Keresés

Részletes keresés

Péter az állat Creative Commons License 2009.08.09 0 0 286
Hogy valami pozitívumot is említsünk, pénteken itt járt a már alig várt szúnyogirtó (bocsánat gyérítő) helikoffer és ahogy szabad szemmel meg tudtam ítélni mindent lelkiismeretesen rendesen megszórt. Majd este jött a permetező autó is. Reméljük, ezen beavatkozások hátrányosan hatnak a mini Drakulák populációjára. És bár úgy tudom, ez kötelező önkormányzati feladat, én a magam részéről köszönöm a hivatal munkatársainak, hogy ezt elintézték nekünk!
feketefelho Creative Commons License 2009.07.28 0 0 285

Játszótér?

Vagy egyszerűen felkapod babát, matracot és lementek fürdeni a tóra (igaz a tietek még elég kicsi, de azért egy kis lábáztatást talán meg lehet próbálni). Azt írod találkozol hasonló cipőben lévő mamákkal, kérdezd meg tőlük, ők hova járnak, esetleg elmehettek-e velük.

Egyébként nincs itt nálunk valami baba-mama szakkör vagy micsoda? Menj el a Művházba, ott biztos tudnak segíteni.

Előzmény: Eperke1976 (283)
Eperke1976 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 283

Sziasztok!

Rég jártam felétek. Azért jöttem, hogy SOS valaki mentsen meg! Mint unatkozó kismama... Tudom, dolgozó embernek elég banális a problémám, de szinte senkit nem ismerek a faluban, akit igen az nem ér rám/el van foglalva a saját dolgaival, családjával. Kilenc hónapos babával vagyok itthon és így 9. hónapja már megöl az unalom egész nap itthon ketten... Próbálkoztam a környékbeli kisgyerekes anyukáknál mint pl. sétáljunk együtt a gyerekekkel, esetleg ihatnánk egy kávét stb. Marhául örültek, majd soha nem kerestek. Szóval elég elszigetelten élek, kezdek befordulni. Ma egy hete pont láttam véletlenül az ablakból két szembe szomszéd családot is matracostól elvonulni, mi meg itten ücsörgünk, a kutya rám nem csörög (autóm nincs, apja elmegy dolgozni és vele az autó is), hát eléggé elkeseredtem...  Már azon gondolkozom, el kéne költözni... Ami a jelen helyzetben gyakorlatilag lehetetlen. Vagy majdnem lehetetlen.

Na szóval kéne nekem szintén itthon lévő nőci, akivel (nem akarok senkire egész napra ráakaszkodni!) néha tudnánk beszélgetni, gyereket tologatni, ilyesmi...

Eper

Elar Creative Commons License 2009.07.15 0 0 282
Köszi.
De ez inkább sövény sem mint fa.... (?) Ezt a kerítés mellé tenném, de oda tuját tervezek :)
Előzmény: feketefelho (281)
feketefelho Creative Commons License 2009.07.12 0 0 281
Turkesztáni szil.
Én ugyan csak sövényben ismerem, de állítólag faként is forgalmazzák.
(Csodasövényként kereshető.)
Nálunk 2 év alatt a sövény 2m-esre nőtt. Lombhullató.
Előzmény: Elar (276)
Elar Creative Commons License 2009.07.10 0 0 280
:)
Megnézem ott. Köszi
Előzmény: Péter az állat (278)
Elar Creative Commons License 2009.07.10 0 0 279
830 nm
Őszközmű - minden bent van telken belü
Körbekerítve egész jó kerítéssel
Szerszámosnak kiváló mini téglaházikó

Menjetek el arra - Rigó és Fecske u.
Ott még kb 4-5 telek eladó. Minimum

Előzmény: sunman28 (277)
Péter az állat Creative Commons License 2009.07.10 0 0 278
"gyorsan növő, dús lombú fára...
Vmi tipp esetleg? "

Nyilván olyat, ami valami neked tetszőt terem. :-)
Végső esetben kérdezz rá itt. :-)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9164168
Előzmény: Elar (276)
sunman28 Creative Commons License 2009.07.10 0 0 277

Mammutfenyo?:))

Mekkora telket vettel? Kozmuveset? Bekeritve?

Csak azert kerdem mert mi is venni akarunk...

Elar Creative Commons License 2009.07.10 0 0 276
Köszi
4.2 lett a vége - nem sikerült kiharcolni a 4-et. :) De végül is 4.9-ről indult, nem akarok panaszkodni!
A fizetési feltételek meg szintén az én számízem szerint alakultak.
Úgyhogy elégedett vagyok

Most szeretnék 2-3 héten belül letenni néhány fát, h hagy nőjenek.... Locsolni át tudok járni, úgyhogy csak gondolkodnom kell h milyet ültessek.
Első kőrben a ház árnyékolása végett gondoltam gyorsan növő, dús lombú fára...
Vmi tipp esetleg?
Előzmény: Péter az állat (275)
Péter az állat Creative Commons License 2009.07.10 0 0 275
Gratulálok! A végén sikerült valamit occsosítani a dolgon?
Remélem az építkezés is jól fog menni!
Előzmény: Elar (274)
Elar Creative Commons License 2009.07.09 0 0 274
Szia.
Megvettem a telket a Rigó utcában :)
Most már csak a pénz kellene, h építkezni lehessen :)
Remélem jövőre összejön.
Előzmény: Péter az állat (273)
Péter az állat Creative Commons License 2009.07.08 0 0 273
"lesz ott felbolydulas ha lezarjak az ut veget?"

Az attól függ. Ha nem lesz ott zsákutca mindenből, hanem azért el lehet járni, akkor nem hiszem. Ha meg ki is táblázzák a változást, hogy puszta megszokásból ne gangoljanak be a létesítendő palánkba, és esetleg a kerítésre (vagy egy karóra) is kiírják egy pár sorban amit te, hogy ez azért van így mert, és eddig azért volt másképp mert, akkor nem hinném, hogy bárki is szólna egy szót is.
Előzmény: sunman28 (272)
sunman28 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 272

sZIASZTOK.

Ami a telket illeti a gizella telepen.... A vegen van az az ures resz a sarkon.

Na most a telkek belelognak az utba... mert az ut rosszhelyen van.

Szal ha valaki megveszi a telkeket akkor le lesz ott zarva a meglevo ut... illetve arreb kerul  es a zold tetos haz fele fog vezetni.. mert ugye eredetileg is ugy kellett volna csak pl az ELMU mikor kihelyezte az oszlopokat nem nezte a rajzokat es total egyenesen vitte az aramot..

Szivas..

Szerintetek lesz ott felbolydulas ha lezarjak az ut veget?:))

feketefelho Creative Commons License 2009.06.28 0 0 271
No, hát lehet, hogy építeni nem tudnak, de horgászni, azt igen.
Előzmény: Péter az állat (270)
Péter az állat Creative Commons License 2009.06.27 0 0 270
Pedig állítólag van halőr, és jár is. Mindamellett errefelé is megfogta egy ügyes építőmunkás a vacsit. Úgy látszik az építőmunkások már csak ilyenek.
Előzmény: feketefelho (267)
Péter az állat Creative Commons License 2009.06.27 0 0 269
"Horgaszengedely?"

Az bizony kell. Valami olyasmi módon műxik, hogy kell az engedély, meg a napijegy ami olyan kétezer de csak a partról, és csak nappal érvényes, vagy van az éves bérlet ami olyan 25000 pénz, meg először pluszban egy olyan tízes a beugróra, de ezzel asszem mindig, és minden (I.II.III.) tavon lehet lógatni. De ezekről olyat kéne kérdezni, aki szokott is lógatni, mert szerintem a hal nem a vízben, hanem a hentespultban felszeletelve terem.
Előzmény: sunman28 (266)
feketefelho Creative Commons License 2009.06.26 0 0 268

Ingatlan illeték.

Na ezt nem tudom, csak a mi esetünket tudtam vázolni, azért írtam a 4 évet (a telek vásárláskor mondta az ügyvédnő, hogy  figyeljünk rá). Meg kellene kérdeznetek egy illetékes elv.-at.

Vonat.

Emiatt én is aggódtam amikor a telket vettük, de most, ott lakva, úgy gondolom, teljesen alaptalan volt a félelmem, mert a házba semmi sem hallatszik belőle, kint meg az egyéb zajok közt elvész (nem túlzottan feltünő).

Egyébként óránként két vonat megy (Pest felé, meg vissza), plusz időnként a kelebiai expressz, no meg a teher vonatok (napi 5-6 talán).

Azért vagyok ebben ilyen bizonytalan, mert tényleg annyira sem zavaró a vonat, hogy a pontos számukat sem tudja, az ember.

Nyári felkapottság.

Az elmúlt pár évben sajnos-szerencsére (?) nem volt nagy tolongás. Jönnek páran Pestről, Dunaharasztiból, akik ismerik a tavakat, de ahogy egyre jobban beépül a tó környéke, egyre inkább elmaradoznak ezek a vendégek (is). Horgászok jönnek páran (már ismerem az autójukat, tudom hova mennek, mikor indulnak haza), de nagyobb számban csak a horgászversenyek idején vannak a tónál. A helybéli horgászok meg nincsenek olyan sokan, ők már ismerik a kutyáinkat, s nem ilyednek meg tőlük (egyébként magyar vizsla, a légynek se ártanának, csak nagy a hangjuk, amikor a frászt hozzák rájuk).

Előzmény: sunman28 (265)
feketefelho Creative Commons License 2009.06.26 0 0 267

Erről nem sokat tudok, én csak nézem (meg riogatom ;-) ) a horgászokat.

Állítólag kell engedély, de amikor építkeztünk, a srácok kiültek éjjel a partra, és megfogták a másnapi ebédjüket (engedélyük persze nem volt).

Előzmény: sunman28 (266)
sunman28 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 266

nyilvan jo lenne egy steg a horgaszathoz.. de akkor jobb megoldas a csonak..

A parton meg eleg egy szeknyi hely es szotyi..

Horgaszengedely?

Előzmény: Péter az állat (263)
sunman28 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 265

hello

Koszonom a kielegito valaszokat.

A gizella telep vegen a sarkon van most elado telek.

eleg jo arban.

Vacilalunk bar rendezni kell ott a dolgokat meg.. pl a telek belelog az utba meg hasonlok.

Belterulet de udulo ovezet tehat a 15 % a epitheto be.Elvileg idovel atminositik.. nemtudom mit lehet errol tudni illetve lehet e ezt kervenyezni.

Nyilvan ennek utannajarunk de en a 15 el siman megelegednek..

Csak kerdes az hogy a hitelfelvetelnel majd hogyan fog bekavarni....

Allitolag meg fogjak csinalni a Gizella telep utcajat. Igaz ez?

Ha nalad 6000 a kikotes akkor inkabb odakotom egy fahoz:)

.. Ezekszerint vannak az onkormanyzattol berelheto teruletek, stegek?

ez a 4 ev 10 % nagyon nem tetszik... Ha epitek egy kis faviskot es arra kerek lakhatasit akkor nyertem?:)

(De errol jut eszembe.. ez mennyire alltalanos? CSak ures telek eseten van ez a szabaly?

PL  mikloson bovitettunk egy hazat ket lakasossa.. De meg nem kertuk meg a lakhatasit ra.. mar elkezdtuk intezni de az ingatlanado miatt most arra jatszunk h legalabb egy evet varunk meg vele..

2007 ben kezdtuk.)

Vasut.

Nem messze van ugye onnan.. Par vonatot megvartunk mert pont akkor eleg gyakran jartak.

Annyira nem zavaro.. a kerdes az h ott csak szemelyvonatok jarnak ritkan..v senem:)

Kekto setany  Gizella telep...

Mennyire "felkapott" nyaron? Az ottlevo tavon ha jol lattam lehet horgaszni..

Nem hianyzik onnan egy kis abc?:))

Jovobeli terveim miatt kerdezem:) Bar nem hiszem h belevagok de ki tudja:)

Előzmény: feketefelho (259)
Péter az állat Creative Commons License 2009.06.24 0 0 264
Nincs nekünk szerencsénk ezekkel az utakkal. Vagy két hete megcsináltam egy szakaszon a közelünkben az utat, mert már jó 20-25 centis gödrök voltak. Erre az esős idő most elintézte az az összes sóderes utat. Ma voltam bent a faluban, még lépésben haladva is ki akarta szedni alólam a futóművet. Gyalázat. Tagédia.
Előzmény: feketefelho (262)
Péter az állat Creative Commons License 2009.06.24 0 0 263
"legfeljebb a szabad helyekre kérhetsz az önkormitól bérleti jogot"

Illetve a stégrendelet szerint oda sem, mert stéget, csak a parti ingatlan tulaja létesíthet ha ott éppen nem tilos, csak maga elé, és legalább tíz méterre a másik stégtől. Tíz n.m. alatt csak bejelentési kötelezettsége van, afölött engedély köteles. Anyaga pedig csak fa, és/vagy vas lehet, kivitelét tekintve pedig nem lehet zárható. Elvileg bárki bármely stéget rendeltetésszerűen szabadon használhatja, de a tulaj megjelenésével el kell azt hagynia.
Úgyhogy tényleg ez a "lepacsizás" tűnik a legjobb megoldásnak.

Esetleg ötletként nem tudom mennyire lenne járható út, összefogni egy páran megbeszélni az önkormival, hogy oda, ahol nem lakik senki ez az egyesülés hagy építsen magának stéget, kikötési lehetőség gyanánt. Esetleg akár úgy is, hogy ott közszolgálati célzattal fenntartani egy-két helyet arra hogy ott rövid időre bárki kikössön.
Előzmény: feketefelho (261)
feketefelho Creative Commons License 2009.06.24 0 0 262
Majd ha az Új Magyarország (és nem csak a program) megszületik, akkor kész lesz. Tegnap jártam a Majosháza felőli végénél, ott ugyanúgy nézett ki mint egy hónapja (széle letarolva, földmunkák állnak, út lezárva).
Előzmény: sunman28 (258)
feketefelho Creative Commons License 2009.06.24 0 0 261

Vízhálózatra valószinűleg rá lehet csatlakozni, de erről tényleg az önkormi ad felvilágosítást.

(3-4 év múlva építkezni ....  Ezzel vigyázz, mert 4 év a megvásárolt telekre az illetékmentesség határideje, ha ennyi idő alatt nem kapsz lakhatási engedélyt, akkor be kell fizetni a 10% illetéket állam apónak)

Kút. Tényleg kb. 6 m, de ezt a vizet azért nem ajánlatos meginni, legfeljebb locsolásra, építkezésre jó. (Az iható réteg mélyebben van, de az már engedélyköteles.)

Stég. Stéget venni nem tudsz, mert az nem magántulajdon, legfeljebb a szabad helyekre kérhetsz az önkormitól bérleti jogot. Ezt általában  10 évre adják, és havi 500 FT (évi 6000 Ft). Ha csak a ladikodat akarod kikötni, azt valamelyik stégtulajjal is lepacsizhatod (nálam évi 6000 Ft a kikötés díja :-))))) )

Előzmény: sunman28 (254)
feketefelho Creative Commons License 2009.06.24 0 0 260

Sajnos teljesen igazad van. mi is azért költöztünk el -többek között- Bp-ről, mert elegünk lett abból a tömegnyomorból, ami ott kialakult (bár a mi környékünk a szórakozóhelyektől viszonylag mentes volt).

No, a fórumra visszatérve.

Igen, jól tetszik kapisgálni, a beruházó úrnak csak ez a tó kellet VOLNA, de nem kapta meg (a szavazás eredménye: 2 igen, a többi (túlnyomó többség) nem).

Igérgetni ő is tudott, de nem veszi már be ezt az emberek gyomra.

Előzmény: Péter az állat (253)
feketefelho Creative Commons License 2009.06.24 0 0 259
Ott lakom. Kérdezz.
Előzmény: sunman28 (256)
sunman28 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 258

A bekoto ut mar keszen van? Vagy meg mindig korbe kell jarni?

sefter Creative Commons License 2009.06.23 0 0 257
azt nem ismerem, jóval arrébb lakok (1/2 éve vagyok itt...)
Előzmény: sunman28 (256)
sunman28 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 256

Meg egy kerdes.

Gizella telep es kornyeke... Mit fontos tudni rola?

:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!