Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2024.09.16 -1 1 5916

Így gondolkozol: aki nem azt hiszi, amit te hiszel, az nem mond igazat. "

Te valami bődületes tévesztésben vagy....

Én nem hiszek, én vagy tudok, vagy nem, a többit mérlegelem a gondolkodásom logikai érvek alapján...

Hitre épülő vallások hívői hisznek, és nem azok akik nem hitre építenek...

Nem elég bizonyíték az elmúlt 1 millió év, avagy legyen 200 000 év, netán 2 ezer év?

Mond, meddig mehet el egy hívő a hazug teológiák hazudozágait védve?

Tetlegességig, netán mások lejáratásáig, megbélyegzéseig, esetleg meglincseléséig?

fel tudsz mutatni egy hívőt, aki feltámadt a halálból?

Megkérdeném akkor miért is halt meg?

Ha semmi logikai gondolati készséged, mert elfogadtál igazságnak egy butító mesei teológiai misztikumot, akkor neked kellene igazolnod, hogy van feltámadás, mondjuk a gyülidben tapasztaltak alapján, talán itt az ideje, hogy felsorolj neveket, akik már több ezer éve feltámadva élnek...

Előzmény: suta3 (5912)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.16 -2 1 5915

Az bizonyítva van, hogy elhiszi.

Csak az nincs, amit.

Ha valaki elhisz valamit, attól elvárható, hogy képes azt bizonyítani.

Ha nem képes, az komolytalan.

Amúgy, ha lenne egy 30 éves gyermeked, aki elhiszi a Mikulás létét, ugye nem "felsőrendűbbnek" éreznéd magadat?

Hanem?

Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.16 -2 0 5914

Te elhiszed a "Hétfejű és tűzokádó sárkányt"?

Vagy Iluska kikel a Tündér ország tavából, a beledobott rózsa lévén?

Zeusz hattyúként megreszelte Lédát?

Mennyiben más, hogy egy faipari dolgozó a tevékenysége melletti "tanításai" miatt, kivégeztetik, majd meztelenül elhagyja sírhelyét, nekivágva a júdeai éjszakának?

És persze hívői körökben is vita folyik, mennyire "isten", vagy a teste az minő?

:-)

Mi alapján dönt aki elhiszi, és miért nem támad benne kétsége?

Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.16 -2 1 5913

Az emberek, az állatok, a növények nem élnek örökké.

Vita tárgya lehet?

Mi alapján tételeznéd fel, hogy ez a szabály, emberekre, állatokra, növényekre NEM IGAZ?

Nekem van reményem a jövő felé, de nem egy nonszensz mese alapján.

A gyermekeim, és az ő gyermekeik által.

Nem baszcsizom meg a biológia, az élet tényeit egy ókori mitológiai mű alapján.

Az életem az egyszeri, és megismételhetetlen!

Abból hozom ki a tartalmat.

Hinni bármit lehet!

Re és inkarnálódás, na meg "feltámadás".

Mi az alapja?

Tény? Bizonyíték?

Elárulom: nulla, zéró, semminemű nincs.

Ha van a kezedben, diódban, valami bizonyíték, gyere elő vele!

HINNI BÁRMINEMŰ OSTOBASÁGOT KÉPES AZ EMBER!

Láthatod, a néni a csillámszárnyú kígyót is.

Te meg be sem mernéd vallani, miféle hiedelmekre tettél szert!

Talán mert okkal ostobának vélne, még egy ötödikes gyerek is, akinek van ismerete.

Előzmény: suta3 (5909)
suta3 Creative Commons License 2024.09.16 -2 0 5912

Így gondolkozol: aki nem azt hiszi, amit te hiszel, az nem mond igazat. Ilyen egyszerű, bár te sem tudod bizonyítani az állításaidat. Meg sem fordul a fejedben, hogy az általad vélt igazság nem fedi le a valóságot. Ez bizonyára azért van, mert te felsőbbrendűbbnek érzed magadat valamiért, hiszen mi másért lenne a te szavad hihetőbb a többiekénél bizonyítás nélkül.

Előzmény: Paleokrites (5910)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.16 -2 0 5911

Hívő társad az ő elméje által, komolyan úgy gondolja.

Te vajon mit is gondolsz komolyan vállalhatónak, a Biblia alapján?

Tán még nem is tisztáztad magaddal?

Előzmény: suta3 (5907)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.16 0 1 5910

az egész élet egyféle ciklusokból áll, az utódlásban lenne az öröklét és nem egy halott feltámadásábnan, aki ezt tanítja az félrevezeti az embereket, nem mond igazat, nemhogy bizonyítani nem tudjátok, mert miért is nekem kellene bizonyítanom a nem létező dolgokat, de a bibliai írásokból kihámozható, hogy ez a feltámadásos mese egy fikció, értelme nincs, ahogyan az örökké élésnek sem!

Előzmény: suta3 (5909)
suta3 Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 5909

"Nincs feltámadás, soha nem volt, nem is lesz!"

Mindezt nem tudod bizonyítani, ahogy én sem az ellenkezőjét. Úgyhogy az agresszív viselkedésedből visszavehetnél. Én annyit azért látok, hogy aki a Biblia szavait hiszi, annak van reménye a jövő felé, de akik azt hiszik, hogy a biztosan közelgő haláluk a végső pusztulás, azoknak még ennyi sem adatik meg. És mivel mindkettő csak hit és nem bizonyosság, miből gondolod, hogy az önmagad által kreált, vélt igazság a valóság?

Előzmény: Paleokrites (5908)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 5908

Nem csak Pál név alatt firkász írt sok badarságot, hitető képzelményeket, hanem sok ismeretélen nevesített is...

Nincs feltámadás, soha nem volt, nem is lesz!

Előzmény: 11_11 (5906)
suta3 Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 5907

Ez a topik nem Ellen Gould White írásairól szól, hanem a Bibliáról.

Előzmény: 11_11 (5901)
11_11 Creative Commons License 2024.09.16 -2 0 5906

Korintusiaknak írt I. levél   15. fejezet:1……..

A halottak feltámadása. 8 Utánuk pedig, mint egy elvetéltnek, megjelent nekem is. ..10De Isten kegyelméből vagyok az, ami vagyok, s rám árasztott kegyelme nem maradt bennem hatástalan. Többet dolgoztam mindegyiküknél, igaz ugyan, hogy nem én, hanem az Isten kegyelme, amely velem van…. 18 Sőt azok is elvesztek, akik Krisztusban haltak meg. …20De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül…. 24Azután következik a vég, amikor is (Krisztus) átadja az Istennek, az Atyának az uralmat, miután minden felsőbbséget, hatalmat és erőt megsemmisített….. 26 Utolsó ellenségként a halál semmisül meg, hiszen „mindent lába alá vetett”…. 33Ne hagyjátok magatokat félrevezetni! A gonosz beszéd megrontja a jó erkölcsöt. 34Legyetek józanok, és ne vétkezzetek! Némelyek ugyanis nem ismerik az Istent. Azért mondom ezt, hogy szégyelljétek magatokat….

A feltámadt test tulajdonságai. 38 Isten testet ad neki tetszése szerint, minden magnak neki megfelelő testet. ….42 Ilyen a halottak feltámadása is. Romlásra vetik el – romlatlannak támad föl. 43Dicstelenül vetik el dicsőségben támad föl. Erőtlenségben vetik el – erőben támad föl. .45Ahogy az Írás mondja: „Ádám, az első ember élő lénnyé lett”, az utolsó Ádám pedig éltető lélekké….

Előzmény: Paleokrites (5902)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.16 -2 0 5905

Minden esetre érdekes, amikor a mese és fantázia is túldimenzionálható.

Előzmény: Paleokrites (5904)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 5904

nem, nem szeretnék érvelni az ázsiai mesék női hormonizálásáról... :)

Előzmény: Zellem Estelen (5903)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.16 -2 0 5903

Érvelni szeretnél?

" A kígyó akkor az egyik legbölcsebb és legszebb teremtmény volt a földön. Szárnyai voltak és röptében káprázatos fényben ragyogott, a csiszolt arany színé­ben tündökölt” (Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó, 27. o.)."

:-):-):-)

Előzmény: Paleokrites (5902)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 5902

Mégis érdekes módon a második teremtés betoldásban a kígyó igazat mondott... Miért teremtene ellenséget Isten magának?

Miért mesei Ádám és Éva története?

Örökéletfája, tudás fája és a bűnnek kikiáltott emberi tényező a kíváncsiság, hogy tényleg jó é az a gyümölcs amire kitételek vannak?

Isten azt mondja, ha eszik belőle, meghal, a kígfyó pedig azt mondja, hogy nem hal meg...

akkor kinek volt igaza?

az írói fantaszma agymenésnek, vagy  igazából nem így történtek a dolgok, hanem úgy is lehetséges, ahogy az első teremtésnél?

Előzmény: 11_11 (5901)
11_11 Creative Commons License 2024.09.15 -2 0 5901

A KÍGYÓ

Olvassuk el 1Móz 3:1, 2Kor 11:3 és Jel 12:7-9 szakaszait! Ki a kígyó? Hogyan csapta be Évát?

A szöveg úgy kezdődik, hogy „A kígyó”. A mondattani elemzés rámutat a hangsúlyra: a héberben a „kígyó” a mondat első szava, határozott névelővel. Ez arra utal, hogy a kígyó ismert szereplő, mintha az olvasónak tudnia kellene, hogy kicsoda. Valós létezését tehát a fejezet már az első szavától kezdve megerősíti.

A Szentírás a kígyót Isten ellenségeként azonosítja (Ézs 27:1), „akit ördögnek és Sátánnak neveznek” (Jel 12:9, ÚRK). Az ókori Közel-Keleten is a kígyóval személyesítették meg a gonosz hatalmát.

„Hogy észrevétlenül végezhesse munkáját, Sátán felhasználta médiumként a kígyót, amely nagyon alkalmas volt csaló szándékának leplezésére. A kígyó akkor az egyik legbölcsebb és legszebb teremtmény volt a földön. Szárnyai voltak és röptében káprázatos fényben ragyogott, a csiszolt arany színé­ben tündökölt” (Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó, 27. o.).

Bármilyen formában is jelenik meg az ördög, a Biblia sosem pusztán hasonlatokban szól róla. A Szentírás úgy mutatja be Sátánt, mint aki valóságos lény, nem csupán a gonoszságot vagy az ember sötét oldalát jelképező retorikai szimbólum vagy elvont fogalom. A történetben a kígyó nem Isten ellenségeként jelenik meg. Ellenkezőleg! Utal Isten szavaira, elismétli azokat, látszólag támogatóan. Vagyis kezdettől fogva láthatjuk, hogy Sátán szívesen idézi Istent, és amint a későbbiekben is szót ejtünk róla, Isten Igéjének szavait ismétli (Mt 4:6).

Figyeljük meg azt is: a kígyó nem kezd el azonnal vitatkozni az asszonnyal, hanem olyan kérdést tesz fel, ami azt a látszatot kelti, hogy elhiszi, amit az Úr nekik mondott. „Csakugyan azt mondta az Isten…” (1Móz 3:1)? Tehát már elejétől kezdve láthatjuk, hogy milyen ravasz és megtévesztő valójában. A terve pedig bevált.

Sátánnak sikerült megtévesztenie a bűntelen Évát az Édenben, tehát mi mennyivel sebezhetőbbek vagyunk! Mi a legjobb védelem a csalásai ellen?

Paleokrites Creative Commons License 2024.09.15 -1 0 5900

Két dolgot ne keverjünk össze...

Isten és a biblia, ember és Isten...

a bib lia nem istenség, nem szent és sérthetetlen, de nem is csupa igazság, avagy a hitetés melegágya ismeretlen szerzőktől, alolnek tekintélyt adtak...

Én nem vagyok vallási báb és van véleményem, ahogyan Jélzus is szól a tanítványainak, meg kell vizsgálni mi igaz, ha nem teszed és elfogadod a vallási hittételeket igazságnak, Isten szavának, akkor te egy megtévesztett ember vagy!

Előzmény: suta3 (5898)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.15 -2 0 5899

Itt nem a görög mitológia a téma.

Így kérdéses az lenne, mi az a tanítás, ami a zsidó mitológiából vagy a rá telepített Jézus mítoszból máig alkalmazható.

Ha valaki egy ókori irodalmi művet szőröstül, bőröstül elhisz napjainkban, nos az súlyos probléma.

Te elhiszed, hogy a Föld oszlopokon áll, az égbolt szilárd, a kígyó beszélni tud?

Ha igen, az a hívői attitűd nem igazán konform korunk ismereteivel!

Rettenetes nagy csúsztatás az is, ha összemossuk azt a szitut, amikor született a Biblia, és elfelejtenénk, ma 2024-et írunk!

Igényelnéd a bizonyítását, hogy a Föld nem 6000 év körüli? Vagy miként lehetséges 4 arcú és 6 szárnyú lény, aki folyton énekel?

Igazság van ezekben?

Nagyfokú doktrináltságot feltételezek a h.sz.-ed alapján!

Amit persze tetéz az "igehelyes" fenyegetésed!

Igehelyes. De vajon helyes-e?

Előzmény: suta3 (5898)
suta3 Creative Commons License 2024.09.15 -1 0 5898

Sajnálattal látom, hogy a Biblia igazságait megkérdőjelező emberek a Bibliában hívőket támadják. S bár bizonyítani egyik tábor sem tudja a saját igazságát, mégis jól látszik, hogy kik a gyalázkodók és az agresszorok. Sajnos ez a világ ezt az utat választotta: az erőszakosságot és a szabadság elpusztítását a rövid ideig tartó, öldöklő emberi hatalomért cserébe.

"És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül... És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg... És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel... Az ég és a föld elmúlnak..." (Mt. 24:12, 22, 30, 35)

11_11 Creative Commons License 2024.09.15 -2 0 5897

János evangéliuma  10. fejezet 1-42 v

A jó pásztor.

1„Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshonnan hatol be, az tolvaj és rabló. 3 Az őr kinyit neki, a juhok pedig megismerik a hangját. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. 5 Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem ismerik a hangját.”

6Ezt a példabeszédet mondta nekik Jézus, de nem értették, mit akart vele mondani…. 8Azok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. 9 Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-be jár és legelőt talál. 10A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen. 11 Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért...14Én vagyok a jó pásztor, ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, 15 mint ahogy az Atya ismer engem és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért…..

Jézus Isten Fiának nevezi magát. 28 Örök életet adok nekik, nem vesznek el soha, nem ragadja ki őket a kezemből senki…. 35Ha már azokat is isteneknek mondta, akikhez az Isten szólt, és az Írás nem veszítheti érvényét, 36 akkor hogy vádolhatjátok káromlással azt, akit az Atya megszentelt és a világba küldött, azért, mert azt mondtam: Isten Fia vagyok?

37Ha nem Atyám tetteit viszem végbe, ne higgyetek nekem. 38 De ha azokat viszem végbe, akkor ha nekem nem hisztek, higgyetek a tetteknek, hogy végre lássátok és értsétek: az Atya bennem van s én az Atyában vagyok.” …

Jézus átkel a Jordánon. 41 Sokan fölkeresték, mert így gondolkodtak: „János ugyan egyetlen csodát sem tett, de amit mondott róla (Jézusról), az mind igaznak bizonyult.”…..

Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.15 -2 0 5896

A Jób könyve, az a maga formájában az ember egyfajta gyalázása!

Kinyírják a gyermekeit, óbégat, majd kap helyette (?) másik hetet, és akkor minden frankó?

:-O:P:-(

Bele sem megyek, mert ilyen mélységei az ostobaságnak elrettentenek!

Előzmény: landdie (5893)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.15 -2 0 5895

Bizony!

Máriának kövezés járt volna. És nem is óbégatott, hogy valaki cefetül árnyékolja....

De Isten már csak ilyen:-)

Kollektív büntetés az Özönvíz meséjében?

A "Mindentudó" és "Mindenható" nem képes szelektíven?

Ha hinnénk, ráfoghatnánk, hogy elcseszte a Föld édesvíz készletét.

Nem tudott csiribázós megoldást? Még az állatokat is kiirtotta? Pláne a növényeket?

Mária jól megárnyékolása helyett, kitehette volna a kis Immánuelt valami fűzfakosárba...

Volt ilyenre példa  a mesében;-)

Előzmény: Paleokrites (5892)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.15 0 0 5894

Ah, ez a Jóbságos könyvecske....

El tudom képzelni, hogy egy teremtő vallásirodalmi istenség mérőzsinórral szaladgál, majd betonszerű alapot rak le, no meg terveket készít, hisz elvégezte a mérnöki szak mellett a csillagőászati és egyéb tudományos szakokat, főleg előre megtervező kúrzusokat, hogyan is legyen minden ami lett..., aprólékosan...

Persze Jóbbal jól kitolt a fia által, aki vádolta Jóbot, hogy bezzeg így, bezzeg úgy akkor nem hinne istenségekben, ha az egész csalűdjűát kiírtja ésd Isten hallgatott a sátánságra?

Ja, majd jutalmul kapot egy új családot?

Osten ennyire hiú, önző, követelőző, büntető, és szenvedtető?

e így képzeled Jób istenét keresztényként keresztény ustenbség alapnak Jézussakl a nagy szeretet minaképében?

Ja, Isten a forgószélből beszél, nem tud egyenesen szembenáézni áldozatával és szerinted Jób istensége nem követett el hibát, kicsi bűnt sem úgymond " teremtménye " ellen? Ja nem, mert ő a nagy Ő?

Előzmény: landdie (5893)
landdie Creative Commons License 2024.09.15 0 0 5893

"Olvasom a hívői oldalakon, mekkora nézet béli különbségek léteznek, ki és miként, hogyan képzeli....

Kell legyen mézesmadzag, (vagy légypapír?)!.."

.

A bibliai Laposföld teremtésénél és alapozásánál pontosan ilyen madzag

segítségével tervezte az Úr a Laposföldet.

Sajnos egyedül kellett tartania a madzag két végét, talán ezért is 

szúrta le Jóbot, mikor megkérdezte, hogy hol volt abban az időben! :)

Károli Gáspár » Jób könyve » 38. fejezet

1Majd felele az Úr Jóbnak a forgószélből és monda:

4Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat!

5Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt?

6Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét;

:)))

Előzmény: Zellem Estelen (5891)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.15 0 2 5892

Csak egy kis bibliai érdekesség:

5Móz 22,22 Ha rajtakapnak valamely férfit, hogy férjes asszonynyal hál, ők mindketten is meghaljanak: a férfi, a ki az asszonynyal hált, és az asszony is. Így tisztítsd ki a gonoszt Izráelből. "

" És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél. 31. És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK. 32. Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét; 33. És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az ő királyságának vége nem lészen! 34. Monda pedig Mária az angyalnak: Mimódon lesz ez, holott én férfiat nem ismerek? 35. És felelvén az angyal, monda néki: A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért a mi születik is szentnek hivatik, Isten Fiának. "

Azt gondolom, hogy itt a keresztény misztifikáció egy nagy hazugsággal rukkolt elő egyházi firkász evangélisták hitelessé tételében, miszerint Isten gyermeket inszeminált, csinált bárhogyan is egy férjezett nőnek..., amiért Isten saját törvénye alapján ki kellett volna Istent, szentlelket, szentlszellemet és Máriát végezni..., de inkább kreáltak ebből egy szuperment..., világmegváltót, ami eleddig vaslahol eltűnt, senki nem tudja hova...

Isten felcsinált egy férjes asszonyt, hogy testben megszülessen ő maga emberként és egyben saját fiaként, ez valahogy kiveri a biztosítékot a lényegüléses mesék által!

Előzmény: Zellem Estelen (5891)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.14 -2 0 5891

Olvasom a hívői oldalakon, mekkora nézet béli különbségek léteznek, ki és miként, hogyan képzeli....

Kell legyen mézesmadzag, (vagy légypapír?)!

És özv. Lakinger Béláné, elhiszi, ami ment a mítoszban az Istennel egyidős (?) fiának (?) egyszer (?) az neki is menni fog, mert gyakran koptatja a templom padját, és issza az esperes, plébános, v. bárki szavát, aki a szószékről hinti azt, amiről fogalma sem lehetne.

Ahány hívő, annyi ELKÉPZELÉS!

De minden irodalmi mű esetében fenn áll az, hogy "mire gondolt a költő?", ami alól egy ókori irodalmi alkotás miért is lenne kivétel?

Persze van az a szint, ahol a vallási hit, akár még pozitív is lehet.

Ám azt nem tenném nagyon magasra, még ha tanult és képzett elmék is hatása alá kerülhetnek.

/mint ahogy egy professzor is bedőlhet, mondjuk egy 8 osztályt végzett csalónak...

Előzmény: Paleokrites (5890)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.14 0 0 5890

nem csak nem értik, hanem hisznek egy csaliban, ami majd elvezeti őket a nagy paradicsomba és ottgyönyörködnmek a  képelt isteneikben, ez az örökké tartó reménység tabletta, szellemi tápszer...

Előzmény: Zellem Estelen (5888)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.14 -2 0 5889

Bocs!

RANDOM

Előzmény: Zellem Estelen (5888)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.14 -2 0 5888

Józanság????

Még a ramdom kiollózott igehelyeket sem értik!

El vannak szakadva a valóságtól, tömegesen.

Előzmény: Paleokrites (5887)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.13 0 0 5887

z elmúlt 2000 lv igazán kijózanítólag hat, de tovagöngyölik a nagy hantáziát a vallások...

Előzmény: Zellem Estelen (5886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!