Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 1 816

Szerintem igaziból nem a házasodást kéne nagyon keményen feltételekhez kötni a férfiaknak, hanem a közös gyerekvállalást.

itt jön be az, hogy mennyire volt közös a projekt. Biztosan van olyan ahol kurvára közös volt, és olyan is van, ahol főleg a férj akart, de ahol nem, ott a férjnek valóban szigorúan tisztázni kell, hogy pontosan mi az amit hajlandó ebbe beletenni.

Én ha nem akarnék gyereket, akkor valami olyasmit kötnék, hogy a gyerekzsivajt vs a munkanélküliséget viselem el, azaz vagy a gyereknevelés legyen számomra teljesen transzparens, vagy a nő megélhetési problémái (nem a gyereké, mert nyilván azt finanszírozni kell) . Aztán egy ilyen üzletbe még mindig ott lenne a férfi lehetősége, hogy kicsivel többet tenne bele, mint amennyit megbeszéltek, de az már teljesen másképpen csapódna le.

Természetesen ebben az esetben is hangsúlyoznám, hogy az ideális esetben, a nő megélhetése, a gyereknevelés, sőt még a gyerektartással felmerülő költségeknek is transzparenseknek kellene lenniük, hiszen ő sem szál bele az én autógyüjtö hobbimba, és nem is viseli el, ha mondjuk az autóimmal foglalkozok helyette, vagy ha amiatt nincs munkám .... tehát érezze, hogy azért nem kapott rossz ajánlatot. Aztán persze neki teljes joga elégedetlenkedni, és kérni mástól jobb ajánlatot. de ne feledjük, hogy jobb az elején egy rosszabbnak látszódó ajánlatot kötni egy korrekt féllel, mint egy jobbnak tűnő ajánlatot egy inkorrekttel.

Előzmény: Törölt nick (788)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 815

Csakhogy ez a különbözet nem a feleségé, hanem a gyerekeké lesz.

attól, hogy a gyermeké lesz, még ugyanúgy megállja a helyét, hogy a férj többet veszít.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -3 0 814

Okosak a nők na, gratulálok! :)pppp

alaptalan Creative Commons License 2018.12.13 -3 1 813

persze, hiszen hosszú (legalább egy egész HETI) távon elsődlegesek a belső értékek a pasasnál (lóerő, gyorsulás, valódi bőr kárpit, napfénytető, négyzónás klíma stb valamint a BELSŐ zsebben tartott pénztárca, BENNE arany kártyákkal stb)!

Ugyanakkor nem csak a kabátból ugrik ki egy csettintésre a szende Klementina  a hétvégi ismeretség  második félórájában hanem a bugyijából is, ha az alany kellően dekoratív és kellően bunkómacsókanállat!

Előzmény: Törölt nick (806)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 812

" Ugyanakkor egy kivétellel valahogy mindig megvolt a különbség. Az egy kivétel azta gyakorlatilag állva hagyott engem anyagilag... :)"

Bocsi, ezt nem értem, mi az, hogy állva hagyott?

Amúgy persze, hogy közted és a partnereid közt jelentős volt az anyagi különbség, ez mindenkinél így van, aki rendkívül jól keres - na de hány százalék keres rendkívül jól?

Előzmény: Törölt nick (808)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 811

Egy kis figyelmesség.

Előzmény: Törölt nick (810)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 1 810

Mi bajod van? 

Előzmény: Törölt nick (809)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 809

Boldog névnapot M. Luca!

És az összes boszorkány büdösbanyának is boldogat!

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 808

Jól van, rakd össze te az elméletet :)

Én a gyakorlatból indulok ki - nem emlékszem, hogy valaha is szerepe lett volna a kapcsolataimban az anyagiaknak, szeretem azt gondolni, más volt vonzó bennem. Ugyanakkor egy kivétellel valahogy mindig megvolt a különbség. Az egy kivétel azta gyakorlatilag állva hagyott engem anyagilag... :)

A lényeg: nem tudom, mi alapján válogatnak a nők, egyet tudok, én biztos nem voltam sosem vonzó célpont, holott elég sok minden hozok abból, amit 99 nő mondana 100-ból.

Csak ismétlem önmagam, tudom.

De a képzettség, egzisztencia, esetleg értelmes, vagy ex, vagy akármi - ezek valahogy nem számítanak annyira, mint azt hajlamosak a nők mondani.

Na mindegy, már magam is unom magamat :)

Előzmény: Törölt nick (806)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 807

:)

Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 1 806

Pont te mondod legtöbbször, hogy a nőket nem az anyagi biztonság, hanem a jópasik felé húzza a szívük.

Állandóan fel van emlegetve a tinder, ami puszta külsőség.

Erre most hirtelen anyagilag válogatnak a nők felfelé, nem irracionális, ostoba, felszínes szempontok alapján - mégpedig mind.

Előzmény: Törölt nick (802)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 805

Akarom mondani, persze, hogy szabad.

Előzmény: Törölt nick (804)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 804

Dehogynem :)

Nem szerettem volna úgy tenni, mint aki tiltani akarja...

Hajrá :)

Előzmény: Törölt nick (802)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 803

Gondolom, nekem is szabad ábrándozni.

Előzmény: Törölt nick (801)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 1 802

Az, hogy az átlagférfi nem áll jobban, mint az átlagnő, az nem jelenti azt is, hogy a párok hasonló résztvevőkből állnak.

Én nem így látom, ahogy te, szerintem a nő felfelé választanak.

Pont ez az oka annak, hogy a lenti pasik és a fenti nők sokszor egyedül vannak.

Ahogy VV mondaná, a diplomával egyre több a magányos nő, a végzettség hiányával meg a magányos pasi.

Csak hogy csavarjak egy kicsit a statisztikán :)

Előzmény: Törölt nick (777)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 801

Érdekes egy téma, nagyon életszerű :)

Előzmény: Törölt nick (793)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 1 800

Én normálisaknak mondanám őket, akik nem szokták megemelni a hangjukat. 

Előzmény: alaptalan (798)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 2 799

Nem érted, hogy még te sem tudod ebben a percben, hogy hol leszel öt év múlva. 

A felvetésedet gondold végig, mert szubjektív, előre nem látható tényezőkre akarsz szerződést kötni. 

Előzmény: Törölt nick (796)
alaptalan Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 798

érdekes emberekkel vagy körülvéve...

Előzmény: Törölt nick (783)
alaptalan Creative Commons License 2018.12.13 -2 1 797

egy olyan országban, ahol az átlagjózsi 40+ év embertelen  keccsöléssel tud megvenni egy 55 m2-es panelt és bérlakás se égen se földön nincs?

Ott nem extraprofit, hogy a  luvnya viszi a kéglit, de az adósság marad a balfaszé?

Előzmény: Törölt nick (780)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -1 0 796

Hogyne lehetne.

Akivel nem lehet, azzal nem kell gyereket vállalni.

Előzmény: Törölt nick (794)
alaptalan Creative Commons License 2018.12.13 -1 1 795

1:1000 bmeg!

Előzmény: Törölt nick (771)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 1 794

Ezt nem lehet előre szerződésbe foglalni, mert nem lehet tudni, hogy váláskor, 5-8-10 év múlva kinek milyen élethelyzete lesz. Lehet, hogy válás után a férfi külföldre költözik, vagy az új nő nem szívesen fogadja a férfi előző gyerekét. És hogy bizonyítható, hogy a férj alkoholista lett? Tanúkat vonultat fel a bíróságon, akik látták, hogy rendszeresen a sörözőben ül, vagy bort vesz magának a közértben? 

Szerződést csak vagyonra lehet kötni, gyerekre nem. 

Előzmény: Törölt nick (793)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 793

Nyilván, ha a férfi is akarná a gyereket, akkor olyan feltételeket tudna csak szabni, amiket a nő még hajlandó elfogadni. Így ha túl nagy a különbség a gyerekakarási szintben, akkor nem tudna létrejönni az egyeztetés.

Ezekben a válásterhes vészes időkben tök jó lenne még a gyerek születése előtt garanciákat adni mmindkét fél részéről a másik felé.

Pl. jön a férfi és azt mondja: figyelj, én is szeretnék gyereket, de csak akkor akarom veled, ha előre leírjuk, hogy válás esetén ennyit és ennyit láthatom őket, és max. ennyit és ennyit adok bele.

A nő is azt mondja, hogy én nagyon szereték gyereket, de ha alkoholista leszel, akkor a gyerekeké és az enyém lesz az addig közös ház, ezt legyél olyan kedves aláírni.

Ilyesmikre gondolok.

:D

Előzmény: Törölt nick (790)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 792

Hát azzal ne is vállaljon, aki kemény feltételekkel vágna csak bele.

Előzmény: Törölt nick (790)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 1 791

Azt én sem értem, hogy miért házasodik az, aki nem akar gyereket. Simán elég lenne az együttélés vagy a laza szexkapcsolat neki.

Előzmény: Törölt nick (789)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 0 0 790

Szerintem igaziból nem a házasodást kéne nagyon keményen feltételekhez kötni a férfiaknak, hanem a közös gyerekvállalást.

Milyen feltételekre gondolsz? A gyerekvállalás normális körülmények között két felnőtt ember közös elhatározása, szerinted melyik nő vállalna gyereket, ha a férje/élettársa kemény feltételeket szabna? 

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 2 789

Amúgy továbbra is azt mondom, hogy az a férfi, aki nem akar gyereket, csak a felesége kedvéért egyezik bele, az elképesztően felelőtlen.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.13 -2 2 788

Nyilván az elvált apás FB csoportokba olyan elvált apák mennek, akiket érdekel a gyerekük. De nem csak ilyen elvált apák vannak, sőt. Szóval magasan jobb az elvált apák FB csoportjainak felhozatala, mint az elvált apák átlagos szintje. Az elvált anyáknál meg nem hiszem, hogy így van. Szóval, még ha el is hiszem, ilyen bemondásra, akkor sem jelent semmit az összes válásra nézve ez.

Amíg egy ember egyedül nem tud eltartani 1-2 gyereket, addig a gyerektartás intézménye nem lesz elavult. Persze, jobb lenne az osztott tartás - de nem egyeztettem az elvált apák hetven százalékával erről, hogy amúgy mit szólnának hozzá...

Érdekes, hogy amikor a nők ostoba, irracionális teremtések amúgy az élet minden területén, akkor a váláskezdeményezéskor hirtelen értelmes, racionális döntést hoznak. Fel sem merül, hogy valójában a nők váláskezdeményezésének is érzelmi oka van - csak éppen nem járnak TÚL rosszul a válással.

Annyit azért a gyerektartáshoz hozzátennék, hogy ha az apa nem adja a gyerektartást valami miatt, mert munkanélküli lett vagy elitta vagy csak úgy, akkor annak jócskán van átfutási ideje, míg felszólítják, behajtják tőle, letiltják, stb, de az anyának minden nap enni kell adni a gyereknek, meg meleget kell csinálni köré, ha munkanélküli lett, ha elitta a pénzt, ha máshoz lenne kedve...

Amúgy, ja, az apa többet veszít a válásor, ha úgy nézzük, hogy nagyobb vagyonrészt tett be a közös életbe, és az közösnek számít. Csakhogy ez a különbözet nem a feleségé, hanem a gyerekeké lesz.

És továbbra is fenntartom, hogy átlagpasi-átlagnő viszonylatban ez a különbség nagyon csekély.

Itt jöhet be aurum véleménye, hogy de a nőnek kellett a gyerek, a férfi tulajdonképpen a nő hobbijára való kötelező ráfordítást bukja, ami mondjuk valóban kemény.

Előzmény: Törölt nick (786)
aurum2020 Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 787

én simán kinézem belőlük hogy ennyire hülyék ... komolyan. Bemegy, leszopja a budiba és utána várja hogy megkérje a kezét ... és ez nem vicc. A nők amikor tetszik nekik egy pasi, minden realitás érzéküket elvesztik.

Előzmény: Törölt nick (785)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!