Csupán érdekelne várható-e szerintetek komoly balhé az országban?Aki szerint igen, kérem indokolja meg szerinte miért és miféle- és azt is hogy szerinte mikorra tehető?
megjegyezném, hogy ez a sárgalámpás dolog eddig is ugyanigy volt a kreszben, a változás annyi, hogy ezentul figyelnek rá. Őrülünk neki? Tudja fene. Eddig sárgánál átlagpolgár padlógázzal betépett a kereszeteződésbe, biztos ami biztos még éppenpiroson is átmentek páran, igen gyakran még akkor is amikor keresztbe már zöld volt. Mostantól sárgánál lassitani kezdenek,kisebb lesz az esélye, hogy a zölbe valaki kereszte berongyol az utolsó pillanatban.
Egyébként meg visszaszámlálót minden kereszteződésbe. A legnagyobb találmány a gravitáció feltatlálása óta.
Pont ez az, ezért tettem fel a kérdést.Egyszerűen érdekel mások véleménye.igaz, előbb is feltettem volna kicsit, de igaza volt annak aki azt írta mostanra tehettem fel- eddíg nem indíthattam topikot, na ugyan.
Ez miért baj?A másik hogy nem unatkozom-(hogyan is lehetne?) de szabin vagyok, és van időm az engem érdeklő kérdéseket feltenni, picit magamban is rendet tenni, elnézést kérek ha ez valakit zavar- az kérem ne jöjjön ide ;)
Csak filózom..Teoretikusan tételezzük fel hogy adva van egy gazdasági háttérhatalom.
Nem állítom vagy feltételezem hogy így van, tételezzük fel csupán.
Agymenés.
Behozzák, megkreálják a válságot-megszorítások, IMF, beintünk az IMf-nek látszólag de még jobban megfelelünk nekik, jobb és több adósság- visszafizetés, stb- stb- és sokkal olcsóbb és szolgalelkűbb munkaerő az eredménye- erre ment ki tételezzük fel.
Világszinten is, de nálunk nagyon.
DE:Érdekük-e annyira szorítani hogy ellenszegüljön a bérrabszolga?Messze van-e, lehet-e az engedés vagy még mindíg lehet húzni a nadrágszíjon?Persze ez nép és országfüggő.Szvsz nálunk sok és nagy a teherbírás.Meglepően nagy.De nincs a valódi irányítókban aggódás hogy mennyire vékony az a jég?Vagy valószínűsíthető a pontos szondázás- így nincsen rizikó sem?
Ja, és a CHF-hitelfevevőket géppisztollyal kötelezték a felvételre? Vállalták, ha levonják a következményeket, akkor Svájcot támadják meg, nem a saját kormányukat. Vagy azt sem..
Azért pont most mert a CHF árfolyam miatt a következő csekk sok százezer családod küldhet majd padlóra hamarosan.
Mert a 10Ft-al magasabb árfolyam miatt egy ezressel magasabb lesz a tölresztője? Ha ez a padlora küld egy családot akkor ott már régóta a törölközőt lobogtatja az edző.
Ezt egy szóval nem lehet megválaszolni. Kicsit OFF, de a '90-es években még ezekben a kérdésekben is kaptunk segítséget a Friedrich Ebert Alapítványtól. De ez már tényleg messzire vezetne.
Ma már esélye nem lenne senkinek, hogy felhomályosító okosságokat hallgasson valahol is, bármelyik tévé vagy rádió műsorában. Ugyanis azok legfeljebb valóvilágosdit vagy kirúgásosdit játszanak. A média l art pour l art, a társadalom nem érdekli.
Nekem ugyan 56-ban sem volt igényem, pedig még kisgyerek voltam. Most, meg pláne, hogy öreg lettem és nyomorék.. Ne legyen balhé, legyen viszont normális kormányzás, gazd. fellendülés, hogy ne kelljen senkinek joggal vagy anélkül felzúdulnia.
A hatalom szamara a legveszelyesebb az akinek mar nincs vesztenivaloja, es egyre tobb ilyen ember lesz, a kerdes mar csak az, hogy lesz-e erejuk balhezni.
Nem pont ez lesz, én csak arra gondolok, hogy növekedni fog a hétköznapi bűnözés (nekem 1000 forint aprópénzért feltörték a kocsimat, semmi mást nem vittek el, nyilván egy lecsúszott alkesz volt, a kár +60e forint lett) és még tovább romlik az emberek bizalma általában egymás iránt.