Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Értelek. Ha Bécsben vagy, nézd meg a Louis oldalát, ők is árulnak goprot, általában a olcsóbbak szoktak lenni más osztrák áraknál. Kérdés, hogy a MM árai mit tudnak? :)
A sima Ghost 89ezer. De nem rábeszélni akarlak, csak kevesen ismerik, pedig legalább olyan jó, mint a gopro, sokaknak pont a beépített LCD és a forgatható optika miatt praktikusabb a gopronál. Én tavaly váltani akartam, csak aztán a gopro kiegészítőimből túl sok maradt meg, így maradtam a gopronál.
Azt hiszem dontottem. Kell a goPro, mert egy sima kamerat ugye nem lehet bringara, autora, gyerekbringara, kutya hatara, stb-re rakni, vagy sarkanyeregetni. :)
DSLR van, azzal akar meg otthon is el lehet kamerazgatni, vagy ilyesmi... Nekem ezekre kellene egy kamera.
Ha esetleg nem GoPro, akkor az alabbi markakat illetoen van tapasztalat?
erdemes lehet ezekkel foglalkozni:
POLAROID 1080P Sports Video Camera XS80HD vagy XS100HD
Van, aki szerint tökéletes "mezei kamera helyett is", de ahogy egy DSLR-rel sem mennék neki egy szalagavatóbál felvételének, úgy ezzel sem. De ez az én szigorúan vett magánvéleményem.
Én inkább csak második, vagy kiegészítőkameraként használnám, illetve olyan szituációkban, ahol más jellegű kamera nem, vagy csak nehezen lenne használható.
Persze, szükség törvényt bont, csak sokkal nehézkesebb a kezelése, mint egy hagyományos kamerának. És egy home felhasználású HD kamera már 40-50e körül kapható, zoommal, keresővel, relatíve jó hanggal, kényelmesebb fogással, stb.
Érdemes körülnézni a neten az árakat illetően...most, hogy bejött a 3+, eléggé "szétszóródtak" az árak. Akár 10ezer Ft különbség is lehet bolt-és bolt között!
Viszont én mindenképp azt ajánlanám, hogy a Black-et válaszd (főleg most, hogy a 3+ miatt az árak közelebb kerültek egymáshoz a Silver, illetve a Black esetében), ha per pillanat nincs is rá keret. Én is sokat filóztam, de azt kell, hogy mondjam, nagyon ledöbbentett a minősége mind kivitelezés, mind működés, mind pedig a képi megjelenítését illetően.:)
Köszönöm a segítségeteket. Elég sokat motorozom, túrázom, ehhez kellene egy jó kamera. A white sajnos lelombozott mivel ugyan az mint a régi hero csak új köntösben, dupla áron. Egy silver bőven elégnek tűnne, de a black a favorit.
Vettem olcsóbb, ismeretlen márkájú 20ezres kamerát már, de sajnos 2 hónap után meghalt, a motoron a rázkódást nem sok technika bírja.
Ezért fontos a gyári garancia nekem.
Az apródon van már 90E ért black csak gari nincs hozzá :(
Sonya91 köszi a technikai eligazítást! Valóban fontos egy jó pc hozzá.
Nyáron volt nálam egy black egy túra erejéig, megbirkóztam vele :)
Miután jómagam is motorozom és nagyritkán csinálok onboard felvételeket is, azt gondolom, hogy neked a white is tökéletesen megfelelő lehet, hiszen motoron-motorról nem sok értelme van a szuper lassításoknak. Viszont az sem 100%, hogy mindenáron gopro-t kell venned, hiszen létezik sok egyéb márka is. Példának okán mindjárt itt van a Drift Ghost, ami szintén fullHD, távirányítója, beépített LCD-je és forgatható lencséje van, ezek az extra funkciók különösen praktikusak lehetnek motorra szerelve.
Távirányító és LCD természetesen van a gopro-hoz is (a black-hez kapod tartozékként, a többihez megvehető), de ha összeadod ezeknek az árát, jóval magasabb lesz, mint a Drift listaára.
És a Drift egy nagyon jó kamera, sok helyzetben jobb is, mint a gopro.
A Drift Ghost+16GB kártya listaára most 89900, a white+16GB 72ezer, az LCD 30ezer, a wifis távirányító meg 29700. Szóval én meggondolnám a helyedben. A gopro silver és black meg alapból drágábbak a Driftnél.
Javasolnám a myactioncam.hu oldalt, szintén motoros srác a tulaj/főnök, nagyon is értenek ezekhez a kamerákhoz és segítenek az igényeid/lehetőségeid szerinti legjobbat kiválasztani.
Még egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem. Jól járd körül a dolgot, mielőtt beruházol egy ilyen cuccra, mert sok tényezőn áll, vagy bukik a dolog. Nem elég, hogy van egy jó kamerád. A full HD, nyers videók hatalmas méretűek lehetnek, a gép/TV pedig kell, hogy tudja ezeket a hatalmas "adatfolyamokat" kezelni. Alap konfigurációnak tekinthető a legalább 4GB RAM, több magos proci, illetve 1GB videókártya (előbbinél előny, ha rendelkezik hardware-es gyorsítással is)!
A Google a barátod, ott megtalálsz róluk minden információt! (pl itt: http://gopro.zone.hu/8-hd-hero3 ) Ezen kívül viszont a kérdésedre nem lehet kielégítő választ adni, míg nem tisztázott, hogy mit is szeretnél a kamerától, milyen minőségű felvételeket tudjon, mekkora képkocka/mp arányban, illetve akarsz-e/tudsz-e videót szerkeszteni, vágni stb...
Nekem Black-em van és azt mondhatom, hogy abszolút megérte az árát. Én szörfözésre/síelésre/snowboardozásra használom leginkább. A legfontosabb különbség a black javára a white, illetve a silverrel szemben talán a 720p-ben a 120 képkocka/másodperc funkció, ami kiváló lassításokat tesz lehetóvé. (persze megfelelő utómunka árán)
Összefoglalva: először azt kell tisztáznod magaddal, hogy mennyire fogod tudni kihasználni. Majd nézd meg a kamerák közti különbségeket, aztán, ha valami konkrét kérdésed van, írd le, szívesen segítünk, ha tudunk! ;)
Gopro-t szeretnék venni, motorozáshoz kellene, semmi más extra nem kell. Az első fontos kérdés mi a lényeges különbség egy Hero 3 white, silver, black között? Csak a felbontás? Elég nekem egy white? 71E Az Auchanba a white, jó árnak számít ez?
Fontos a gari és fontos hogy új legyen.
Ha a white-t veszem miről maradok le amit egy silver vagy egy black tud?
Kicsit bugyuták a kérdések, de bocsi, nem értek ehhez :)
Kellene egy kis segítség! Hero HD 2-m van és most vettem hozzá wifi backpacket tabletról vagy mobilról szeretném vezérelni de nem ad előnézeti képet valamiért, mi lehet a probléma?
Samsungot javallok. Nekem először class 10 Sandisk volt a Contourban, csinálta is szépen a hibás felvételeket. Kuka. Most egy 6 -os Samsung, az megy szépen. Mondjuk, lehet kifogtam egy hibásat. :)
A kártyáknak van egy írási és egy olvasási sebességük. Ha a kártyáról játszol le, akkor a lejátszási sebesség+USB2.0 sebessége a meghatározó. De igazából szinte sosem játszom le a kártyáról, mindig előbb áthúzom gépre. Ilyenkor a másolási időben számít a kártya+kártyaolvasó sebessége.
Viszont felvételkor akkora adatmennyiségek mozognak, hogy a kártya írási sebessége talán fontosabb, mint az olvasási.
Ráadásul a flash típusú memóriák írása nem olyan, mint a winchestereké, hanem valami speciális szektoros jellegű, írás előtt beolvassa a szektor tartalmát, azt vmi vezérlő áramkör megtölti a pufferből és az egészet egyben írja vissza. Vagy legalábbis valami hasonló, ha érdekel jobban, keress rá a flash típusú memóriák működésére.
A tapasztalat azt mondatja velem: fullHD esetén nem szabad a kártyán spórolni! A márkás=megbízható=drágább kártya cserébe stabilabb működést garantál. Nem mondom, hogy a többi sz@r, mert egyértelműen nem jelenthető ki ilyen. Nyilván sokan, sokféle kártyával tudnak megbízhatóan dolgozni, nekem néhány sikertelen próba után a Sandisk vált be leginkább. És ezeket is lehet okosan, de megbízható forrásból beszerezni, csak figyelni kell az akciókat.
Na oké, de a kártyának nem csak akkor van jelentősége, ha kártyáró játszom vissza a felvételeket? Tehát, ha fogom és felhúzom a gépre a kártyáról a felvett anyagot, majd pedig a gépen nyitom meg lejátszásra, vajon akkor is akadna?
((mondjuk a logika azt diktálná, hogy felvétel közben is nagy jelentőséget kap a megfelelően gyors kártya...))
Jól látszik, hogy class10 és class10 küzött is van különbség, nem is kevés. Én fotózásnál tapasztaltam ezt meg, azóta csak sandisk kártyákat használok. Goproba meg csakis a 30MB/s-es Ultra microSD-ket.
http://kamera.ewk.hu/ oldalt tudom ajánlani. Én már vásároltam az embertől. Nagyon korrekt szerintem. Heti két alkalommal (kedd és csütörtök) jár Budapesten, akkor el is hozza, meg lehet vele beszélni találkozót. Amúgy Agárdon lakik. Facebook oldala is van, ha szükséges, akkor belnkelem. Én ott amint kérdeztem tőle, egyből kaptam választ.