessel is az emberi jogokat vedik. HAHAHA

toki Creative Commons License 1999.04.30 0 0 179
Milyen `tartas`? Ugye viccelsz... Az a jatek lenyege hogy minnel jobban tetszunk az USA-nak a tobbi nem szamit. Az se baj ha valotlan dolgokat allitunk...
Előzmény: texaner (157)
namam Creative Commons License 1999.04.30 0 0 178
Romaniarol teljesen rossz elemzest adtal: 1958 ota szinte beszelo viszonyba sem voltak a SZUval, se az utod Oroszorszaggal. Moldavia miatt majdnem a diplomaciai kapcsolatok teljes felfuggeszteseig vittek a dolgot, s kozvetve haboruban alltak egymassal.

Romaniai nem akar Szerbia sorsara jutni, ezert a jelenlegi kormanykoalicio nagyon okosan egyertelmuen a nyugati orientacio mellett tette le a voksat: s a leheto leghamarabb NATO tag akar lenni.

Jelenleg stabil orszagnak a tersegben MO szamit, DE ha a fene fenet eszik is, Romaniabol is nagyon stabil orszagot KELL csinalni, mert ha nem akkor a Roman bili kiborulasa sokkal nagyobb balhe lesz mint a jelenlegi.

Ugyhogy EU-nak es MO-nak is mindent megkellene tennie azert, hogy Romania a jelenlegi, stabilitas fele vezeto uton maradjon. (kereskedelmi kapcsolatok ezerrel, ovatos politikai nyilatkozatok, csurkisztan es funarizmus visszafogasa meg inkabb)

Előzmény: egyiptom_az_igazi (176)
toki Creative Commons License 1999.04.30 0 0 177
Bubu!

vegre kezdesz gondolkodni. Pozitivan csalodtam benned. Bravo

Előzmény: bubu (173)
egyiptom_az_igazi Creative Commons License 1999.04.30 0 0 176
??? reszletesebben please
Előzmény: baltimorileny (172)
namam Creative Commons License 1999.04.30 0 0 175
Bocs, en nem allitottam, hogy Dandot szerbek gyilkoltak meg. Sot kifejezetten irtam, hogy mivel kriminalis jellegu musorokban is utazott, ezert teljesen mas iranybol is erkezhetett a dolog.
Azt mondom, hogy rajuk kenodott a dolog, mert hogy vallalta szerb (vagy valaki szerbek neveben) es tovabbi fenyegetesek is voltak bbc ellen.
A fantomkep alapjan egyebkent akar francia is lehet a pasi, az tuti hogy nem jamaicai.

A hozzaszolas lenyege az volt, hogy a szerb hatalom vagy direkt vagy amatorsegbol fakadoan mindent megtesz, hogy meg jobban befeketitse magat!

Előzmény: cserny (174)
cserny Creative Commons License 1999.04.30 0 0 174
naman irja:

>Minden belso ellenzek nyilt es durva elhallgattatasa.

Kedves Naman, haboru van a szerbeknel ha esetleg meg nem tunt volna fel. Ahelyett hogy bekeben vartak volna nehany evet a kovetkezo valasztasig, es mindent megtettek volna Vuk Draskovics nepszerusiteseert (pl. Vuk Draskovics aki felviragoztatja majd Szerbiat, stb) ehelyett a NATO eroszakhoz folyamodott es ezzel Milosevics malmara hajtotta a vizet. Most mar cseszhetik.
Egyebkent az interneten olvastam egy ottani civil naplojat, aki panaszkodik hogy nem tud elmenni oda ahova akar es azzal szerelik le ot a katonak hogy haboru van. El tudom kepzelni a szituaciot: amikor az a kerdes hogy hogyan allitsak meg a varhato szarazfoldi tamadast, amikor elvaras az hogy mashogy nem megy akkor az eletuk aran is ki kell loni azt a k*rva M1A-tankot akkor odajon hozzajuk egy polgarember es eloadja hogy: "Keremszepen en meg akarom latogatni a nenikemet de nem adnak benzint..." - nyilvan nem orultek neki. (a szituacio persze nemikepp tulzo)
Azt allitottad hogy azt az ujsagironot Angliaban a szerbek oltek meg. Mit tudsz amit mi nem?

nils irja:
>1. Van egy ki*****tt nemzetközi megállapodás; mit tartalmazhat egy humanitárius segélyszállítmány és mit (pl.
>stratégiai üzemanyagot) nem.
>2. Ruszkikkal megbeszéljük, hogy jön a segély - üzemanyag nem lesz benne.
>3. Megjön a segély a határra, megrakva üzemanyaggal, magyar határőrök megállítják: Fiúk, nem így beszéltük
>meg...
>4. Ruszki: Fuj, rohadt magyarok, gyere haza nagykövet.

Ketsegkivul lehet igy is nezni a dolgokat, de ha en ranezek a terkepre akkor azt latom egy eleg nagy a tavolsag Oroszorszag es Szerbia kozott. Szerintem egy gepkocsioszlop nem all meg tankolni a legkozelebbi benzinkutnal (ki is szaritanak) hanem tartalykocsik is mennek velunk. Egyebkent meg nem tudnam megmondani hogy az az eszveszejto mennyisegu gazolaj (4 tartalykocsi) mennyit segitett volna a jugoknak ha tenyleg nekik szantak volna.

nils irja:
>Ebből ugye világosan következik, hogy Orbán Viktor szolgalelkű és gerinctelen.
>Ugye jól értem? Vagy nem?

Talan nem. Az hogy sikerult elerni hogy a szarazfoldi tamadas a Vajdasagban lekerult -egyenlore- a napirendrol, ez a magyar politika sikeret jelzi. Szerintem rajottek arra, hogy a vajdasagi magyarokat a magyar politikanak kell tamogatni, mivel a NATO ezt nem teszi meg helyettuk.

bubu Creative Commons License 1999.04.30 0 0 173
en csak ideztem egy velemenyt, ugyanis tobbfele velemeny is hozzaferheto
maradjunk annyiban, hogy ha nem kezdenek ott es akkor bombazni, hanem esetleg gondolkoznak elotte, 700 000 alban meg ma is a sajat konyhajaban fozne :-(
lehet hogy megoltek vona 20at a szerb milicistak azota, de a jelenelgi taktika mellett szazakat meszaroltak le :((

ha ervekre van szuksged keress ra Goldhagen nevre valahol bizts fent van a neten, o azt szeretne ha szerbiat ugy szallnak meg a nato haderok, mint nemetorszagot a 2. vilhab utan.

Előzmény: homár (139)
baltimorileny Creative Commons License 1999.04.30 0 0 172
Erre szoktak mondani, hogy "terben, es idoben tajekozatlan". De mondd csak tovabb, hadd mulassunk.
Előzmény: egyiptom_az_igazi (171)
egyiptom_az_igazi Creative Commons License 1999.04.30 0 0 171
Romania a ruszki nagy testvertol fuggott mindig is marcsak foldrajzi ertelemben is mert a masik nagy testver a francia igazabol erdemben nem nagyon tamogatja oket
2, romania azert eleg hasonlo szoveget nyomat mint az orosz testvere
Előzmény: Obi wan (170)
Obi wan Creative Commons License 1999.04.30 0 0 170
Honnan veszed, hogy a románok csak úgy átengedték volna őket?! Ők már régóta nem puszipajtások a ruszkikkal!
Előzmény: egyiptom_az_igazi (169)
egyiptom_az_igazi Creative Commons License 1999.04.30 0 0 169
Igen, igen Orbán megszívta a dolgot mert.
1. az egész provokáció volt mert romanián keresztül bármit szállithatnak mert mindig is puszi pajtások voltak
2, mi a fenenek provokaljuk a ruszkikat, át kellett volna engedni a határon és majd a nato, ensz barmok elkaptak volna ott, legalabb lett volna ingyen benzinük
nils Creative Commons License 1999.04.30 0 0 168
Texaner!
A segélyszállítmány visszafordításához (minden egyébtől eltekintve):
1. Van egy ki*****tt nemzetközi megállapodás; mit tartalmazhat egy humanitárius segélyszállítmány és mit (pl. stratégiai üzemanyagot) nem.
2. Ruszkikkal megbeszéljük, hogy jön a segély - üzemanyag nem lesz benne.
3. Megjön a segély a határra, megrakva üzemanyaggal, magyar határőrök megállítják: Fiúk, nem így beszéltük meg...
4. Ruszki: Fuj, rohadt magyarok, gyere haza nagykövet.
Ebből ugye világosan következik, hogy Orbán Viktor szolgalelkű és gerinctelen.
Ugye jól értem? Vagy nem?
nils
egyiptom_az_igazi Creative Commons License 1999.04.30 0 0 167
Hurra, egyre jobban ugy nez ki, hogy rovidesen itt a nato szarazfoldi offenziva.
Az egeszben az a szep, hogy ok sem kulonbek a szerbeknel
1. civileket gyilkolnak
2. a szerbeknek mibe fog kerulni a lebombazott dolgok ujjaepitese? es ugye ezt nem ny. eu-i vallalatok fogjak csinalni irtozatos haszonert.
3. nem kivanok katona lennei egy hodito jellegu haboruban
4. egyre tobb embert mozgositanak m-on, nem hiszem hogy csak viccbol
ennyi
levente.torkoly Creative Commons License 1999.04.30 0 0 166
I am from Voivodina. Hungarian minority from north of Serbia. Na szoval itt elek Pesten, de a szuleimnek nincs ekkora szerencsejuk. Mellesleg, egyetemista koromban imadtam a Dunaba pisalni az egyik lebombazott hidrol. A legoregebbrol. Most mar nem fogok, de talan nem is akkora baj, megoregedtunk mindannyian.
Előzmény: Obi wan (165)
Obi wan Creative Commons License 1999.04.30 0 0 165
Topic off
Yes, I'm from Hungary. And you?
Topic on
Előzmény: levente.torkoly (164)
levente.torkoly Creative Commons License 1999.04.30 0 0 164
Ne haragudj, Obi wan, te biztosan Anyaorszagi vagy, vagy nem?
Előzmény: Obi wan (163)
Obi wan Creative Commons License 1999.04.30 0 0 163
texaner!
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de kicsit szűk látókörűen gondolkodsz! Itt most nem arról volt szó, hogy ezzel a 4 üzemanyagtartállyal fog győzni a szövetség vagy veszteni a szerbek, hanem a tesztről és a továbbiakról. Egyrészt Mo-nak, mint szomszédos országnak példát kell mutatnia a jövendőbeli NATO-tagoknak, másrészt meg kellett végre mutatni a ruszkiknak azt, hogy igenis végleg átálltunk a nyugathoz!
Ahogy Hofi mondta volt: Látod itt van mikrofon a szám előtt. Miért, miért... hogy ne mondhassa senki, hogy a levegőbe beszélek. Látod...van egy másik is előttem: hogyha az egyik netalántán átállna az ellenséghez, akkor még mindig ott a másik!
Szóval szvsz a magyar kormány csak egy mikrofont hagyott maga előtt, s ez a NATO felé megy.
PS:Érdekes módon a fehérorosz szállítmánnyal semmi gond nem volt és ők jegyzékben köszönték meg a segítségünket. A napokban az oroszok megint útnak indítottak egy segélyszállítmányt a szerbeknek, de mivel a meg nem nevezett országok nem engedték meg a légterükön való áthaladást, ezért a szállítmány úticélját is megváltoztatták az oroszok. Ha jól tudom az albánoknak jutott végül is a segély.
levente.torkoly Creative Commons License 1999.04.30 0 0 162
A TEXACO amerikai ceg.

Előzmény: Törölt nick (160)
levente.torkoly Creative Commons License 1999.04.30 0 0 161
Tegnap, vagyis ma ejjel nagyon heves volt, hallgattam a Szabad Europa Radiot.
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.30 0 0 160
Dehát a TEKSZAKO ártatlan, azt mondta, ő csak Montenegrónak szállított, ahol is megígérték neki, hogy nem adnak belőle Milónak.
Tényleg milyen nemzetiségű ez a cég, most már áruld már el :)))
Obi wan Creative Commons License 1999.04.30 0 0 159
Még meleg hír:
"Szaloniki görög kikötővárosból úton van a NATO szárazföldi hadereje Macedóniába, a csapatok felvonulási területére. Egy brit szállítóhajóról csütörtökön 12 Challanger harckocsit, hét 155 milliméteres önjáró löveget, ágyúkat, 16 páncélozott csapatszállító járművet, 160 terepjáró gépkocsit, 34 konténer hadfelszerelést tettek partra. Ugyanebbe a hajóba berakták a Macedóniából távozó ENSZ megfigyelők 127 gépkocsiját és felszereléseiket. Ugyancsak csütörtökön egy francia hajó is hadfelszerelést hozott a görög kikötőbe. Még szerda este Szaloniki repülőterére három szállítógépen 400 brit katona érkezett. Egy vonatszerelvényről a városban 30 könnyű harckocsit rakodtak le, személyzettel és felszerelésekkel együtt. A kirakodást a helyi vasúti dolgozók tiltakozó akciója több órára megbénította. A NATO ellátó szolgálatának vezetői fontolóra vették, hogy közúton, trélereken vigyék a harckocsikat Macedóniába.
A Magyar NETLAP katonai szakértője szerint a Jugoszlávia elleni szárazföldi offenzíva megindítása szemmel láthatóan belátható közelségbe került. Jóllehet a magyar kormány kategorikusan cáfolja a NATO ez irányú szándékait, a katonai erő összpontosítása valószínűsíti, hogy Budapesten vagy alulinformáltak a kormányzati vezetők, vagy megint letagadnak valamit. A szárazföldi támadás megindításához a napokban még 4000 brit és német katona érkezik Macedóniába. A NATO katonákat Skopje és Kumanovo repülőterén helyezik el."
Szóval mégis igaz az a bizonyos osztrák lapértesülés, mely szerint már szombaton megindulhat valamiféle szf. akció?
Szvsz az a cél, hogy visszatelepítsék a menekültek egy részét a saját hazájába.
Sárkány Creative Commons License 1999.04.30 0 0 158
Tiszta erőből igazat adok neked, bár nem úgy indult a dolog hogy le akarják égetni magukat. A NATO ugy gondolta, hogy 3 nap alatt majd megmutatják hogy mire képesek. Taktikailag is, és a legszupetebb fegyvereit és technikáit is láttatni akarta. hát nem jött össze nekik. Mi + most léptünk be. Pont a legjobbkor ahogy szoktuk.
Előzmény: texaner (141)
texaner Creative Commons License 1999.04.30 0 0 157
Csak azt aruld el miert volt olyan nagy hös a hör-seg azzal a visszatartott 4 üzemanyagszallitoval, amikor MEG MA SINCS OLAJEMBARGO Jugo ellen, csak a Haburot indito NATO szeretne ha nem szallitananak olajat Szerbianak. Mi 4 tartalykocsi visszatartasaval elertük, hogy visszahivja Moszkva a budapesti nagykövetet, miközben a TEXACO (hadd ne aruljam el a nemzeti hovatartozasat a "headquarter-je" Huostonban van meg a mult heten is szallitott olajat Szerbianak! (Igaz a Vasingtoni orosz követet sem rendeltek haza.) Csak ne lennenek a politikusaink ilyen elkepesztö modon streberek, ha a Viktornak csak annyi tartasa lenne Clintonnal szemben mint Kadarnak volt Brezsnyevvel szemben!!!
Előzmény: Obi wan (149)
Obi wan Creative Commons License 1999.04.30 0 0 156
Azért én biztos vagyok benne, hogy amit a szövetség mond az sem fedi teljesen az igazságot! A teljesebb igazság valósiózínűleg csak néhány év (évtized) múlva derül ki. Szm gondolatmenetére én sem tudok rájönni! Ha van akinek minden perc drága, akkor az ő! Az ő országát bombázza sz*rrá a Nato. Ezt csak vagy mérhetetlen egoizmusnak(és presztízsnek?) vagy pedig eszetlenségnek lehet értelmezni, ha egyáltalán érdemes ezzel foglalkozni. Persze vegyük figyelembe, hogy szm-nek nehéz gyermekkora volt, talán most ez ütközik ki benne. Szvsz ezt a palit el kell tüntetni valami rácsos épületben!! A lehető leghamarabb!!!
Előzmény: homár (155)
homár Creative Commons License 1999.04.30 0 0 155
hát igen, sajnos ez is benne van a pakliban. az, hogy a NATO elhallgatta, nem tudom, mennyire fedi a történteket. kb 10-12 óra után beismerték, hogy mi történt, meg azt is, hogy miért. elképzelhető, hogy ennyi idő kellett az eset kivizsgálásához.
persze az is elképzelhető, hogy valóban el akarták hallgatni az egészet. a NATO titkolózása ellen sincs semmi biztosíték.

újra és újra megpróbálom végiggondolni ezt az egészet, és nem tudok rájönni, hogy Milosevics mit csinál, és miért.
per pillanat nekem úgy tűnik, mintha kivárásra játszana ( amolyan minden mindegy alapon ), hátha a nemzetközi közvélemény hatására a NATO meghátrál. ez azt jelenti, hogy sz*rba se veszi a saját népét, inkább eltűri, hogy az egész országát (infrastruktúrát+polgári lakosságot+stb.) letöröljék a föld színéről, csak a hatalma megmaradjon. ezt az ürgét nem szabad a helyén hagyni.

Előzmény: texaner (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!