Együtt meglátjuk mire lesznek képesek. Minden esetre a rengeteg sötét embert meg lehet vezetni fajelmélettel, idegengyűlölettel, demagógiával. Aztán a győzelem után, nagyon sötét jövőt jósolok ennek az országnak. Mivel a jólét nem éri el azt a szintet, hogy az emberek elé ne lehessen újra bűnbakokat, bűnösnek mondott fajokat, rasszokat, más politikai meggyőződésű csoportokat állítani, amelyeket ugyebár irtani kell.
A kettő között volt vagy két évtized azért. Nem tudhatom, konkrétan ki mit mondott neked, az EK teljes anyagának nyilvánosságra hozása mindenesetre két évtizedes huzavona eredménye volt, a benne résztvevők elmondása szerint nagyon nem ment könnyen. De most már nyilvános, sok kötetben megjelent. Az, hogy ki ítélt meg bármit rosszul akkor, azért nem von le túl sokat az EK történelmi szerepéből, és egyáltalán nem alapoz meg semmiféle rózsadombi és egyéb paktummal való handabandázást.
A választásokig, a retorikában és "cukizmusban". Aztán később kormányon a Fidesszel száz év visszalépés, Európa és a magyar történelem legundorítóbb párosa lép színre.
Melyiket bizonyítsam neked? Úgy tűnik, te sem nagyon voltál odáig a kerekasztal tárgyalások nyilvánosságáért. Ahogy mondtam, a magam részéről csalódásként éltem meg, hogy ezt pont egy SZDSZ-es pártszervezet vezetője utasította el. Az egyik ok, amiért széthullott a párt, a saját tagsága végezte ki.
Egy részeg dülöngélve kapaszkodik a buszon, aztán egyszer csak nem bírja tovább és lehányja a mellette álló férfi zakóját, mire az kifakad: - Uram, hát mit csinál? Micsoda disznó maga! - Én vagyok disznó? Nézze meg magát!