Nem tudom, mióta vannak a Radnóti honlapján a részletek, én most vettem észre: Bástyasétány 77
Patkó (SzT - jól kezdődik!), az önkormányzati mindenes, üzleti érdekei miatt, egyszerre utalja ki három fiatal lánynak és három fiatal fiúnak, a felújítandó, romos műemlék jellegű házat, a Bástyasétány 77-et. És hogy mi lesz mindebből?
Egy kedves, fordulatos mese, sok szerelemmel, humorral, csalással, fülbemászó slágerekkel és tánccal!
"Szervét Tibor Versinyinje maga a férfikispálya." Már megint pont azt nem értem, ami rá vonatkozik. Elmagyarázná valaki? Erre a típusra mondják manapság, hogy "kispályás"?
A három nővérről jelent meg kritika a mai Magyar Narancsban: "Sok apróság és nagyság - mindent összevetve ez az előadás nem durran akkorát, mint hajdanán a nyíregyházi, pedig több benne az önmagában jó alakítás. Rudolf Péter suta Tuzenbachja, Bálint András megkérgesedett Csebutikinje, Csankó Zoltán önsorsrontó Andreje érvényes és érdekes, Kulka János Kuliginje több is ennél: veszedelmes és fenyeget. Szervét Tibor Versinyinje maga a férfikispálya."
Felvételi előkészítő Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakra felvételi előkészítőt indít Szervét Tibor, a Radnóti Színház színésze 2003 január, február, március hónapban.
Ha érdekel, hívd a 06-20-362-52-56 telefonszámot.
Engem bizony érdekelne! Színész mondjuk sosem leszek, én a nézőtéren érzem jól magam.
Ma megvettem életem első Zsöllyéjét (ez elég hülyén hangzik). Szerencsére még kapható az októberi szám (Sinkó címlap), amiben a III. Richárdról is írnak. A két kép közül az egyiken Kulka SzT-vel, a másikon Ónodi Eszterrel látható. :)
- Az előadás eleje felé SzT és Csankó szemben állt egymással, mindegyik nagyon mondta a magáét. Egy idő után SzT abbahagyta, mert Csankó blabla szöveget mondott, amit ő nem bírt röhögés nélkül hallgatni. Mi meg taps nélkül nem bírtuk. :)
- Csankó a Munkadal közben az asztalra lépve majdnem felborult, meg is állt egy pillanatra. Később Adél alatt is megbillent egy kicsit az asztal.
- Adél érkezése után az asztalon üldögélt és Lucrezio nevét mondta volna Csankónak, de nem sikerült ezért ő is megjáratta kicsit a nyelvét valami blablával.
- Most nem akadt el Adél pulcsija a ruha zipzárjában, látszott, hogy óvatosan vette le, a csuhája viszont kicsit elakadt.
- SzT cipője beleakadt Gubás Gabi menyasszonyi ruhájának az aljába, de nem feltűnően, mert úgyis a földön feküdt, ki tudta venni.
- Csankó gratulált Széles T.-nak az esküvőhöz, közben megpendítette annak hozentrógerét, ami visszacsapódott Széles T. mellkasára.
- "Beletettél egy bambinout a hasába!" - mindez valami cigányos akcentusban hangzott el.
- Gubás G. éneke: "Az ember ... hintán" - ennyi hangzott el belőle, a zenekar közben játszott, SzT pedig még sokáig rázkódva szorongatta a virágcsokrot a kezében (=lehajtott fejjel röhögött).
- Csaba és Tamás sószsákos jelenete kimaradt, Tamás a derekát fájlalta - legalábbis ezt mutatta (a többiek hátul röhögtek). Az is botrányosan elszúratott, hogy Csaba Tamás hátára essen.
Nem éreztem annyira a hasizmomat, mint 5-én, de folyamatos vigyori állapotban élveztem az eseményeket. Nem voltam egyedül, egy lány az első sorok széléről hátrajött és a falhoz támaszkodva vigyorogta végig a 2. felvonást. :)
Story Ötcsillag-díj szavazás
Kik lesznek 2002-ben Magyarország legkedveltebb sztárjai?
7. pont! A díjazottakról a Story december eleji számából értesülhetsz.
Pedig az is benne áll ám a csomagnak szánt dobozban! (hónapok óta nem adom senkinek)
Mintha a tv2-n lett volna a film okt. 23-án... Igazán szívesen elküldöm a reklámok nélküli, folyamatos verziót! Csak küldjem már! (ez az én reakcióm is)
Nagyon örülök, hogy Te is láttad! Amint megkaptam Verocsektől a hírt, beírtam a topicba, de ezt nyilván nem láthattad már tegnap. Pánikhangulatban gondoltam arra is, hogy körbehívom az összes Veled megegyező nevű embert Pesten, csak hogy értesíthesselek, aztán lenyugodtam: ha nem sikerült volna felvenned, ezt a kazettát is elküldeném Neked a már nagyon-nagyon esedékes csomagban...
Milyen jó, hogy rögtön az első adásban szerepelhetett 3 szereplő is a szegedi III. Richárdból - pont a hozzám legközelebb állók! :)
Élő Cyrano élménnyel nem dicsekedhetek :(, de a kazettádon már láttam ezt a részt, és fel is ismertem (a művet még nem olvastam...). Sőt, a következő sorokat évekkel ezelőtt ki is jegyzeteltem magamnak valahonnan(?):
"Egyszóval: csúszó-inda szerepet
Nem vállalok halálomig!
... Lehet:
Tölgy nem vagyok,
nincs bükk-természetem,
De egyedül növök,
ha már magasra nem."
A Szerepcsere egy oázis a TVműsorok között, ahol végre valódi színészeket lehet látni közvetlenül, kedvesen, felső fokon. Telitalálat volt SzT-től Cyrano becsületmonológját elmondani. Milyen jó volt Cyranot hallgatni és látni annak idején a Víg nagy színpadán is!
Üdv körünkben! :)
Alkalomadtán ugye bővebben is kifejted majd a véleményedet? Tudod, hátha újra betéved ide a topic alanya és velünk együtt örül a hozzászólás olvastán. :)
Mikor láttad először és utoljára az Anconait? És eddig hányszor? (én: máj. 24., okt. 10., nov. 5., nov. 13. - ez olyan kevés!) Van esélyed bejutni az utolsó előadásra? Gondolom Neked sincs, hacsak nem tartozol a szakmához... Pedig mi aztán igazán szívesen végig is állnánk a darabot, ha lehetne...
A tegnapi élmény után a következő gondolat jutott eszembe (Tomao Nicomacot idézve):
Amióta megtudtam, hogy az Anconait leveszik a műsorról, úgy alszom, mint egy csecsemő: óránként felébredek és sírok...