az agglomeráció másik oldalán, a 3-as úton alapból van napi 26 000-es forgalom, az (eddig is díjköteles) M3-as másik oldalán a fóti úton pedig napi 20 000.
na, ez csökkent most, pont erről beszélek, mivel az M3-ason jönnek egy csomóan. mivel nagyon megéri nekik a megyei matrica.
pl. onnan, hogy a házam előtt most feleakkora a forgalom, mint korábban, mert a környéken élők az M3-ason mennek be a főút helyett.
bajod van azzal, ha egy budaörsi cég végzi Budaörsön a számlálást?
semmi bajom azzal, hogy egy cég csak és kizárólag azért jön létre Budaörsön, hogy az önkormányzat megrendeléseit teljesítse. Merthogy más munkáinak semmi nyoma az interneten...
gondolom, ez szerinted is teljesen elfogadható... :o)
Maszatolás, csúsztatás! Itt MINŐSÉGI változás volt nemrég. Amikor nem üldözik, hanem törvényekkel védik a keresztapa világát.
Nem korrupció. Mert PAPÍRON lehet rendben lévőnek tekinteni. Mert pl. amit a Nemzet Gázszerelője csinál, abba nem lehet jogilag belekötni valszeg. Vagy a MET ügye.
Jogilag rendben, mégis 45 milliárdot vesznek ki az állam zsebéből. Az adófizetők zsebéből.
A túlszámlázott beruházásokkal kerül minden sokkal többe. Aztán rováznak újabb sarcokért. Oszt vannak eszetlenek, akik nem látnak át a sikerdumákon.
Vagy ami a legrosszabb, természetesnek veszik hogy így mennek a dolgok.
Messze a túladóztatott kategóriában van Magyarország. Nem a bevételek kevesek. Pazarló, felelőtlen, politikailag motivált a költés. A gazdasági szemlélet csak a saját akolbeliek kistafírozásáig terjed. A működő rendszerek szétcseszése és irdatlan pénzekért rossz hatékonyságú állami masztodonok létrehozása.
Most indul az állami közszolgáltatási monopol rendszer. Azt mondták, azért kell százmilliárdot ráköltve tönkretenni a meglévőt, hogy NONPROFIT lehessen. No mire beindul a mérhetetlen károkozással létrehozott rendszer, már nem lesz nonprofit. Csak központosított állami.
Semmi másért, csak a haverok örökös hűbéri juttatásaként.
Amíg ez a Család van uralmon, nem lesz itt semmi változás. Lecsúszás, szegénység. Pár ezer "közelálló" még több százmilliárdot visz svájci és közel-keleti bankokba.
A csóró meg nézheti az M1-en a pávatáncot vagy szétkúrja az agyát a házipáliknával.
A víz rendjén is van. De ha te a mai vircsaftot jó hatékonyságú pénzköltésnek nézed, akkor alapvető baj van vagy az éleslátásoddal, vagy egyéb ismereteiddel.
Én azt mondtam, személy szerint konkrétan én nem élvezek semmilyen "ingyenes" szolgáltatást. Se MÁV, se BKV (szó szerint értsd, egyiken se ültem legalább húsz éve) se nyugdíj, se semmi nagyjából, amit felsoroltál. TB-t is nagyjából sokszorosát fizettem be életemben, mint amennyit kaptam belőle. Egyébként fizetek adót, nem keveset, szíves tájékoztatásodul, tehát még ha kapnék is valamit, nehezen lehetne ingyenjuttatásnak tekinteni, de messze nettó adófizető vagyok. Sajnos, nagyon eltévedtél a vélelmeiddel, mert én nagyon kifejezetten polgár vagyok, a szó nem fideszes, hanem valódi értelmében, az a fajta, akit soha életében nem az állam tartott el, hanem aki eltartja az államot. Ráadásul a kapitalizmus tántoríthatatlan híve, és mint ilyen nagy híve a co-paymentnek is (engem például nem is láthattál vizitdíjak meg tandíjak ellen szavazni).
Nem engem kell meggyőznöd a kisméretű, szolgáltató államról és a Fidesz posztkádári mivoltáról, mindkettővel teljesen tisztában vagyok.
Igen, a valóságot írtad le, ez így megy és így ment ebben a nagy lavórban mindig. Sosem volt másként.
mindenki lop. Mindenki élősködő. Mindenki korrupt.
a problémák megoldása mindig azok felismerésével, elismerésével kezdődhet. Amíg ez nem adott, megoldás sem lehet. Érzékenykedhetsz, önérzeteskedhetsz, magyarkodhatsz, és büszkeségből elutasíthatod fentiek kultúránkba való beivódását, de azzal csak prolonglod ennek a kelet-európai értékrendnek az uralkodását, ahelyett, hogy rendszerváltás jönne el a fejekben, mert a móccerváltás semmi jóra nem vezetett.
Végszóként: mélyen jellemző ez a hozzáállás, hogy szerinted mindenki lop. Mindenki élősködő. Mindenki korrupt.
Egy nagy büdös francot! Talán ezt látod a fityiszes környezetedben. Talán így próbálod relativizálni a megbocsájthatatlant. Az ilyenek miatt fizetünk extra adót a papírlapra, mert biztos lopott tartalmat másolunk rá. Ezért potenciális adócsaló szerinted mindenki. Ezért kell sokszor akkora adminisztrációt végezni, mert biztos lopunk.
Tudom van ahol fizikai képtelenség egy pályázatot KORREKTEN kiírni. Ahol nem előre lezsírozott eredmény van.
Élő példa: egy korszerű rádiórendszereket kivitelező cég nyer sorban milliárdos tendereket. Mert a pályázatokat megfogalmazó, az önkormányzatok által megbízott cég nagy haverja, üzlettársa a későbbi tender nyerőnek! Ídáig is maffia.
Ha teszek egy reális, nekem is jó hasznot biztosító ajánlatot, akkor felhív a későbbi nyertes. Honnan ismeri az ajánlatomat 1 hónappal a lezárás elött? Apróság. szóval felhív, hogy induljunk közösen. Ő garantálja, hogy az általam ajánlott áron ő megrendeli tőlem. Vonjam vissza. Különben úgysem nyerhetnék.
Mit ad Isten, ő nyer, kb 4szeres áron. aztán felhív, hogy az ő alvállakozójaként kezdhetem csinálni. Bizonyíték? Mindenki zsebben. Ha megszólalok, ebben az országban egy cserép virágot sem adok el többet.
Aztán drága az állam, én mondjak le a családom jogairól?
Aztán az ilyenek oktatnak ki becsületről, adózásról közteherviselésről!
Ha a virágosnéni nem ad nyugtát egy csokor ibolyáról akkor 100 000-re megkaszálják!
kb ilyesmi reakciókra számítottam. A nép egyszerű gyermekei tényleg ezt az érzékelést szokták visszaigazolni, meg vannak győződve arról, hogy mindaz a lehető legtermészetesebb, hogy az iskolai oktatás ingyenes, az eü szolgáltatások a broncchitis kezelésétől a laboritis undoritis kezelésén át a szívátültetésig igyenesek, a rendőrésg működése szintén, a honvédelmet a Nato látja el, tehát nem kerül pénzbe a magyar polgároknak, a határrendészet semmibe sem kerül, a népműszeti hagyományok ápolása szintén, .... a BKV üzemeltetése pedig kijön a 350 Ft-os jegyekből, és a Nyergyházára vonattal elutazni olyan költséggel jár a MÁVnak, amennyibe a vonatjegy kerül,... .
Ha a pazarlást finn mértékúre csökkentenék, a mostani adónkból Svájc lehetne egy évtized alatt ebből a maffiaállamból.
Állami szolgáltatást meg kevesebbet veszek igénybe, mint a lézerjankóra költött pénzek ezrede!
Mert mindenért fizetek! Mert mindent megfizettem már előre, busásan! Még a sok naplopónak is telt belőle. A mostani adóimmal is többet fizetek, mint amit "fogyasztok". Különben miből pacsálná a pénzeket ez a kurmány?
Hangsúlyozom durván adó befizető vagyok 63 évem napjaira is és voltam egész életemben. Soha nem tartott el egyetlen állam sem. Soha nem adott semmit, amit nem fizettem volna meg busásan!
mégegyszer kérdezlek: te és családod miről mondanátok le mindazon állami szolgáltatások közül, amit eddig élveztetek ? Annak érdekében, hogy alacsonyabb adót kelljen fizetnünk, miután a korrupciót a finn mértékre sikerült csökkenteni.
Sosem volt ennél jobb a hatásfok. Soha. Nyikagda, never, nie, ne...jamais, eppoi mai,.. ... hogy mondjam még ?
De lehetne, csak ahhoz a közfelfogásnak, a közemberek gondolkodásának is váltania kellene a kelet-európai kultúráról a nyugat- európai felé. Na ennek nincs nyoma sehol 25 évvel a módszerváltás után.
Ha egyszer a megengedett mérték 0,00, utána hótt mind1, hogy egyik, vagy másik a tűréshatártól mennyivel tér el, a következménye ugyanaz kell, hogy legyen: kaptár.
Helyes. Akkor most kell nyomozást elrendelni a NAV-nál és kikérni az usákoktól a Vidanyunyusra vonatkozó anyagokat!...
Tévedsz! az állam igényel túl sokat! Példátlan mértékű a túladóztatás világ viszonylatban is.
Példátlanul rossz hatásfokkal, pazarló módon gazdálkodik az állam a befizetett sarcokkal.
A csüngőhasú kis, takarékos államot ígért.
Helyette mérhetetlenül szaporodó gépezet, már egymásba ér a farkuk az államtitkároknak, miniszterelnöki megbízottaknak. Kerényitől Tompikáig! Soha nem látott mennyiségű lúzer NAPLOPÓ!
Nincs az az adóbevétel, amit ne költenének magukra.
Talán azt kellene tisztázni, hogy ki van kiért? Mi vagyunk az állam eltartásáért, vagy az állam szolgál minket?
Mégegyszer: a közkasszára gyakorolt hatásában nincs különbség, mindegyik megrövidíti, és közben mindegyik magánzsebeket gyarapít.
Ha egyszer a megengedett mérték 0,00, utána hótt mind1, hogy egyik, vagy másik a tűréshatártól mennyivel tér el, a következménye ugyanaz kell, hogy legyen: kaptár.