Keresés

Részletes keresés

Műhód Creative Commons License 2004.12.11 0 0 804

http://www.slovenskyraj.sk/hu.htmlű

Itt is sok szállást találtok. Egyébként is könnyű jó szállást találni, de célszerű

korán érkezni, hogy legyen időtök körülnézni...

Az a romatelep a Létánfalvi Malom bejáratánál van. (Letanovsky Mlyn)

Előzmény: wirita (803)
wirita Creative Commons License 2004.12.11 0 0 803
hello! köszi szépen! azt az oldalt én is néztem, de szlovák nyelvű és nem jöttem rá, hogy fejenként vagy házanként, vagy hogy van ez... asszem 3 féle ház is van, de nem egyértelmű, hogy hány személyesek, és mennyit kell fizetni... persze én azt hittem, hogy meleg, meg melegvíz meg minden, tévedtem?? Anyuék mondják, hogy egy ekkora törpével még nem örülnek a szállodában, és hát én sem szeretném persze zavarni a szomszédot, ő is csak pihenni megy oda... kinéztem egy szállodát is persze, hotel Trio Cingov,ez tetszik, nem tudtok róla valamit? a Limbán találtam a Dedinkys szállót még megnézem. ez a kisebbségi telep merre van pontosan, nehogy arra menjünk?! nagyon durva... hahó!! rita
lehel11 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 802

Szia Rita!

Én úgy emlékszem, hogy olyan 1000 ft/fő körül van a Podlesoki kempingben a szállás a faházban. Mondjuk az nem tudom, hogy befolyásolja-e az árat, hpgy én csak 4,5 és 8 fős szállást tudok ott és nem 3-asat (vagy ketteset, mert az apróság nem tudom, hogy miben alszik), és esetleg ki kell fizetnetek a teljes házat. De mondjuk én annyira kis babával nem a kempingbe mennék, mert ott pl. nincs egész nap fűtés és melegvíz. Szerintem menjetek abba a szállodába, amit Borsodi Bakker írt. Az nagyon szép kis szálloda, kellemes árú, szerintem egy kisbabának azért csak kellenek a kulturált viszonyok, nem??(bár nem vagyok erős a kisbabás utazásban..)

Ez a szálloda a Dedinky-nél lévő tónál van, de nem Dedinkyben, hanem a tó másik oldalán. Talán Bakkernek eszébe fog jutni a település neve. De kérdezősködéssel is megtaláljátok, mert annyiar kis helyek ezek.. :-)

Na jó utazást minden generációnak!

Előzmény: wirita (799)
Műhód Creative Commons License 2004.12.10 0 0 801
Műhód Creative Commons License 2004.12.10 0 0 800

A faház árakat biztosan megírják a többiek, de ha véletelenül nem,akkor itt egy kicsit visszább megtalálod a kemping honlapjának a címét.

Viszont, ha esetleg a kempingben nem találtok megfelelő szállást,

akkor 1 km-re Hrabusicében, (Káposztafalván) nagyon valószínű, hogy igen.

Azt kb. 2000 ft/fő-re saccolom, fűtéssel, felnőttenként.

Ott is vannak teljesen elszeparált szálláslehetőségek...

A többit, a többiek...

wirita Creative Commons License 2004.12.10 0 0 799
hello Mindenkinek!!!
visszaolvastam itt vagy tíz oldalt, hát ennél jobb kedvcsinálót három utazás-kiállítás sem csinál a "nyaralásnak". egész nap utazási lázban égek...:o)
lenne ugyanakkor egy kérdésem, mostanság mennénk pár napra egy igen pici babával hárman, néztem szállodákat, de mindenki azt mondja, hogy az nem jó mert mi van ha sír, és bár nem bőgős, a fene se tudhatja...
ezért jutott eszembe a Podlesok-beli kemping. Ott a házikókban nincs szomszéd akit zavarnánk... Néztem én valami árakat is, de /fő-re drága, /ház-ra meg olcsó.
Szóval nem tom mennyibe kerül egy picike ház hármunknak. ha tudnátok segíteni...
előre is köszi, meg a sok szép beszámolót is!!!!
rita
Műhód Creative Commons License 2004.12.09 0 0 798
Pásli-pásli?
Előzmény: petxa (797)
petxa Creative Commons License 2004.12.08 0 0 797
Pasla ovecky mit jelent?
köszi
borsodi bakker Creative Commons License 2004.12.08 0 0 796
Köszönöm a válaszokat. KArácsony és Újév között lesz kint valaki?
Atyuska Creative Commons License 2004.12.08 0 0 795

Fűtés du. 4-től reggel 8-ig van. Viszont ez időközben úgy be van fűtve, hogy félig nyitott ablaknál tudtam csak aludni.

Ja, és a meleg víz is csak ekkor van a kempingben lévő faházakban. A szépséghibája, hogy eléggé alúlméretezett az átfolyó melegítő berendezés, mivel csak akkor elfogadható a melegvíz, ha kis nyomással jön.

baluzoli Creative Commons License 2004.12.07 0 0 794
Lehet. Van bennük fűtés
Előzmény: borsodi bakker (793)
borsodi bakker Creative Commons License 2004.12.07 0 0 793

Hali!

Podlesoki kemping faházaiban lehet télen lakni?

Üdv

Bakker

Atyuska Creative Commons License 2004.12.05 0 0 792

Sziasztok !

Most egy órája érkeztem meg 3 napos Szlovák Paradicsom túrából  a barátaimmal.

Hónak csak nyoma volt az út szélén, de visszafele, hogy megnézzük a Magas Tátrában végigvonuló vihar nyomait, bizony már igencsak elkelt a téli gumi.

A lényeg, a Sucha Bela, Hernád áttörés, Klastorisko és egyéb területeket érintve jó kalandba volt részünk. Néhol at elfektetett fa lépcsők rendesen csúsztak, de ez csak egy útvonal volt megfigyelhető (S.Bela).

Nagyon tudom ajánlani a bringás kesztyűt, mert ebben nem melegszik be a kezünk, viszont pont elég a célra, sőt jobb is, mivel jobb a fogása, mert nem csúszik annyira.

Az utak igen jól járhatóak, s az idő is igen kellemes. Voltak olyan szakaszok ahol egy pólóban, s egy vékony kabátban voltam, s voltak olyanok, ahol jóval több réteg volt csak elegendő.

Sajna a turistaház zárva volt mind pénteken, mind szombaton, így a forralt borról ott le kellett mondani.

Mivel most n5-kor sötétedik, így elemlámpa is igencsak javasolt, mivel jobb megsétáltatni, mint sötétbe lejönni.

Pénteken egy lélekkel nem találkoztunk a túránkon, de szombaton már jelentősebb volt a forgalom.

A Podlesoki kempingben szálltunk meg, meg itt nyugodtan ott hagyhattuk az autókat, s a legtöbb út is ide futott be.

A nehezebb pályák csak egy irányúak (pl. S.Bela), így a túrákat vagy innét érdemes kezdeni, vagy máshova elmenni autóval, s oda visszatérni.

A téli gumi nem a hó miatt kell, hanem a +6 fok alatti hőmérséklet miatt. E  hőmérséklet alatt ugyanis megkeménykedik a nyári gumi, s az úttartása drasztikusan lecsökken.

A hólánc főként Donovaly környékén használatos általában friss hóeséskor.

Nékünk nem volt rá szükségünk, de 1-2 hét múlva már várható jelentősebb havazás ott.

Üdv !

S.Zola Creative Commons License 2004.12.05 0 0 791
Engem is érdekelne ez a téli túra. Mi nem vagyunk profi túrázók, augusztusban voltunk a Sucha Bela-Klastorisko-Hernád áttörés útvonalon, télen melyik útvonalat javasoljátok ? Veszélyes télen ? Velky Sokol ? És milyenek az útviszonyok az autóutakon ? Igaz az, hogy csak téli gumival engednek be az országba ? Vagy elég a hólánc ?
Cickond Creative Commons License 2004.12.02 0 0 790

Talán most a két kép:

Cickond Creative Commons License 2004.12.02 0 0 789

Sziasztok!

A téli témához:

Ez év január 2-án voltunka Podlesok-Suchá Belá-Klastorisko-Podlesok útvonalon. Aznap hajnalban esett kb 10 cm friss hó, fantasztikus volt és gyönyörű volt! Egy pár túraboton kívül semmi extra nem volt nálunk. A podlesoki recepción öltöztünk át, elég későn indultunk, ezért a Klastoriskoról vissza nem az áttörés felé jöttünk, hanem a legrövidebb úton, de így is ránk sötétedett. Semmi gond nem volt, de a létrák csúsztak, nem volt sehol letakarítva (ami a friss hó miatt érthető), de lejárva sem, mert csak egy kisebb társaság volt előttünk. Viszont a klastoriskoi menedékház dugig volt, csak túrások + forralt bor.

Szerintem a létrák (legalábis az én bakancsomban) veszélyesebbek, csúszósabbak voltak, mint nyáron, viszont apatakmedrekben gyorsabban lehetett közlekedni, mert a patakot csak itt-ott láttad a vastag jég alatt, azon pedig lehetett haladni!

Csak ajánlani tudom a téli túrát, valszeg ebben az évben is átnézünk.

Üdv mindenkinek, Cickond

Ja, két kép:

Előzmény: tmbg (784)
Atyuska Creative Commons License 2004.12.02 0 0 788

Üdv !

A barátaimmal most - azaz ma - csütörtökön indulunk a Szlovák paradicsom és Suha Bela meghódítására 3 napra.

Ha vissza értem, beszámolok a körülményekről.

ui.:Várhatóan lesznek friss képek, s nem remegő kezü (monopados) video felvételek is.

borsodi bakker Creative Commons License 2004.11.30 0 0 787

Sziasztok!

Tud valaki számkópályát az SZP - ben?

Üdv

Bakker

Zolas Creative Commons License 2004.11.29 0 0 786
Köszi mindenkinek!
roosevelt Creative Commons License 2004.11.29 0 0 785
Nem pont a Paradicsom, de közeli szomszéd :)
tmbg Creative Commons License 2004.11.26 0 0 784
Télen még nem voltam, de szeretnék. A Magas Tátrához hasonló lezárás biztosan nincs, tisztítjék a létrákat, de egy mini-hágóvas hasznos lehet a patakokon (valahol kötelet és jégcsákányt is javasolnak). Olvastam még egy sífutó-gyalogló átkelésről, és sífutó versenyről a Hernádon, de többet nem tudok. A Hernádon biztosan jó lehet sífutni vagy gyalogolni.
Előzmény: borsodi bakker (781)
lehel11 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 783
Ja, és még azt kifelejtettem, hogy ebben az árban már a reggeli is benne volt, de asszem lehet reggeli nélkül is kérni.
Előzmény: lehel11 (782)
lehel11 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 782
Csak a tisztánlátás kedvéért. Én is ott voltam az este 10-es becsöngetéses verziónál. Az 1500 korona 3 emberre vonatkozik, és RENDKÍVÜL jó állapotú szálláshely volt!
Előzmény: borsodi bakker (781)
borsodi bakker Creative Commons License 2004.11.26 0 0 781

Déli részen kétszer aludtam: egyszer este 8-kor becsöngettem egy házba (égett bent a villany, gondoltam nem alszanak) Dedinkyben és adtak szállást 250 koronáért . Másik alkalommal ugyanez este 10-kor, nem volt képem sehová becsengetni, a helyi kocsmáros meg átküldött a szomszéd faluba (a tó másik oldalára, Mlinky?) és ott a Slovensky Raj Hotelben szálltunk meg (2+1 ágyas szoba, zsír új, wc-vel, zuhanyzóval) 1500 korona.

Túrista utak lezárását nem tudom, télen még nem voltam, de most fogok menni januárban. Szerintem nincsnenk lezárva, de fel kell készülni a hóra.

Üdv

Előzmény: Zolas (780)
Zolas Creative Commons License 2004.11.26 0 0 780
Köszi! Esetleg a déli részen valami? Dedinky-tó és környéke? Még egy kérdés! Vannak-e lezárva túrista utak a Paradicsomban? Járhatók-e a szurdokok?
Előzmény: borsodi bakker (779)
borsodi bakker Creative Commons License 2004.11.26 0 0 779

Podlesoki kemping faházai. LEgtöbb túraút innen indul ki az SZP északi részén. A faházakban a fűtés igen kiváló, meleg víz van bőven. Bár én még nem tapasztaltam, de több haverom találkozott már egérrel is a házikóban, amit annyira nem díjazott.

Info: http://www.raj.sk/atc.html

Itt van email cím is, működik, tegnapelőtt ők válaszoltak az SZP-t féltő levelemre.

ÜDv

Bakker

Előzmény: Zolas (778)
Zolas Creative Commons License 2004.11.26 0 0 778
Sziasztok! Tudna valaki valamilyen jól bevált szállást ajánlani a Szlovák Paradicsomban? Zoli
vbalage Creative Commons License 2004.11.25 0 0 777
Ez nagyon jó hír !
Remélem a Rohácsok is sértetlen maradt. Erről van híretek ?
Előzmény: borsodi bakker (775)
baluzoli Creative Commons License 2004.11.25 0 0 776
:)))))
Előzmény: borsodi bakker (775)
borsodi bakker Creative Commons License 2004.11.25 0 0 775

Hali,

írtam a podlesoki kempingnek az SZP-t ért esetleges károkat illetően és nagy örömömre az alábbi egy mondatos válasz jött:

"In Slovak Paradise is all O.K."

Üdv

Bakker

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!