Keresés

Részletes keresés

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.24 0 0 352

:o) :o) :o)

Tehén = atom heart mother = tej = a bölcsesség itala = fehérség = tiszta lap = alapállás

Előzmény: Törölt nick (351)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.24 0 0 350

A lecsókolbasz azért helytelen, mert a basz, a bosz, azaz a boszni szóból ered és megrontást jelent, nem gyengédséget és nem szerelmet.

Nézzük meg akkor a tehén szó mélyebb metafizikáját, hogy elmélyítsük közösen tudásunkat és hús-mentes hozzá-állásunkat, valamint világítsuk át gyilkos ösztönünket :O) :

tehén:1 = te(h)én = te+én

(Azért 1-gyel osztunk, mert archaikus szám, az archaikus ember számára nem létezik több szám, csak az 1, mert egyetlen egy valóság van, nincs több)

te+én = 3 = te-én-dharma = 1

3 = Isten-Dharma-Lélek hármas egysége = 1

3 = Idea-Én-Világ (platóni háromszög) = 1

3 = Szellem-Lélek-Test = 1

3 = Isten-Ember-Világ = 1

3 = Brahman-Átman-Májá = 1

3 = Szattva-Radzsasz-Tamasz = 1

3 = Mercur-Sulphur-Sal (alkímiai hármasság) = 1

3 = te(h)-én-dharma = 1

1 = te(h)én, azaz te én vagyok, én te vagy, s kizárólag együtt élve, szeretetben, békében realizálhatjuk a dharma-t = 1

S nézzük meg mi történik abban az esetben, ha a tehén életét veszti:

teh-én (a gyilkos elveszi a tehénből a teh-t) = én (marad az én, azaz a gyilkos)

létegységtörés következik be.

teh-én=én

én = ego = önzés = öncélú érzékkielégítés = a dharma meggyalázása, megsértése = önámítás kialakulása = fedőelméletek gyártása = rejtett, hamis, hazugságon alapuló "axiómák" szerint való életmód = ön- és közáltatás felsőfokon = karmikus teher = pszi-mezőbe kibocsátott negatív rezgések = ártalom a közre nézve is, nem csak az énre és nem csak a gyengébb, lealázott állatokra = kollektív karma sorozatgyártása = szamszárába való maradás = mások életének megnehezítése, negatív befolyásolása

Előzmény: SolarTom (346)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.24 0 0 349

A valaszom nem. Ami a kontorfalazast es kodositest illeti, nem tudlak uberelni:)

Előzmény: Nyugalmas (347)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.24 0 0 348

csodálatos levezetés :)

Előzmény: SolarTom (346)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.24 0 0 347

A két feltett alapkérdésre nem válaszoltál ("Ha valakitől pénzt akarsz kölcsön-kérni...", lent olvasható), csak köntöfralazol és ködösítesz, de ezzel pont a felelősségvállalást hárítod el.

Előzmény: Törölt nick (342)
SolarTom Creative Commons License 2011.09.24 0 0 346

Lecsókolbász = lecsókol + basz = szex, szerelem, gyengédség = utódnemzés = fajfenntartásunk alapja

SolarTom Creative Commons License 2011.09.24 0 0 345

tehén = te(h)+én = te + én = egy = a kettő egy = egység = dharma = etikai örökérvényű törvény

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 344

Ha azt tartod helyesnek, miert nem koveted?

Előzmény: Nyugalmas (336)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 343

Megalol:DDD

Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 342

Hogy en kit es hogyan veszek lelekszamba, azt te nem tudod, viszont magabiztosan minositgetsz. Nagyon szar karmat csinalsz te magadnak...

Előzmény: Nyugalmas (326)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 341

Juj, erre inkabb nem reagalnek, ugy szep, ahogy van.

Viszont latvanyosan nem erted meg (vagy felreerted), amit irok, illetve a lenyegre sose reagalsz...

Előzmény: Nyugalmas (325)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.23 0 0 340

Ezért beszél Hamvas Béla hagyományról, alapállásról, s nem vallásról. Egy adott vallás konzekvens gyakorlása által egy darabig lehet fejlődni, de csak egy darabig. Egy idő után visszatart. A hagyomány pedig visszaadja az önvalót. Hagyomány alatt pedig ne a magyar virtusra (pörkölt nokedli, töltöttkáposzta, pálinka, stb.) gondoljunk, hanem erre:

Előzmény: nyuzga1 (337)
nyuzga1 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 339

nyuzga1 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 338

Előzmény: nyuzga1 (337)
nyuzga1 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 337

Nem igazán vagyok hívője egyik vallásnak sem. A vallásokat emberek írták, emberek irányítására és manipulálására. DE azért vannak érdekes dolgok.

Előzmény: Nyugalmas (336)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.23 0 0 336

Személy szerint én a bodhiszattvai hozzá-állást, magatartást tartom helyesnek, vagyis a gyümölcsözésről és az üdvről való lemondást. Ahogy Hamvas írja, az ünnep és az üdv az élettel adva van, felesleges és értelmetlen arra külön várni, amikor adott és nem "jócselekedetekhez" kötött. Sok vallásos ember esik abba a hibába, hogy ő megtette Isten felé, majd biztos jutalomba és gyümölcsözésbe lesz része. A keresztes háborúk alapja is ez volt, hogy ha nem fogadják el a vallásukat a többiek, akkor majd fegyverekkel fogják elfogadtattni velük.

Előzmény: nyuzga1 (334)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.23 0 0 335

A művészetről:

Előzmény: Törölt nick (333)
nyuzga1 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 334

Ahogy mondod. Szerintem sokan azért "tettetik" magukat vallásosnak, mert félnek az elmúlástól, de felsőbb valóságot nem lehet átvágni.

Előzmény: Nyugalmas (331)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.23 0 0 332

Persze, nem bunyó, és az, hogy ilyen régóta itt vitatkozunk egymással, azt is jelenti, hogy megvan a kölcsönös tisztelet is.

Előzmény: Törölt nick (320)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.23 0 0 331

"Szinte minden vallás szerint egyfajta virtuális valóságban vagyunk. A tanítások zöme az, hogy ha itt a földön jók leszünk, akkor feljebb kerülünk. DE mi van akkor, ha csak ez az egy valóság létezik?"

Ez a "jó leszünk" kérdése nagyon megoszlik a vallások között. "Egyetlen egy valóság van, maga Isten, s minden, amit tapasztalunk, s az is, amit nem atapasztalunk, az az Ő kiterjedése".

A boddhiszattva az, aki mindenről lemond, a jóról is, az üdvről is, s vállalja azt is, hogy önként visszajön az anyagi világba, hogy segítsen másokon. Ez keleten is összetett, mert van, aki azért végez lemondásokat, jócselekedeteket, hogy majd később ezért jutalmat, gyümölcsözést kapjon, de ez is visszahatásokkal jár, s még ezután ugyanúgy vissza kell jönnie az anyagi világba. De nem mindenhol gondolják ezt így keleten.

Előzmény: nyuzga1 (324)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.23 0 0 330

:o) :o) :o)

És azért három, mert a 3 szent szám, a trilógia egysége:

És örülök, hogy tetszett az ELP Tarkus, nekem is nagy kedvencem!

És annak is örülök, hogy azért - ha tudat alatt is, - de hat rátok a dharma... :o) :o) :o)

Előzmény: Törölt nick (327)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 329

Szúrja pl onnan kapta a nevét, hogy amikor erősen süt, a szememet szúrja.

Visnu a magyar "nincs hús" hangváltozásokkal létrejött alakja

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 328

te olyan szinten elegyíted a Krisna-tudatot Badiny-Jóssal, hogy még maga a mester is meglepődne rajta.

Buddhapest megvan?

Előzmény: Nyugalmas (325)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.23 0 0 326

"Ha akarod, segitek azzal, hogy egy hetig ugy irok, hogy nem eszem hust, hatha jobban birod:)))"

Megtisztelnéd a lelked vele, és megtisztelnéd vele az állatokat is, kicsit legalább lélekszámba vennéd őket is, azaz felebarátaidat.

Előzmény: Törölt nick (318)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.23 0 0 325

"Az allat miert nem a termeszet ajendeka?"

1. Mert nem megy oda külön hozzád, s nem kéri, hogy "ölj már meg Hecse és egyél meg".

2. Mert, ha kést ragadsz és neki-esel, akkor tiltakozik ellene(d). Köszöni szépen, de nem kér abból, hogy te megöld őt, nem kíván még meghalni. Neked pedig nincs semmiféle szakrális jogod hozzá, hogy megöld és felfald csupán az érzékkielégítési "örömöd" miatt.

- Ha valakitől te például pénzt akarsz kölcsön-kérni, de az illető nem tud vagy nem akar adni neked, akkor megölöd és elveszed a pénzét?

- Ha egy állat nem akarja neked odaadni a testét, akkor te megölöd és elveszed a testét?

Mindkét esetben etikai vétséget követsz el. Ha pedig azt gondolod, hogy nincs különbség a két eset között, és jogot kreálsz magadnak az állat testének kisajátításához, abban az esetben az önámítás, az önáltatás legmagasabb fokát éred el.

"Az vagy, amit megeszel", és olyan tudatállapotba kerülsz, amilyen ételt megettél. Például a hinduknál az ételeket 3 kötőerőbe sorolják:

1. Jóság kötőereje

2. Szenvedély kötőereje

3. Tudatlanság kötőereje

A hús a 3. kötőerőbe, azaz a tudatlanság kötőerejébe tartozik, ami közel sem a muktit, azaz a felszabadulást, a spirituális önmegvalósítást szolgálja a hinduk szerint, sőt, ez kifejezetten hátráltató tényező a felszabadulást illetően is.

A magyar nyelv metafizikája nagyon pontos és egzakt. Nézzük meg a tehén szót:

tehén = te(h)+én = te + én = egy = a kettő egy = egység = dharma = etikai örökérvényű törvény

Jézus mondta, hogy én ti és az atya egyek vagyunk. A tehénben te is benne vagy, azaz felebarátod, s ha megölöd, önmagad is megölöd. "Szeresd felebarátaidat és ellenségeidet". Csúnya dolog ám megenni a felebarátainkat Hecse, ezt ugye tudod? Vagy nálatok szokás a barátaidat elfogyasztani vacsorára?

Előzmény: Törölt nick (309)
nyuzga1 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 324

Szinte minden vallás szerint egyfajta virtuális valóságban vagyunk. A tanítások zöme az, hogy ha itt a földön jók leszünk, akkor feljebb kerülünk. DE mi van akkor, ha csak ez az egy valóság létezik?

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 322

Ebbe bele se gondoltam, de jogos:)

Sot, tovabbfuzve, azzal, hogy nem eszem meg az allatokat, azzal magasabb rendunek tartom magam azoknal, akik megeszik:)

Előzmény: Törölt nick (321)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 321

Azzal, hogy megeszed az állatokat, azzal önmagadnál alacsonyabb-rendűnek tartod őket

A szentáldozás ezek szerint azt jelenti, hogy az ember magánál alacsonyabb rendűnek tartja Krisztust.

Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 320

ez nem bunyó. Nem azért helyezkedem szembe az álláspontoddal, mert a többséghez pártolok, hanem mert a sajt véleményemet mondom. Sok esetben el sem olvasom a másokkal folytatott vitád.

Előzmény: Nyugalmas (314)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.23 0 0 319

Már kért - úgy találtam ide - , de sajnos nem tudok segíteni:-)

Előzmény: Törölt nick (317)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!