World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Milyen értelemben sok a retard? Mit csinálnak? Mire kellene figyelni?
Ahol most vagyok egész jó a hangulat, de csak egy magyarral találkoztam. Tegnap másfél órát pecáztunk, és egyre többen jöttek. A végén kb negyvenen ( majd egy raid party ) nyomultunk a parton, kész halpiac lett. Vicces volt és mindenki jó fej volt. Van egy csomó trial account, de gondolom ez olyan tizen levelig van, utána elfogy a tíz nap. Magasabb szinten már nem lesz gáz a cserebere.
Bloodscalp, Arathor, Ragnaros talán a legnépesebbek magyarügyileg. Ezek közül mindenhol bőséggel van retard sajnos. De ha most kezdted akkor indíts egy újat valahol ahol sok magyar van, az a legegyszerűbb.
Én még csak most kezdtem el, automatikusan berakott egy realmbe. Most lehet szabadon migrálni máshova, jó lenne olyan helyre ahol többen vagyunk magyarok. Melyik realm célszerű?
Hát sajna én nem tudok neked segíteni. És ilyenről még nem is hallottam. Biztos valami számítógép hibája lesz szerintem, mert az enyém is szokott érdekes dolgokat művelni, de ilyet nem. Az enyémnek a képernyőillesztő progija szokott bekrepálni, és akkor indíthatom újra a gépet. Itt bent az informatikusok azt mondták, tegyem újra a windowst... Sztem, ha neked ezelőtt nem csinálta, és most kezdte csak el nemrég (mint ahogy az enyém is), akkor egy windows újratétel talán segíthet. Bár az enyémnek még más nyűgje is van, pl kellene még bele egy kis memcsi, meg hasonlók.
A másik oldalon, ahova beírtad a kérdést, több szerencsével jársz majd, Szélkiáltó. :) Itt elég kevesen vagyok sámánok és én pl. enhás vagyok, nem értek az elementálhoz.
Igen, asszem mostantól nem fogom a ház oldalát felrakni, de azért ez így nem állapot. Hamar tele fog menni piszokkal a ház így. (Kutyánk + gyapjúszőnyegünk van.)
Igen, két videokártyám van, de persze nem egyszerre vannak bent. Hanem először az egyik (amivel állandóan fagyott), majd a másik, amivel ha nincs fent a ház oldala, ált. működik. Csak az a fura, hogy mindkét kártyánál jelentkező hiba, hogy felforrósodik, mint állat, noha a ventilátor mindkettőn megy.
Egyébként nagyon is valószínű amit mondasz, hogy a ház hűtésével van gond. Legalábbis a hiba jellege alapján szerintem sem szofterprobléma van. Csak épp honnan szerezzek egy másik házat, hogy teszteljem. Hm-hm... Azért kösz a helpet.
Bocsi az offért, on témában most nem tudok mit mondani, kérem kapcsojja ki.
helló! az a problémám hogy elkezdek játszani és amikor megnyitom a backpack-ot vagy varázaolok vagy megynyitom a talent oldalt akkor a gép egyszerüen lefagy(kékhalál) és ez nagyon zavarő konkrétan élvezhetetlenné teszi a játékot.. nemlenne valakinek valami ötlete hogy mitől lehet ez és hogyan tudom megszüntetni? videókártya vagy ram esteleg?? köszi a szegítséget előreis.
helló! az a problémám hogy elkezdek játszani és amikor megnyitom a backpack-ot vagy varázaolok vagy megynyitom a talent oldalt akkor a gép egyszerüen lefagy(kékhalál) és ez nagyon zavarő konkrétan élvezhetetlenné teszi a játékot.. nemlenne valakinek valami ötlete hogy mitől lehet ez és hogyan tudom megszüntetni? videókártya vagy ram esteleg? köszi a szegítséget előreis.
Semmi meglepő nincs abban hogy akkor fagy amikor az oldala fenn van. Gyengébb házaknál nincs a házban ventillátor meg a szellőzése is nehézkes, gyakran előforduló probléma amit írsz. Általában nyáron, de pl. én az összel költöztem és olyan helyre került a gép ahol a levegő nem nagyon jár, meg a fütőtest is olyan 2.5 méterre van tőle, le kellett vegyem a ház oldalát. Ha jól értem akkor 2 videokártyád van, akkor oda nagyon pöpec házat kell venned hogy normális szellőzésre legyen.
Ez arra utal, hogy valami olyan probléma áll fenn, ami felforrósítja a videokártyát, de nem a kártyának a hibája.
Ilyen nincs. Vagyis a nyakam rá hogy a ház hibája. Nem hiszem hogy létezik olyan hardware vagy software bug ami ilyet produkálna. A legtöbb ami elképzelhető hogy csucsrajáratja a kártyákat, de a hütésnek azt bírnia kell.
Ha hozzáadom hogy a fagyás levett oldallal nem forudl elő, elég nagy összegben mernék rá fogadni hogy a hütés a ludas. A legfontosabb két alkatrész egy számítógépben az általános vélekedéssel ellentétben nem a processzor és a memória hanem a tápegység és a ház. :D
Srácok, noha videokártyát cseréltem (DB hozzájárulásával, amit ezúton is köszönök), sajnos a fagyás, bár mérséklődött, még mindig fennáll. (Meglepő módon eddig csak akkor fagyott a gép, amikor a burkolat rajta volt, bár ez lehet véletlen is.)
Ráadásul annak ellenére, hogy mindkét videokártya ventilátora működik, mégis mindkettő kb. 15 perc alatt annyira felmelegszik, hogy nem lehet kézzel megfogni! Ez arra utal, hogy valami olyan probléma áll fenn, ami felforrósítja a videokártyát, de nem a kártyának a hibája.
Ma benéztem a biosba és ott azt írta, hogy cpu ventilátor sebesség 0 rpm (meg volt még alatta másik 2 ventilátor sebesség és az is 0 rpm volt). Később aztán beindult a cpu vent a bios szerint, de a másik kettő nem. (Amiről sajnos nem tudom, hogy micsoda és itt a melóhelyen nem is tudom megnézni.)
Nálam jobban hozzáértők: mi lehet a gond és mit tegyek a javítás érdekében?
Na egyébként tegnap Magtheri-down első pullra, semmi komplikáció nem adódott. Leotherassnál szivattuk magunkat kicsit, 35% negyedik próbára, aztán oszlottunk. Talán csütörtökön lemegy. Mókás csata.
alarra, viodra, solarainra boven eleg az 5:) Egyebkenta zon szivunk, hogy az egyikl healernek elszallt az alplapja, a masik pedig char transfert csinaltak egy accrol tobbre (testverek, mindketto a guildben, egy accrol toltak, most splitelnek, de hat blizzard fasz), a harmadik eppen meloval van tulterhelve, and so on...
Az 5 healer egy darabig elég, aztán már nem lesz az. SSC-ben mindig hét healer van, kivéve Karatéson, azt hagyományőrzésből nyolccal, mert csak :-) Gyorsabb, egyszerübb, kényelmesebb. Alar, Void, Solarian szintén hét de ez is megszokásból, Kael hat. Onnantől aztán ismét 7, illetve van ahol a nyolc, sőt kilenc lett az ideális healerszám.
Rendszeresen 5 healerrel megyünk kb mindenre, Morogrimre 6.
Az MT általi addtankolás nem jött be, mert ha nem verik le időben akkor oda az MT, nagyon brutálisat üt, a bossal egyidőben nem igazán healelhető ki. Valószínűleg annyit kéne változatnunk hogy a ranged segítsen a melee addok felszámolásában amint a szigetükön levőkkel végeztek.
Mi általában leverünk minden addot. A MT elkapja a dél felől érkezőt, a két offtank a másik kettőt. A melee öli ezeket, a három szigeten pedig egy-egy ötfős csoport megoldja. Ezeket úgy alakítjuk, hogy mindegyikben legyen vagy egy hunter, vagy egy mage. Aki végzett a sajátjával, segít a többinek. Le szokott menni emerge-ig mind.
Mondjuk mi 8 healerrel megyünk általában, Te régebben említetted, hogy nektek kevés healeretek van, lehet az a gond, nem jut mindenkinek.
A platform elnevezést használtuk kétféleképpen, nekem az egyes az jelenti a belső részt (ahova a meele megy) ÉS a külsőt (ahol a két ranged add van) Na! :-)
Anno, amikor kezdtük, a meele addok voltak nálunk is birkák, de valahoyg nem vált be. Naga lévén elég masszív a resistjük is, és egy rebirka ideje alatt is szét tud vágni pár klottyost. Ezért aztán 3 tank van benn, mindenhova egy, elkapják a 3 meele addot és elvannak vele. A full raid 3 fele van osztva, nagyjából egyenlően (mindenhol van meele és ranged is, és healer is ofc), így mindenki tudja hol a helye, és a minimálisra csökken az esélye annak, hogy egy klottyos vagy kevésbé ütésálló meele mondjuk cleave-rangbe kószáljon.
na ez nalunk ugy nez ki, hogy mindharom paltformon 2 ember van. ebbol az egyik tuti hunter a masik meg mage/lock, egyeb ranged dps.
A ket darab platformra add kozul a jobb oldali mindig csapdaba megy, a bal oldalit a ket, platforomon tartozkodo ember meg lenukolja, majd aztan a csapdabol kijovot is.
Ekozben a harom iranybol erkezo addokat a kovetkezo keppen kezelik. a ket db, az MThez kepest, jobbra, balra eso melee addokat birkazzuk. Ok optimalis esetben a maradnak a fight vegig birkaban. az MTvel szemkozt erkezo addot veszi fel egy OT es tankolja, ezt az addot a melee szakosztaly lenyomja.:)
Na nagyjabol igy nez ki a lurker fight nalunk. ranged az ranged tavolsagba, hogy ne huzzon aggrot, a meleekert meg mindegy...;>