Tüdőrák. Rengeteg információ van a neten a különféle táplálék-kiegészítőkről. Ide olyan sorstársak jelentkezését várom, akiknek közvetlen tapasztalataik vannak bármely táplálék-kiegészítővel kapcsolatban. Tudom, hogy van itt rengeteg onkológiai topic, de nem tudok 100 000 hozzászólást elolvasni.
Kösztönöm
Nos, végül is a Culevit mellett döntöttünk..Borzalmas íze van, és az óránkénti szedéf se könnyíti meg dolgot, de valamit kellett választani.
Emellett félpaleo-módra étkezünk, sok szárnyassal, hallal, zöldséggel, piros gyümölcsökkel. Semmi tej (csak kecsketej) és cukor, semmi liszt. Figyelünk a megfelelő fehérjebevitelre, igyekszünk tartani a napi 2000 kcal körüli kalóriabevitelt többszöri étkezéssel.
Igen, mi is összeolvastunk mindenről mindenfélét pro és kontra, de az embernek ilyenkor dönteni kell, és a család határozott így az érintett hozzájárulásával.
Emlékszem, hogy annak idején, amikor mondtam a háziorvosomnak, hogy mi újság van velem, arra biztatott, hogy hízzak meg, ha tudok, mert ha kezelésekre kerül sor, le fogok robbanni!! Kiemelem, hogy nem azt mondta, hogy a rák fog lerobbantani, hanem a kezelések. Egy szóval se mondta, hogy mit ne egyek, csak azt, hogy hízzak...Híztam! :))
Olyat is olvastam, hogy minél kevesebb cukrot visz be a rákos, annál többet vonnak el az agresszív ráksejtek a többi sejttől, emiatt leromlik az általános állapot.
A kemó alatt nagyon le tud romlani az általános állapot. Az egész nagyon csalóka is, mert eleinte egész jól bírja a beteg, aztán meg, ahogy gyűlik a méreg a szervezetében, egyre nehezebben. Jön a Medrol marékszámra meg a sok gyógyszer, hogy a vérkép helyreálljon, ami egyre nehezebben történik meg, jön a több napig tartó hányás. Legalábbis anyukámnál így volt. Az első kemót még egész jól viselte, főleg az elején, a másodikat szerintem már végig sem tudta csinálni annyira szétesett a vére. Hétfőn megkapta a gyógyszert, és kb. pénteken tudott először enni valamit.
nem hallottam a tejről, hogy ellenjavallt lenne, de én utoljára gyerekkoromban ittam.....viszont a tejtermékekre szükség van.
a kenyérsütés biztos jó ötlet, nekem nincs gépem, de így legalább tudod, mi van benne!
a Smoothie maker készülékről beszélsz? az viszont nekem is van, mindennap használom, külön ajánlom a répa-alma-cékla variációt, ami állítólag a legajánlottabb a betegeknek.
a "dögök" meg emlő-nyirokmirigy-csont-csontvelő és bőr, de a tüdőben is voltak foltok.
nem stevia, hanem "XUKOR ZÉRO" a neve, semmi szénhidrát nincs benne, használom sütihez, kompóthoz, mindenhez. 1 kg, 2.700 körül volt, a cukorbetegek is használhatják.
só helyett tengeri vagy Himalája só, és teljes kiőrlésű liszt.
Hal minden mennyiségben! / ismerős halsütődéstől veszem a garantáltan mindentől mentes hallét, rántott pontyot/
A piacon már ismerőstől veszem a házi tejterméket.
A savanyúságot áruló néni ingyen adja a céklalét, de a savanyú káposzta is tele C vitaminnal!
A hányingerrel kapcsolatban mindig legyen kéznél háztartási keksz, ropi. mentolos cukor.
Inni ásványvíz, tea, limonádé, préselt gyümölcslevek, semmi bolti dobozos meg szénsavas!!!
A PREVENTA víz is nagyon jó, de csillagászati az ára, szülinapra, névnapra barátok azt hoztak :)))
Kenyérféle lehetőleg teljes kiőrlésű magvas kifli, kenyér /bár ezt ritkán tartom be/.
Édességként étcsoki, de min. 80 %-os!
Kérdezz nyugodtan, 3 évet keményen végigküzdöttem mindenféle áttéttel, műthetetlen és gyógyíthatatlan státusz után, és jelenleg jók az eredmények.
Köszönöm, ezek hasznos tanácsok, csirkében már folyamatban olyan igazi tanyasi, de a halaktól tartunk kicsit, mert esetleg tele vannak cuccal, főleg a tengeri halak.
Próbálkoztam én is alternatív cuccokkal, de a prof "megtiltotta", mert felerősíthetik a rákos sejteket is ezek a kiegészítők. Kemo nélkül valamilyen pozitív hatásuk biztos van, de azt még senki nem kísérletezte, a kemoval összhatásban mit alkotnak a szervezetben? Mert rengetegféle kemo van.
Hányinger ellen javaslom a citromot, citromfagyit, nekem az bevált.
Gyógyszerként pedig az Emetron vált be, de gyomorvédőként az Apo-Famotidin is kell.
Húsból CSAK csirkét és halat!
Kerülni a cukrot, én Zéro Xukor nevű készítményt vettem a gyógynövényboltban.
Sok zöldség, gyümölcs, kiemelten a piros és zöld! /málna, ribizli, eper, áfonya, brokkoli, saláta, cékla/
Nos, mivel még nem kezdődött el a kemo, nem tudjuk, hogy fogja viselni, talán nem lesz olyan szörnyű, hisz tudjuk, mindenki másképp reagál.
Ha kólát fog kívánni, akkor természetesen kólát fog kapni.
Számunkra elég meggyőzőek az érvek, amik a szénhidrátbevitel csökkentése mellett szólnak.
Azt hiszem, ilyenkor az emberek mindent megpróbálnak, ami egy kicsi reménnyel is kecsegtet, és ezzel mi is így vagyunk, és ezért szeretnénk tapasztalatokat gyűjteni.
Ti tudjátok, mindenesetre a kiszáradásba hamarabb bele lehet halni, mint a cukorba. Nem tudom, mi ez a cukorellenesség a rákkal kapcsolatban, de szerintem nagy kamu az egész. Anyukám is kerülte a cukrot, amikor rákos lett, nem ért semmit. Amikor kapta a kemót, akkor viszont kénytelen volt ő is kólát inni, mert más nem maradt meg benne. A víz sem.
Persze, mindent meg fogunk beszélni a kezelőorvossal, de ahhoz azért előzőleg nekünk valami alapján szűrnünk kell az infót, hogy egyáltalán miről kérdezzük.
Az Avemart közben kilőttük, mert túl sok benne a szénhidrát, és egyelőre abban maradtunk, hogy igyekszünk a lehető legkevesebb szénhidrát-bevitellel megoldani a táplálkozást.
Kérdezzétek meg az onkológust, hogy mit javasol. Kemó és kemó között is van különbség. Szerintem mindent be lehet szedni, ami segíti az immunrendszerét, meg amire az anyagiak alapján telik. Vitanax, Gere-féle szőlőmag őrlemény meg bármilyen csodacucc jöhet. Aztán vagy hat, vagy sem.
Cubai dokit email-be lehet elerni es angolul vagy spanyolul lehet neki irni Az email cime josefmonzon@gmail.com erre a cimre irhat nekik es kell a vereredmenyt es ha van mas vizsgalati papirja CT vagy akarmi mas.Be kell scan-elni nekik.
Félreértettél, mi nem a kemó helyett, hanem annak támogatására keresünk valamit. Nem csodaszert, nem a bölcsek kövét, nem alternatív gyógymódot, hanem az elérhető gyógymód hatásának - esetleges - fokozását, a mellékhatások csökkentését szeretnénk ezáltal. Mi erről a két szerről hallottunk, és nem tudunk dönteni.