Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Bizony a 486-os is kint volt. Továbbá 2 ikarus troli 402,401. A bengákat furcsa volt látni az új sineken nem csikorognak a kékek viszont csendben köszörülnek.
Hát oda nem tudom hogy fog bemenni a busz elég szökűs a körforgalom amit most csinálnak. Elég sokáig ment a 11-es Berek utcán felöltünk rá majd végig a sámsonin, Veres péteren majd pércsi úton szerintem a leghosszab buszvonal. Vagy van hosszabb? Igaz a bánki meg a józsai is sokáig megy.
20-án a 379-es volt kint a Nagyerdőn gondolom ugyanazt csinálják megint csak más helyen. Igazán csinálhatnának egy garázs programot a szovjet trolival is lehene egy pár menetett lezavarni.
Az Európai Mobilitási Hét részeként, 2010 óta évente rendezik meg Európa szerte az Európai Trolibusz Napot(European Trolleybus Day), a mobilitási hét szombatján.
lejjebb ezt írják:
A DKV Zrt. csatlakozott a Nemzetközi Troli Naphoz. 2013. szeptember 22-én VASÁRNAP színes, egész napos kreatív programokkal várunk minden kedves érdeklődőt Debrecenben a Déri téren.
A Dózsa György utca - Ibolya utca sarokra buszöböl van a rajzon (befele irányban). A Dienes hátsó bejáratánál a nyomokból ítélve mégsem lesz gyalogátkelő, csak a villamosmegállónál (a múlt héten verték szét a már lerakott szegélyköveket és rakták újra). A Mikszáth - Békessy Béla sarkon a befelé jövő váganyt az utca déli oldalára jelöli, ezzel szemben a nyomokból ítélve az északi oldalon lesz.
Igen erről az épületről beszéltem, hogy a sarkától a villamos kereszteződés felé lehet szélesíteni járdát és csak odáig lehet bővíteni a kanyarodó sávot. Így nem nagy beruházás csak korrekció. Gykorlatilag lecsípnek picit.
Hoppá, ezt benéztem, hirtelen a régi 24-es ugrott be :D
A Rákóczin van egy épület, aminek belóg a sarka, egy helyen pedig a kerítés van rossz helyen. Viszont a volt ideiglenes piac helyén nyugodtan lehetne szélesíteni a sávon, csak gondolom megvárják vele az új bevásárlóközpont építését.
Nézzétek meg, hogy korlát van a villamosmegálló és a "park" közt, valamint a a belváros irányú megálló és a leendő buszmegálló közt. Így az átszállás nehéz lesz busz-villamos közt, valamint a megálló megközelítés is a korlátok miatt. Itt nem lenne indokolt egyáltalán. Sőt ez balesetet fog szülni.
Az igaz, hogy 15/15Y-nal a külső végállomásról, 43-as mindkét vágállomásáról és 11 bizonyos pontjaitól rossz volt s így 200 métert javít.
A TK-val szemben az öböl illetve kanyarodósáv teljesen a Rákóczi utca (Fórummal szemben a Lovas bolt, Papírírószer) sarki házig hosszabbítható, mert mellette lehet szélesíteni a járdát. Ez azért ha 50 méter is (lehet 100) de már segíi a felállást a busz mögött az autóknak utascsere idő alatt. Így a megálló elférne előrébb. Ráadásul mivel kiesik a 31 így jelentős járatszámcsökkenés lesz ott, így a forgalomvisszatartó hatás sem lesz probléma, tehát több oldalról megnyugtató lenne ha átépítenék, s nem lenne az autósoknak sem rosszabb, sőt.
A 32-es egy lehetőség, viszont aki a 31-essel utazik, netalán a 22/24-gyel, 43-assal, 11-essel, 15-össel, az rosszl járt. Most 1-200 méterrel kevesebbet kell majd gyalogolni, ami azért egy megállói távolság.
Nem azt mondtam, hogy ez a lehető legjobb megoldás, hanem hogy az eddigi megoldásnál jobb.
Eddig a Plázától kellett (illetve egy ideje a TK elől) sétálni az OTI-ig, vagy utazni a Csemetéig. Persze, hogy lehetne jobb helyen is a megálló, de itt nem szoktak ésszerűen gondolkodni.
A TK előtti sávval igazad van, de jelenleg túl keskeny hely van a járdának. Valamit pedig kezdeni kéne, mert ez így nagyon nem lesz jó. Fedett megálló sincs, és az emberek se férnek el rendesen. Nem is beszélve az igénytelen járdaburkolatról.
Azért azt ne felejsd el, hogy a Kölcsey OTI elérhetőségre volt egy 32-es busz. Nem aplázától sétáltak. Szóval nem javul sem a Bthlen utca (lakótelep) elérhetősége, sem az OTIé, vagy a Kölcseyé. Sőt pont romlik, hiszen megszűnik majd az ezt ellátó 32. Ha a Kölcsey megálló a Bethlen kereszteződésben lenne, akkor nem lenne ekkora gond, hiszen a kereszteződéstől inden elérhető, na jó a rendelőintézet picit bennt van, de a többi közel van és a keresztirányú forgalom is egyszerűen érné el a megállót.
A Hunyadi utca elnevezésű megálló ideiglenesen lett "hátrébb helyezve" a volt ideiglenes piachoz. Ha az a megálló közelebb lenne a kereszteződéshez (kb a megálló eleje lenne egy új megálló vége) akkor a Kálvin téri villamosmegálló is közelebb lenne, nem kellene a kereszteződéshez elgyalogolni. Ez pedig egy minimális beavatkozással jár: a jobbra kanyarodó sávot meg kellene hosszirányban növelni, hogy a busz ne tartóztassa fel a forgalmat sokszor a Fórum (Rákóczi-Hunyadi) kereszteződésig (mint most) hanem szépen meg tud állni.
Nyilván nem lesz a legjobb helyen, de sokkal könnyebben elérhető lesz a Kölcsey, vagy az OTI, mint a pláza előtti volt megállóhelyről.
Én is jobban örülnék, ha a Bethlen sarkon lenne, együtt egy új buszmegálló-párral, dehát ez nem kívánságműsor.
A Kölcsey - Pláza megálló is elég messze volt egymástól, ez most mérséklődni fog. De fogalmam sincs, mit akarnak a Tanítóképzővel szemben, mert az a megálló úgy nem maradhat, ahogy van. Talán a legigénytelenebb belvárosi megálló.