Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Közben nálam is kinyílt félig-meddig a a delavayii. Erős növekedésű, 2 éve gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé valami állat, gyanítom az egyik macska ugrott rá a bodza bokorról, és most már szép terebélyes lett, még idén is sokat fog nőni, és már kezd nyílni.
Több fajtát használok.Tavaszi indításra Ferticare+ Nitrogén,ezt olyan adagban használom, hogy a leveleket ne égesse meg és gyakorlatilag nagy melegben öntözésre .Ezt augusztus elejéig használom. 10 l vízbe ,1 púpos kávéskanálnyi. Ez folyamatos tápanyag utánpótlást jelent. Azonkívűl Ferticare+ P ezt ha virágzásra váró növényeket öntözök ami esetleg egy kis plusszt jelent nekik.Más egyéb növényeknél használok Ferticare+ K az előírtak szerint.
Neked az előző kettőt ajánlanám.
Vagy esetleg még ezt de csak virágzás serkentésére, nagyobb növényeknél.Ezt még nem használtam.
FERTICARE 8-42-14 starter: Igen magas foszfortartalmú műtrágya. Tőzegkultúrákban (kiemelten a magas pH-jú hazai tőzegekhez), tőzeges palántanevelésben, a gyökeresedés időszakában. Dísznövény kultúrákban virágzás serkentésére.
Van jó pár magoncom, de alig-alig nőnek, a harmad évesek is olyan kis picik. Mondjuk azok lágyszárúak, de a fás magoncaim is 5-6 évesek és még csak 1 virágzott eddig.
Nagyon jó lenne kicsit felgyorsítani a dolgokat, mert most is készülök pár lágyszárúval keresztezni, és a 6-7 év várakozás....:-((
Aztán lehet, hogy csak a nagy semmire vár az ember.
Általában a magok nem minden esetben hozzák amit elvárnánk. Van még 4 db cserepes. 1 bimbós majd meglátjuk ,hogy milyen lesz belőle.A másik három is remélhetőleg jövőre virágzik.
A gyors virágzás szerintem a tápoldatozás miatt van.
Jaj köszönöm így màr vilàgos .:-)) azt sejtettem hogy miskolcibán de azon belül hogy hol látod nekem is leeshetett volna .-) én győri vagyok úgyhogy várok , ...talán az ittenibe is jut a szàllîtmànyból . Köszi hogy szóltál figyelni fogom !
Csak én nem akadok ilyen szépségekbe, bár tavaly volt az obiban fás bazsarózsa, na azóta is bánom, hogy akkor nem vettem! (nem is volt olyan veszélyes az ára, talán 3-4 ezer volt)
Hát ki gondolná, hogy ilyen szépségekre lelni multiknál?! na majd más szemmel fogok ezután rájuk tekinteni:-) Itt egyelőre nagyon gyér a kínálat, de majd nyitott szemmel járok. Az a múltkori fás új szerzeményed valami csoda! kár hogy tőlem irdatlan messzi vannak. :-(
Köszi , majd ősszel lehet élni fogok a lehetőséggel ha lesz magod.
Itt a fórumon csupa jókat írtatok az ITOh peoniákról, azért is gondoltam, hogy teszek egy próbát, de akkor majd ősszel, amikor kicsit visszahúzódnak a növények.
Majd várom a képeket erről a kettőről, nagyon kíváncsi vagyok rájuk:-) (meg persze a többire is , de ezek nagyon felkeltették az érdeklődésemet)
Nézegetem a kertészeteket, de eddig itt nem találtam túl nagy kínálatot, inkább csak sima lágyszárú van 3 színben (fehér, piros és rózsaszín) semmi név/jelölés.
Amit Szancsi vett, arra piszok irigy vagyok, nagyon szép nagy példány. :-))