Egyenlőre csak bemásoltam de javítani fogom ha lesznek tapasztalataim vele. A nevelést már ki is javíthatom!
A párzással volt gondom előszőr (nagyon nehezen jött össze az első), aztán az egyik az első ellésnél nem nevelte az 1 hetes piciket és elpusztultak. Viszont lehet patkány járt az üregben és azért! Több mint valószínű!
Most 9 db-ot számoltam és szépek egészségesek, rohangálnak ki-be az üregbe :)
A bak nyulat monoron vettem de sajna nem jegyeztem meg az illető nevét, (nagy hiba sajna) Az anya nyuszikat százhalombattáról hoztam (Gupppytól), Ő pedig förikétől szerezte.
"Ellenben rossz a nevelőképessége, aránylag sok a halvaszületés és alacsony a választáskori súly. Ezért gazdasági hasznosítása erősen kérdéses" ezt a honlapodon olvastam, nekem egész más a véleményem róla. Te ezt tapasztaltad is, vagy csak bemásoltad máshonnan?
Igaz rég írtam már itt de megint eljött az ideje.Megújúlt a MÓE 2012.03.17-én, sajnos kevesen voltunk de épp elegen ahhoz hogy ezt elérjük,igaz lehettünk volna többen is. Az új vezetésnek sok sikert erőt, egészséget és kitartást kívánok!
A honlapon sok mindent megtudsz, de nem tudom milyen regisztrációról meg nyilatkozatról beszélsz. Nyugodtan írj az elnöknek, ő minden kérdésedre válaszol, én csak egy sima tag vagyok. : )
Győrben van egy tenyésztő, csak nincs fenn a honlapon az elérhetősége, szerintem írj egy levelet az elnöknek, vagy hívd fel, és megmondja. De nagy az esély arra, hogy messzebb kel menni, mivel még sajnos nem sokan tenyésztik. Általában 4-szer ellik egy évben, én 8 hetesen választok, utána párosítok.
Még új vagyok itt! A kislányomnak szeretnék vásárolni Magyar óriásnyulat vadas színben, egy fiút és egy lányt, de ne legyenek egymással rokonságba! Gyerekkoromban nekem is voltak nyulaim, éveken keresztül tenyésztettem őket, szivesen foglalkoznék velük újra!
Én Szolnokmegyében, Martfűn lakom, ha a közelben volna eladó nyuszi írj! Az sem lenne baj, ha a bak és a nőstény külöm tenyésztőtől lenne! Üdv.: Zoli
Végre itt az új állomány nagy örömömre! 8 kis puhos lett a fészekben vasárnap reggelre és még mindig meg is vannak és mind egyforma.Rakok is fel gyorsan két képet.
Szeretnék "Német Óriás" nyulat venni.Szürkét,ha lehet .Lehet anyának való is. Törzskönyv stb... nem kell. Nógrád megyéhez közel előny lenne. Kössz/v.zoltan@digikabel.hu /
Megnéztem a kicsiket. 5-en vannak. Össz. súlyuk 50 dkg és mindegyik vadas színű, mint az apjuk. Szép kövérek és finom melegek. Az anyjuk még mindig tépi a szőrt magáról, hatalmas "paplant" készített belőle.