Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Ezek aztán megadják a módját! A baszk tartományi önkormányzat hétfőn a bilbaói Guggenheim múzeumban fogja köszönteni Unai Elorriaga európa bajnok, Leire Olaberria olimpiai bronzérmes pályakerékpárosokat.
Én nem követem annyira a versenyzők mindennapjait mint ti, de a fiára is emlékszem régebbről Talán le is kattintottam őket családi kötelékben valamelyik touron... Nem bánnám, ha még láthatnám az apja nyomdokaiben valamelyik touron zöldtrikóért hajtani!
A spanyoloknál az ősz a meghívásos kritérium versenyeké, amelyek október elején Valenciában kezdődnek, és szinte karácsonyig, december közepéig tartanak. Az elsővel mindjárt egy rossz hír is érkezett. Joan Llanares olimpai bajnok, olimpai ezüstérmes visszavonul az aktív pályafutástól. 18 évet töltött versenyzéssel, érthető, hogy elfáradt. A kitűnő pályversenyző mallorcai, és ezért pályaversenyző létére minden évben elindult a mallorcai kihívás nevű évadnyitó országúti versenyen. Jövő februárban már nem lesz ott a rajtnál. Hiányozni fog. :-(
Jó pihenést, sok sikert kívánok neki a civil életben, találja meg a boldogságot az "eke szarvánál" is.
De nem csak az aranyat becsülik meg, hanem a kisebb, de számukra éppoly fontos sikereket is. A lista a baszk pályakrékpárosnő olimpiai bronzérmével kezdődik. Nem fujjognak rá, hogy jaj csak bronz, hanem ere is nagyon büszkék.
Abszolút igazad van Vanda. Klöden annyi mindenen ment keresztül, hogy nem vethetjük a szemére az idei évet. De remélem, hogy jövőre jobb éve lesz(bár 3. lett a Pro Tourban, szóval az nem rossz) és lesznek személyes sikerélményei is.
Nagyon kedvelem, még a magentásoknál kedveltem meg, nagyon szurkoltam neki a Touron, hogy sikerüljön a 2. hely. T-mobile-osnak még annyira nem szurkoltam, mint akkor. :)