Keresés

Részletes keresés

Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.04.11 0 0 105
A Magyar Királyság is illegitim! Hiszen István Vajk nem a legidősebb férfi volt Árpád leszármazottai között, vagyis Koppánynak kellett volna örökölnie! A Hét-Magyar törzsszövetség de jure ma is létezik! :)
Előzmény: Törölt nick (99)
mongolid Creative Commons License 2008.04.11 0 0 104

Hozzáfűzve: kurvára nem érted a lényeget.

A 2 vh. közötti "fasisztoid birodalmi ábrándokat" cáfolni nem tudod, mert azok minden ilyesforma rendszer velejárói. A mai jobboldal politikailag a Horthy-korszak egyfajta idealizált ősképéből eredezteti magát, ezáltal a legtöbb jobbos osztozik annak ábrándjaiban is, ki nyíltan, ki burkoltan, de ez tény.

Előzmény: mongolid (91)
ReVox Populi Creative Commons License 2008.04.11 0 0 103
Gondolod, hogy Tomcat orbán alkalmazottja? Na neeeee...
Előzmény: Törölt nick (101)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.04.11 0 0 102
Nemcsak a két világháború között, hanem azok alatt is. Szálasi Ferenc a Magyar Királyság nemzetvezetője és miniszterelnöke volt, felesküdött a Szent Koronára (amit én ettől függetlenül a magyar államiság jelképének tartok és nem szeretem, ha leszólják, igaz, azt sem, amikor okkultista-bálványimádó mítoszokat költenek köré).
Előzmény: Tecs (94)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 101
Tévedsz, a porondmester orbán, aki kiengedte őket a pöcegödörből, hogy ártson a kormánynak.
Előzmény: ReVox Populi (92)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 99
Nem vagyok zavarban. A Magyar Királyság de facto megszűnt, azonban de jure ma is létezik, ugyanis a kunbéla-féle köztársaság, és az azt követők is illegitimek.
Előzmény: Tecs (94)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.04.11 0 0 98

Történelmi jelképként elfogadható a Magyar Korona országainak 1718-1918 közti területének térképe, mondjuk domborzati és vízrajzi színezéssel vagy vármegyebeosztás jelölésével. Bár az sem feltétlenül lobogtatandó, de mondjuk szoba falára ki lehet azt rakni éppenséggel, az még feltétlenül irredentizmus, legfeljebb múltidézés, ez még belefér a magyarságtudatba.

De ha trikolórra satírozva, vagy újabb divathullámok szerint címermintásan, sőt Árpád-sávosan, esetleg benne H betűvel vagy turullal ábrázolják, az már tekinthető irredenta megnyilvánulásnak, provokatív lehet szomszédainknak, na meg azoknak, akikben van annyi realitásérzék, hogy tudják: ebből a területből már nem lesz egységes magyar állam, nincs esélye a teljes visszaszerzésnek és nem is lenne értelme.

A határontúli magyarok ettől még a magyar nemzet részei, Trianon valóban hibás döntés volt, amiért belevágott a magyarlakta területekbe, na de az egészet a magyarok földjének tekinteni ma már esztelenség.

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 97

A Nagy-Magyarország jelképpel az a baj, hogy TV-bejátszásokból láttuk korábban, hogy orbánnak is ez van a kocsiján. Egyszer pedig rákérdezésre azt mondta, ha valaki a kocsijára ragasztja, nincs azzal semmi baj. Most meg a hívei sajnos utánozzák.

Ettől függetlenül mindenkinek a figyelmébe ajánlom a Mészáros Lászlónak : "A történelmi Magyarország Szent Istvántól Trianonig" c. most megjelent művét, térképekkel, színes képekkel, megyénkénti részletezésben tárgyalva a legutóbbi, 1910-es népszámlálási adatok alapján. Inkább ezt illene mindenkinek kívülről fújni, én is csak tanulom még. Sajnos 9000 Ft.....

metropótló Creative Commons License 2008.04.11 0 0 96

Oszt miben nyilvánul meg a nemtoleranciád? Zavarólag hat rád a világ? ÉS mit tudsz ez ellen tenni? Idejössz, és jól odamondogatsz a téged zavaró netezőknek, esetleg elmész 1-2 tüntetésre teli torokból gyurcsánytakarodjozni?:))

Én magam miatt vagyok toleráns. Hülye lennék azon mérgelődni, hogy nem olyan a világ, amilyennek én szeretném látni. A mérgelődés, bosszankodás előbb-utóbb betegséget alakít ki a szervezetemben. Te ezt akarod tenni magaddal? Nem hiszem, hogy valóban ezt akarod. Az élet többet tartogat számodra, mint anyázni a neten vagy a tüntetésen.;)

Előzmény: Törölt nick (88)
ReVox Populi Creative Commons License 2008.04.11 0 0 95
Ennek alapján a fasiszta kúrmányunk riogat fasizmussal. Bagoly mondja a verébnek... :-)
Előzmény: Törölt nick (83)
Tecs Creative Commons License 2008.04.11 0 0 94

"A 2 vh. között mindenképpen."

Ne hozd zavarba. Nem tudja, hogy a 2 vh. között mi volt az államformánk, ezért gondolta ütős érvnek, hogy rákérdez a Magyar Királyság fasiztoid voltára.

Előzmény: mongolid (74)
mongolid Creative Commons License 2008.04.11 0 0 93
Kevés itt az okos ember, naggyon kevvés!
ReVox Populi Creative Commons License 2008.04.11 0 0 92

"művi (sic!) hisztéria, mint a tomcat és Toroczkai-féle operett-figurákból fenyegető (húúúúúúúúúúúú!) náciveszélyt kreálni."

Ezt a nácikkal riogató cirkuszt maga a porondmester (fletó and Co.) vezényli.

Előzmény: titanova (90)
mongolid Creative Commons License 2008.04.11 0 0 91

Látom te se fogod a lényeget.

Nem csoda, jobboséknak ritkán sikerül...

Előzmény: titanova (90)
titanova Creative Commons License 2008.04.11 0 0 90

Először és utóljára megpróbállak komolyan venni.

Ha önáltató illúziókról, más nemzetek érzékenységének figyelmen kívül hagyásáról, nosztalgikus múltbarévedésről, esetenként nemzeti önteltségről értekeznél a matrica kapcsán, akkor, megintcsak esetenként igazad is lehetne.

De fasisztoid  birodalmi ábrándokról hörögni --- ez épp olyan művi (sic!) hisztéria, mint a tomcat és Toroczkai-féle operett-figurákból fenyegető (húúúúúúúúúúúú!) náciveszélyt kreálni.

Amúgy: hazám a szülőföldem, honfitársam minden magyar állampolgár, és nemzetemhez tartozik a világban élő összes, magát magyarnak valló ember. 

Előzmény: mongolid (69)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 89
Mit csináljak, belém verték (szó szerint!).
Előzmény: Hierro Nyh. (85)
metropótló Creative Commons License 2008.04.11 0 0 87

Az angolok, holllandok, meg a többi gyarmattartó is olyan matricákat kéne árusítson, amin a fél földgolyó az ő zászlajuk színét viseli, hiszen egykoron így volt. Akkor jönnél rá, hogy mennyire pici az a Nagy-Magyarország. Sőt, a törökök meg nyomulhatnának olyan matricákkal, amin M.o. félholddal lenne besatírozva. Teccene?:))

Ami volt, az elmúlt. Lehet a múltba révedni, de te sem fogod már anyád csöcsét szopogatni, bármennyire is szeretnéd. Most most van.:))  

Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.04.11 0 0 85
Miért ragaszkodol ennyire ehhez a komcsi szemszögű definícióhoz? :)))
Előzmény: Törölt nick (83)
mongolid Creative Commons License 2008.04.11 0 0 84
A lényeg: történelmi jelképként nem igazolható, maximum annyiban, hogya 2 vh. közötti fasisztoid rendszer használta irredenta jelképként, max. erre hajazhat, de ez a demokratikus Európában teljességgel elfogadhatatlan.
Előzmény: mongolid (78)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 83

Szerintem viszont a mai demokratúrára is ráillik ez a jelző.

Az iskolában én még ezt a definíciót tanultam:

"A fasizmus a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája."
No már most jelenleg a finánctőke uralkodik imperialista módon és az ellenvéleményt nyilvánítókat nyílt terrorral (agyba-főbe verés, szemkilövés stb.) próbálja jobb belátásra bírni.

Előzmény: mongolid (74)
VT22 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 82
A szadesz elhatárolódhatna már az országtól, meg a politikától.
Előzmény: locsemege (76)
VT22 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 81
Ugyan mit szégyenlenék rajta? Elég gyerekesen próbálsz visszavágni.
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 80
naná. orbán nem szdszes, hanem szélsőséges. valóban felesleges elhatárolódnia. így tudjuk hányadán állunk.
Előzmény: locsemege (76)
málnásmaci Creative Commons License 2008.04.11 0 0 79
Kell ebbe a maci faszát belekeverni?
mongolid Creative Commons License 2008.04.11 0 0 78

A nyitóban leírtam, hogy mi vele a baj.

Ha nem érted, az csak szellemed silányságát bizonyíccsa...

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 77
a te értelmi színvonalad a berregő maci leveri mint vak a poharat.
locsemege Creative Commons License 2008.04.11 0 0 76
Ez az elhatárolódás valami SZDSZ-es betegség, és én úgy emlékszem, Orbán nem SZDSZ-es. Akkor meg?
Előzmény: Törölt nick (72)
mongolid Creative Commons License 2008.04.11 0 0 74
A 2 vh. között mindenképpen.
Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 73
Szerinted a Magyar Királyság fasisztoid volt?
Előzmény: mongolid (69)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 72
lényegtelen. a lényeg orbán kettősbeszéde és elhatárolódásképtelensége. (köll a szavazat no, kicsit büdös de a 'miénk')
Előzmény: titanova (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!