Szilvafajták, szilvatermesztés, szilvapálinka, szilvalekvár ... és ami még a szilvához kapcsolódik.
Ha van valaki aki él-hal a szilváért, vagy legalább szereti, az vegye pártfogásba ezt a topicot.
Az Althann ringlóm terméseinek belseje részben (5-30 %) sötétbarna színű, rossz ízű, főleg a mag felőli rész. (Kukac nincs.) Gyerekkorom óta vannak szilvafáink, most is van vagy 10 féle, de ilyet még nem láttam.
A fa kb. 10 éves, jópár éve sharkás, de eddig mindig tökéletes minőségű volt a termés.
1. Tudományos válasz: a molyok rajzásakor két fa termése olyan hívogató stádiumban van, hogy minden molynéni azokat a terméseket képzeli el gyerexobának. A harmadik valamiért nem tetszik nekik, pl. mert kicsik és nem szép színűek akkor még a termések.
2. Realista válasz: a kukactalan fa a szomszéd kerítese mellett van, és arra rendszeresen rásodródik a permet, mikor a szomszéd szórja a saját fáját.
3. Biokertész válasz: A kukactalan fa a fal mellett van, pár méterre a fecskefészkektől, a fecskék meg a molyokat is szeretik.
De még több választ is ki tudok találni, ha több infót adsz. :)
A szilva hazánk egyik közismert gyümölcse, úton, útfélen, hûvösebb és melegebb hõmérsékletû területeken egyaránt terem. Szinte gondozást sem igényel, gondoljunk csak az országutak mentén növő szilvafákra. Hazai fajtáinkat Erdélybõl és Elõ-Indiából származtatják.
Tőlem kaptad a vesszőt? Nekem a feltöltés idején érett. Ha tőlem kaptad, nem tudom honnan ered a különbség, ugyanis csak ez az egy fa van, így lehetetlen elkeverni.
Valakik vagy valaki kért valamikor tőlem sárga szilva oltóvesszőt. Valaki vagy valakik írták is hogy sikerült az oltás. Én meg igértem hogy majd lefényképezem a termést. Íme:
Nekem van cacanska lepotica es radna csemeték. 3 évesek lesznek tavasszal. Lesz egy ket vessző róla mert idén igen brutált nőttek. Ha érdekel.
De hogy mennyire virusmentesek nem tudom. Tünetmentesnek látom őket. De amiket olvasgattam itt a fórumon lehet, hogy mar a csemetekertben fertőzöttek voltak...
Ja és Abasáron vannak a fák ( Heves megye).
Esetleg egy két Szapolyai ezüst érme is eladó lehet. =)))
Kelet-magyarországon keresek koratavaszra Jojo, Olaszkék és Cacanska oltóvesszőket, de bármilyen más jófajta is érdekel. Nagy fát és vadalanyt is szeretnék átoltogatni, cserébe más oltóvesszőket tudok felajánlani.
2009 tavaszán hozattam/egy ismerőssel közösen/,a Starkltól.A Sieberztől nem rendelek/nék ,mert sokkal drágább.
Kb nekem is úgy néz ki mint a fotón,de mondom nem érik,csak a fedőszín alakult ki.
A lepoticán még mindig nem puha,amit kostoltam,fűízű ,szar.A két cacakiban azt sajnálom,hogy beleoltottam egy csomó másik fajtát...a Rana legalább azokat is kivégzi,mert az tuti sharkás...a lepotica még talán nem.