Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2020.11.02 0 1 5326

Jól néz ki!

Ezt lehet, hogy majd kipróbálom. Most még paprikát eszünk, aztán retket, de ha ezek elfogynak, jön a cékla.

Előzmény: kentaur01 (5323)
kentaur01 Creative Commons License 2020.11.02 0 0 5325

Készülgetünk a jövőévi befőzési szezonra...gyűjtögetjük az üvegeket rendszeresen...már vagy 50 db-ot sikerült összeszedni

kentaur01 Creative Commons License 2020.11.02 0 0 5324

Íme a 7végi kenyér...nagyon finom volt...csak volt☺️

kentaur01 Creative Commons License 2020.11.02 0 0 5323

Próbáljuk a sok céklát vhogy felhasználni...nagy kedvenc lett a céklasaláta némi almával joghurttal+fűszerek...a mai napon már 2 adaggal készült mivel az elsőt azonnal megettük☺️

kentaur01 Creative Commons License 2020.10.31 0 0 5322

Szépen megindult a káposzta.....van is szaga... Ügyesen lesúlyoztam 2 db 5 literes üveg vízzel, szóval lé alatt van bőven....mert ugye a lé a lényeg 😂

kentaur01 Creative Commons License 2020.10.29 0 0 5321

Na káposzta betaposva...30 kg gyalult és 10 fejes...ez ugye 2 sorban elrakva...  

kentaur01 Creative Commons License 2020.10.21 0 0 5320

Holnap vége az ezévi berakási szezonnak....káposzta ha minden jó alakul akkor érkezik...elég is volt erre az évre... Keserves volt....de ugye ez egy hobby

Előzmény: kentaur01 (5319)
kentaur01 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 5319

Ez a zöd paradicsom már nem igen érik meg....hát elcseréltem birsalmára...az meg megy a savanyú káposztába 😂....még tormát kell szerezni

kentaur01 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 5318

No majd kiderül mi lesz. Nagyon nem izgulok....😂

Előzmény: 55judit (5317)
55judit Creative Commons License 2020.10.12 0 0 5317

ha van benne borkén akkor nem barnul és nem puhul meg. Bár én a zöld paradicsomot nm szeretem, de csalamádét és ubit mindig borkénnel teszem el hőkezelés nélkül, és mindig szép és ropogós szokott lenni. Idén nem raktam savanyút, sok maradt tavalyról.

Előzmény: kentaur01 (5316)
kentaur01 Creative Commons License 2020.10.11 0 0 5316

Köszönöm. Majd kiderül....az íze biztosan jó...ha nem barnul meg és kemény marad akkor nincs gond...ma a káposztával töltött paprikát teszteltük...szép a színe jó az íze a káposzta lehetne roppanósabb...hát ez ilyen....

Előzmény: Mariska néni (5315)
Mariska néni Creative Commons License 2020.10.11 0 0 5315

Ügyes vagy, jól néz ki:)

Előzmény: kentaur01 (5314)
kentaur01 Creative Commons License 2020.10.11 0 0 5314

Így néz ki a zöld pari....

Előzmény: kentaur01 (5313)
kentaur01 Creative Commons License 2020.10.10 0 0 5313

No mindegy....megoldottam....

Előzmény: kentaur01 (5312)
kentaur01 Creative Commons License 2020.10.10 0 0 5312

Van vakinek egy bevált zöld paradicsom receptje? Csak csinálnék pár üveggel☺️

CBNora Creative Commons License 2020.10.05 0 0 5311

Csak azért gondolkodtam el rajta, mert a répa sem savas, és nem tudtam, hogy a savasság megléte általános feltétele-e a zöldségek elállásának.

Ha nem száll el addig a lelkesedésem, akkor majd kipróbálom.

Előzmény: Mariska néni (5309)
Mariska néni Creative Commons License 2020.10.05 0 0 5310

Lehet hogy Mariska ezt csak gondolja. És távol áll tőlem hogy megbántsam ezzel, de én mást gondolok.

 

Igen, határozottan ezt gondolom - a "csak"-ot nem igazán értem.  Mint ahogy azt sem, hogy miért kellene nekem megbántódnom azon, ha Te meg mást gondolsz?

Előzmény: 55judit (5280)
Mariska néni Creative Commons License 2020.10.05 0 0 5309

Csak azt írtam, hogy én a tökfélékhez, zöldbabhoz, zellerhez teszek ecetet. Nem volt szó sárgarépáról, pláne nem fügéről.

Előzmény: CBNora (5279)
kentaur01 Creative Commons License 2020.10.05 0 0 5308

70 dkg hagyma van benne....☺️

Előzmény: kentaur01 (5307)
kentaur01 Creative Commons License 2020.10.04 0 0 5307

Màr benne van a hagyna . Mi legfeljebb nem látszik....bár én látom☺️már üvegben van minden....jónak tűnik

Előzmény: Mariska néni (5306)
Mariska néni Creative Commons License 2020.10.04 0 0 5306

Nagyon guszta. Ebbe most nem került hagyma?

Előzmény: kentaur01 (5305)
kentaur01 Creative Commons License 2020.10.04 0 0 5305

Készülget a csalamádé, bár azóta már összevertem ízesítettem...

Itt még a káposzta külön van mert sok helyet foglal amíg összeesik

 

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.29 0 0 5304

A párom ilyen kis aranyos címkéket csinált...

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.29 0 0 5303

Mondjuk ez nem orosz recept. A neten találtam. Persze szoktam borscsot is főzni abban is van cékla és más is...

Előzmény: TINTUS (5302)
TINTUS Creative Commons License 2020.09.28 0 0 5302

Ugye azok a régi orosz ízek.....

Előzmény: kentaur01 (5285)
Mariska néni Creative Commons License 2020.09.28 0 1 5301

Hát, pedig az idén éppen a nyár végétől, a legszebb, betakarítási időszakban ítélt kemény kényszerpihenőre a jó sorsom, úgyhogy amiket itt mostanában tanácsot osztogattam, az elmúlt évek tapasztalatai alapján tettem.Kertben max. kis séta, hogy eligazítást tudjak tartani, némi fotózás, hogy tudjam otthon nézegetni. A konyhában pedig most ez a szőlőlekvár, csilizselé, szóval ilyen szobában végezhető, bármikor megszakítható majd folytatható tevékenységek kímélő üzemmódban. Szóval nálam most.

Tervezek még csalamádét, úgy, hogy a férjem kint legyalulja a cuccot, hazahozza, én meg eljátszom itt vele. De nem tudom otthagyni a gyönyörű lapos őszi káposztákat, amik idén először sikerültek. Szóval, csiga üzemmódban ugyan, de készülnek dolgok:) 

Előzmény: kentaur01 (5300)
kentaur01 Creative Commons License 2020.09.28 0 0 5300

Éppen te beszélsz pihenésről☺️hiszen az az óriási mennyiségű kerti és befőzési munka amit csinálsz....csodálatra méltó... Csak gratulálni tudok

Előzmény: Mariska néni (5298)
kentaur01 Creative Commons License 2020.09.28 0 0 5299

Hát úgy tűnik. Pihizni is kell de csak ritkán. Még lesz savanyú káposzta esetleg céklát rakunk el. Az majd a terméstől függ.

Aztán marad a kert felásása. Illetve előtte annak megtisztítása.

Előzmény: Mariska néni (5298)
Mariska néni Creative Commons License 2020.09.28 0 0 5298

Akkor most már az alkotó pihen:)

Előzmény: kentaur01 (5296)
Mariska néni Creative Commons License 2020.09.28 0 0 5297

Az előző adagot teljes szemekből főztem, és úgy passzíroztam át. Nagyon vérzett a szívem a fennmaradó héj darabokért. Szerencsére ez a második adag volt a nagyobb mennyiség.

Előzmény: CBNora (5295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!