Nah, a DivX az egy mission imposible.
Nekem erre az volt a válasz (mint általában, amikor valami mást szeretnék csinálni Mac-en), hogy MIÉRT akarok, NE akarjam.
Ne akard hát.
Hmm.. lehet, hogy csak nekem általános.
Pl 9.1-es rendszerrel nem tudok DivX-et nézni. Ez szerintem általános, bár lehet, hogy te porfi videódigizésre gondoltál, ezért bocs.
Programozás: GDF-re járok, Pascal, C++, később Assembly, Delphi kéne.
Más: Mindeddig nem bírtam Linuxot szerezni Mac-re, bár tudom, hogy több disztrib is létezik.
Mac-re programozni gondolom tökéletes a Mac, ha PC-re programozol, akkor arra meg tán egy PC. A videózást korántsem sorolnám az "általános" dolgok közé, szerintem 10.000 számítógépbôl egyet használnak erre...
Csatlakozom.
A tavasszal vettem egy használt mac-et, hogy majd milyen jó lesz. És jó is lett.
Egészen addig, amíg csak DTP-ztem vele.
Most kéne programozást tanulni, videót nézni, stb. és csak küszködök, szomorkodom. Üssetek agyon, de azt hiszem, megbántam a cserét.
Bármilyen jó is a Macintosh, általános célokra nem az igazi (legalábbis az, amit én még meg tudtam venni).
Nem kell valakinek egy G3-ra upgradelt PM8500-as? ;-)
Hm, nekem a G4-en már installálva van egy Apple DVD Player, van amit megesz, van amit nem, összességében elég gyengusz egy lejátszó. Mást még nem mertem rá tenni.
Baraka, a rendszergazdánk (elvakult Mac-es) egyetlen egy dologban hajlik meg a PC-Mac párhuzam elôtt: szerinte videodigitalizásra csak olyanok használnak Mac-et, akik ezt még nem tették meg PC-n, vagy mazochisták. Zenében nem tudok nyilatkozni.
Nos, nézegettem a System Profilert és azt láttam, hogy a drive-ot csak CD-RW néven nevezi. Ha ez egy Combo Drive lenne, akkor nem azt kellene kiírnia hogy CD-RW / DVD-R?
Körülnéztem az Apple háza táján, letölteni csak egy 2.7-es DVD Playert tudtam. Mikor installálni akarom, akkor aszongya hogy az én gépemre nem tudja felrakni magát. A readme prüntyög valamit arról, hogy a progi nem kompatibilis a PCI G4-esekkel. Ezexerint akkor nekem PCI G4-esem lehet.
Nos, adott a porbléma: van nekem egy amúgy jó kis G4/867 gépem, amiben Combo Drive van, ami elvileg tud DVD-t olvasni. De mégsem. Van valakinek ötlete a megoldásra?
Az egyik CD-n találam 9.2 alá DVD csomag installert, de az install ikonra kattintva azt mondja, hogy ez így nem jó, mert ezzel az installerrel nem tudja elkezdeni a dogot, mert neki a 4.5.1 verzió kell. Rákerestem, 4.5.1 verzió nincs sehol, sem a gépen, sem a CD-n. Felpakoltam az anyagot a vinyóra is, de onnan sem akart elindulni.
ps. az árak mindenütt ugyan annyik, vagy csak én nem néztem alapoan körül. állitólag nem nagyon "ajánlott" eltérni az apple magyarországi képviselete által "javasolt" végfelhasználói áraktól...
Más:
Ma próbáltam betuszkolni egy DVD-t a G4-be, ha már van benne lejátszó, kipróbálandó. Az meg bevette-kiköpte, nem csinált vele semmit. Dettó X alatt is. Ekkor elkezdtem túrni a gépet, és rájöttem hogy nincs rajta DVD Player, sem 9.2, sem X alatt. Azt honnan lehet installálni? Úgy emléxem a gyári CD csak "clean installt" enged, vagy mi...
najó. akkor dicsekedjünk:
most csinálok nagyobb asztalt, hogy a MAC SE ne a szekrényen legyen kénytelen ücsörögni, és most van folyamatban egy PB 3400 (603/240 - 16+128 RAM) :)
Mac <-> PC
1., Tizenöt éve építgetek PC-ket, magamnak, másnak. Meguntam. Ha csinálni akarok bármit, akkor először tökölnöm kell, hogy az input-formátumot a vas "még" tudja-e kezelni, a sw-hez kell-e upgrade, esetleg újat kell vennem/"újítanom", driver-frissítések (ez már önmagában is lehet egy 22-es csapdája...) , de ahhoz esetleg gyorsabb vas kell, stbstb, szóval a feladat megoldására szánt idő jelentős százaléka azzal megy el, hogy az egyébként nem szeméttelepi (értsd: márkás) cuccot alkalmassá kell tenni a feladat megoldására - és ez gyakran a feladat rovására történik.
2., Gyakran kifejezetten zavar (főleg a fentiek tükrében) a túlzottan széles választék : ha megengedem, hogy az anyagiak is szempontot képezzenek a döntésekben, illetve általában az egyes megoldások között lavírozgatva a PC-világban nagyon könnyű belenyúlni a gagyiba, ami igaz vasra is, progira is. Ez mind idő, gyakran pedig (tipikusan a vas esetében) pénz is.
3., A legfontosabb: nem szeretnék parázs vitát indítani a témában, kérlek, ne akarjatok meggyőzni egyik vagy másik platform mindenhatóságáról.
halk ház:
Már mindent kipróbáltam, vinyónak szivacsos gumikeretet először 4 éve építettem. Hiába minden, a leghalkabb ház is hangosabb, mint egy átlagos notebook (még akkor is, ha a házban csak a tápban van ventillátor, söntölve, méteres lapátokkal, de még a vizesekkel is ez a helyzet) , és ez szerintem általában (platformtól függetlenül) igaz.
Köszi.
Az ofiszolás a Windows emulátorokon megoldható (itt teljesítmény nem számít).
Amiért hordozhatóban gondolkodom: nem látok jelentőségét (főleg almás területeken) a belső bővíthetőségnek, sokkal nagyobb érték számomra a csendes működés és a hordozhatóság (cipelem magammal), a notebookon úgyis ki van vezetve minden, ami bármilyen külső csatihoz (akár tárolás, akár egyéb periféria) szükséges.
Kérdés: almánál hogy néz ki a video-dgitalizálás (helyből semmi nem tudja, nem láttam "analóg video in"-es gépet)