Elképzelhető, de ehhez az ottani rendszergazdát kell megkérdezni, hogy mit állított el.
Az NT/WIN2k enyhén szólva is libuska butuskává tehető, de ahhoz certified NT gurunak köll lenni.
Ha a leírtak felhasználássával nem ment, távolról nem tudok segíteni sajnos.
A Nero nem hajlandó cd-t írni csak a Image file-t készíti el, az Easy CD -creator nemes egyszerűséggel kirja, hogy nincs cd íróm. A Clone CD-vel jutottam a legtovább, ezzel a programmal már sikerült két torzszülött kópiát gyártani. Az egyiket nem olvassa be egy cd sem, a másik pedig egy audió cd, amin az eredeti cd 8-as trackje ismétlődik 12-szer, erősen ciripelve.
A cd író: Philips 16*10*40
Lehetséges, hogy még nincs benne még az én cd íróm ezekben a programokban és csak egy update-re lenne szükség?
>Az egyik ismerősömnek van egy Yamaha 8824E
>típusú CD-írója. Ma azzal a kérdéssel fordult
>hozzám, hogy ez a szerkezet képes-e 90 perces CD-t írni ?
Nekem ennek az ironak az scsi-s valtozata van,
azzal 87 percig lehet tulegetni.
Tehat, a 90 perces cedet nem tudom teleirni :-(
De azert jelentosen tul lehet vele irni.
T.
Az egyik ismerősömnek van egy Yamaha 8824E típusú CD-írója. Ma azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy ez a szerkezet képes-e 90 perces CD-t írni ?
Valamelyikőtök tudja a választ?
Ez csak azért lehetséges, mert biztonsági scriptek lettek futtatva a gépeden.
A problémát úgy tudod kiküszöbölni, hogy megnézed, hogy hová akar írni a progi, majd azokra a könytárakra tartalommal együtt teljes hozzáférést adsz "mindenki" usernek vagy csak tetszőlegesen annak a felhasználónak akinek ezt engedélyezni akarod.
Egy hálózatos gépen, Win2000 alatt szeretném úgy beállítani a Nero-t, hogy ne csak nekem (rendszergazda jogosultság) legyen engedélyezve az írás a Nero-val, hanem néhány más user is használhassa.
A Nero-ra jobb klikkelve behoztam és hozzárendeltem a kívánt usereket/hez, hogy legyen teljes körű jogosultságuk a Nero-ban, mégsincs írási joga a programnak akkor, ha valamelyik user lép be a gépbe ezek közül. Úgyhogy itt elakadtam. Talán vmi registry-be/átállításra van szükség?
Discjuggler, RAW bekapcsolva, hibajavítás kikapcsolva. Ez valszeg a CloneCD-vel is működik.
Az is lehet, hogy 80 perces, vagy annál nagyobb CD-re raknak mondjuk csak 45 "percnyi" anyagot, és azzal védik. Én is szívtam ezzel néhány alkalommal.
Nincs időm végigolvasni a rovatot, ellenben van egy CD-vel kapcsolatos problémám.
Kaptam ajándékba egy CD-t, amelyet még sajnos meg se néztem, mert néhány duplikálási kísérlet után kölcsönadtam egy barátomnak, aki több tapasztalattal rendelkezik e téren, mint én, hátha neki sikerül.
Hangsúlyozom, egy darab másolatot szerettem volna készíteni, nem többet, nem kereskedelmi céllal, bla-bla-bla.
A CD másolásvédett. Négyféle író-szoftverrel kísérleteztem, 4 üres CD-t tettem tönkre. Sajnos nem jegyeztem fel, mely íróprogram hogyan reagált. Volt olyan, amelyik a data-4*audio-data tracksorozatból 3 audiót másolt le, amelyek lejátszhatatlanok. Másik program mitt'omhanyadik szektornál önmagába fordult és nem ment tovább. Egy harmadik program akárhány százaléknál megdöglött. Meg a negyedik is. A programok (nem az előbbi jelenségek sorrendjében): Easy CD Creator 5.x, Nero Burning Rom 5.x, CDRWin, CloneCD. Tovább nem kísérleteztem, és ki fogom hajítani az eredetit is, ha nem lehet lemásolni. Nagyon feldühített az eredménytelenség, bár eléggé tapasztalatlan vagyok CD-írás ügyében, ámbár még nem volt problémám CD-írással.
Ha valakinek van használható ötlete, legyen olyan jó, ossza meg velem, akár email-ben, akkor mondhatok konkrétabb infókat is - csak ugye szeretném elkerülni a látszatát annak, hogy én egy szemét mocsok tolvaj vagyok, mert lemásolok egy CD-t. EGY darab példányban, saját használatra.
Köszönettel,
G.
Mind a kettö külön mp3?
Vagy tényleg el van vágva?
Ha el van vágva akkor Wincommander vagy a jó kis öreg Dos-os Copy parancsal
Ha külön mp3 akkor nem tudom, én még ilyen gondal nem találkoztam
MP3 albumot akarok visszadekódolni audióba, de úgy, hogy a számok között ne legyenek törések, ha a lemezen se voltak, magyarán hogy egy az egybe visszaadja az eredeti cédét. Elégséges és megfelelő az a megoldás, hogy a Nero-t úgy állítom be, hogy kiveszem belőle a 2 msp-es számközti szüneteket 0-ra?
Pontosan. :-)
És 'helyszűke' miatt néha még mp3-ban is tárolunk biztonsági másolatot... Persze én nem, csak hallottam valakit, aki már látott valakit, aki...
Én nem neveztem meg a Periferic-et, te igen... 8))
Természetes, hogy mindannyian egyetértünk abban, hogy az eredeti a legjobb. De azt hiszem, hogy abban is, hogy az x-ezer forintos anyagokat igencsak sajnálnánk /pl. olcsó vackokban baja lesz, vagy megeszi a gyerek, stb./ hagyni tönkremenni, ezért nem tekinthetünk el a biztonsági másolattól sem... 8)
Az áraitokat megnézve: nem minden esetben; pl. progresszív rock-ban (csak a Pendragon-t, illetve M.Oldfield-ot néztem) kapásból tudok kiadót/boltot, amelyik jobb nálatok... 8-(
Létezik ilyennyomtató, egy CHIP magazinban volt róla rövid ismertet? cikk, emléxem rá, de sajnos el van keverve nekem valamerre, úgyhogy nemtom, ki a gyártó...
lehet, hogy már volt róla szó, de én most futottam bele a problémába, miszerint a zsírúj cd-íróm gyári szoftvere csonkolja a fájlneveket! lehet ezzel csinálni valamit??? LG (Roxio ECDC)
Ezekkel szemben csak egyetlen cimet tudok, ahol ennek az ellenkezojet allitjak: http://www.archiveindex.com/cdr/cdmedia.htm, es mint irtam, ez is onellentmondo, mert a cianin lemezek tipusa long strategy tpye szokott lenni.
A strategy type nem egeszen erre utal. Az irhato CD-kben hasznalt festekek kulonbozokeppen reagalnak az irolezerre. A strategy type arra utal, hogy milyen lezerimpulzus kell ahhoz, hogy megfelelo minosegu optikai jelet kapjunk olvasaskor. A short azt jelenti, hogy (egy 3T hosszusagu) pit irasahoz eleg egy rovidebb lezerimpulzus, a long ertelemszeruen az ellentete.
A short es long type lemez tartossagaval torteno kozvetlen osszevetese mar csak azert sem OK, mert pl. a ftalocianin (angolul phthalocyanine) short strategy type, ugyanakkor a tartossaga (feny es hoallosaga) tulajdonkeppen ennek a legjobb. A cianin (cyanine) festek meg long strategy type, de kevesse tartos, mint a ftalocianin.