Keresés

Részletes keresés

Csordaszellem emulátor Creative Commons License 2006.02.05 0 0 240
Pontosan, ez egy felületes könyvből való idézet volt. Én olvastam azt a könyvet, iszonyat.
Előzmény: cloaked (238)
Édy Endre Creative Commons License 2006.02.05 0 0 239
Előzmény: Zsoltee29 (235)
cloaked Creative Commons License 2006.02.05 0 0 238
ezt most valami újságból vágtad ki?;Đ
Előzmény: Zsoltee29 (235)
Édy Endre Creative Commons License 2006.02.05 0 0 237
[Szerintem a kozsói "zene" hozza ki az emberből a rosszat. :)]
Tömegember emulátor Creative Commons License 2006.02.05 0 0 236
Ökörségeket beszélsz szektás.
Zsoltee29 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 235
A sátánizmus egyik fő terjesztője a rockzene, amelyen keresztül a divat révén a tinédzserek jelentős részét eléri. A heavy metal zenét játszó rockzenekarok sokszor okkult jeleket, szimbólumokat használnak öltözetükön, lemezborítóikon, és gyakran dalszövegeikben is a Sátánt dicsőítik. Sok fiatal csak külsőségeknek tekinti ezeket, de a gyengébb személyiségű, befolyásolható kamaszok könnyen kerülhetnek általa a sátánista okkultizmus hatása alá. Különösen igaz ez akkor, ha a divatnak hódolva, kedvenceik öltözetét utánozva magukra öltik az obskurus szimbólumokat, ezzel mintegy jelt adva, kinyilvánítva szimpátiájukat az okkult világ felé. A hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb zenekara, az ausztrál AC/DC „Highway to Hell” (Út a pokolba) című albumának borítóján az együttes énekese a Sátánt idéző alakban, szarvakkal és bojtos farokkal látható. Egyik dalszövegük bizonyítottan motívumot szolgáltatott egy 1985-ben Amerikában történt brutális gyilkosságsorozathoz, amelynek elkövetője az együttes rajongója volt. Tevékenysége megdöbbentő pontossággal idézte fel az AC/DC „Night Prowler” (Éjszakai portyázó) című dalának világát. Hasonló népszerűségnek örvend az Iron Maiden zenekar, amelynek kedvenc témái a varázslás és a barbárság, és akik első sikeres lemezük leghíresebb számát az Antikrisztusnak dedikálták. A vérontásról, szadista gyilkosságokról és ördögi ceremóniákról éneklő Megadeth énekese kevéssé meggyőzően azzal érvel, hogy bár ismerik a dalaikban megjelenő témákat (varázslás, sátánista áldozatok, belek kiontása), úgymond „nem helyeslik” azokat. Ez azonban nincs ráírva lemezeikre, így a zenéjüket teljes odaadással hallgató fiatalokra ugyanolyan igéző hatással bírnak ezek a dolgok, mintha bevallottan propagálnák azokat.
Éppen ilyen hévvel hirdeti a háborút, a kábítószert és az agyonverést a Metallica, melynek koncertjeit a közönség „Halj meg! Halj meg!” kántálása kíséri. Más együttesek is előszeretettel választanak sátánista kapcsolatokat és az okkultizmus iránti szimpátiát sejtető neveket, mint például Satan, Sodom, Black Sabbath vagy Possessed (Megszállottak).
necronomicon Creative Commons License 2006.02.04 0 0 234
nem tudom ki találta ki azt, hogy a metál a Sátán zenéje, de nagy hülyeséget mondott.....
Deimoss Creative Commons License 2004.10.04 0 0 233

mi az igaz:

"Az is lehet, hogy a következő szörnyeteg aki felperzseli a világot a sátáni gonoszságával, lehet soha nem is hallgatott metál zenét hanem valami nagy hatalmú, művelt üzletember, aki Wagnert hallgat."

Tehát lehet, hogy Wagner a Sátán zenéje;]

Előzmény: mi az igaz (230)
lépcsömászó Creative Commons License 2004.10.04 0 0 232
Ámen.
Előzmény: req999 (231)
req999 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 231
Lépcsőmászó, köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet.

A hozzászólásodból úgy éreztem, hogy nem kívánod a témát tovább boncolgatni. Legyen így.

Minden jót a következő beszélgetésig!
Előzmény: lépcsömászó (229)
mi az igaz Creative Commons License 2004.10.03 0 0 230

Ezek szerint minden dilettáns egy potenciális veszélyforrás?

Vagy csak azok akik túlzottan komolyan veszik önmagukat?

Vagy a nagyon buták?

Esetleg a nagyon okosak?

Nem lehet tudni kiből, hogyan lesz szörnyeteg.  

Abban egyetértünk, hogy egyáltalán nem a metál zene képviseli a gonoszságot vagy a sátánizmust.

Ahogy ezt egy katolikus templomba járó idős nénike gondolja.

Az átlagos metál zene amelyik kifejezetten nem szellemi tartalmú dolgokkal foglalkozik, hanem arról szól, hogy milyen képmutató és hazug világban élünk az nem tesz senkit a sátán megszállottjává vagy gonosszá.

Ha valamiben " káros" lehet ez a zene akkor annyiban mint mondjuk egy mai agymosó szcientológiai sikerességi tréning vagy az állandó brazil tévé sorozatok és reklámok nézése vagy az a társadalmi és szociális környezet amiben élünk.

Valamilyen irányban életmódjában, gondolkodásában erőteljesen befolyásolhatja az embereket, főleg a fiatalokat.

Egy idő után annyira erre az életmódra és ideológiára figyel, hogy nem biztos, hogy meglátja majd mi van ezen kívül.

Főleg ha állandóan ilyen zenéket hallgatnak és kritikátlanul elfogadják azt az ideológiát amit ezekből a zenékből hallanak és követik azt az életmódot is amit a metál énekes hirdet a színpadról.

Szerintem nem az a valósság vagy nem az az "igazság" amit a metál zenékben talál meg a mai fiatal ,és még igazi értékeket pusztító is lehet ha valaki a metál zenében kifejezett életmódnak vagy túlzásoknak akar megfelelni így akar élni.

Mert van azért kritizálni való ebben a rock&roll vagy metál ideológiában is.

Annak metál zenének amiben a sátánt emlegetik, vagy amelyekben valamilyen kifejezetten démonikus tartalma van a szövegnek, szerintem biztosan van ennél több negatív hatása is.

De szerintem sem a metál zene a fő ellensége a kereszténységnek és az embereknek sem.

Ha a keresztény vallástörténelmet nézzük akkor abból egyértelműen kiderül, hogy a régi középkori pápák többett ártottak a kereszténységnek mint a sátánista zene.

Az is lehet, hogy a következő szörnyeteg aki felperzseli a világot a sátáni gonoszságával, lehet soha nem is hallgatott metál zenét hanem valami nagy hatalmú, művelt üzletember, aki Wagnert hallgat.

Tényleg nem lehet általánosítani.

Előzmény: Vigor (228)
lépcsömászó Creative Commons License 2004.10.03 0 0 229
Szia, req!

A sátán minden istentelenség forrása a földön. Egyik foglalkozása, hogy megkísért. Aktuális élethelyzeted alapján fölkínál mindenféle könnyű utakat, rövidtávú örömöket. Mindezek hosszú távú hatása, hogy értéktelen és érdektelen emberré válsz önmagad, a közösség és Isten számára. Másik foglalkozása, hogy vádol. Ha mégis a jó mellett döntesz valamilyen kérdésben, akkor megkeresi azokat a pontokat, amelyek miatt ez a részedről merő önzés, és lelki üresség volt.

Ami a sátán lényegét illeti, arról nem tudok neked nyilatkozni. Ha pl. azokat nevezzük személynek, akik képesek a szeretetre, akkor a sátán nem személy, mert nem képes ilyesmire. Más definícióból elérkezhetünk olyan meghatározáshoz, hogy a sátán személy. Mivel azonban a Biblia meglehetős tartózkodó a sátán személyiségi problémáinak a leírásában, én sem tudok mást tenni, mint tartózkodni.

A sátánizmus és rockzene c. ópusz bevezetője egyébként nem rossz. 30 oldalban jól összefoglalja a sátánról szóló katolikus megfontolásokat. A továbbiakat illetően szerintem némi humorérzékkel többre jutott volna, dehát ennyi telt tőle.

Ami a sátáni jelképeket, gondolatokat használó zenét illeti, úgy érzem, leírtam, mit gondolok róla. Butaság ilyen nagy enerigával ennyire üres tartalmat nyomatni. Ha komolyan gondolják, az nagy baj, ha nem gondolják komolyan, akkor komolytalanok. Metál, vagy nem metál, ugyanez a véleményem, de persze tény, hogy főleg a metál van tele ezzel a butasággal.
Előzmény: req999 (227)
Vigor Creative Commons License 2004.10.02 0 0 228
Kedves lépcsőmászó,

szerintem sátánokból több is van, és némelyik zeneszerzéssel is foglalkozik. Hitler is festett képeket, nemde?
Előzmény: lépcsömászó (226)
req999 Creative Commons License 2004.10.02 0 0 227
"Számomra úgy tűnik, lényegi vita nincs köztünk."

Hát, mivel főleg kérdezősködtem, aligha lehetett volna ebből vita. :]

"Ezért ökörség akármilyen zenét neki tulajdonítani szerzői értelemben."

Akkor mégis mivel foglalkozik őkelme? Hogyan tevékenykedik manapság? Most nem vagyok igazán képben, és nem tudom, hogy _neked_ milyen az elképzelésed Sátánról: egy bizonyos személy ő, aki egyfajta maffiafőnökként tesz ezt-azt esetleg különféle hatalmú csatlósok igénybevételével, vagy pedig egy elvont fogalom, ami egyszerűen csak annyit jelent, hogy "minden olyan tevékenység, ami a keresztényi ideállal ellentétes"?

"Keresztény metál: na bumm."

Nana, ne ítélj elhamarkodottan! Meghozta a kedvem ez a topic, és egész koradélután Saviour Machine-t hallgattam, és akad néhány meglehetős daluk. Ízelítőként a Jesus Christ című számot felraktam ide (4,8 Mbyte, kisebbre nem ment sajna): http://scythe.hu/mp3/Saviour%20Machine%20-%20Jesus%20Christ.mp3
A szöveg itt olvasható: http://www.inlyrics.com/printerfriendly.php?lyric_id=77675
(Úri becsületszavamra: ez nem trükk. :])

"Azért a metálosok körében erősen felülreprezentált ez a fajta butaság más művészeti ágakhoz képest, ebben remélem, nincs vita köztünk."

Persze hogy nincs vita. Ma ez a divat.

">> egyedül maradni:
vannak ilyesfajta tapasztalataim."

Jó-jó, de lehetne kicsit bővebben? Az előző hozzászólásom végén feltett kérdéseim továbbra is érvényesek volnának, elvégre ez egy fórum...
Előzmény: lépcsömászó (226)
lépcsömászó Creative Commons License 2004.10.02 0 0 226
Szia, req!

Számomra úgy tűnik, lényegi vita nincs köztünk.

Különvéleményeim: Sátán van, de nem foglalkozik zeneszerzéssel. Ezért ökörség akármilyen zenét neki tulajdonítani szerzői értelemben.

Keresztény metál: na bumm. Kritikám nem általában a metál-zenére irányult, hanem arra a sok dilisre, aki mindenféle sátánista jelképet aggat magára, mert ettől menő meg lázadó, meg minden. Azért a metálosok körében erősen felülreprezentált ez a fajta butaság más művészeti ágakhoz képest, ebben remélem, nincs vita köztünk. Nem elfelejtendő továbbá, hogy "akinek nem inge, ne vegye magára".

egyedül maradni:
vannak ilyesfajta tapasztalataim.

Előzmény: req999 (225)
req999 Creative Commons License 2004.10.02 0 0 225
"Sátántól származó zene? Ez nyilván ökörség."

Hogy érted azt, hogy "ökörség"?

Úgy, hogy (a) butaság, ilyesmi elképzelhetetlen, hiszen Sátán csak babona; vagy pedig úgy, hogy (b) ez csúnya, rossz dolog, aminek nem volna szabad léteznie, mert olyan jellemzők találhatók meg ezekben a zenékben, amiket Sátánhoz lehet társítani?

A "metal" fogalom szerintem túlságosan tág, és talán ma már köztudott, hogy nem kevés kifejezetten keresztény -- a tagok világnézetét illetve a dalszövegeket, eszmei mondanivalót tekintve -- metalzenekar tevékenykedik. http://www.metalforjesus.org -- van FAQ is, meg hét pontban összefoglalva olvasható a keresztény rockzene melletti érvelés (nekem főleg az 5. és a 6. pont tetszik). Ami meg a sátáni gondolatokat illeti, az nem korlátozódik a művészetágak közül csak a metalra.

"Ha komolyan vesszük, akkor menjenek a fenébe."

Szélesítsük az ismeretkörünket! Most, hogy már tudjuk, hogy léteznek keresztény metal zenekarok, akik bizony meg-megéneklik a Sátánnal kapcsolatos dolgokat, akár a tragiko-romantikus luciferi bukásról vagy az "embergyilkos" fenevadról legyen szó -- ők is menjenek a fenébe?

"A nem vesszük komolyan, akkor az azt jelenti, hogy az egész zenéjük, ergo az egész lázadásuk komolytalan."

Tapasztalataim szerint a "gonosz" külsőségekben tobzódó zenekarok minimum 90 százaléka ebbe a kategóriába sorolható. Ma ez a rakkenroll. Aztán kinövik.

Vóriorz ov Satin

"Azt hiszem, az egész sátánizmus leginkább arról szól, hogy "rólam minden kritika lepereg, én azt csinálok, amit akarok"."

Bizony, aztán van nagy csodálkozás, amikor kiderül, hogy nem elég a pózolás, és hogy a krampusz nem adott nekik lángszórós tekintetet, se más menő fegyvert. :]

Papa fenyít
(A képeket a www.szanalmas.hu kitűnő postjait követve leltem. http://fdj.org/akbauer/interviews/thoth/ illetve http://www.hyde40.freeserve.co.uk/BLACK%20METAL%20UBER%20ALLES.htm)

"A baj az vele, hogy egy idő után az ember nagyon egyedül marad."

Ebből a kijelentésből arra következtetek, hogy személyes tapasztalatot is szereztél, akár úgy, hogy beszélgettél valakivel, aki így járt. Mit mesélt, hogy jutott odáig? Hogy jutott el hozzád? Hol van most?
Előzmény: lépcsömászó (224)
lépcsömászó Creative Commons License 2004.10.02 0 0 224
Sziasztok!

Azt gondolom, először is érdemes átgondolni a birtokos esetet:

"Sátán zenéje" - Sátántól származó zene? Ez nyilván ökörség.

"Sátán zenéje" - Sátánról szóló zene? Na itt már nem ilyen egyszerű a képlet.

Két eset lehetséges: vagy komolyan vesszük, hogy a lázadó urak a Sátánról énekelnek, vagy nem vesszük komolyan. Ha komolyan vesszük, akkor menjenek a fenébe. A nem vesszük komolyan, akkor az azt jelenti, hogy az egész zenéjük, ergo az egész lázadásuk komolytalan. Akkor meg azért menjenek a fenébe.

Azt hiszem, az egész sátánizmus leginkább arról szól, hogy "rólam minden kritika lepereg, én azt csinálok, amit akarok". Ez a póz nincs túl messze attól, amit a sátán akar tőlünk. A baj az vele, hogy egy idő után az ember nagyon egyedül marad.
oerdoeg Creative Commons License 2004.10.02 0 0 223

igen, valóban az.

ez meg a Sátán kedvenc magazinja, jól:

www.subterra.hu

hogy a webmestert idézzem:

"Lesz itt minden ami szem-szájnak ingere, kritikák, interjúk, képek, kitekintő, hörcsögfasz, meg komolyság, meg rinyálás meg röhögés.
Van metál meg nemmetál. A trágárság amúgy nem jellemző. Az egész oldalon két illetlen szó van, ez a második: puni. "

Előzmény: Wallace (-)
Hostile Creative Commons License 2002.06.17 0 0 222
Satanas666: az említett 4 zenekarból 2-t ismerek, és rendszeresen hallgatok is. Miből gondoltad, hogy olyanban foglalok állást, amiről nem tudok semmit? :) Azt továbbra is tartom, hogy a norvég black zenekarok többségénél a sátánizmus egyszerű image, amit felvettek a zene kapcsán. Gondolom te is tisztában vagy azzal, hogy a sátánizmus nem azt jelenti, hogy elkenek valami festéket az arcomon, és kecskevért iszogatok ebéd után. Egész komoly filozófiai rendszerek kapcsolódnak hozzá, és szoros kapcsolatban áll a kereszténységgel is, de nem hiszem, hogy ezzel újat mondok. Sokkal mélyebb annál, mint amit 1-1 ilyen zenekar mutat. És hozzáteszem, hogy a legtöbb ilyen fiatal suttyónak köze nincs a dologhoz, attól függetlenül, hogy akár 500 könyvet is elolvasnak a témáról, vagy szeánszokra járkálnak a közeli erdőbe. Ezek mind nevetséges téveszmék, amik a különféle filmek, és hitelesnek tartott régi könyvek alapján elterjedtek.

Persze, ha egy kicsit is művelt lennél a témában... ;))

Előzmény: Satanas666 (220)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.17 0 0 221
Igyekszem normalis lenni.
Sajnos a fanatikus orultek, de meg inkabb a feluletes tomegemberek miatt nagyon rossz hire van a keresztenysegnek. Jogosan...

Hallottam mar Jabob's Dream-t, tenyleg eleg jo, de en a kemenyebbeket szeretem. :) Pl. kedvencem a Paramaecium(.com). Meg is rendeltem toluk a CD-iket. A honlapjukon levo mp3-ak miatt... annyira jok.

Satanas666 Creative Commons License 2002.06.17 0 0 220
szerintem mielött a norvég zenekarokról nyilatkozol, ismerned is kellene őket. Nem tudom, mennyit mondanak Neked az olyan nevek, mint Limbonic Art, Dimmu Borgir, Abyssos, Immortal, stb.? Persze ha egy kicsit is ismernéd őket, nem mondanád azt, hogy fingjuk sincs a sátámizmusról.
Előzmény: Hostile (219)
Hostile Creative Commons License 2002.06.17 0 0 219
Eleve a topic-cím feltételezés röhej, úgyhogy inkább pár vicces dolgot mondanék:

1) tavaly kint voltunk szigeten, egy haverommal bóklásztunk a különféle sátrak között. Egyszercsak lerohan egy nő azzal, hogy a rokkzene a sátán műve. Halkan kuncogtunk, és megkérdeztük, hogy mire alapozza. Előkapott egy kis füzetecskét, hogy ebben aztán meg van írva minden. A füzet elején a KISS együttes volt látható. Rögtön eszembe jutott, hogy "I was made for loving you...", mint hihetetlenül sátánista dalszöveg :))) Aztán azzal érvelt, hogy a számítógépet is az ördög csinálta. Mit ad Isten ;), a haverommal mindketten programozók vagyunk :))) Ekkor már kitört belőlünk a röhögés, és odébb álltunk. Mi következik ebből? A rokkzene vagy a metál sátánista mivoltát olyanok találták ki, akiknek fingjuk nincs erről a zenéről, és mint ilyenek, tökéletesen inkompetensek bármiféle kijelentés tételére. Hozzáteszem: ezek az emberek úgy általában a zenével kapcsolatban műveletlenek.

2) pár évvel ezelőtt kezembe került egy könyv, valami óberkodó iq-fighter magyar író műve (az is lehet, hogy fordította valahonnan), amiben mindenféle zenekarról _bebizonyítja_, hogy sátánista. Csak kettőt emelek ki, akikre emléxem; szerinte ezek a zenekarok bizonyíthatóan sátánisták: Beatles, Michael Jackson. Kurvanagy! :)))))

Amúgy még a norvég black metal bandák többsége is olyan, hogy valójában fingjuk nincs a sátánizmusról; nagyon ritka, hogy valaki tényleg komolyan foglalkozik a dologgal. A gyújtogatásnak meg a tyúknyak-kitekerésnek semmi köze a sátánizmushoz. Szóval röhej...

Találjuk ki, hogy az összes gyógyszerész, traktoros, költő és operetténekes sátánista, aztán terjesszük el. Kb. ennyi értelme lenne annak is.

Artension Creative Commons License 2002.06.15 0 0 218
Na, akkor elmesélek egy sztorit, amit a haverom osztott meg velem. Egyik rocker barátja egyik napról a másikra "megtért" és az összes CD-jét, kazettáját kalapáccsal összetörte. Nem azokat tovább a barátainak, nehogy a sátán őket is befolyásolja. Ezek után bármikor találkoztak, semmiről, semmi normális dologról nem lehetett a gyerekről többet beszélni, csak a megtérésről. Így a barátásg is megszakadt.

Szerintem az ilyesfajta történetek nevetségesek, mint ahogy pl. a Sing Singes Cerka "megtérése" is. Jó lenne egy józan (!!!- remélem, te az vagy) keresztény ember véleményét ismerni...

Ja, ha még nem ismered, akkor ajánlom neked a Jacobs Dream-et, ők is alapvetően keresztény gondolkodású zenekar és nagyon jó kis US power muzsikát nyomnak.

Előzmény: Törölt nick (217)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.15 0 0 217
A Number of the Beast akkor se tetszett, mikor meg nem voltam kereszteny... :) Sot, olykor azt is elkovettem, hogy az album hallgatasa kozben attekertem ezt a dalt. :)
Artension Creative Commons License 2002.06.11 0 0 216
Tehát ha jól értem, hiába jó a zenéje mondjuk a Number of the beast-nek, a Black Sabbath c. nótának (vagy helyettesítsd be bármivel, de feltételezem, ezek esetleg jó példák), a szöveg miatt soha nem hallgatnád???

És ehhez mit szóltok:
Dio-God hates heavy metal. Marha jó nóta, fel is raktam bonusnak az új lemezére.

Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 215
Kereszteny zenek kozott is csak olyanokat hallgatok, amelyeknek jo a zeneje is. Van kozottuk sok, amelyek vannak olyan jok, mint a nem kereszteny bandak.
Amugy hallgatok nem keresztenyeket is, ha jo szoveguk van. Ilyenbol is van sok.
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.06.11 0 0 214
Most komolyan, nem hatalmas faszság ez az egész sátánizmus-fóbia egyeseknél, ráadásul pont egy zenével kapcsolatban?

Sátán zenéje, ugyan már, ugyan már, sem a metalnak, sem más zenének nincs semmiféle köze ehhez. Milyen jó gumicsont egy téma ez, szerintem még 20 év múlva is elő-előrángatják majd.
Pusztán azért, mert vannak metalzenekarok - egyébként a műfajon belül a kisebbség -, akik okkult témákkal foglalkoznak, egyszerűen röhejes ilyen következtetésekre jutni.
Aki valóban ismeri a műfajt, az már ezt a felvetést is komolytalannak tartja.

Hogy a szöveg szinten kik mivel foglalkoznak, zenében nem is nagyon fontos. Másrész ilyen alapon pl. Händelt is ki lehetne kiáltani sátánistának, pusztán azért, mert az oratóriumaiban gyakran van szó róla.

Előzmény: Artension (213)
Artension Creative Commons License 2002.06.11 0 0 213
Végigfutottam a topikot és nem tudom, endi itt van-e még, de érdekelt volna, hogy az általa felsorolt keresztény bandákat csak keresztény mivoltuk miatt hallgatja?
Stílusban ugyanis igencsak eltérnek egymástól...

Ezek szerint egy zeneileg ugyanolyan jó, vagy jobb zenét, amiben esetleg szerepel a sátán, ördög vagy bármi, már meg se hallgatna?

Ez csak annak kapcsán jutott eszembe, hogy ismerek egy metalos srácot, akiről azt hallottam, hogy van valami vallásos "beütése" és mivel azt mondta, hogy pl. a Maident meg a Priestet nem szereti, de lehet, hogy azért, mert náluk olykor van szó ilyesmiről?
Ugyanis kb. tudom, kik a srác kedvencei (főleg Gamma Ray, Helloween, Rhapsody stb. meg a mai fiatal true metal bandák), de egyik sem "sátánista" olyan értelemben, mint mondjuk a Maiden.

Filburt Creative Commons License 2002.05.29 0 0 212
Hali,

Jo a topic, csak aki szerint a metal tisztan satani zene, az meg nem hallott metalt. Nem mondom, Saviour Machine-tol ki tudok akadni, de biztos csak az en gyomrom kenyes. B;-)

Az alant emlitett William Blake az a WB, aki vmikor a XVIII. sz-ban elt Angliaban (es pl. a Tangerine Dream is dolgozott fel tole ezt-azt)? Ha igen, ez meglep, mert jopar verset jopar, a taoban jaratos ismerosom abszolut taoista hangvetelukent tartja szamon. B-)

Magyarul megszerezheto valahol a konyv?

Sziasztok,

Filburt

B Ewing Creative Commons License 2001.11.08 0 0 210
Bocsi, elnéztem, ez nem a nyúszkúlmetál fórum. A koncert sátáni lesz, gyertek el!
És ez most tényleg igaz, nem csak reklám, mint a nyúszkúl...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!