Rövidebb "kalappal" én az AFxx sorozatban találkoztam. Leginkább középfrekvenciás, illetve nagyfrekvenciás fokozatokban. Próbáld ki amit javasoltam. Annyit módosítva, hogy oszd meg a rajzomon R7 pozícióban található ellenállást egy fix és egy trimmerelhető ellenállásra. Miután beállítottad azt, hogy a 3/4-ig felcsavart P1 potenciométer állásnál 37,8 - 38 0C közelében billenjen az IC 14. lábán a feszültség. A trimmert, (vagy a fix ellenállás + trimmert) ezután kiválthatod egy azonos értékű fix ellenállásra. Persze csak ha kellő mazochista hajlammal rendelkezel! :D Ezt csak azért írom, mert pl. egy ilyen:link kici-ócó kínai szabályzóval is ki tudnád váltani. Ezzel ráadásul mérni is tudod az aktuális hőmérsékletet.
Wazze ki a pecek vagy te , hogy így viselkedsz ? Vedd észre már senki nem a csicskád!!!
Ezt olvasd el ez rólad szól!"""A bolond elmegy a kuplerájba. – Csókolom, szeretnék kefélni! – És, próbálta már? – Még nem! – Hát, akkor előtte gyakorolni kellene! – És azt hol tudok? – Mondjuk… az erdőben! – Keressen egy odvas fát és azon egy lyukat, és azon tud gyakorolni! – Oké, köszike! Eltelik 1 hét és visszajön a bolond. – Csókolom szeretnék dugni! – Na, és gyakorolt már? – Minden nap! – És milyen hajú lány a kedvence? – A gesztenyebarna. – Rendben! Fel is mennek a szobába és kérdi a nő. – Milyen pózt kedvel? – Hát azt mikor lehajol, megfogja a bokáját és én hátulról beteszem. Rendben, a nő lehajol és meg fogja, a bokáját. Ekkor a bolond úgy seggbe rúgja, hogy a nő összeesik. – Erre kérdi a nő – Ez mi volt? – Csak megnéztem, hogy van-e benne darázsfészek!
Ha a kollektor megszakadt, vagy átvezet, azt a tranzisztort dobhatod el, mert a B-E dióda teljesen másként viselkedik, mint az összefogott BE és a kollektor közötti átmenet!
Egyetlen egy általam ismert webes elektronikai alkatrészáruházban sem forgalmazzák.
Időnként feltűnik a HE hírdetései között. illetve a vakerán is néha-néha.
Talán ki lehetne váltani 10kΩ-os NTC-vel. Azt sokkal könnyebb beszerezni. A Szíjj-féle termosztátban én azt használok AC125 helyett. Az IC 13. lábán 5,4 V körüli a referenciafeszültség értéke. A 12. lábra érkezik a stabil 12 voltról a hőérzékelőn keresztül leosztott mérőjel. Úgy kell méretezni az osztótagokat, hogy 37,8 foknál a 12. kivezetésen is 5,4 V álljon elő. Segítségképpen: egy 25 fokon 10 kΩ-os NTC 38 fok környékén 5,8-6,0 kΩ körüli értéket mutat. Ha meghagyod az osztó alsó tagját - a rajzomon R6 - (a panelen én nem találtam pozíciószámokat, ezért én számoztam be a kottán önkényesen) 27 kΩ-nak, akkor a számításaim szerint az R7 25,2 kΩ körüli értékre módosul. (A potit 1,8kΩ-nak számoltam, a miértre hadd ne térjek ki!) Két párhuzamosan kötött 51 kΩ eredője közel ennyi. Szóval szerintem az AC125-öt 10kΩ-os NTC-re cserélve és az R7 helyére két párhuzamos 51kΩ ellenállást téve kész is az átalakítás. Már "csak" újra be kell kalibrálni a kütyüt. Remélem jól számoltam!
Én visszarajzoltam egyet, abban AC125 germánium tranzisztor volt. Ide fel is tettem a kottáját. Ha a feszültségosztó ellenállások értékei nagyon eltérnek, lehet, hogy már szilícium tranzisztorra cserélték.
"Látom megint csak az ÉSZT osztod, és nem a kérdésre válaszolsz."
Tévedsz, válaszoltam már. Válaszoltunk már. Legalább 100-szor.
Sőt már ezt is sokszor írtuk: Itt vannak a válaszok a fórumon, csak el kellene olvasnod! Sok olyan kérdésre is választ kaphatnál, amit eszedbe sem jutott feltenni. Vagy használhatnád például a keresőt is, ha nem akarod végigolvasni az összes hszt. Ezt is leírtuk már 1000-szer. Ha lusta vagy, így jártál. A telefonos tudakozóban fizetik az operátorokat akik akár 10000-szer is megválaszolják ugyan azt a kérdést. Itt senkit semmi sem kötelez erre. Ha nem akarunk válaszolni 1001-edjére, hát nem válaszolunk. Tudomásul veheted, vagy hisztizhetsz 1000-el, a kutyát nem érdekli.
Látom megint csak az ÉSZT osztod, és nem a kérdésre válaszolsz. Majd ha nyugdijas leszek mint Te, akkor lesz időm elolvasni a sok jótanácsot amit itt irtak, és nem a kérdésekre válaszoltok.
Pontosan az ilyen fórumozók miatt van 22300 hozzászólás!
Ha mindenki végigolvasta volna az elejétől, és csak azután tenné fel azt a kérdést, amire nem találta meg a választ, nem kellene ilyen alapkérdésekre újból és újból szajkózni a választ.
Nem lenne csak, 500 hozzászólás! Én végig olvastam. Javaslom neked is. Ha az elején kezded, hamar megtalálod a " hány napra kelnek ki" és hasonló kérdéseidre a választ.
Pont ezt a választ vártam! Ez itt a fórumon megszokott, hogy olvasd el az összes bejegyzést . Köszi, a segítséget. Nem gondolod, hogy 22200 bejegyzést elolvasok?
Nem lett volna egyszerűbb leírni, persze csak akkor, ha tudod, hogy 28 napra kel ki mindegyik, és lehet egyszerre keltetni?
Lehet –e futókacsát, és gyöngytyúkot egyszerre keltetni? Hány napra kelnek ki? ...valami jó tanács ? Minden kérdésedre itt a fórumban legalább 100x le van írva a válasz. Ne várd el, hogy más keresse ki helyetted.
igaz hogy itt jótanácsot, vagy segitséget (direkt irtam rövid i vel )nem kaptam, csak kritikát, de Kikeltek a csibék. igaz, hogy 120 tojásból csak 108 kelt ki, de szerintem ez még nem rossz arány.
Lehet hűtőből is keltetét építeni, és működik. Akinek nem tetszik. Az nézze az a……. !
A fűtőbetétek 1,12A vesznek fel, nem tudnak túlmelegedni. Nincs, a készülékben 220 V. Most átépítem, teszek bele forgatót, és még 2 ventilátort.
Ehhez valami jó tanács ? Utána újból indulhat.
Ha tudtok, válaszoljatok! Lehet –e futókacsát, és gyöngytyúkot egyszerre keltetni? Hány napra kelnek ki? És ne arra, hogy a gyöngytyúk az hosszú ő vagy rövid! szerintem senkit nem érdekel !
Nem tudom, hogy milyen fórum ez! Itt, ha valaki segítséget kér, azt nem kap, csak nagy OKOS jótanácsot, kisbetű, nagybetű – rövid-hosszú ű.
Ha meg tudod oldani, vidd a gépet egy olyan helyiségbe, ahol 25 fok meleget tudsz csinálni az áramszünet idejére. Akkor nem kell félned, hogy kihűlnek a tojások. Ugyanis 25 fokig simán túlélik a lehűlést. Nem fognak megfázni. Egyszer közel 6 órán át nyitva maradt egy 20-22 fokos helységben a keltető ajtaja. Kutya bajuk sem lett a csibéknek! Fölösleges túlaggódni.
Ilyenkor előnyös a jó szigetelt hűtőből készült ("nem összetaknyolt") keltető, ami már eleve úgy van tervezve hogy elférjen az aljában pár darab meleg vizes palack.
Csak annyi ha kell valami akkor megveszem a gyártónál aki ért hozzá, nem összetaknyolt gányákt veszek. A PL nél vett páratartalom szabályzós gépem bevált, de ha valaki ilyen kelési aránnyal tud hűtőből gépet csinálni le a kalappal elötte,és miért nem ebből él?