A kivijeidre akkor kaptak -6 fokot takarás nélkül mikor hosszú friss hajtásai voltak? A takarásommal annyi gond lehetett, hogy nem tudtam eléggé sátorszerűen alkalmazni, hogy a föld hője jobban érvényesülhessen.
A mini sokat kibír ültettem át már 1 éves kora után is, mert láttam hogy az eredeti helyén nem lesz jó, de például kaptam több évest a fő vessző kb. 2cm volt átmérőben és semmi baja. Volt hogy az újoncot sötötte a tűző nap mire csunyult beárnyékoltam és rendbe jött. Volt hogy kókadt a víz hiánytól a levele aztán pár nap locsolástól megjavult. Nálam is elfagyott az idén az egyik vagyis a 3-4 mm-es rügyek levél kezdemények. A tököt rakd cserépbe ha megoldható.
Nem tervezem kidobni, de biztos elfér mellettük idén a tök. Kis szépséghiba, hogy a luffa tök lúgos, míg a kivi savas közeget igényel és igen közel lesz a tövük egymáshoz.
Jaj, ne is mondd! A konténeres jól kihajtott mini kiviket kiültettem, mert már 10-15 centis virágrügyes ágai voltak. Ki kellett, mert féltem hogy letöröm az új ágait, miközben az összetekeredett tavalyiakat széttekerem. Le is törtem párat a legnagyobb óvatosság mellett is. Most meg be vannak a támrendszer mellett csomagolva. Nappal is hideg, erős szél fúj, ezért nappalra sem vettem le a takarást. 5 nap sötétben nem tudom mi történik velük. Az is lehet hogy a hajtások így is lefagytak. A ledugott vesszők is hajtanak, rájuk pet palack van takarva. Holnap után derül ki mi történt velük. Fagyos éjszakák, havas nappalok vannak.
Agyagos. Eléggé tömörödik. A növények körül ahová ültettem lazítottam, kevertem bele tőzeget, de kis területen ahhoz képest, amilyen távol elnyúlik a gyökérzet.
De ne hagyj fol az ontozessel hirtelen. Adj időt a kivinek legyokerezni. Ha már kissé kokad akkor ontozd csak. Így mélyebbre ereszti a gyökereit. Van 13 to szoros kivim is azokat tavaly 5 x öntoztem csak- agyagos kötött a talaj.
Egy fórumon vagyunk beleszólhatsz, és én örülök is hogy ezt írtad. Egyre nehezebben cipelem a vödör vizet, könnyebbséget jelent ha ritkábban öntözhetem. Én azért gondoskodok majd róluk, mert hiszem hogy meghálálják. :)
Gyulának is van hozzád hasonlóan távoli helyen kopasz kivije. Egyértelmű hogy nem öntözitek. Ezek szerint nem is kell naponta öntözni, ahogy mások állítják igaz?
Uff. Idén először próbáltam meg kivit oltani. T szemzes csináltam március 10 - én. Eddig a rügyek nem száradtak össze... Van rá esély, hogy megfogantak?
Ezek kopasz kivik ezeket egyenlőre nem szükséges bántani.
De majd biztos kapsz nálam tapasztaltabbtól is útba igazítást.
Nekem szőrösek vannak azokról van tapasztalatom. A kopaszok nálam még nem nagyok.
Egy ugyan van ami jó nagy már virágzott is de azt sem tudom fiú-e vagy lány a virágzáskor soha nem jutok oda. Sajnos 100 km a távolság . Akkor amikor ezt ültettem 10 ed magával,még jóval mozgékonyabb voltam.
Sajnos azóta a többi mind kipusztult ez meg úgy burjánzik hogy csuda csak az őzek rágnak belőle egy keveset.
Sziasztok, mar voltam itt ezekkel, de most a harmadik évbe érkeztünk es nem nyúltam még hozza, nem tudom mit vágjak mit hagyjak, mit csináljak velük? https://photos.app.goo.gl/gECqj5DAM9Bapc589
Nekem eddig a szőlőnél is és a kivinél is a földbe lehajtás jött be de az is csak akkor ha előtte szorosan megdrótoztam azt a részét amit a földdel betakartam. Így 2 év alatt nagyon szép gyökeret fejlesztett.
Az oltás nagyon nehezen jön össze sok próbálkozásom volt különféle időpontokban és módszerrel .
Eddig 2 oltásom sikerült de azok viszont nagyon lassan nőnek.
A magozás az a legsikeresebb ,mindenféle vonatkozásban.