Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Sőt, most már - egy jogszabály-változás következtében - lehetőség van arra is, hogy a C kategóriát kihagyva, tehát B-ről rögtön D-re végezzenek el tanfolyamot.
Busz lesz bőven, sofőr nem biztos. Ugye a TR jogsi mivel kötöttpályás teljesen különálló dolog a D-től, vele ellentétben csak sima B jogsi birtokában is megszerezhető. Ettől függetlenül relatíve alacsony kiadás lenne a nem közösügyes trolisofőröket elküldeni C+D jogsit szerezni, és ha megvan, onnantól lehet autóbuszvezetőként foglalkoztatni őket. De ez még biztosan nem most esedékes .
ilyen ritka menetrendnél tartalékbusz gondolom van rogyásig, úgyhogy nem kizárt, hogy ez lesz. A trolivezetők buszt is vezethetnek, vagy ez nem feltétlenül van így?
Végig kattintgattam, hát ez brutális lesz. És nem csak hétvégén, hanem tanítási időszakban is nagyon komoly ritkítások lesznek.
A viilamosok délelőtt 12 percenként járnak, és már 17 óra után is. Vasárnap este meg 15 perceznek, mikor jön vissza a sok diák, garantált utaslemaradás lesz.
Az 5-ös troli is szép lesz vasárnap délután félóránként a Nagyállomásnál, a sok diák ezt is értékelni fogja.
Tanítási időszakban néhol 2 órás!!! lyukak is lesznek? 14, 23, 23Y-osnál délelőtt és 17 óra után is van ilyen valamint a 34 és 35-ösnél is. Ez tényleg így lesz, hogy Felsőjózsára nem megy busz délelőtt 2 órán át? Ezt nem tudom elhinni!
Az 1-esen tanítási időszakban nem is fog járni CAF? Mindenhol ott a nem akadálymentesített jelzés.
Összegezve csúcsidőn kívül a buszok óránként, a trolik félóránként és a villamosok is alaposan kiritkítva fognak járni. Most kell autókereskedést nyitni, biztos lesz forgalma.
Szerintem R, mint Rövidített útvonalon közlekedő járat. Mármint hogy még az A jelzésű betétjáratnál is rövidebb. Én sem értem egyébként ezt a viszonylatszám bohóckodást, máshol simán fut 2-3 különböző útvonal ugyanazzal a számmal. Közben meg hiába szűnik meg a jelenlegi 3A, a rövidített 3-as nem kapja vissza a számát. :D
Ha a 19-est is megnézitek a menetrendi keresőben, akkor nem fogja behozni a menetrendet és a megállókat, viszont felül már nem Jégcsarnokot ir hanem Vincellér utcát
A Diószegi úti forduló valószínűleg azért szűnt meg mert eladták a telket, amin található. Ezért nem maradt ott a 41Y is. Igaz, így pont egy iskolával toltak ki, de hát ez van...
Csak ötletelgetek hogy mivel lehetne még jobban rontani a színvonalon.
A Böszörményi útra simán jöhet egy Segner tér-Doberdó u. új viszonylat pótlásnak, mondjuk 20-30 percenként. Annyiszor felmerült már a visszavágás ötlete, hogy most simán megléphetik.
A 15-öst is simán megszüntethetik, a 18-18y pótolja az önálló részét. Szerintem nem véletlenül lett ilyen elcseszett a menetrendje a 15-45 perces követéssel. Szinte egymás után mennek, a 2.-on nincs utas, azaz meg lehet szüntetni.
Éppen most rövidítették le a 30A-t, kizárt, hogy tovább hosszabbítsák, pedig az jó ötlet lenne.
De hát amíg drága a gázolaj és nincs ember, addig itt nem kell semmilyen fejlesztésre se számítani. Most még csak hétvégén rövidül a 13-as, majd később már munkanapokon, mondjuk csúcsidőn kívül is, ki tudja....
Amíg nincs kapacitásuk újraindítani a 28-ast, addig nem hiszem, hogy visszavágnák a Doberdóig. Se a 15/15Y, se a 22(Y)/24(Y) nem pótolná a közvetlen kapcsolatot a Segnerhez, és így a buszvéghez sem.
De okosabb lett volna a "hurkos" viszonylatokat 134, 135, 135Y, 136 jelzéssel "futtatni", mert ez a 35AY elég nagy szépséghiba.
A 15-ös és a 15Y-os is más viszonylatot vált ki (18 és 41Y), szerintem azokhoz nem nyúlnak. És viszonylag hosszú szakaszon halad buszsávban, nem annyira zavarérzékeny.
A 30-ast nagyobb eséllyel piszkálják meg. De okosabb lenne a Diószegi külső részén építeni egy fordulót, mert a Borzánon kívülről is sok utas jönne, ami miatt nem kellene Bánkig kimennie a buszoknak.
És ez csak az első ütem. Vajon hány lesz összesen?
Először azt hittem a józsaiak szépen visszavágódnak a Doberdó utcáig, de az biztos egy másik ütemben lesz majd bevezetve. Azért a kis körért nem olyan nagy kár szerintem, a Nagyállomásig több értelme lenne kivinni őket, mint ahogy régebben is volt.
Melyik vonalakat bolygatják még meg, lenne egy pár tippem:
-30-as szétvágva a Nagyállomásnál fél óránként, 30A megszűnik (1 megállót már levágtak belőle, a Jégcsarnok fele már így is majdnem egyszerre megy a 30-assal)
-15 v. 15Y megszűnik
-Józsaiak a Doberdóig járnak, a Böszörményin elég lesz a 15-ös és a 22-24-es is.
November 2-től hétvégén nincs 4-es troli és a 13-as busz helyett 13A lesz a Doberdó és Pallag között, plusz a józsai járatokon mindennap a járatok egy része A jelzéssel fog járni és nem tér be a buszállomáshoz. Ez az "optimalizált menetrend" bevezetésének első üteme.
A "legszebb" az volt, amikor a pótlózást egy jó pár éve a felsővezeték karbantartásával magyarázták. Sosem nyúltak hozzá, leszámítva amikor 1-1,5 év késéssel a Csapó utca - Burgundia sarkon a külső sávba tették át a vezetéket, miután az egyenes sáv megszűnt, mivel a Csapó utca felső része sétálóutca lett. Addig állandó balesetveszély mellett a belső sávból kellett a buszsávban lévő megállóba fordulni.
Ez egy haszongépjármű, akkor termeli a pénzt ha dolgozik, nem kell azokat kímélni, főleg, hogy eddig is jóval kevesebbet futottak, mint ami elvárható lenne... Azóta szaporodtak meg az indokolatlan trolipótlások, amióta az ITK közlekedteti a buszokat a városban, mert ugye olyan fantasztikus szerződést sikerült kötni, hogy a buszok után egy adott kilométert mindenképpen ki kell fizetni, így a trolihálózatot használják puffernek, magyarán ha a buszhálózatoton kapacitás szabadul fel, akkor azt a trolipótlóként használják el, a trolik pedig leállnak.
Azt hittem, hogy a ritkítás az oka, de igazából ezen sem lepődök meg. :D
A 3-as villamos árából meg kb. a fél várost be lehetne trolivezetékelni kis túlzással. A legforgalmasabb buszvonalak jelentős része kiváltható lenne trolival, ha nem feltétlenül ragaszkodnak a meglévő útvonalakhoz teljes mértékben
Ez nincs összefüggésben a ritkítással, egyszerűen az az oka, hogy a Trollino-kat kímélni kell, mert valamiért a fejesek nem akarnak a debreceni troliüzemre költeni (pedig az elcseszett 3-as villamos projekt árának a töredékéből le lehetne cserélni az összes kocsit és ki lehetne bővíteni a hálózatot a Vincellér és és a Szabadságtelep felé is). A szóló Volvo-kat meg szét lehet hajtani nyugodtan, úgyis csak pár hónapig lesznek már itt.