Bocsánat a kötekedésért, de ez akkor is szerintem egyediszámba megy. Tőlünk a Balaton 281 km, a szomszéd azt mondta, neki 2 és fél óra az út. Nekünk 4 és fél volt, pedig mi se tötymörögtünk, Kecskemét után persze 110-el mentünk a kisteherrel, és rögtön be is mértek a kedves rendőrök. Szóval ezért mondom, hogy ez egyedi eset. Szerintem amiket én olvastam az út időtartamáról, 14-15 óra általában kell minimum.
Mar jartam ezen az utszakaszon ahol lehet menni ott mentem is a magam kis tempojaban.A tav 1100km a hataroknal nem kellett sokat allni + a forgalom is eleg gyer volt.Mint tavaly is irtam erdemes elkerulni a turnusvaltasokat es akkor kenyelmesen bosszusagoktol mentesen lehet utazni.
Én rengeteg emberrrel igyekeztem beszélni, és annyira megoszlik a vélemény! Van, aki pár perc alatt átmegy, van aki órák után. Szerintem ez puszta "mázli" kérdése. Mi végül Macedónia mellett döntöttünk, egy hét múlva ilyenkor pedig már igen csak Szerbiába leszünk a macedón határ felé... :)
Nagyon nagy dilemmában vagyok amióta felröppentek a hírek a hosszas várakozásról a szerb-macedón határon. Egy ismerősöm, akinek buszos cége van és hetente készer mennek Gr.o-ba bíztat, hogy menjünk Bulgária felé mert ő két hete egy szombati napon 6 órát várakozott. És azt is hallom hogy sok török vendégmunkás nem Bulgária felé megy haza, hanem Macedónián és Görögországon keresztül ezért is alakul ki a tumultus.
Namost a michelin az alábbit hozza ki: macedónia felé: Szigetvár - Vourvourou 1123 km és 14 óra menetidő, Bulgária felé: 1117 km és 14 óra 45 perc.
Állítólag BG-ban megcsinálták az utakat és mivel EU nem kell várni a határon. Lehet hogy felteszem ezt a kérdést a bulgár topic-ban és akkor okosabb leszek.
Egyébként meg tudja valaki erősíteni azt az infót , hogy mindig ilyen hosszú a várakozás a Macedónoknál, vagy lehet hogy néha előfordul és túl van lihegve a téma és némi várakozást követően át lehet jutni?
En penteken reggel 7.30 kor indultam Sartibol es este hat elott erkeztem Kecskemetre.A Macedon hataron gyorsan atjottem (3 auto volt elottem) de a Magyarorszagi beleptetesnel minden autonak felnyitattak a csomagtartojat es ezert eleg lassunak tunt az atlepes szamomra (kb 5 auto volt elottem).Kifele egy hetfoi napon (jun 18) a Macedon hataron 45 perc korul jutottam keresztul hajnali 2-3 korul mig a tobbinel par perc volt az atkeles.
A magyar határra este 10.30-kor értünk. egyszerűen sok volt az "Osztrák" Török. Egyébként a tegnap estieket sajnálom belgrádban kifelé az autópályán piknikezni lehetett. Egyszerűen állt a sor. A Macedonok maceráznak, útlevelek+zöldkártya szkennelés. Autónként legalább 2perc és persze 1 max két kapu van nyitva. Nem kapkodják el. Visszafelé egyébként dél körül voltunk a Mecedon határon.
Mi ma hajnalban értünk haza. Kifelé éjjel 1,5 óra volt a magyar határ. Szintén kifelé a szerb macedón kb: 45perc. Viszafelé a macedón határ 1,5óra. A többi pár perc alatt megvolt.
Két éve visszafelé vettem csak, miután odafelé hatalmasat szívtam a "kis" határon és utána nem láttam váltóhelyet. Most viszont megpróbálom itthon, ha nincs, akkor a határon odafelé. Aszondják tíz euro elég oda-vissza.
Én is úgy tudom, hogy ha euroval fizetsz, akkor valami váltási felárat számolnak. Idén még nem tájékozódtam, de én váltok itthon dínárt is, meg dénárt is, ha a Molnármarina megjött és megmondja, hogy mennyit kell pontosan :-))
Ne haragudj de nagyon tévedsz, ehhez amit itt nagyon szépen kiszámoltál +20% adjál hozzá! Ugyanis ha Euróval fizetsz akkor nem ezeket fogod fizetni amit itt leírtál. Szerintem MINDENKI akinek számít fizessen DINÁRRAL ! Ja és még egy nagyon fontos info: NAGYON ODA KELL FIGYELNI ARRA , NEHOGY RÉGI JUGÓ DINÁRT ADJANAK VISSZA MERT ELÉG KELLEMETLEN LEHET HA SZERETNÉTEK VELE FIZETNI AKKOR KERESNI KELL EGY NAGY BANKOT MERT CSAK OTT VÁLTJÁK BE! Most ez lett a divat hogy megkeserítsék a nyaralni vágyókat!Főleg a 200-asokra kell odafigyelni a legokosabb ha annyit adtok át a kapunál amennyi kell így nem érhet meglepi.