Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Amiede Creative Commons License 2018.11.28 0 0 237

Nos, ma átállítottam a nyelvet németre és így autóztam egy kicsit.

Sajnos az eredmény negatív. Így sem jelennek meg az ikonok, amiből arra következtetek, hogy valami slendrián adatállomány van fenn a rendszeren.

A POI-ra vonatkozó *.fbl állomány elég silány, pár kb. nagyságú, amiben sok minden nem lehet.

Most az az ötletem támadt, hogy külföldre kellene menni pl. Ausztriába és akkor az országra vonatkozó adatállományt használná a rendszer.

Ha akkor sincs ikon, akkor programhiba, ha van, akkor sajnos minket magyarokat ennyire becsül a Renault, magyarul, nincs részletes adatállomány hazánkról.

Holnap megyek a szervízbe, vajon mi fog történni? Költői kérdés ugye.

Előzmény: Topka (236)
Topka Creative Commons License 2018.11.26 0 0 236

Na akkor legalább kezd tisztulni a dolog.

Ma beállítottam a vasúti átjárókat, át is mentem kettőn, de nem jelzett semmit. 

Benzinkutakat is megpróbálom holnap, hátha.

Utána ugyanezekkel a beállításokkal ki kellene próbálni angol/német nyelven. Nagyon nem lepődnék meg, ha úgy meg lennének piktogrammok.

A sebességfigyelmeztetés az úgy jó, annyit még lehet, hogy egy csippanással is jelzi amikor először túlhaladod a megengedett határt.

Az is jó játék, hogy az autópályán/máshol elhelyezett ideiglenes sebességlassító táblát felismeri-e menetközben... És például akkor miért nem csökkenti a tempomat értékét, ha gyorsabban megyek már, mint onnantól megengedett... 

Márkaszerviz csak kullog a technika után. Tisztelet a kivételnek.

Előzmény: Amiede (235)
Amiede Creative Commons License 2018.11.26 0 0 235

Átállítottam a nyelvet, angol és német nyelven működik a hangvezérlés, szépen feljön a menü. Csodák csodája mikor visszaállítottam magyar nyelvre kapásból közölte, hogy ezen a nyelven nincs hangvezérlés. Na, a semmit már nem kell keresni.

Már csak a piktogramokat kell valahogy kicsikarni. Az a sejtésem, hogy a hangvezérlés összefügg a TTS hanggal, így a riasztások és figyelmeztetések is csak vizuálisak lesznek, ha sikerül előcsalogatni.

Nagyon megköszönném, ha a vasúti átjáró, benzinkút, stb (POI-k) megjelenítését megpróbálnád, mert ha neked sem működik, akkor valószínű, hogy azok is hiányoznak a rendszerből.

Nekem a frissítéskor azt mondták, hogy próbálgassam és ha nem jelennek meg, akkor egy hét múlva jelentkezzek újra.

Kíváncsi leszek mi fog történni, ha tudok valami újat jelentkezem.

A sebességfigyelmeztetés úgy működik, hogy az állandóan megjelenő megengedett sebesség ikon pirosan kezd villogni, ha túllépem a határt.

Ezen kívül nekem semmilyen ikon sem jelenik meg.

Előzmény: Topka (234)
Topka Creative Commons License 2018.11.25 0 0 234

Nem tudom, a Renault korábbi navigációihoz képest ez is nagy előrelépés.

Másik kocsink Toyota, ott még -3 év visszalépés a Renault-hoz képest is.

A figyelmeztetéseket nem próbáltam, a sebességfigyelmeztetés működik és a kamerákat is mutatja, azt beállítottam.

Előzmény: Amiede (233)
Amiede Creative Commons License 2018.11.25 0 0 233

Így igaz ahogy írod. Csak azt elfelejtették átadáskor közölni, hogy majd az a funkció csak 2020-ban fog működni?

Kérdezem Tőled, hogy neked navigálás közben pl. a vasúti átjáró, benzinkút, stb. ikonjai az útvonalon megjelennek?

A hangutasítás nagyon nem hiányzik, de figyelmeztető ikonok azért kellenének. 

Én korábban IGO-t használtam, hát mit mondjak a kettő nem egy kategória. Nem is értem, hogy a Renault miért a TOM TOM-t használja?

Gondok lehetnek, mert  olvastam a neten, hogy 2018. októbertől már Google alapú navigációra vált a Renault. Nem sokat ért meg az R-Link 2.

Előzmény: Topka (232)
Topka Creative Commons License 2018.11.25 0 0 232

Jól értem, hogy ha beállítasz egy úticélt, akkor azon elnavigál?

Csak a TTS nem működik? Én most már nem megyek le a kocsiba megnézni, de szerintem az nekem sem működik, emlékeim szerint.

Leginkább azért, mert magyarra van állítva a nyelv. Átállítod másik nyelvre (angol, német, francia), akkor lesz hangfelismerés és TTS beszéd is.

Magyarul csak a szó alapú beszéd fog működni, egyelőre.

Előzmény: Amiede (231)
Amiede Creative Commons License 2018.11.25 0 0 231

Kedves Topka!

Gyártási év: 2017 május

Verziószám. 3.3.16.946 a szerviz szerint a legújabb, egy hete rakták fel

Legújabb térkép van rajt, szintén a szerviz frissített

Igen, tudom frissíteni, van R-Link fiókom, de onnan semmi nem tölthető le, állítólag minden napra kész.

Minden beállítás rendben, funkciók engedélyezve, kivéve a szintetikus (TTS) hang állományt, ami nem érhető el a menüből, csak halványszürkén jelenik meg,  klikkelésre nem történik semmi, a hang típusa nem kiválasztható.

Nincs lenémítva, a többi funkciónál hangosan figyelmeztet.

frissítés után teljesen újra indították a rendszert.

Mivel elvileg minden 2017. jan. után gyártott Scenic, Megane, Kadjar, stb. R-Link 2-vel van szerelve, keresem azt a boldog tulajdonost, akinek a kocsiján működnek ezek a funkciók.

A szerviz viselkedése alapján kezd olyan érzésem lenni, hogy  a rendszer működésével alapvető problémák vannak. A leírásban szereplő funkciók lehet, hogy csak parasztvakítás. Ha ez így van, akkor ez kemény fogyasztóvédelmi kérdés, ugyanis a jármű nem rendelkezik a meghirdetett tulajdonságokkal, ami az árban természetesen benne foglaltatik.

Ja, a kocsi nem mezítlábas, egy Bose felszereltségről van szó.

Előzmény: Topka (230)
Topka Creative Commons License 2018.11.25 0 0 230

Hirtelen 

1. Mikor gyártották a kocsit?

2. Legújabb Firmware fenn van rajta?

3. Legújabb térkép fenn van rajta?

3a. tudod frissíteni?

3b. R-link fiókod van?

4. Beállítások rendben vannak?

5. Nincs lenémítva a navigáció?

6. Újraindítással próbálkozott a szervíz?

Miután -elvileg - ugyanaz a szoftver van minden R-linken és az eszközöd működőképes, leginkább szoftverbeállítási vagy adathiba miatt mködhet hibásan az eszköz.

Előzmény: Amiede (229)
Amiede Creative Commons License 2018.11.25 0 0 229

Üdv. Mindenkinek!

Keresem azon Scenic IV és Megane tulajdonosokat, akiknek az autójában R-Link 2 rendszer van.

Problémám, hogy a Térképen nem jelennek meg a nevezetes helyek(POI-k), a veszélyes helyek piktogramjai és nem működik a hangvezérlés.

Azt sikerült kideríteni, hogy a szintetikus hanghoz szükséges TTS állomány nem aktiválható, de miért, azt a szerviz sem tudja megmondani.

Így a GPS csak egy mezítlábas térkép, a kocsi leírásában szereplő funkciók töredékét tudja csak produkálni.

A baj az, hogy a szervízben nem sokat lőnek hozzá szerintem.

Kérem azon tulajdonosok segítségét,akik a tudás birtokában vannak. 

Előre is köszönöm.

polberto Creative Commons License 2018.10.22 0 0 228

Sziasztok!

Kategória váltás miatt eladó a szahara bézs színű 1.6 dci Bose felszereltségű, 1 éves, 14000km futott Grand Scenic autóm.

Érdeklődni privátban.

Topka Creative Commons License 2018.10.19 0 0 227

Feleslegesek lettek, ezért eladósorba kerültek:

Egy ganitúra kerékőr + hozzávaló elem (fél éves, 4e). 

Egy majdnem teljes csavarkészlet, 19 db csavarral benne (2 éves, 5e).

Topka Creative Commons License 2018.09.20 0 0 226

Nincs valakinek a kecskeméti Bosal üzemben ismerőse?

ClaasMan Creative Commons License 2018.09.13 0 0 225

Az új 1,5 dCi-k is AdBlue-sok lesznek.

Előzmény: Alexfux (223)
polberto Creative Commons License 2018.09.13 0 0 224

Nagyon jó!

Egy csomó új meghíbásodási lehetőség.

Az 1.6-os motort nem tudják überelni.

Előzmény: Alexfux (223)
Alexfux Creative Commons License 2018.09.09 0 0 223

Sziasztok!

Megint új motorok lettek, most a dízel paletta újult meg. Egy 120 és egy 150 lóerős 1749 köbcentis motor van, fantázianeve Blue dCi. Ha jól tudom ADBlue lötyit kell használni ezekhez.

Topka Creative Commons License 2018.07.31 0 0 222

Két információ:

1. Vettem és beszereltem gyári riasztót. 2-3 óra alatt megvan. Bécsben féláron van. Akciós.

2. Most cserélik gariban az első két stabpálcát. Valószínűleg a magyar utak és a 2.8-3.0-ás alapnyomás megtette a dolgát. Mondjuk mióta én járok, azóta 2.6 a hideg első és 2.5 a hátsó. De lehetne 2.8-2.8 is, ahogy az előző tulaj járt vele.

polberto Creative Commons License 2018.06.29 0 0 221

Privát üzenetet hogy tudok küldeni neked?

Előzmény: Topka (220)
Topka Creative Commons License 2018.06.29 0 0 220

Én próbáltam, a legérzékenyebb beállítással és távolságtartó tempomattal egész jól elmegy a saját sávjában. Nem egy Tesla, de azért a semminél már jóval több védelem ez.

Persze kell, hogy az alap sávtartó rendszer (a kormányrázós) működjön a kocsiban.

Előzmény: polberto (219)
polberto Creative Commons License 2018.06.29 0 0 219

Tehát ahol az út szélén is van vonal benntartja az autót?

Autópályán próbáltad, jól müködik?

Előzmény: Topka (218)
Topka Creative Commons License 2018.06.29 0 0 218

Fordítja kormányt helyetted...

Ehhez azt hiszem, automata parkolási opciók kell, azaz egy motor, ami képes forgatni a kormányt.

Előzmény: polberto (217)
polberto Creative Commons License 2018.06.29 0 0 217

Az aktív sávtartó bekapcsolása mit takar?

Akinek nincs benne alapból?

Előzmény: Topka (216)
Topka Creative Commons License 2018.06.29 0 0 216

Aki úgy érzi, hogy az autóját okosítani szeretné a következőkkel, keressen privátban.

Ilyeneket tudok most állítani:

Extended grip (ESP Off) - New menu item in the "driving assintantes" menu (ESP időleges kikapcsolása)

Loudness On/Off

Welcome sequence changing (induló grafika változtatása)

Smartphone Mirroring - New menu item in Settings/Vehicle (okostelefon élesítése)

On-move media inhibits (menetközbeni videó és mások engedélyezése)

LKA (Lane Keep Assistant)  - New menu item in the "driving assintantes" menu (aktív sávtartó bekapcsolása)

Start-Stop inhibite - permanent!  (start-stop letiltása, véglegesen)

DRL on flashing (indexnél kikapcsol a megfelelő LED-es menetfény)

DRL with Tail Lights (hátsó fények is vannak nappali menetfénynél

Park radar display cockpit display (a parkradar képe a műszerfali kijelzőn is megjelenik)

Tired status cockpit display (aktív fáradtságkjelző figyelés, ki-be kapcsolhatóan)

External temperature cockpit display - (hőmérséklet kijelzés a műszerfalon)

Front seatbelt warning inhibite (övcsipogás letiltása, ha nincs becsatolva az öv)

Speedscale in odometer (sebesség skála módosítása)

ANC switch (Active Noise Canceling)  - (ha Bose van a kocsiban, akkor érdekes lehet.)

SingleDoorOpening setting - New menu item (Nyitásra csak a vezető ajtó nyíljon,  ki-be kapcsolható.)

Semmi olyat nem állítunk, ami a mélyebb működést befolyásolná!

Ennek ellenére kizárólag saját felelősségre. :-)

Topka Creative Commons License 2018.06.22 0 0 215

Fontos hogy csak úgy reprodukálható a jelenség, ha kizárólag a középső állásban működő kiömlők vannak engedélyezve.

polberto Creative Commons License 2018.06.22 0 0 214

Egyszer nálam is előfordult már, de nekem mindkét oldalon meleget fújt.

Előzmény: Topka (213)
Topka Creative Commons License 2018.06.22 0 0 213

Hibajelenség:

Mindkét oldal 19-20 fokra beállítva, klíma kikapcsolva, kint 22-23 fok, míg a jobb oldalon kellemes hűvős levegő jön, a bal oldalon meg tök forró.

Ha letekerem a baloldalt Lo állásba, akkor másodpercek alatt kihűl és hűvőset fúj. Szóval mechanikailag működik, valószínű kalibrálni kellene valahol valamit.

A szervizesnél rákérdeztem, egyelőre nincs megoldása erre. 

Kérlek nézzétek meg, hogy nálatok hogy ilyen hibásan működik-e vagy normálisan. A lényeg, hogy a  beni levegő ugye hidegebbre legyen állítva, mint a külső. Értelemszerűen nem fújhatna meleget. A bal mégis sokkal melegebb, mint a jobb.

A német fórumon 5(!) tulajdonos jelezte, hogy nála bizony rosszul működik. És nekik a Renault tavaly őszre megoldást ígért, de még nem sikerült megkapniuk.

Köszi előre is.

polberto Creative Commons License 2018.06.15 0 0 212

Nem tudtam.

Előzmény: Topka (211)
Topka Creative Commons License 2018.06.15 0 0 211

Ez most az utolsó firmware.

Még esetleg a telefonnal lehetne próbálkozni, hogy nincs-e valami kompatibilitási beállítási lehetőség a BT beállításoknál.

A Mirroring csak vezetéken máködik, én kipróbáltam, működik, de nem nagyon izgatott fel, nekem bőven elegendő a gyári navigáció forgalomfigyelése, ami a Google Maps információin alapul. Párom Waze user, többször próbáltuk és ugyanaz jött ki, nincsenek csodák.

Azt tudtátok, hogy a lejátszó flac-ot is játszik? Na azért azok szépen szólnak (Bose)...

Előzmény: polberto (210)
polberto Creative Commons License 2018.06.15 0 0 210

A 3.3.16.946 verzió van fent.

Előzmény: Topka (208)
puru Creative Commons License 2018.06.15 0 0 209

Igen fent van.

De pl a Smartphone mirroring nagyon jó lenne.

De azt ugye a szervizbe nem kapcsolják be ezeken még, csak a 2017/3 havi gyártástól :(

Előzmény: Topka (208)
Topka Creative Commons License 2018.06.14 0 0 208

Fent van rajta a legutolsó R-Link verzió? Mást én sem tudnék vele tenni.

Előzmény: polberto (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!