Keresés

Részletes keresés

liszi702 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 37389

Sziasztok!

Keresnék egy barátom számára minimum 50-60"-os LCD-tévét kb. 500-600k összegig. Én eddigi információim alapján valami Sony-t gondolnék, mert azok nyújtották a legjobb képminőséget az LCD-piacon, de bármilyen ajánlatot szívesen fogadok. Semmilyen különleges igény nincs. (Talán annyi, hogy játszanának is rajta, így az input lag sem elhanyagolható, de nem elsődleges szempont.) A nézési táv elég nagy, tehát minimum az 50, de inkább 55-60" kellene. Egy megfelelő méret-képminőség-ár arányt kellene megtalálni. Nem fontos az UHD.

Köszönöm!

Ui.: Megpróbáltam használt plazmára rábeszélni, de nem akar használtat, új-mániás. :)))

(Bocsánat cs!rke, de új hozzászólásként nem ment el, csak válaszként. Ki érti ezt?)

Előzmény: cs!rke (37384)
liszi702 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 37388

Sziasztok!

Keresnék egy barátom számára minimum 50-60"-os LCD-tévét kb. 500-600k összegig. Én eddigi információim alapján valami Sony-t gondolnék, mert azok nyújtották a legjobb képminőséget az LCD-piacon, de bármilyen ajánlatot szívesen fogadok. Semmilyen különleges igény nincs. (Talán annyi, hogy játszanának is rajta, így az input lag sem elhanyagolható, de nem elsődleges szempont.) A nézési táv elég nagy, tehát minimum az 50, de inkább 55-60" kellene. Egy megfelelő méret-képminőség-ár arányt kellene megtalálni. Nem fontos az UHD.

Köszönöm!

Ui.: Megpróbáltam használt plazmára rábeszélni, de nem akar használtat, új-mániás. :)))

liszi702 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 37387

Sziasztok!

Keresnék egy barátom számára minimum 50-60"-os LCD-tévét kb. 500-600k összegig. Én eddigi információim alapján valami Sony-t gondolnék, mert azok nyújtották a legjobb képminőséget az LCD-piacon, de bármilyen ajánlatot szívesen fogadok. Semmilyen különleges igény nincs. (Talán annyi, hogy játszanának is rajta, így az input-lag sem elhanyagolható, de nem elsődleges szempont.) A nézési táv elég nagy, tehát minimum az 50, de inkább 55-60" kellene. Egy megfelelő méret-képminőség-ár arányt kellene megtalálni. Nem fontos az UHD.

Köszönöm!

liszi702 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 37386

Sziasztok!

Köszönöm!

liszi702 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 37385

Sziasztok!

Keresnék egy barátom számára minimum 50-60"-os LCD-tévét kb. 500-600k összegig. Én eddigi infóim alapján valami Sony-t gondolnék, mert eddig azok nyújtották a legjobb képminőséget az LCD-piacon, de bármilyen ajánlatot szívesen fogadok. Semmilyen különleges igény nincs. (Talán annyi, hogy játszanának is rajta, így az input lag sem elhanyagolható, de nem elsődleges szempont.) A nézési táv elég nagy, tehát minimum az 50, de inkább 55-60" kellene. Egy megfelelő méret-képminőség-ár arányt kellene megtalálni. Nem fontos az UHD.

Köszönöm!

cs!rke Creative Commons License 2015.12.07 0 0 37384

Nem kéne ezt a hülyeséget újra kezdeni.

Egyébként van igazság abban, amit írtál. Egyik lcd jobb, mint a másik. Ez igaz. Meg az is, hogy továbbra is akármelyiknél jobb a pana plazma, de ugye nem gyártják. Illetve mindegyik lcd-nél jobb az oled, de mocskos drága. Tehát kényszerből gondolkodom én is lcd-n, de ha megengeded, akkor már a sok szar közül a legkisebb szart szeretném választani. De nézegetem a használt plazmákat is, és lehet, hogy az oled-ig az lesz a megfelelő választás. ;)

Ja, ezek a saját véleményemet tükrözik, nem kell belekötni.

Előzmény: Doky586 (37382)
cs!rke Creative Commons License 2015.12.07 0 0 37383

Aha...

Előzmény: Celtis (37381)
Doky586 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 37382

Mindenesetre érdekes hogy amíg két éve az volt ezen topik általános véleménye hogy minden LCD gagyi, addig mára akkora pálfordulás következett be hogy oda jutottunk hogy: egyik LCD jobb mint a másik...  :DD

Előzmény: cs!rke (37380)
Celtis Creative Commons License 2015.12.06 0 0 37381

Az IPS-nek a nagyon gyatra feketéje számomra az egyetlen hiba, de az nálam kizáró ok.

IPS: http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uf8500 

Black: 0.127 cd/m2Contrast: 798 : 1, It has an IPS panel, so the blacks are poor.

VA: http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850c

Black: 0.026 cd/m2, Contrast: 3877 : 1

Előzmény: cs!rke (37378)
cs!rke Creative Commons License 2015.12.06 0 0 37380

Olvass már vissza egy kicsit, hogy megvilágosodj! ;)

Előzmény: Doky586 (37379)
Doky586 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 37379

"Vagy mi a baja az IPS-nek?"

Az hogy az IPS az LCD...    az OLED pedig nem lcd...

Előzmény: cs!rke (37378)
cs!rke Creative Commons License 2015.12.05 0 0 37378

LG oled már kapható 580-tól, vagy 680-tól G4-gyel. 4k-ssal már bele lehet szaladni 2misibe! Szinte ingyen van! :D

'nem-IPS' panel: miért? Melyik jobb nála? Vagy mi a baja az IPS-nek?

Előzmény: Celtis (37372)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.12.05 0 0 37377

Azt sem ismerem:) Tévéfronton leragadtam a katódsugárcsőnél:) De ha jól látom ez valami médialejátszó (nekem csak VLC van meg Media Player Classic)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kodi_%28szoftver%29

Előzmény: Celtis (37376)
Celtis Creative Commons License 2015.12.02 0 0 37376

A Kodi-t ismered? Mert pontosan azt kapod. Le kell tölteni egy Openelec image fájlt, kiírni egy SD kártyára, bedugni a PI-be. HDMI-n a TV-be, USB-n tápot adni neki (akár a TVről) és kész.

https://googledrive.com/host/0B-9ewpmLdTHqWFYyb0Zvd1ZQUHc/

Persze magyarul is tud.

Előzmény: ka_TARZI_s (37374)
Saughassy Creative Commons License 2015.12.02 0 0 37375

Konkret tipus van mar?

Előzmény: Celtis (37372)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.12.01 0 0 37374

Erre nem tudok it mondani, mert semmit nem tudok a Pi.ről. Pár cikket olvastam róla, tudom, hogy kicsi, Linuxos rendszert futtat meg tényleg klassz, de semmi személyes tapasztalat.

Előzmény: Celtis (37373)
Celtis Creative Commons License 2015.12.01 0 0 37373

Pedig egy Pi Kodival kenterbe veri bármilyen TV beépített média lejátszóját funkcióban és valószínűleg kezelhetőségben is. A HDMI-CEC-nek köszönhetően gyakorlatilag a KODI úgy látszik, mintha a TV beépített szolgáltatása lenne. Egy jó skinnel (Pi-re: Eminence) könnyen kezelhető is. Valószínűleg a filmeket is könnyebb a médiatárból borító, cím és tartalom alapján kiválasztani, mint fájlnévből kiböngészni.

Szóval egyáltalán nem elvetélt ötlet. Ráadásul akár az 5 dolláros Pi Zeroval is működik.

Előzmény: ka_TARZI_s (37371)
Celtis Creative Commons License 2015.12.01 0 0 37372

OLED-et vennék, ha nem lennei ilyen k. drága. Úgyhogy Sony LED-LCD lesz nem-IPS panellel. Ehhez jutok hozzá jó áron, illetve van már egy ilyen és az hozza a Pana plazma feketéjét. Pár évig marad, amíg az Oled vagy valami jobb megfizethető árba kerül.

Előzmény: cs!rke (37365)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.12.01 0 0 37371

Érdekes ötlet, bár szvsz az túl bonyolult lenne nekik.

Előzmény: Alpári Gnác (37370)
Alpári Gnác Creative Commons License 2015.12.01 0 0 37370

Tegyél nekik mellé egy Raspberry Pi-t.

TV távirányítójáról is vezérelhető, HD, megeszik mindent és 15 ezer forint.

Előzmény: ka_TARZI_s (37369)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.11.30 0 0 37369

Thx:)

A tévé nem az enyém lenne - engem nem érdekel - hanem a szüleimé. Viszont így tudnék nekik adni filmeket.

Előzmény: Saughassy (37366)
cs!rke Creative Commons License 2015.11.30 0 0 37368

Na igen. Az a kérdés, hogy megint mennyire ront a képen a szokásos parasztvakítós beállítás. Prohardveren van egy gyors teszt egy 2millás oledről, az nem rossz, de én inkább az ársáv másik végéről nézelődnék. De az is lehet, hogy egy utolsó szériás Pana plazmát kéne vennem használtan.

Előzmény: kgaboroo (37367)
kgaboroo Creative Commons License 2015.11.30 0 0 37367

Én tegnap voltam a győri Árkád MM-jában. Most van pár darab közel másfél millás tévé kirakva szinte egymás mellé így lehetett vizslatni őket.

Tény, hogy a reklámfeliratok és az animációs filmek, képek jól mutatnak rajta. Viszont ment rajtuk egy valamilyen történelmi film valahonnan a Gladiátor korszakából bemutatóként .....hát az valami rettenet volt. A fényes részeken a túlzott világosság, amihez párosul némi kromatikus aberráció. A fekete olyannyira túlzott, hogy nincsenek részletek. Ment rajtuk egy éjszakai város filmje, minden fényárban úszik és abszolút nem valósághű. Részletgazdag meg minden, de egy éjjeli városkép még csak nem is hasonlít hozzá.

A mozgásmegjelenítésben pedig durva utánhúzások vannak. Teljesen értelmetlennnek látom a fullfull hádét mert ettől mégjobban szembetűnő. És minél nagyobb a képernyő annál jobban látszanak a hibák.

Nem is tudom ha beszarik a plazmám akkor milyen alternatívát válasszak helyette. Egyszerűen le kell nyelnem a békát és majd hozzászokik a szemem a látványhoz.

Remélem azért pár év múlva már előrébb lesz a képtechnika. Nem kéne arra koncentrálni, hogy minél vékonyabb legyen egy tévé, meg, hogy hajlítható legyen a képernyő. Ki a franc hajtogatja, a hajlított képernyőt meg a falra sem tudom felakasztani mert hiába 7 mm vastag, a hátulján ott van a kidudorodó armatúra.  

Az anyámnak biztos tetszene mert hiába sorolnám neki a hibákat, ők egy olcsó lcd-n nézik a világot. Számukra az oled istenkirály lenne.:-)))

Előzmény: cs!rke (37365)
Saughassy Creative Commons License 2015.11.30 0 0 37366

Marka es tipusfuggo, nincs altalanos ervenyu okossag. Hacsak az nem, hogy a vege ugy is egy kulon medialejatszo lesz. Igy aztan nem feltetlenul ennek kell a fo szempontnak lennie tv vasarlaskor. :)

Egyebkent jellemzoen eleg jol boldogulnak az ujak, altalaban a feliratokkal lehetnek gondok, ha nincs benne az mkv-ban, a legtobb teve nem tud vele mit kezdeni. Ha hazimozi erositod van, akkor felejtsd el a tevet mint medialejatszot, ezer oka lesz a szivasnak. A Cinavia nem igazan letezo problema. A pendrive ot muszaj engedniuk, ha nem, akkor ne ott vedd meg. Van bolt eleg...

De erre vannak az internetes forumok, ott tobben es tobbfelet probaltak, mint amit te ra birsz pakolni egy pendrive-ra. :)

Előzmény: ka_TARZI_s (37364)
cs!rke Creative Commons License 2015.11.30 0 0 37365

Majd írd már meg, hogy mire jutottál, mik a tapasztalatok, mert igényeim nekem is vannak, csak időm nincs.

Egyelőre egyébként várakozó állásponton vagyok, miszerint azt várom, hogy egy kicsit csökkenjen az oled tv-k ára.

Oled-ről egyébként pro-kontra dolgok?

Előzmény: Celtis (37363)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.11.28 0 0 37364

Sziasztok!

Teljesen láma vagyok digitális készülékek terén - főleg mivel tévét se nagyon nézek - de mivel a kábelszolgáltatónál hamarosan megszűnik az analóg csomag, ezért időszerű lesz beszerezni valamilyen lapos tévét.

A kérdésem az lenne, hogy a mai tévék USB-s adattárolóról mennyire tudják lejátszani az mkv (h264) ill. mp4 (h264) fájlokat, ill. a magyar ékezetes feliratfájlokat?

Az is érdekelne, hogy ez a bizonyos cinavia védelem az mennyire létező dolog?

Persze ha lehet, megpróbálok egy pendrive-on magammal vinni pár videót az üzletbe, de szvsz nem mindenhol engedik meg, hogy kipróbáljam.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Celtis Creative Commons License 2015.11.28 0 0 37363

50G30 ment el. Amikor a vevő kipróbálta kicsit el is bizonytalanodtam. Utána átmentem és próbáltam az LCD-n hasonló képet beállítani, de nagyon nem ment.

Valami 65-ös SONY lesz helyette. A méret a lényeg, és ezeknek jó a feketéje is.

Előzmény: cs!rke (37362)
cs!rke Creative Commons License 2015.11.28 0 0 37362

Mit adtál el, és mi lesz helyette?!?

Én is gondolkodom rajta, hogy lecserélem. Nagyobbat, újabbat szeretnék, de a minőségből nem szeretnék engedni. Ha lejjebb kéne adnom, akkor inkább marad, mert valójában semmi gond nincs vele. Még ráadásul garanciális is.

Előzmény: Celtis (37359)
liszi702 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 37361

A kérdés csak az, hogy azon az áron, amit kaptál érte, tudsz-e venni legalább akkora méretben, legalább olyan képminőséget. Mi lesz/lett helyette?

Saughassy Creative Commons License 2015.11.28 0 0 37360

Miota nincs utanpotlas, kevesen adjak el, plane az ujabbakat. Mindketten jol jartatok, azt hiszem. :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!