Keresés

Részletes keresés

Camo_BDU Creative Commons License 2017.11.01 0 0 116
Camo_BDU Creative Commons License 2017.05.24 0 0 115

Csomán János: LÖVÉSEK FÉM CÉLRA

https://www.youtube.com/watch?v=CSfaY5je-o0

kagabor-ip Creative Commons License 2016.10.07 0 0 114

Köszönöm szépen a tanácsokat!

Ba`al Creative Commons License 2016.10.05 0 1 113

A legtöbb hangenergia 500-3500 Hz között van jelen pld. kalapács használatnál, vagy ha AK-val, vagy például puskával lősz, de Pa-nál döntően 3500 Hz felett jelentkezik a legtöbb.

Hegesztésnél legrosszabb esetben 100-105 dB-el számolj, amire az általad választott 35-ös csillapítás jó, de az adatlapja szerint az alacsony tartományban az csak 23-at tud, ami napi több órában szerintem nem elég.

Én a helyedben egy minőségi füldugót - zsinórosat - használnék, persze ha el tudod viselni, mert azok, szemben a fültokokkal 1-2 dB különbséggel csillapítanak hangtartományonként és egész nap viselni őket kényelmesebb szerintem mint egy fültokot.

Én például ezt javasolnám:

http://www.munkaruhazat.hu/DeltaPlus_Conicde010_Detektoros_Poliuretan_Fuldugo_10_Par_Csomag__SNR_37_dB-MutatAlap

Előzmény: kagabor-ip (111)
robertó69 Creative Commons License 2016.10.05 0 1 112

Amennyiben nem szempont a szakaszos zajcsökkentés, akkor a Peltor jó választás! Sajnos, a digitális zajcsökkentésűek nem "zárnak" elég gyorsan.

Van a Peltornak 200+ Eurós változata is. Láttam több félét már lőtéren, de nem volt még szerencsém kipróbálni. Annyi pénz nincs is a világon, amibe kerülnek.:-((

Pedig ha egy olyat felveszel, utána csak a süket csönd....állítólag.....

Előzmény: kagabor-ip (111)
kagabor-ip Creative Commons License 2016.10.05 0 0 111

Sziasztok,

fültokkal / hallásvédővel kapcsolatosan kérdeznék, mert ilyen topikot amúgy nem találtam. Van baráti áron (10.000-ig) jól használható? Igazából nem is lövészetre kellene, hanem iparba, de akkora durranásokra, mint egy lövés. Kinéztem egy Peltron-t, ami 35 db-t csökkent, de nem tudom, ezen kívül kell-e valamit néznem? Pl. hogy nagy frekvenciás zajnak számít-e a lövés? (Esetemben hegesztőgép hibájából adódó elektromos kisülés, vagy franc sem tudja, pontosan mi az.)

http://www.munkaruhazat.hu/3M_Peltor_Optime_III_fekete_fultok-MutatAlap

Köszönöm szépen, ha válaszoltok!

Üdv:

kagabor

tattoomaster Creative Commons License 2016.09.04 0 0 110

Üdv mindenkinek! Megvételre keresek:    DRULOV DU10    légpisztolyt, illetve co2 versenyzésre alkalmas légpisztoly is érdekel, kivéve FÉG pisztolyok! Képeket, ajánlatokat, és leveleket ide várom: (bzsibu kukac gmailpontcom) vagy 06204856464 számra. Köszönöm a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.01 0 0 109

olvasva a régebbi hozzászólásokat, minden kérdésre található profi válasz az MDLSZ honlapján.

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség.

Az IPSC-től kezdve a preciziós nagytávolságú lövészeten át a gyorspont lövészeti ágig minden megtalálható.

IMSSU sziluett lövészeti ág is!

Egyéb kérdés esetén hívjátok ezt a számot: 0630 / 2004332

xtctraxx Creative Commons License 2015.09.28 0 0 108

Köszönöm!

És ezek közül bárkihez mehetek aki nekem közel van és "kényelmes"? Mert pl. a volt máv kórház ami most bm lett ha jól tudom nekem elég közel van. Nem zavarnak el onnan ha bemegyek és pszihomókust keresek?

Előzmény: F. István (107)
F. István Creative Commons License 2015.09.28 0 0 107

Amit belinkeltél az a hivatalos és "vérprofi" segítség ez ügyben. Ne is hallgass másokra!

Előzmény: xtctraxx (106)
xtctraxx Creative Commons License 2015.09.28 0 0 106

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni sportlövész tartási engedély kiváltásához szükséges pszichológiai vizsgálattal kapcsolatban.

Kérdésem az lenne, hogy Budapesten ezeken a helyeken ha bejelentkezem akkor érvényes szakvéleményt adnak amit később ha eltelt a 6 hónap és újra csináltatom akkor a sportorvos el fogja fogadni, vagy van speciálisan olyan pszihomókus aki csak a sportlövőkkel foglalkozik?

Sajnos a klubban ahol tag vagyok ebben nem tudtak segíteni így hozzáértő segítségre szorulok.

Válasz ide vagy priviben a mailcímemre is jöhet!

Köszönöm!

535D Creative Commons License 2015.09.11 0 0 105

Szeretnék egy fél-automata sörétest a szekrényemben tudni. (Baikal MP-153)

Vadászni nem vinném a fegyvert.

Milyen jogszabály vonatkozik ezekre jelenleg?

A 3 lőszer max és tárreduktor az csak a vadászaton való részvételt jelenti vagy én mint vadászjeggyel rendelkező elvihetem mindenféle reduktor nélkül lőtérre és korongozhatok vele kedvemre 5+1 söréttel? Rendőrségre való bevitelkor viszont legyen benne egy mobil reduktor? Hogy csináljam?

Köszi

imster Creative Commons License 2015.08.12 0 0 104

Tisztelt Uraim

szeretnék saját részemre lövész szemüveget vásárolni,valamint lövész kabátot nadrágot ,kérem aki tud segítsen .Köszönöm  

06704276888

nanbudo Creative Commons License 2015.08.11 0 0 103

Köszönöm! Így lesz.

Előzmény: Lampel (102)
Lampel Creative Commons License 2015.08.11 0 0 102

Megkeresed a hozzád legközelebbi lőteret, vagy lövészklubbot, ott mindent elmondanak Neked.

Előzmény: nanbudo (101)
nanbudo Creative Commons License 2015.08.10 0 0 101

Sziasztok! Lőfegyvert szeretnék tartani, vásárolni! Merre, milyen úton induljak, hogy ez legális legyen!?

gencsydani Creative Commons License 2015.04.05 0 0 100

Semmire. Így zsebek nélkül meg pláne.

Előzmény: ZsMssy (99)
ZsMssy Creative Commons License 2015.04.04 0 0 99

Hello!

Kezdő sportlövő vagyok, még annyira nem vágom azt, hogy milyen felszerelés mire használható. Nézegettem taktikai mellényeket, ezeknek igazából mi hasznuk van, mire lehet őket használni? Köszi

Tehát, pl egy ilyet:

ramius76 Creative Commons License 2015.01.02 0 0 97

Üdvözlet mindenkinek.

Információt szeretnék kérni sportlövészettel kapcsolatban. A 90-es években jártam lőni egy polgári lövészklubba. Akkor még az volt az sportfegyver vásárlási engedély feltétele, hogy 6 hónapos tagságot kellett felmutatni, illetve minősítőt kellett lőni. Volt is egy MCM meg egy P9R pisztolyom, de azután visszaadtam, anyagi okok miatt. Viszont most megint megpróbálkoznék a sportlövészettel, igaz már csak a kis kaliber vonz... Azt szeretném tudni, jelenleg mennyi tagságot kell felmutatni a fegyvervásárlási engedélyhez, illetve hányszor kell évente minősítőt lőni a tartási engedély megtartásához. Még egy kérdés, annak idején az MCM elég elterjedt jó 22-esnek számított, viszonylag elfogadható áron. Van manapság olyan 22-es amit helyette tudnátok ajánlani és egy átlagember számára elérhető az ára, illetve a lőszerek tekintetében sincsenek extra igényei?

Körf Creative Commons License 2013.11.28 0 0 96

ÜDv.
Elcserélném vagy eladnám gyorsdaraboló körfűrészemet 75.000ft-ért vagy valami komoly légpuskára cserélném.06 30 503 9392

minerel Creative Commons License 2013.06.02 0 0 95
biztos, hogy maroktáras volt, lőtem vele párat a volán lőterén.Az előtár az én nézetemben a ravasz előtti 5-ös tárat jelenti.
Előzmény: Kavics78 (94)
Kavics78 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 94

Az orosz az Margolin MCM lehetett de olyan ,hogy maroktaras nincsen.

A nemet????
elotaras?????  Az meg mi?

Előzmény: minerel (93)
minerel Creative Commons License 2013.05.20 0 0 93
Sziasztok!érdekelne, hogy 92 környékén milyen gyorstüzelő fegyvereket használtak a lövészklubbok? Volt egy tréning orosz maroktáras és egy német előtáras versenypisztoly de a tipusára nem emlékszem. Az Alba volánnál használtam még őket ,
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.27 0 0 92
Az igaz, hogy törött ütőszegű fegyverrel már nem lehet tüzelni?
tamas75 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 91

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi (témnába illő) cikket:

http://olimpiak.blog.hu/2010/04/11/negy_zaszlo_alatt

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 90

Sziasztok,

Régen jártam egy lövészklubba vidéken (kispuskával) és szeretnék megint járni. Nem vagyok ilyen területen ismerős Budapesten. Tudna valaki ajánlani télen is nyitva tartó lövészklubbot, elérhetőségekkel? (9mm Parabellum és/vagy kispuska amivel szeretnék gyakorolni)

emailem: adam@djmada.hu

köszi előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.03 0 0 89
Sziasztok!
Engem is érdekelne a lövészet. Tényleg bemehetek 23 évesként, hogy én most szeretnék tanulni? És amit előttem már említettek: lehet, hogy szemüvegre lesz szükségem nemsokára, ez mennyiben nehezíti, gátolja a lövést? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek.
d.Enci Creative Commons License 2009.09.24 0 0 88
Át tudom éli!!  Mármint azt az MCM-es dolgot.
Előzmény: Geeri (87)
Geeri Creative Commons License 2008.08.30 0 0 87

Megyitottam, aztán rá se néztem egy évig... És van egy kis élet :D.

Jövőhét szombaton felnőtt OB! Már várom, igaz, nem hiszem, hogy túl sok esélyem lenne bármire 15 évesen :P. (Meg úgy, hogy örülök, ha harminc lövés után nem esik szét az MCM... ) 

d.Enci Creative Commons License 2008.08.18 0 0 86
Nemhiszem, hogy bármelyik sport is korhoz lenne kötve. Élsportoló neveléshez írtak ideális kort, menj el személyesen, én nem úgy ismerem a Honvédot, hogy kidobnának.
Előzmény: Leann (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!