http://ellenszel.hu/2016/11/14/hoppa-kiszivargott-egy-beszelgetes-viktor-es-a-szaudi-szomszedja-kozott/
Egy késő őszi reggelen történt, hogy Viktor, elkortyolgatva kávéját kiállt a gangra, hogy körbetekintsen utcájában. Sajnos messzebb nem látott, mert eltakarta a kilátást egy bazinagy stadion. Nem sokkal később vidám tekintetű, köpcös szomszédja kiment az udvarra, hogy összegereblyézze a szanaszét heverő milliókat. A beszélgetést azonban egy bokorban megbúvó újságíró, orosz titkosszolgálati eszközökkel rögzítette. Szó szerint közöljük annak tartalmát:
Viktor: Jó reggelt, kedves szomszéd!
Szaúdi szomszéd: Önnek is!
– Hogy vagyunk, hogy vagyunk?
– Köszönöm, elég jól. Nem panaszkodom.
– Ne haragudjon, hogy ezt mondom, de sokan számon kérik rajtam, hogy Önt körözik. Igaz ez?
– Engem? Maximum a legyek köröznek. Meg a poloskák. Nem hallotta, hogy poloskainvázió van?
– Poloskák? Ne vicceljen, itt csak nem hallgatnak le minket!
– Nem olyanok, hanem azok az egészen büdös jószágok.
– Én az Interpolra gondoltam.
– Az milyen állat? Bogárféle?
– Nem. Inkább amolyan nemzetközi rendőrség.
– Ja, hogy ők! Nem engem keresnek.
– Nem Önt?
– Nem.
– De hát minden adat stimmel.
– Kérem, Viktor, ne hozzon kellemetlen helyzetbe. Mondja meg, ha valami rosszat tettem, és megpróbálom korrigálni. Miért bántjuk egymást? Hiszen szomszédok vagyunk…
– Ne haragudjon, kedves szomszéd! Valóban kicsit zsémbes vagyok ma reggel. Elromlott a csaptelep, és el kellett zárnom a vizet. Sajnos nem értek hozzá, és a faluban csak egy szerelőt ismerek, az is gázos.
– Akarja, hogy megjavítsam?
– Megtenné?
– Természetesen, de akkor elfelejthetjük azt a körözéses történetet?
– Ha megígéri, hogy nem folyik majd a csapból is ez, akkor fátylat rá!
– Ha mégis folyna, majd elzárjuk Viktor.
– Ahhoz még értünk.
– Ahhoz örökké…