Keresés

Részletes keresés

nd4spd Creative Commons License 2009.10.20 0 0 389

Sziasztok!

Szerintetek a mozgásérzékelőket is be lehet jelenteni. Szerintem nem megfelelő minőségűt építettek be, több helyen nem működik a lépcsőházakban, a garázsban. Van, ahol pedig állandóan ég a villany a garázsban. Gondolom ez garanciális hiba, de nem hiszem, hogy nekünk kell jelenteni! A Pintér spórol az építtetőnek? Megvárja, míg nem lesz garanciális? Már többen jeleztük neki, de semmi nem történt. A garázskapu továbbra is bizonytalanul működik, azt is jeleztük, azzal sem történt semmi. Valakinek valamilyen előremutató ötlete, mit lehet tenni azon kívül, hogy többször kértük már, hogy nézzék meg?

euscac Creative Commons License 2009.10.16 0 0 388
Sziasztok!

Köszönjük a SZB tagok lelkiismeretes munkáját! Beírtam magamat a listába én is.

Nálam minden rendben ment a fűtéssel. De tegnapig tényleg nem nagyon volt rá szükség, mert tartotta a lakás a meleget.

A nyílászárókat lehet állítgatni (nemkem a garanciális javításokat végző sárcok állítgatták). Lehet szorosabbra venni, akkor nem fog besüvíteni a szél! Ha egyedül nem megy, akkor jelentsd be, 1-2 hét és jönnek megcsinálni.
Előzmény: havefun (387)
havefun Creative Commons License 2009.10.16 0 0 387
Beállítottam az új dátumokat!

Légyszi az új időpontokra is adjátok le a szavazatokat!
Előzmény: euhome (386)
euhome Creative Commons License 2009.10.15 0 0 386
T. havefun!

Kérem módosítsd a felmérés időtartományát a
http://www.doodle.com/8t5xfzgpnsk3qnnf oldalon 2009.11.09-15. közöttivé.

Kösz!
Előzmény: ati.78 (385)
ati.78 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 385
Kedves Lakótársak,

engedjétek meg, hogy megosszak Veletek pár információt. A Számvizsgáló Bizottság (SZVB) a tegnapi nap egyeztetett, ugyanis az NTR ismételten lemondta a mai napra kitűzött Számvizsgálói megbeszélést. Megbeszéltük, hogy rövidesen tartunk egy előzetes tájékoztatót a lakóközösség részére, majd ezután tervezünk Lakógyűlést is (még az SZMSZ-t is el kell fogadnunk). Tekintettel arra, hogy jelenleg még nagyon sok szükséges információ nem áll a rendelkezésünkre, ezért az október 21-i dátumot korainak találom. Az NTR részére az október 30-i időpontot jelöltük meg, mint utolsó alkalom az egyeztetésre, így várhatóan november elején kellene találkoznunk. Ekkorra az SZVB is át tudja tekinteni a Társasház helyzetét (illetve, hogy mi történt az elmúlt két hónapban), és megfelelően tájékoztatni tud Benneteket.
Türelmeteket kérjük és köszönjük!

üdv
Attila
(SZVB-tag)
Előzmény: havefun (382)
Áfonya03 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 384
Helyszín van már? Garázs? Ha igen, akkor, mint mondtam, a C-ben kiteszem. Szerintem lépcsőházanként egy ember kéne, mert macera bejutni egyikből a másikba, mivel - végre - már nemigen vannak nyitva az ajtók. Tehát? A, B, D, E, F?
Előzmény: havefun (382)
MX-5 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 383
Sziasztok!

C-ben tegnap este 11-kor Pintér Gábor telefonos segítségével próbáltam orvosolni a hibát. Sajnos nem sikerült.
Valószínűleg az egyik szivattyú tönkrement.
Előzmény: Áfonya03 (381)
havefun Creative Commons License 2009.10.15 0 0 382
Lakógyűlés időpont: 10.21 (szerda) 19:30.

Eddig ez a nyertes! Szerintem a fórumot látogatók többsége jelzett! Legyen ez az időpont!

Ki írja ki az időpontot a lépcsőházba?

Előzmény: Áfonya03 (381)
Áfonya03 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 381

Sziasztok!

Mi is tapasztaltuk a C-ben a melegvíz és a fűtés hiányát. Ma reggel sem volt még. Tudja valaki, dolgoznak már a hiba javításán?

Egyébként örömmel tapasztaltuk, hogy a lakás nagyon jól tartja a hőt. Fűtés nélkül is van simán 23 fok, úgyhogy én onnan tudom, hogy nincs fűtés, hogy mikor észleltem a melegvíz hiányát, feltekertem egy radiátort, és hideg maradt. Amúgy mikor néhány napja a próbát végeztük, még minden rendben volt. Remélem estére sikerül elhárítani a hibát.

Szerintem a héten zárni kéne a lakógyűlés-témát, és dönteni egy nap és időpont mellett, és kiragasztani a lépcsőházba, és bedobálni a postaládákba. C-ben vállalom, ha gondoljátok.

Áfonya

vic80 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 380

Sziasztok!

Az E-ben most sincs fűtés.:-( De melegvíz az van!

Nektek nincs gond a  nyílászárókkal? Nálam a teraszajtónál tegnap sűvített be a hideg szél a fal és a keret között. Csak úgy lobogott a függöny!:-) Jól sejtem, hogy ez nem normális és valamit elcsesztek?

bodza08 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 379
Ja, és a lakógyűlésen rám is számíthattok.
Hétköznap esténként ok (kivéve: szerda).
bodza08 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 378
Szia!

Én is a 'C'-ben lakom, és nálam sem volt tegnap meleg viz! Valaki tudja esetleg az okát?
Valamint a fűtést is kikapcsolták...
MX-5 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 377
Sziasztok!

C-ben csak nálam nincs melegvíz?
Spárgatökmag Creative Commons License 2009.10.14 0 0 376

Beírtam.

Szerintem mindenképpen tartsuk meg a lakógyűlést, döntsük el az időpontot, és tegyünk ki lépcsőházanként egy értesítést a bejárathoz, aztán meglátjuk, mi lesz. Utána jöhet a postaládás kör.

Előzmény: havefun (374)
LFC_82 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 375

Mivel a lakók többsége úgyse olvassa a fórumot és igy esély sincs egy határoaztképes lakógyülésre, javaslom a postaláda használatát :)

Előzmény: havefun (374)
havefun Creative Commons License 2009.10.13 0 0 374
Előző ötletemnél egyszerűbb talán, ha a következő oldalon bejelölitek, hogy az elkövetkező kb. 2 hétben melyik időpontok felelnének meg nektek:

http://www.doodle.com/8t5xfzgpnsk3qnnf

Az összesítés automatikusan megtörténik.
Előzmény: havefun (373)
havefun Creative Commons License 2009.10.13 0 0 373
Eddigi névsor:
esassart, ZsilBee, euhome, LFC_82, nd4spd, butger, Havefun

--> 7 fő.

Ezt a számot növeljük innentől, légyszi!
Előzmény: butger (372)
butger Creative Commons License 2009.10.13 0 0 372
+1

de inkább hétköznap este!
nd4spd Creative Commons License 2009.10.12 0 0 371

+1

A BB felőli garázsajtó megint problémás!

LFC_82 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 370

sziasztok

sztm egy hétköznap este kéne megtartani a lakógyűlést

ebben az esetben +1

euhome Creative Commons License 2009.10.12 0 0 369
+1
üdv.

Ma estétől a fűtés be lett kapcsolva;
D lépcsőház liftje hiba miatt ma este le lett állítva;

mérgünket NE a közös tulajdonon éljük ki!

Szép estét!
ZsilBee Creative Commons License 2009.10.12 0 0 368
+1
üdv
Előzmény: esassart (367)
esassart Creative Commons License 2009.10.12 0 0 367
Aki jön az írja be, és akkor már látható, hogy kb hány biztos jelenlevő lesz.
Én ott leszek.
üdv.
thony67 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 366

...eshetne az összejövetel hétvégére?

havefun Creative Commons License 2009.10.12 0 0 365
Esetleg - ha rossz idő van - a garázsban is megtarthatjuk a lakógyűlést! Van hely bőven!
Előzmény: Spárgatökmag (364)
Spárgatökmag Creative Commons License 2009.10.12 0 0 364

Sziasztok, a hétvégén beköltöztünk:). Bocsánat  mindenkitől, akit a fúrással-cuccolással zavartunk, sajnos előbbiből még pár menet hátravan...

Szerintem az NTR-nek már nem kéne több esélyt adni, mindenképpen váltsuk le őket, mihelyt az SZVB tisztán látja, hogy állnak a dolgok.

Melyik nap legyen a lakógyűlés? Valamelyik lépcsőház előterében is meg lehet tartani, ha rossz idő van.

A fűtésszezon okt. 15-én kezdődik, addig szerintem nem lehet fűteni.

butger Creative Commons License 2009.10.12 0 0 363
Sziasztok!

Ahogy mostanában nézegetem a hozzászólásokat, nagyon paprikás a hangulat! Teljes mértékben megértem a problémátokat (NTR, költségek, állapota a háznak).
Azonban azt leszögezném hogy ha valaki nem fizeti a közös költséget, fűtést,... akkor az ne szóljon szerintem semmit mivel nincs rá jogosultsága. Én és az szvb többi tagja azon vagyunk hogy rendbe tegyük a társasház dolgait, ami azonban nem 2-3 nap! Sajnos azzal, hogy kk-t váltunk nem lesznek megoldva az eddigi problémák, max tovább nem tornyosulnak! Kérlek titeket kedves lakótársaim, hogy legyetek egy kicsit türelmesek és megértőek, mivel mi 5-en ugyanúgy dolgozunk és ugyanúgy van szabadidőnk (amiből nem keveset áldozunk a társasház dolgaira)!
Ha minden jól megy a héten találkozunk az NTR-el és összeírjuk a problémákat amit nagyon záros határidőn belül meg kell oldani az NTR-nek, mert ha nem akkor alkalmatlan a feladatra amit vállalt!
Tigrr Creative Commons License 2009.10.12 0 0 362

Szia!

Akik nem diktáltak, szintén fizetnek, mivel az elszámolás úgy történt, hogy az összesenből levonták a diktáltakat, a maradékot pedig felosztották a nem diktálók közt. Nem tudom, hogy a felosztás tökéletes-e számításilag, de elvileg Te más helyett nem fizetsz!

Ezt a 900-1000 Ft-ot honnan tudod? Jó ilyen számokat tudni, bár amennyire én látom, a mi házunk fűtése alapból több lesz, mint más új építésüeknél.

A lépcsőházak lépcsős elrendezése miatt minden lakásnak nagy a nyílt felülete, a lakások egymást nem tudják úgy felmelegíteni és a hőt megtartani, mint a több típusúra tervezett házaknál.

Üdv.

Előzmény: nd4spd (360)
havefun Creative Commons License 2009.10.12 0 0 361
Szia!

Fűtéshez nem értek, viszont szerintem a közös költség alacsony!

Nem kevesebbet, hanem többet kellene fizetni. Ahol eddig laktam, ott a biztos működéshez, és tartalék képzéséhez négyzetméterenként több pénzt kellett fizetnem! Persze idővel ki fog derülni, hogy a jelenleg befizetett díj mire lesz elég...
Előzmény: nd4spd (360)
nd4spd Creative Commons License 2009.10.11 0 0 360

Sziasztok!

"Egy újépítésű társasház esetében 1m3 víz felfűtési díja 900-1000 Ft között kell lennie.
Amennyiben ennél többre jön ki ott a fűtési rendszerrel, vagy a kazán beállításával probléma van."

Nálunk 1228 Ft, ezt eddig is soknak gondoltam, de így főleg. Ha jól értelmeztem a számítási módot, akkor a ténylegesen bediktált adatok összegzéséből számolnak egységárat, ami azt jelenti (az elszámolás szerint 106 lakás van eladva és csak 67 lakás szolgáltatott adatot, másrészt az eladatlan lakásokban is ment egy ideig az alapfűtés), hogy a teljes gázszámlát azok fizetik meg, akik rendesen bediktálták. Azaz aki nem diktál, az nem fizet, és jelentősen növeli azoknak a számláját, akik rendesen bediktálták.

De nem vagyok jártas ebben, így aki ért hozzá, kérem írja le, hogy jól gondolom-e!Mert ebben az esetben a számítás szerinti fizetendő összeg és a lakásomra jutó tényleges költség között jelentős eltérés van, én viszont nem szeretném mások helyett fizetni!

Szerintem a közös költségnél is valami hiba van, mert nem reális a most megállapított egységár!

Várom a hozzáértők tájékoztatását!

Köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!