Keresés

Részletes keresés

Callie Creative Commons License 2007.05.23 0 0 558
A tény az, hogy valaki súlyos bűncselekményt állít másokról.
Előzmény: Egy szóra még (540)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 556

a habzószájú és forrófejű megmondóemberek

- Mv.: Az Este vendége Szikinger István, ügyvéd, alkotmányjogász, jó estét kívánok! Tehát úgy tűnik, hogy a legfelsőbb rendőri vezetéssel, az ő távozásukkal közel egy időben nyugdíjba vonulhat a régi gárda jó része is. Ez jó vagy rossz dolog?

- Szikinger István, ügyvéd, alkotmányjogász: Ez így rossz dolog természetesen, hiszen ekkora megrázkódtatást egy rendőri szervezet, pláne egy ilyen típusú rendőri szervezet, amit felülről irányítanak, nagyon nehezen él át, akármi is legyen ennek az egésznek az oka. Az nagyon nagy baj, hogy így építették fel a rendőri szervezetet, hogy egy-két dominó kiesésével omlik az egész.

- Mv.: Gondolom egyfajta vérfrissítést is okozhat ez ezzel együtt.

- Sz.I.: Hát természetesen vannak kiválóan felkészült fiatal rendőrök, Magyarországon a rendőrképzéssel azt gondolom, hogy alapvető baj nincsen, nálunk két év képzés nélkül senki nem megy ki az utcára, az Egyesült Államokban 6 hét általában elegendő ahhoz, hogy valaki teljes értékű rendőrként teljesítsen szolgálatot. Tehát nem ezzel van itt alapvetően gond. És a másik pedig, hogy felelősséget kell adni azoknak a rendőröknek, akik felkészültek és, akik tudják a dolgukat.

- Mv.: Persze a rendőri vezetés nálunk Magyarországon a rendszerváltás óta már többször változott, főleg politikai okokból, és sokan ezzel indokolják a válságot is részben. Mármint az állandóság hiányával.

- Sz.I.: Én azt gondolom, hogy itt az értékekkel van alapvető probléma, tehát ugye a bűncselekmények és jogsértések a rendőrségi törvény kimondja, hogy a rendőr köteles a jogszabálysértő parancsot, utasítást végrehajtani. én azt gondolom, hogy itt kezdődik és talán itt is végződik a dolog. Tehát úgy kellene felépíteni a rendőrség irányítását, szabályozását, hogy tiszteleten kelljen tartani az alkotmányt, hogy tiszteletben kelljen tartani az emberi jogokat, amik az egész jogrendnek az alapját képezik, és nem szabad azt kimondani, hogy márpedig meg szabad sérteni a jogot. Ha ezt kimondja...

- Mv.:...ez most ki van mondva, hogy meg szabad sérteni a jogot?

- Sz.I.: Hát ez ki van mondva, nem így, de ki van mondva, hogy a jogszabálysértő utasítást is végre kell hajtani. Hát ez azt jelenti, igen.

- Mv.: Ez írásban van valahol? Hogy a jogszabálysértő utasítást is?

- Sz.I.: Ez a törvényben van, igen, a rendőrségi törvényben, hogy a jogsértő utasítást végre kell hajtani, kivéve a bűncselekményt, de, ha 8000 Ft-ot lop a rendőr, akkor az már szabálysértés, azt végre kell hajtani, ezt neki jeleznie kell, ha a főnök fenntartja, akkor írásba köteles foglalni, de, ha nem foglalja írásba, akkor is végre kall hajtani. Tehát igen, a jogsértő parancsot végre kell hajtani. A demokratikus jogállamoknak és a rendszerváltást megelőző Magyarországnak ezzel szemben az az álláspontja, hogy a törvénysértő parancsot meg kell tagadni. Az viseli a felelősséget, aki döntött arról, hogy intézkedik vagy nem intézkedik.

- Mv.: Épp ebben a műsorban mondta tegnap este Finszter Géza, hogy nem lehet csak a korrupcióval és más ilyen esetekkel szemben fellépni, amíg egyéb jogsértések fölött a rendőrségi vezetés és ilyen pl. a kényszervallatás, szemet huny. Ez is ebbe a kategóriába tartozik?

- Sz.I.: Teljes mértékben egyetértek, sőt olyan szabályozás is van, hogy akár még erőszakos közösülést is megvalósíthat jogszerűen egy rendőr...

- Mv.:...jogszerűen...

- Sz.I.:..jogszerűen, ha beépül egy bűnszervezetbe és az állam büntetőigénye az alacsonyabb, mint az, amit ő elkövetett, tehát van egy-két feltétel, de egyetlenegy tilalom van, más embert szándékosan nem szabad megölni. Egyébként bármilyen bűncselekmény, gyereklány megerőszakolását, egy bűnszervezetbe beépült rendőr ma büntetlenül törvényesen megteheti.

- Mv.: Ez külföldön nem így van? Nyilván a bűnszervezetbe beépülés az mindenütt egy nagyon kényes kérdés, hiszen elképzelhető, hogy bűncselekményeket kell elkövetni. Ezt én elképesztőnek tartom amit most mondott, ez csak a magyar gyakorlat?

- Sz.I.: Hát ez így csak a magyar gyakorlat, az ingadozik egyébként, hogy mit tűrnek el, milyen körülmények között, a technika is változhat, hiszen mondhatjuk valamire, hogy az nem bűncselekmény, tehát a rendőr valakit bezár, az nem bűncselekmény. Ha jogszerűen teszi. Ha én zárok be valakit, az bűncselekmény. Tehát sok mindent lehet csinálni, a parancs végrehajtására is, a helysznen ne vitassa, de azt mondani, hogy a jogsértő parancsot hajtsa végre, hogy a rendőr bűncselekményt kövessen el, én azt gondolom, hogy ez túlmegy minden határon. És nem véletlen, hogy egyesek eljuthatnak akár addig a következtetésig is, hogyha ez így van általában, hát akkor én a ksi bűncselekményemet miért ne követhetném el.

- Mv.: Ön már nagyon sokszor és nagyon régóta kritizálta igen erőteljesen a rendőrséget. Egyetért Hack Péternek azzal a jóslatával, hogy még nem is értünk el a válság legmélyebb pontjára?

- Sz.I.: Nem biztos, én azt látom, hogy a válság az régóta megvan, ezt most ugye valahogy kibukott a felszínre, szörnyű dolgok történtek a rendőrségen belül korábban is, értve ezalatt a büntetőeljárásoknak a vitelét, a felismerést, a bemutatásokat például, én nemigen láttam olyan felismerést, bemutatást, ami megfelelt volna a törvényeknek. A bíróságok pedig e felett szemet hunynak.

- Mv.: Mindamellett hogy lehetséges, hogy pl. a mozgó belső ellenőrzést megszüntetik, mint ahogy Kondorosi Ferenc ezt a televízióban a múltkor megfogalmazta azért, mert zavarja a rendőröket?

- Sz.I.: Hát ugye van egy ilyen szolgálat, amelyik a rendőrséget kicsit kívülről ellenőrzi, de én azt gondolo, hogy nem a belső ellenőrzésre kell itt a hangsúlyt fektetni. Belső ellenőrök is rendőrök...

- Mv.:...ők sem tudták volna megakadályozni az ehhez hasonló bűncselekményeket?

- Sz.I.: Civil kontrollra van szükség. Civil kontrollra van szükség. És itt szeretném elmondani, itt is egy kis félrevezetés van, tehát van egy törvényjavaslat a parlament előtt, ami erről szól, csak azt szeretném elmondani, hogy ez azt mondja ki, hogy ez a civil bizottság, ami sok mindent vizsgálhat, az országos főkapitánynak tesz javaslatot, és az országos főkapitány hozza meg a döntéseket azokban az ügyekben, amelyek a civil kontrollra tartoznak.

- Mv.: Tehát végső soron mégis a rendőrség vizsgálja saját magát.

- Sz.I.: Persze, ez is egy abszurd dolog, igen.

- Mv.: Egyébként nyilván hallotta, hogy Eörsi Mátyás a parlamentben kikérte magának, hogy milyen országban élünk, milyenek a közállapotok, ahol Gergényi Péter közös vállalkozásban működhet Pintér Sándorral. Önnek mi erről a véleménye? Miért ne lehetne két volt rendőrnek közös vállalkozása?

- Sz.I.: Hát én is azt mondom, hogy bárkinek, bárkivel lehet közös vállalkozása. Tehát ebben önmagában az égvilágon semmi problémát nem látok. Azt kell, de ha már felvetette, akkor elmondom, hogy a rendőrségnek is lehetnek vállalkozásaik, fedővállalkozásai, és én azt gondolom, hogy pl. ezeket is érdemes volna egyszer megvizsgálni, hogy vannak, nincsenek, mennyire hoznak hasznot, mennyire nem. Szóval nagyon sok eszköze van a rendőrségnek...

- Mv.:...mit jelent egy rendőrségi fedővállalkozás?

- Sz.I.: Hát, hogy nem az, aminek látszik. Tehát azért hozzák létre, hogy...

- Mv.:...egy nyomozás érdekében?

- Sz.I.: Azért hozzák létre hogy bűnözőket buktassana le, a magyar szabályozás ezen egy picit túlmegy, mert arról is beszél, hogyha megszűnik, akkor a vagyon a rendőrséget illeti meg.

- Mv.: Vagyis ezzel is történhetnek visszaélések.

- Sz.I.: Hogyne.

- Mv.: Elfogyott a mai időnk, de nagyon szépen köszönöm, hogy eljött.

Előzmény: Törölt nick (553)
Callie Creative Commons License 2007.05.23 0 0 555

Úgy látszik ebben a gyurcsányista "kurvaország"-ban csak a nők bátrak a brutális rendőrökkel szemben.

Meg az anonim nickek, akik gátlástalanul terjesztik ezeket az ostoba dezinformációkat.

Előzmény: Egy szóra még (545)
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 552

Elég gáz, ha neked több ártatlan ember életének totális tönkretétele szükséges ahhoz,

hogy lehülyézd a miniszterelnököt...

Előzmény: Egy szóra még (548)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 551

Hozsánna és örök dicsőség  E.Zsanettnek és Morvai Krisztinának és minden szabadságjogokért harcoló magyarnak!

Emlékezzünk.

Áder János szerint, a Fidesz azt kifogásolja, hogy azokat is rendőri támadás ért, akik a randalírozásban nem vettek részt. Kiemelte: csak szándékos provokációval tudja magyarázni azt a dilettáns magatartást, hogy - véleménye szerint - a randalírozók egy részét megpróbálták rátolni a Fidesz békés gyűlésére. "Felelőtlen, mérhetetlenül cinikus és dilettáns megoldás volt az, amit - megkockáztatom - politikai utasításra hajtott végre a rendőrség" - fogalmazott. Véleménye szerint ugyanis néhányan, köztük Gyurcsány Ferenc is biztosan arra számított, hogy a "vérző civilek látványa megvadítja azt a néhány százezer embert és akkor elszabadul a pokol Budapest utcáin".

Gyurcsány Ferenc a tűzzel játszik - jelentette ki Áder János, aki szerint a miniszterelnöknek igaza volt, amikor arról beszélt a parlamentben, hogy kicsinyes hatalmi játszmák színtere az utca, azonban ebben ő maga a fő játékos.

Előzmény: Póli (549)
Kamukáze Creative Commons License 2007.05.23 0 0 550
A Rebisz fonok lemondott, nem zavartak el.
Előzmény: Egy szóra még (548)
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 549

A hörgő hülyék hülyesége még nem bátorság...  :)

Előzmény: Egy szóra még (545)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 548
Ha tévedünk, akkor lehülyézzük Gyurcsányt, amiért ártatlanul elzavarta a rebiszes harcikutyáinak a főnökeit :DDD
Előzmény: Póli (546)
mammamija Creative Commons License 2007.05.23 0 0 547
Hagyd meg nekem a kételkedés jogát - még sehol, semmi bizonyíték nincs. Van egy látlelet, van egy feljelentés - vannak letartóztatások.
Eddig ennyiben merülnek ki a tények.
Előzmény: Egy szóra még (516)
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 546

Ezek közül melyik a bizonyíték a sértett szerinti aktus elkövetésre ???

(Félre ne érts: én sem hiszem, hogy Zsanettet nem erőszakolták meg a rendőrök,

de hit alapján nem lehet valakit 15 évre pokolra küldeni ! Mert mi van, ha tévedünk ????)

Előzmény: Egy szóra még (540)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 545

A fideszes Pelznének kábé annyi köze van az egészhez, mint nekem vagy bárkinek és véleményem szerint nem szerencsés egy ilyen esetbe politikát keverni, mert csak olaj a tűzre.

Úgy látszik ebben a gyurcsányista "kurvaország"-ban csak a nők bátrak a brutális rendőrökkel szemben.

2006-11-06 19:29:38

Feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen az ELTE egyik büntetőjogásza. Morvai Krisztina szerint a rendőrség súlyosan megsértette az egyesülési és gyülekezési szabadságot, amikor október 23-án a békés tüntetők közé lőtt, és akadályozta azokat abban, hogy békésen elvonuljanak az Astoriától.

Előzmény: Törölt nick (543)
macmester Creative Commons License 2007.05.23 0 0 544

A fideszes kritikával egyetértek...

Ez polit PR keselyű megmozdulás... a megmondógép soha nem volt eddig egyetlen "szakmai" rendezvényen, megmozduláson sem...

a szakma meg tartja a tisztes távolságot, mert ez nem szakmai ügy már ez polityika...

A első rész sokszor bukott már... a többször és kollektíven amjd meglátjuk...

aki a hülyeség ellen szola fel az nem bűnrészes... más kollektív bűnösség bűnrészesség nincs...

ignore on

Előzmény: Törölt nick (534)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 542
Mult hét szerdán még nem zavarta meg az agyadat a sunnyogó rendőrök tagadása és a mundérmosó hullám sem indult el a médiában :DDD
Előzmény: Callie (539)
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 541

"Biztos vagyok benne, legalább annyira, mint te abban, hogy nem."

Akkor egyáltalán nem lehetsz biztos benne, hiszen ezt írta  Sir-wolf:

"Én nem tudom eldönteni."

Vagy ilyen figyelmetlenül olvasol ?!

Előzmény: Egy szóra még (536)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 540

De hogy döntöd el, hogy tökös vagy ártatlan ????

Tények és tények jönnek boszorkányos gyorsasággal.

Csütörtökön, az ORFK másnapi sajtótájékoztatójának előkészítésekor a rendőrség vezetői még abban reménykedtek, hogy álrendőrök erőszakolták meg a Múzeum körúton igazoltatott, 21 éves Zsanettet. Ezért rendőrruha-bemutatóra hívták az újságírókat, hogy megmutassák, mi különbözteti meg a valódi és az álrendőrt. Bár már csütörtök este tudni lehetett, hogy Zsanett az egyik erőszaktevőt teljes bizonyossággal, a másikat nagy valószínűséggel azonosította, s mindketten a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) munkatársai, a péntekre meghirdetett divatbemutató nem maradt el.

Szabadfi Árpád dandártábornok, az országos rendőrfőkapitány általános helyettese később azt mondta: a rendőrség teljes személyi állománya elítéli azokat, akik ellen nemi erőszak és vesztegetés gyanújával nyomozást indított az ügyészség. - Elemi érdeke a rendőrségnek az ügy mielőbbi megoldása, függetlenül attól, hogy ál, vagy valódi rendőrök az erőszaktevők - mondta később. - Senki nem akarta eltussolni az ügyet. Szolgálati naplók és más dokumentumok alapján lényegében már a Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnoka azonosította azt az öt rendőrt, akit később az ügyészség őrizetbe vett - folytatta.

Csütörtökön 45 rendőrt idéztek be a Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti székházába. Ötös csoportokban állították őket Zsanett elé, aki több csoportból választotta ki a megerőszakolóit. Még este őrizetbe vették a fiatal nőt megerőszakoló két rendőrt, s három társukat, akik közül - a rendelkezésre álló információk szerint - egy figyelt, nehogy megzavarja valaki az aktust, a másik kettő pedig "csak" tétlenül várta, hogy a társaik "végezzenek".

Kiderült az is: azért ültek öten a rendőrautóban, mert a gépkocsizó járőrök felvették szolgálatban megfáradt gyalogos társaikat.

Előzmény: Póli (532)
Callie Creative Commons License 2007.05.23 0 0 539
Ma van szerda.
Előzmény: Egy szóra még (538)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 538

Morvai Attila az ügyészég szóvivője úgy nyilatkozott, hogy szerdán olyan érdemi előrelépés történt az ügyben, ami alapján nem vonható kétségbe Zsanett vallomása. Morvai  azt mondta, annyi bizonyos, hogy a rendelkezésükre álló adatok alapján nincs okuk kétségbe vonni a lány igazmondását.

Tény, hogy rengeteg olyan adat van már a nyomozó hatóság birtokában, ami előre viheti az ügyet, de ezeket a nyomozás állására való tekintettel még nem hozzák nyilvánosságra.

Előzmény: Callie (535)
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 537

Én is hajlok rá, mert a nem érzem igazán motíváltnak, hogy valaki miért hazudna egy ilyen ordenáré nagyot

De 100%-ig én se vagyok meggyőződve róla...

Előzmény: Törölt nick (531)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 536
Biztos vagyok benne, legalább annyira, mint te abban, hogy nem. Te miért vagy biztos egy lezüllött brutális erőszakszervezet szabálytalanságot, szabálytalanságra halmozó éjszakai járőrbrigádjának a vallomásában?
Előzmény: Törölt nick (531)
Callie Creative Commons License 2007.05.23 0 0 535

Azzal, hogy három nappal később ment orvoshoz, alapvetően elrontotta az egészet.

Előzmény: Egy szóra még (516)
Callie Creative Commons License 2007.05.23 0 0 533
Vannak még a GPS és a térfigyelő kamerák adatai.
Előzmény: Póli (519)
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 532

Nem erőszakolhat meg.

De hogy döntöd el, hogy tökös vagy ártatlan ???? Istenítélettel*, mint a boszorkányok esetén ???

*Zsákbavarrva be a Dunába ! Aki elsüllyed és megfullad ártatlan volt, amelyik túléli, mehet a bitó alá.

Előzmény: Egy szóra még (522)
zsolti05 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 530
és mi lesz, ha kiderül a DNS-vizsgálatból, nem történt erőszak? Vagy egyáltalán: semmi??????????
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 529
Depláne !
Előzmény: Törölt nick (524)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 528
Beszélj inkább Sipánka kínos beégéseiről.
Előzmény: zsolti05 (523)
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 526

Ma az iszlám törvénykezésben és a lincselésben csak a nyilvános kivégzés a közös, más nem.

Ott is bíróságok döntenek, és nem az utca népe.

(Más kérdés, hogy az iszlám büntetőtörvények az utca primitív népének szellemiségét tükrözik...)

Előzmény: Törölt nick (517)
zsolti05 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 523
Percné Nyál Ildikó annyira kínos
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.23 0 0 522

mi lesz, ha az 5 rendőr egyike sem törik meg, tagadnak körömszakadtukig (vagy mert nem követték el, vagy mert tökösek)

Tökös rendőr tehát megerőszakolhat nőket Magyarországon?

Előzmény: Póli (519)
macmester Creative Commons License 2007.05.23 0 0 521

-nek ismétled magad... 380.-ban már nem jött be... most a 484-ben megint...

-"széleslátókörű, lényegre tapintó, a valóság talaján álló" megjegyzésed... a részállításaidat honnan ollóztad össze? mert ezt egy két topikba már dasrabonként szétszedték... úgyhogy kát is érdemi megjegyzést pazarolni rá...

ha szerinted ez a lényeg akkor jogos a megjegyzésem...

üdv

bár lehet, hogy nem kellet volna lehülyéznelek elég lett volna egy LoL

Előzmény: Törölt nick (497)
Póli Creative Commons License 2007.05.23 0 0 519

Kiváncsi vagyok mi lesz, ha az 5 rendőr egyike sem törik meg, tagadnak körömszakadtukig (vagy mert nem követték el, vagy mert tökösek),

és adva van 1 vallomás 5 ellenében, plusz egy orvosi látlelet.

Egyáltalán bíróság elé kerül az ügy ???

Előzmény: mammamija (513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!