Próbáljuk a sok céklát vhogy felhasználni...nagy kedvenc lett a céklasaláta némi almával joghurttal+fűszerek...a mai napon már 2 adaggal készült mivel az elsőt azonnal megettük☺️
Holnap vége az ezévi berakási szezonnak....káposzta ha minden jó alakul akkor érkezik...elég is volt erre az évre... Keserves volt....de ugye ez egy hobby
ha van benne borkén akkor nem barnul és nem puhul meg. Bár én a zöld paradicsomot nm szeretem, de csalamádét és ubit mindig borkénnel teszem el hőkezelés nélkül, és mindig szép és ropogós szokott lenni. Idén nem raktam savanyút, sok maradt tavalyról.
Köszönöm. Majd kiderül....az íze biztosan jó...ha nem barnul meg és kemény marad akkor nincs gond...ma a káposztával töltött paprikát teszteltük...szép a színe jó az íze a káposzta lehetne roppanósabb...hát ez ilyen....
Lehet hogy Mariska ezt csak gondolja. És távol áll tőlem hogy megbántsam ezzel, de én mást gondolok.
Igen, határozottan ezt gondolom - a "csak"-ot nem igazán értem. Mint ahogy azt sem, hogy miért kellene nekem megbántódnom azon, ha Te meg mást gondolsz?
Hát, pedig az idén éppen a nyár végétől, a legszebb, betakarítási időszakban ítélt kemény kényszerpihenőre a jó sorsom, úgyhogy amiket itt mostanában tanácsot osztogattam, az elmúlt évek tapasztalatai alapján tettem.Kertben max. kis séta, hogy eligazítást tudjak tartani, némi fotózás, hogy tudjam otthon nézegetni. A konyhában pedig most ez a szőlőlekvár, csilizselé, szóval ilyen szobában végezhető, bármikor megszakítható majd folytatható tevékenységek kímélő üzemmódban. Szóval nálam most.
Tervezek még csalamádét, úgy, hogy a férjem kint legyalulja a cuccot, hazahozza, én meg eljátszom itt vele. De nem tudom otthagyni a gyönyörű lapos őszi káposztákat, amik idén először sikerültek. Szóval, csiga üzemmódban ugyan, de készülnek dolgok:)
Az előző adagot teljes szemekből főztem, és úgy passzíroztam át. Nagyon vérzett a szívem a fennmaradó héj darabokért. Szerencsére ez a második adag volt a nagyobb mennyiség.