mert akkor az alapból nem egy fehérvirágú hortenzia, csak az ottani földben volt fehér, nálad meg ilyen a kémhatás miatt.. ami valódi fehér, azt mindegy hová rakod, akkor is fehér marad, semmilyen kék vagy rózsaszín nem jelenik meg rajta még leghalványabban sem.
na ma megvizsgáltam újra, és most már látszanak a bimbókezdemények rajta... de még nagyon picik és zöldek, az összes többi már kezd nyílni, a tölgylevelű már teljesen kinyílott, ő legkorábban.
az annabellek is szépek már nagyon... kéne már fotózni:))
A boltban halálra kékített virág tuti nem lesz kék a földben. Viszont, nálam egymás mellett van 8 tő, és ebből kettő határozottan kék, pedig ugyanaz a talaj (fél-1 méter távolság), ugyanazon tuják vannak felettük és egyforma vízzel locsolom őket. Semmivel nem kékítem.
Kettő tő pedig határozottan sötét bordós-rózsaszín, azoknak is az az eredendő színe.
itt nem esik sajnos, nagyon várom már én is pedig:(
a fehéret is (ha macrophylla) minél inkább árnyas helyre tedd, ő sem szereti ugyanúgy a napot és a hőséget, akárcsak a többi szín.
talaj mindegy neki, mivel a színe nem függ a kémhatástól... csak ne legyen túl tömör, agyagos... ebből a szempontból nem árt ugyanúgy nagy gödör és hortenziaföld, nálam a fehér is így van ültetve.
Par kollegano kapott ajandekba cserepeset... az asztalon tartottak amig el nem felejtettek locsolni, es akkor kuka... amig eszre nem vettem... most az egyik legnagyobb bokor a kertben!
Engem megzavartak a feherek... azt hittem sokaig, hogy a feher az az atmenet a kek es a rozsaszin kozott - semleges kemhatasu talaj :)).... okos, mi? :))
Nekem most van egy feherem - nem fog viragozni iden - es egy bugas Limelightom... azon sem latok bimbot, viszont hatalmasat nott. Varunk... igaz? Majd meglatjuk.
Igazából nem kell már ide semmi gaz, de nem tudom otthagyni tönkremenni. Helyet meg öt perc alatt csinálok mindennek, aminek gyökere van. Persze van, hogy az az öt perc egy hónapig tolódik. Pl. most esik. Örülök nagyon neki, de feltart rendesen. Nem mondtak errefelé esőt, meglepett. Épp ideje, kb. egy hónapja nem volt egy csepp sem. Így viszont most nem ültetek, míg az idő ilyen.
A fehér fehér tudom, gondolom más fajta, de pl. annak a talajigénye, fényigénye hasonló?
Pippokától is kaptam hortikat, amiket még nem is ismerek. Remélem jó helyet találtam nekik.
Nálatok is esik? Szinte fellélegzett a kert, pedig itt nem kevés vizet locsolok ki naponta. Viszont az árokparti rózsákra már nem jut, és a magnóliák is vízért kiáltoztak már tegnap. Most ezt megoldották helyettem az égből. :)
Ezt a dolgot már rég tudom magam is, pedig nem vagyok hortenzia guru. Amikor áfonyákat kezdtem nevelgetni, akkor gondoltam is rá, a horti a legjobb indikátor. Ahol savanyúbb talajt sejtek a kertben, oda is szándékozok ültetni. Róla fogom tudni, hogy az áfonyának jó lesz-e?
Node! Olyan sok fajta létezik. Mi a helyzet a többiekkel? Pl. a fehérekkel? nem sokat tudok róluk, nekünk régebben csak ez a rózsaszín/kék volt, nem is láttam másfélét.
Ha nem ugranak bele egy óvatlan pillanatban a bevásárlókocsimba, már ki vannak dobva a kukába. Emberek, hát hogy lehet ilyet elkövetni???? Sír a lelkem!
Az ember mindig tanul valamit. Van borkénem is itthon. :)) Tegnap két horti jött velem haza félig kiszáradva, de már csodaszépek. Rózsaszínűn is tetszik, de direkt vettem savanyú földet, és kipróbálom mit mutatnak benne. Eljátszadozom velük. :) Esővíz van még a hordókban, az áfonyákat is azzal locsolom.