Köszönöm a jeladó megoldva,de most előjött egy másik eddig nem hallható hiba.Az autó 2 évig állt és most próbálom életre kelteni.(váltómizéria miatt ment az agyalás,hogy mi legyen vele).A turbó? olyan 2000 körül el kezd sikítani(ami mielőtt letettük nem volt ).Esetleg tipp?Az e-mail címed jó?-mert meg szeretnélek keresni a váltófelujítás miatt.Kösz.Attila.
Sziasztok! A gyari rádiót szeretném kiszedni es betenni a sajátomat! Hogyan tudom kiszedni, ill. levenni a keretet? Vagy hogyan csereljem ki? És a 2 dines radio hely alatt van egy kinyilo fiók, mögé beesett valami, igy nem tudom becsukni! Ahhoz hogyan férek hozzá? Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Van egy olyan problémám, hogy olajcsere után az olajszűrőház alsó feléből folyik az olaj arra gondoltam hogy talán vakamilyen tömítés megadta magát. Lehet venni hozzá új tömítés készletet esetleg?
Sziasztok! Segítsetek "ellopni" az autómat! Kb. egy hónapja vagyok egy Trajet tulajdonosa. A kocsikulcsokhoz kapott távirányítók közül az egyikről le van esve az IC, a másik - amit tegnap próbáltam működésre bírni, miután megjött az új tokja az ebay-ről - csak záró irányba működik. Ezt úgy tegnap este elkönyveltem, és ma reggel, amikor kulccsal kinyitottam az ajtót, éktelen szirénázásba és index villogtatásba kezdett...eddig azt sem tudtam, hogy van riasztó. A gyújtáskapcsolót hiába fordítom el, nem indul, úgy látszik a riasztó letiltotta. Mit tegyek, hogy újra tudjam használni a kocsit?
csak a műszerfal óráé vagy az összes kapcsolónak a jele sem világít?
Egyébként azt cseréld ki amelyik szakadt. :-) digitális feszmérő szakadásvizsgálójával 2 pillanat alatt végig lehet mérni. egyszerűbb mint bogarászni melyik lehet a sok közül és csak azt nézni.
Én 250e-ért tudok adni csereváltóért olyat amiben szinte minden ki van cserélve. Vagy elküldöd és a szerelőm szétszedi és összerakja a tied kb. 20-23e-ért és csak azt cseréli ami tényleg csere érett.
egyébként csak kérdezz rá egy Hyundai kereskedésben mennyiért adnak pld. egy 1-es vagy 2-es szinkrongyűrűt. 100e felett mondták nekem.
Áprilisban lettem egy 2002-es Trajet 2.0 Crdi tulajdonosa. Az előző tulaj a tipikus dolgokat megcsináltatta rajta, a váltó is fel van újítva, de a bowden-rudazat lötyögős és nehezen megy be harmadikba.
A Tirakerben most nincs bowden, bontott sem. Tudja valaki, hogy hol lehet ilyet venni, ill. felújíttatni?
A dízelváltó olyan dolog, amit kapni nem fogsz. Meg ha meg is veszed, akkor is valószínűleg rossz.
Nem hiába volt olcsó az az autó, a váltójavítás masszívan százezres tétel, attól függ, hogy mi a baja. És ha már lent van a váltó, csere a kuplung is minden egyébbel együtt, az szintén van egy százas.
És ha szar a váltó, akkor érdemes már leszervizelni rendesen, cserélni vezérlést és minden egyebet, ami szintén belefuthat majd 100e ft-ba, és akkor még nagyon a motorhoz nem nyúltál.
Én valahogy úgy számolom, hogy egy 2003-2004-es kocsi magyar papírokkal jelenleg egy millió forint alatt kell legyen jó állapotban, üzemképesen és műszakira alkalmasan. A külföldi gép max 700e ft, üzembehelyezés kb 200e és az apró javítások, átnézések kb egy százas.
Tehát a tied ha 400-300e ft volt, akkor talán végül annyiba fog kerülni, mint egy magyar jó állapotú. A kilométerekről nem beszélek szándékosan, felesleges, ott mondavilág van.
Ez a véleményem, nem kell elfogadni, nagyjából az árakat próbáltam ecsetelni.
Lehet-e magyarországon Diesel váltót beszerezni valahonnan? Vettünk egy Németországból behozott Trajettet. Kicsi pénzért, jó állapotban, de váltó hibásat. Jelenleg a papirozása folyik, és nem is most kellene, de egy- két hónap múlva szeretnénk kicserélni a váltót. Körül szerettem volna nézni, milyen lehetőségek vannak, de szinte sehol nem találok semmit.
A szelepek hézagállítását hidrotőkék végzik, melyek néha elromolhatnak. 8db. van a hengerfejben. Ezek okozhatnak ilyen jellegű hibát. Addig nincs gond amíg hidegindítás után rövid időn belül elhallgat. Ez azért van mert az olajnyomás addigra épül fel benne annyira, hogy beálljon a szelephézag a megfelelő értékre.
Első hideg indításnál a motor fémes csattogó-kerepelő hangot ad . mintha a szelepeket hallaná az ember de ez egy kis idő elteltével 15-30 mp múlva teljesen elmúlik.