hát ossze szoknak hamar, de azert figyeld oket mert az idosek azert oda oda vagnak a fiataloknak, ha kevereket kapnak akkor a mereghanyastol nem kell tartanod
Köszönöm válaszod meg nyugodtam egy kicsit :) Igen Jolovitos víz 5napig kúra szerűen meg csak pulyesztáp ezek melett legelnek szépen 150négyzetméteren szárnyasoktól szűz terepen :) ja és a leg fontosabb ma bővül az állományom 2 taggal egy másfél éves fekete kokas és egy 1év 2hós bronz kislánnyal:) szerintetek nem lessz baj belőle ha össze rakom a 2hónaposokkal egy ólba vagy inkább ne is próbáljam ?
a gigant pulykák nem háklisak a méreghányásra, csak a parlagiak, de ha legelnek és táplálék szinten(vitamin stb jolovitos viz...) mindent megadsz nekik, akkor elhullás nélkul átvészelik
Sziasztok nagyoon új vagyok pulyka szinten és szó szerint pulyka analfabéta is vagyok viszont hogy ezt orvosoljam ezért kérdezek:) mit jelent az hogy jön a pulykának a "mérge " ill. Mérget hány ? Honnan tudom meg mi ez és hogy tudom meg előzni vagy orvosolni előre is köszönöm a válaszaitokat :) ja és a lényeg 6db szép 8.hetes fehér gigant büszke kis gazdija vagyok :)
Sziasztok!Beírná valaki hogy májra milyen gyógyszert kell adni a pulykeszoknak.Volt már erről szó,sehol sem találom.Arra emlékszem hogy humán gyógyászatban is használják..
Köszi!
Na a múlt héten megtörtént az átszervezés. (Pulykanyó keltette a csirkéket és eddig külön voltak az öreg tyúkoktól.) Közben a lányom felfüggesztette a tyúkozást, mert újáépítik a tyúkólat. Maradt egy kicsi fekete parasztpulykája, aki már vagy kétszer "halni vágyott", de visszahozta az életbe. Igaz hogy akkora mit egy nagyobbacska tyúk és nem is tojt, de úgy gondoltuk, hogyha a csirkéket (már inkább jó nagy jércék) elköltöztetjük a pulykától, hát ellesznek ketten. Ahogy azt Móricka elképzeli! Az én pulykám nekiállt agyoncibálni a másikat, úgyhogy kivettük a kis feketét és átraktuk a tyúkokhoz. Ez lett a nyerő felállás. A tyúkok rá se bagóztak a pulykára, az meg azóta is ragyogóan érzi magát köztük. Igaz, eddig is tyúkok közt élt és az enyémek is éltek pulykával. A másikhoz meg visszaraktam két jércét meg két kakaskát, úgyhogy ott is béke van. Igaz a tyúkjaim még nem igazán tűrik a fiatalokat, így aztán minden etetésnél ott állok köztük, de majd összeszoknak.
4-12 hét a kritikus.Nyomasd nekik a zöldhagyma szárát azt imádják ,és jó hatással van rájuk.Én 2 szem egészborst is adok nekik naponta /ha épp el nem felejtem:)
Szia.A méreghányás után rakd csak őket össze szerintem.A 'különleges'bánásmód miatt,bár nem tudom mit adsz nekik de a gyógyszetes pulykatápra a pipiknek nincs szükségük,és tuti rámennének..
Sziasztok. Van 3 pulykám, már növekednek. Valamint, van olyan 20 tyúkunk is, és jelenleg külön vannak tartva, ám, néha elő fordul, hogy a tyúkok átrepülnek hozzájuk. A kérdésem az volna, hogy össze lehet-e ereszteni őket, mármint a tyúkokat a pulykákkal, vagy tartsam külön őket?
Nem, már felnőtt kifejlett pulyka, pont az is a probléma, hogy nem igazán csinálja már azt se. Keveset eszik, meg járkálni is alig szokott. Nagyon sokat fekszik és a hangja furcsa, mintha a tüdejében lenne valami.
Szerintem a tieid is cocciózisban szenved erre a tápba is van keverve gyógyszer, de ha nem elég akkor triszulmix itatása ajánlott. Amennyiben a lába is kacska és nem tud menni ne kínlódj vele vágd le, mert nem lesz belőle semmi hiába eteted külön. Nekem tavaly 10 fehér volt a legnagyobb 22 kg pucolva az idén 6-ból az egyik lába nekem is rossz sajnos le kell vágnom. Táppal való etetés elengedhetetlen a fehéreknél. Remélem tudtam segíteni. Ha kérdésed van szívesen válaszolok ha tudok.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem!! A pulyka kakasunk nagyon furcsán viselkedik, furcsa hangokat ad ki. Olyan mintha köhögne meg tüsszentene, szerintem a tüdejével van valami. Mit tegyünk?? Valaki tudna segíteni?? Nem szeretnénk levágni. Előre is köszönöm :))
Sziasztok. Nem tud valaki húshibrid pulykát előneveltet? Tavaly volt 5 db-om idén nem sikerült szereznem, de kellene megint 5 db. Békes megyében , orosháza környékén? köszönöm