Keresés

Részletes keresés

Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.06.24 0 0 271

Szerintem annyira nem jó ez a sorozat, én sem fordulatosnak, sem izgalmasnak nem nevezném, hiányozni sem fog különösebben. (Klasszikus kérdés, hogy akkor mi a tökömnek nézem, de nem igazán nézem, csak ez megy a tévében, számítógépezés/vacsora stb. közben.)

Nekem inkább vontatottnak tűnik, túl sok bőrt igyekeznek lehúzni az alapsztoriról. Nem rossz az alapötlet, de szerintem kevesebb részt kellett volna ráépíteni. Ömernek már fel kellett volna fedni magát, utána esetleg tovább szőni a történetet más irányokba, vagy befejezni, ha nincs jobb ötletük.

Elég sok ilyen életszerűtlen dolog van benne, amit írtál is, de a mai rész sem volt különb: Cengiz útja a börtönből a szökés után hova is vezethetne? Ha nem oda, ahol biztosan keresni fogják, és ahová normális ember biztosan nem menne? Lakása, cége, fia iskolája, persze...  Ezen röhögtem közben.

Nem mintha más sorozatban nem lenének életszerűtlen dolgok, csak az esetleg más szempontból leköti az embert, nem mindegy. Itt meg ugyanazt a rágógumit nyújtogatják már mióta, mint egy brazil szappanoperában.

Előzmény: ferapont (233)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.06.24 0 0 270

Megszokás kérdése, ha kezdettől eredeti nyelven néz valaki egy sorozatot, akkor a magyar szinkron lesz szokatlan, sőt zavaró. Legyen az bármilyen profi, magyar szinkron. Ha pedig a magyart szokod meg, az eredeti lesz fura. Amúgy én is az eredeti hangot preferálom.

Előzmény: ferapont (236)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.24 0 0 269

Sokáig :)

Előzmény: ipman (268)
ipman Creative Commons License 2011.06.24 0 0 268

Sziasztok érdeklődnék hogy tefó benne lesz e még a sorozatban és ha igen meddig?

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.24 0 0 267

És gondolom mivel Ömert az eredetiben is más színész játsza :) Így volt kézenfekvő...

Előzmény: K.Andi72 (266)
K.Andi72 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 266

Sziasztok ! Szép napot mindenkinek ! A magyar hangokhoz kapcsolódva: Ömert nem Viczián Ottó szólaltatja meg, hanem Varga Gábor, mivel Ömernek a hangszálait is megoperálták, nem csak az arcát.....

Előzmény: ferapont (238)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.24 0 0 265

SPOILER

Például az a brutális jelenet, amikor Ramiz elvágja Selim torkát. Az egy piszkosul fontos jelenet, mivel innen indult az egész bosszúsdi Kenan és Ramiz között. Ha ezt kivágják, akkor teljesen másként értékelődnek a szereplők, mint eredetileg. Akkor Kenan tetteinek, bosszújának az okát sem lehet majd igazán érteni. Enélkül úgy tűnne, minden csak Selmáról szólt, holott lényeges szerepe volt Selimnek is.

Na ezt hogy a fenébe hagynák benne, ha ,már egy szimpla lövést sem adnak le. (Vagy említhetnénk Bahar halálát, különösen a 3. lövést, ami a leglátványosabb volt.)

SPOILER

Előzmény: Caro_Lina (264)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.24 0 0 264

A törököknél is 10 után adták... A káromkodásokat meg kisípoltál, Alinál sípoltak a legtöbbet :P.

De tényleg nem tudom, hogy fogják ezt később megoldani. Limonádét próbálnak csinálni egy fordulatos, olykor brutális drámai akciófilmből....

Előzmény: Törölt nick (262)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 263

A sok NCIS vagy a korházas sorozat helyett jobban megállná a helyét. A mentalistát se adják tovább (csak ismétlik), pedig a hamadik évad nagyon jóra skerült, minden részét megnéztem legalább kétszer. Egyébként utálom a sorozatokat. :))

Az mondjuk inkább szórakoztató mint izgalmas, bár van benne pár rész mikor szét izgultam magam. Azt legalább nem vágják meg, a legnézettebb sorozat az Államokban, gondolom nem járultak hozzá mikor eladták.

Előzmény: Törölt nick (262)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 262

Szerintem szánalmas az rtl, hogy egy ilyan filmet ilyen szinten megvág! Ezt én csalásnak nevezném! Kíváncsi lennék rá, hogy a film készítői és a jogokat birtokló cég mit szólna hozzá! Nem hinném, hogy tapsikolnának, hogy de faszák vagytok!

Azt nem értem, hogy miért nem teszik át másik műsorsávba, késöbbi időpontba 21-22 óra közé. Mivel ez nem egy délutáni brazil szappanopera! Ha nem ilyen időben menne amikor még sokan dolgoznak vagy épp utaznak a dugóban, sokkal többen rákattannának.

Előzmény: Caro_Lina (259)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 261

Már csak azért is ide írom a szpojlereket :P :D

Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 260

Ugyanígy megvágják, ahogy a mostaniakat. Azért eddig is voltak durva részek. Tefvik kínzását egyáltalán nem mutatták, vagy mikor Ali meglőtte

Létrehoztam egy másik topicot EZEL - Bosszú mindhalálig - SPOILER néven, ahol szabadon lehetne beszélni a sorozat azon részéről, amit nálunk még nem vetítettek. Korábban volt már belőle probléma, hogy néha előreszaladtak egyesek a történetben, az ilyen dolgokoat odaát lehetne megbeszélni tekintettel azokra, akik szeretnék végigizgulni a TV-ben.

Előzmény: Caro_Lina (259)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.23 0 0 259

Meg persze azért az sem mindegy, hogy ez eredetileg egy heti, kicsit több, mint másfél órás sorozat. Ilyen tempóban már nem tűnik erőltetetnek, ill. vontatottnak. Arról nem is beszélve, hogy minden résznek van kerete. A részek végén sokszor visszautalnak az elejére, vagy cselekményben, vagy narrációban,de ez a szétszabdalás miatt el is vész. Így sok lényeges dolog vész el a magyar változatban, akkor is, ha épp nem vágják ki...

Fogalmam sincs a következő részeket, hogy tudják majd ebben a sávban műsorra tűzni, anélkül, hogy a történet cselekménye ne sérülne. Szerintem sehogy... (Most kezdenek majd pörögni az események, egyre durvább dolgok lesznek.)

Előzmény: kristo_f (257)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.23 0 0 258

Az a gond, hogy erősen megvágják, és így Ezel "nyafogása" is fajsúlyosabb lesz. Bár az Ezel-Eysan szenvedés már törökül, vágatlanul is idegesített. De csak ez a szál :)

Előzmény: kristo_f (257)
kristo_f Creative Commons License 2011.06.23 0 0 257

Köszi

Vagy én vagypk "egyszerű" vagy tul bonyolult ez a sok lelkizés és keverés nekem, pedig nem vagyok egy érzéketlen ember

A korábbi részeknél az öreg lamentálása is idegesitett, nem mintha marhaságokat mondott volna, csak sok volt már belöle

Persze nemis lenne soroza ha kikerül a börtönböl és ledurrantja a spiller haverjait, de nagyon bonyolitják már és Aliékat teljesen hülyének állitják be, mintha ennyiböl amennyit tudnak , nem sakkozták volna ki hogy Ömer az, mégha "meg is halt"

Na mindegy ez van, azért kedvelem és leülök nézni :)

Előzmény: Caro_Lina (255)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.23 0 0 256

És persze Cengíz nem hülye, Eysan vallomása után egyből rájött arra is , hogy Ezelék álltal a háttérben, nem csak Azad és Ramiz csalta csapdába.

Előzmény: Caro_Lina (255)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.23 0 0 255

A bebukós jelenetet ő rendezte így. Ezzel akarta tönkretenni Eysant, hogy elmarja tőle Bahart. A csókolózós képek is ezért készültek, azokat is Ezel készítette.

Alit Tefo tartja szemmel, mint Ezel beépített embere. Cengízt pedig eddig úgy befolyásolták, ahogy akarták (így tudták börtönbe juttatni).

Ezelt a barátai verték át. Kicsit széthasadt a személyísége is. Ezel könyörtelenűl bosszút állna, de belül Ömer még mindig kötődik a régi barátaihoz, a sok gyerekkori emlék miatt. Eysan pedig az első és egyetlen nő volt, akit szeretett. Nem tudja őket csak úgy lepuffantani (próbálta, miután kijött a börtönből, de nem tudta megtenni), mert tudni akarja, tudnia kell miért tették. Végig úhgy éreztem, valahol legbelül Ömer fel akarja őket menteni, okot keresni, amiért megbocsáthat. Ezért a sok lelkizés.

Előzmény: kristo_f (254)
kristo_f Creative Commons License 2011.06.23 0 0 254

Üdv

Szabadjon megjegyeznem néhány általam marhaságnak, vagy ha úgy tetszik hibának tartott dolgot

Meghivja Bahart magához délre, tudja hogy jön, de nekiesik Ejsannak az asztalon

Aztán hogy Bahart "visszszerezze" elmond neki mindent, hogy azt mutassa ő őszinte

Ez igy marhaság, ilyen nincs, ez kész lebukás

Már az is marhaság volt hogy az elején az anyjának elmondja, hogy ő a fia

Aztán nem tartja szemmel sem Alit , se Csengizt, készülnek  a fotók róla, bejut az info a börtönbe stb.

Ezek mind lebukási lehetőségek

De Ezel lelkizése is idegesit

Akit igy átvágnak és életfogytot kap, az ha kiszabadul és bosszúra készül, ne érzelegjen/mégha emberi dolog is/

Vagy én nem értem a sorozatot?

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.23 0 0 253

Lehet, bár ebben a "támadásban" végülis Temmuz keze volt, ha jól emlékszem... Hogy ne felejtse el a számot...

Előzmény: Törölt nick (252)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.23 0 0 252

Ömert 12 éve verték át, lehet erre céloztak?

Előzmény: Caro_Lina (251)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.23 0 0 251

Cengíz a 12-es szám miatt jelentkezett csak munkára. Levágta, hogy ez a terv.

Ömer 8 évig volt börtönben + 4 év, amíg meggazdagodott annyira, hogy visszatérjen és kész legyen bosszút állni.

Előzmény: Törölt nick (250)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.23 0 0 250

A 12-es szám? Valamint asszem Ömer is 12 évig volt börtönben, valamint ő volt a 12. aki jelentkezett a munkára, aminek nagy szerepe lesz a kiszabadulásában. Gondolom Temmuz (Kenan) emberei az éptkezés alatt szöktetik ki, el van tervezve minden, Cengiz csak egy szereplője ennek a darabnak.

Előzmény: Anakonda művésznő (246)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.23 0 0 249

Nekem tetszett. Méltó volt a vége a sorozathoz. Annak az eldöntését is a nézőre bízták, hogy az utolsó jelenet vajon megtörténhetett-e.

Hiányozni fog ez a sorozat, nagyon beleszerettem. Pedig nem rajongtam még egy sorozatért, vagy egy szereplőért sem. De Baris Falay (Ali) belopta magát a szívembe az egész Ezel hóbelebanccal együtt :)

Állítóleg készítenek majd egy filmet is, csak remélni tudom, hogy folytatása lesz a sorozatnak, mert több mint 100 órát felesleges lenne 2-3 órába belesűríteni.

Előzmény: Anakonda művésznő (248)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.23 0 0 248

És igazságosnak tartod a befejezést?:-)

Előzmény: Caro_Lina (247)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.23 0 0 247

A mai részben benne lesz. (Vagyis a törököknél ez egy rész volt, csakhát...).

Sebnem :) Lesz még jópár szép és megható jelenetük. Én is nagyon szerettem ezt a kombót. (a másik páros akiket nagyon szerettem az Ali és a kedvese volt, de még ott nem tart a történet)

Azért írom múlt időben, mert vége van a sorozatnak :(

Előzmény: Anakonda művésznő (246)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.23 0 0 246

És remélem, összejönnek Sebmem-mel.:-))

Nagyon kiváncsi vagyok, mi sül ki ebből a 12-es számból, meg az önkéntes munkából.

Megint nagyon izgalmas volt.

Előzmény: ipman (244)
ferapont Creative Commons License 2011.06.23 0 0 245

A végeredmény igen, de AHOGY karcoltak, az nem.

Előzmény: Anakonda művésznő (241)
ipman Creative Commons License 2011.06.22 0 0 244

OKÉ köszi mert meg kedveltem remélem végig benne lesz.

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.22 0 0 243

Nem lesz öngyilkos.

Előzmény: ipman (242)
ipman Creative Commons License 2011.06.22 0 0 242

Sziasztok tudja valaki hogy tefóval mi lesz mert azt olvastam öngyilkos lesz a filmben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!