Az aktivszenes szuro a kipuffogogazok nagy reszet is megkoti, a pollenszures mellett. Tenyleg jo, en nem sokaig tudom belso keringetesen tartani a rendszert, 10 perc utan ingerenciam van a levegocserere. Ekkor jon jol, mertr nagyreszt Pesten hasznalom az autot.
Persze dragabb, mint a papir es nem is kapni mindenhol, de jobb.
azert ovatosan az ablakra iranyitassal. Szelvedore meg konkretan ne. Elrepedhet, es draga a csere.
Tisztitoval meg a szuro berakasa elott illik befujni, mert igy a szuro nedves maradhat. Amugy szerintem egy ozonos fertotlenites jobban megeri, bar nem olcso, de kinyirja a gombakat. A hab nem tud eljutni mindenhova.
A polen szűrő műanyag keretét a szerelő középen elroppantotta és ezután tudta csak a helyére betenni.Ezután a szellőztető járatokat baktériumölő habbal telefújta.
Még viccesen meg is jegyeztem hogy púrhabbal azért nem kell telefújni.
Ajánlotta hogy nyáron induláskor nyitott ajtók mellett a klímát legmagasabb fokozaton indítsam el.A levegő kicserélődése után elindulva zárt ablakok mellett az ablak felé irányítsam a befúvást.
Amióta ajánlotta a szeleptisztító adalék használatát azóta hiszek neki./versenyző volt/
Hozzá kell tennem semmi problémám a "vassal" amióta hozzá viszem szervizelni.
Ezeket a gépeket pörgetni kell, mert csak sokasodnak majd a problémák.
Befekszel a jobb első ülés elé, úgy hogy a fejed menetirányba-felfelé nézzen. Itt fogsz látni egy fekete műanyag lépcsős lapocskát, amit három keresztfejű csavar tart. Kicsavarod őket, lejön a fedél - ez alatt van a pollenszűrő, már látod is a fülét, amitől fogva ki lehet húzni. De! Mivel a padlólemeztől/szőnyegtől nem fér el, ezért félúton el kell hajtani derékszögben (gyárilag meg van gyengítve a keret), úgy tudod kihúzni. Visszatenni ugyanez visszafele.
Tornamutatványnak kiváló, amúgy kb. 6 perc (kézmosással együtt). :-)
(Fenti leírás a sedan - négyajtós - változatra vonatkozik, remélhetőleg az ötajtós is így működik.)
A felni az eredeti, így 195 felé nem mehetek és nem is akarok. A típusokkal is eléggé képben vagyok. Kifejezetten a mérettel való tapasztalatokra és javaslatokra vagyok kíváncsi. Neked a téli 195/60 R 15 bevált ezek szerint? Ugyanis nem váltóméret, mert az a 185/60 R 15, de ha télen működik miért ne működne nyáron?
Sajnos amit kérdezel, azt én téli méretként használom (195/60R15).
Minden esetre, 205-nél szélesebbet ne tegyél fel. Én azt mondom, hogy a 195/55 vagy a 195/60 lenne a jó. De az 55-ös az ritka méret, emiatt drágább.
Gyártora azt mondanám: Barummal kezdődően bármi. Én a magyar Hankook gumikat javaslom. 79000 km tapasztalattal. Nyáriban a Ventus Prime2, csendes, esőben is jól tapad, jó mintázat. Ára (tegnap láttam) 26.000 pénz / db körül van.
Gondolom unalmas, de újra gumi téma. 2004 -s Daewoo Nubira III -momon, nyári gumit kellene cserélnem. A téli 185/60 R 15 -ökkel elágedett vagyok , az eredeti mérethez - 195/55 R 15 - anno vásárolt alukon a nepper által elhelyezett /egyébkélnt jó minőségű, de tengelyenként eltérő japán/ 185/65 R 15 abroncsokkal nem. A 195/55 R 15 öket feleslegesen drágának találom. A 185/60 R 15 -ön, a 195/60 R 15 -ön, esetleg a 195/50 R 15 -ön gondolkodom. Kérem akinek van ilyen irányú tapasztalata és van is már km az ilyen jellegű gumijaiban, írja meg , főleg a fogyasztás, stabilitás és esetleges műszaki problémák a gyáritól eltérő méret vonatkozásában. Köszönöm és üdv.
Ilyen rángatás alacsony fordulatszámon az EPG szelep körüli problémák miatt alakulhat ki. Főleg kizárólagos városi, alacsony fordulatszámon történő használat esetén. A szomszédom legalábbis ezt az indoklást kapta, ő többször is tapasztalta a jelenséget. Nálam nem jelentkezik ez a probléma, mert sokat autópályázom, az állítólag segít.
8 éves, városban 8 - 8,5 liter, országúton telipakolva családdal és és tetőbox-szal sem ment nyolc fölé. Tavaly nyári adat szerint Budapest - Gdansk útvonalon, olykor bekapcsolt légkondi mellett az út teljes átlagában 6,7 liter százon. (Tankolásonként is ellenőrizve)
Mert? az 1,6-os pár lóval erősebb és Eur 4 -es. A Liana meg 3-as. Egy emisszió miatt lefojtott motortól ez nem rossz. No meg az SW nehezebb, mint a Liana, jobban felszerelt és kényelmesebb. Van a családban Liana, össze tudom hasonlítani.
Köszi az infókat! Jelenleg egy 9 éves suzuki liana 1.6-ost használok 195000 km van benne 103 LE-s a motor. Városi fogyim kb 8-8.5, vidéken normál tempónál kb 7 körül.Hosszú úton nyugis vezetéssel 6.5 körül. A utópályán erősen lábfüggő. Gondoltam fiatalabbra cserélném az autómat,így jött képbe a lacetti kombi. A fogyasztási adatok viszont nem igazán bíztatóak. :(
Ez így van. indig anyázok, hogy a német, vagy lenyel benzinnel mennyivel jobban megy az autó. Ahol nem tankolok: MOL, Shell. Tuti szívás. Agip, esetleg Lukoil, ert ott legalább nem adalékolják tele a nyálat.
Amúgy nekem a fogyasztásom nyáron 205- ös, télen 195-ös papucsokkal ilyen. Vezetési stílus is fontos, nekem a városból max 30% Budapest. A többi az agglomeráció, meg fatornyosomban a rövid távok, na azok nem tesznek jót se a motornak, se a fogyasztásnak.
Amit megteszek:
- minden 5-ik tankolásnál egy adag sárga STP a tankba
- nem papírszűrőt, hanem KN (ez itt a reklám helye)sportszűrőt használok
- a légbeszívó cső diffuzorja 6 éve pihen békésen a csomagtartóban.
Amúgy lábfüggő is, az én stílem az, hogy 3000 alatt nem váltok felfelé, 2500 alá meg nem hagyom esni.
A tapasztalatom szerint tök mindegy! Azt is tapasztaltam viszont, hogy még a Szerbiában vett benzinnel is jobb a fogyasztásom, mint itthon bármelyik kútnál.
Egyetértek. Nekem is Nubira 3-asom van (1.6-os). Vegyes használatban 8,5-9 alá nem tudok menni. Full város (Bp.) inkább 10, autópálya 130-140-es tempónál szintén 10. Nagy ritkán, terápiás jellegű 80-90-es országúti lötyögésnél kicsivel becsúszik 8 alá.
Az nagyon sok, igaz az enyám szedán, meg nem Lacetti hanem 3-as Nubira, de én a városban járok ennyivel, egy kombi nem lehet annyival nehezebb, hogy ennyi legyen a különbség. Akkor városban mennyi, 12 liter ?