Keresés

Részletes keresés

eleri Creative Commons License 2007.11.27 0 0 328

Szia Bernadett!

Igen épülget! :-))

Gratulálok a vásárláshoz, és üdv a fórumon!

Ti hogy álltok? Mi épp holnap megyünk egyeztetni a válaszfalazásról...

Előzmény: bernadett3 (327)
bernadett3 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 327

Sziasztok!

Itt egy leendő új Terra Zebra lakó. F /101. lakásból. Épülget a ház...

eleri Creative Commons License 2007.09.26 0 0 326

Hát ahogy mi számolgatunk, nálunk is már igen csak decemberig tető alatt kellene legyen a ház ahhoz, hogy a belső munkálatokkal is meglegyenek május 31-ig amire az átadást ígérték. Hát nehéz megítélni, de szerintem állhatnának jobban is... :-))

A kert az azért szupi lesz, kiülni vacsizni oda nyáron vagy csak a hétvégén egy kicsit lazítani. Jó lesz az nagyon!!!

Előzmény: torbit (325)
torbit Creative Commons License 2007.09.26 0 0 325
Okés, majd szólok a munkásoknak, hogy kicsit lassítsanak... :)

Azért ez tényleg egy egyszerűbb ház lesz, nincs se pince se mélygarázs, na meg 1 szint lesz. De tényleg nagyon gyorsan építik, október végére tető alá akarják hozni, hogy a tél előtt el tudják kezdeni a belső, sokkal időigényesebb munkákat.

Mi a kis kertnek örülünk nagyon, az volt a nagy álmunk, így lesz egy majd 50 m2-es most. :)
Előzmény: eleri (324)
eleri Creative Commons License 2007.09.26 0 0 324

Hóóóóóhóóó, ez nem ér, még a végén beelőztök!? :-))

Amúgy gratulálok Nektek!

Tuti biztos szép kis otthont fogtok varázsolni Magatoknak ott is!

Majd az erősítést küldd már át légyszi a Terrához is. Mert mi ezt még nem mondhatjuk el, hogy egy hét alatt áll a falazatunk! Jelenleg úgy tűnik, hogy még várhatunk rá 1 vagy 2 hónapot, mire a mi szintünkre érnek! :-))

Előzmény: torbit (323)
torbit Creative Commons License 2007.09.26 0 0 323
Helló eleri!

Körülöttünk is zajlanak az események, a mi házunk is épülget. :)
Végül a Helikopter lakópark mellett döntöttünk, ott egy 65 m2-es sorházat vettünk kis saját kerttel és autóbeállóval.
Jövő március-áprilisban költözünk ha minden jól megy. Elég gyorsan építkeznek, ma egy hete még üres volt a telek, most pedig már falaznak. :)
De ez egy nagyon más típusú ház lesz mint a Tietek, sokkal egyszerűbb szerkezetű, könnyebb az építése is (állítólag).

Azért a Terra-Zebrát is figyelni fogom, továbbra is nagyon tetszik nekünk! :)
Előzmény: eleri (322)
eleri Creative Commons License 2007.09.26 0 0 322

Hello Torbit!

Igen, itt csend van elég rendesen... :-))

Épülgetünk... mondjuk véleményünk szerint lehetne gyorsabban is, mert a május egyre jobban közelít, és még igencsak a földszinttel bajlódnak, de hát... na mindegy...

Garázsunk meg tárolónk már úgy tűnik lesz. :-))

Hétvégén majd csinálunk pár fotót...

És Veletek? Jutottatok valamire ház-keresés-ügyileg?

Előzmény: torbit (321)
torbit Creative Commons License 2007.09.25 0 0 321
Helló,

Én figyellek ám benneteket, de régóta csend van... Mizu veletek? Épül a házikó? :)
Képek lesznek? :)
Előzmény: eleri (320)
eleri Creative Commons License 2007.09.25 0 0 320

Hahó,

van itt valaki?

Sica Creative Commons License 2007.08.19 0 0 319

Egérlány,

én is köszi! :-) Olyan jó érzés, hogy mostantól két hét pihi vár ránk :-)

Előzmény: egérlány (317)
eleri Creative Commons License 2007.08.16 0 0 318
Köszi, aranyos vagy! :-)))
Előzmény: egérlány (317)
egérlány Creative Commons License 2007.08.16 0 0 317

Ennyi szabadságolóst! :-)

Majd én tartom a frontot, ti meg esküdjetek és készüljetek az iskolára! Mindkettőhöz gratulálok:-)

eleri Creative Commons License 2007.08.14 0 0 316

Nálatok akkor ez egy különleges év kezdete, mire kijárja az elsőt már költözhettek is! És várja már a kicsi a sulit?

Azért majd igyekszem én is bekukkantani két elfoglaltság közepette! :-))

Előzmény: Sica (315)
Sica Creative Commons License 2007.08.14 0 0 315
Én augusztus 20-tól - szeptember 2-ig leszek szabin. Szept. 3-án megyek először dolgozni, mikor kicsi lányom kezdi az első osztályt :-)

De én is tudok közben jelentkezni, nem maradsz egyedül Egérlány :-)

S.
Előzmény: eleri (314)
eleri Creative Commons License 2007.08.13 0 0 314

Aug.20-tól szept. 9-ig. :-))

Majd azért, ha ép nem esküvőzünk és nem utazunk, akkor jelentkezem! :-))

Sica,

Ti mikor is? Aug.20-tól meddig?

Előzmény: egérlány (313)
egérlány Creative Commons License 2007.08.13 0 0 313
Ti pontosan mikor mentek szabira?
Előzmény: eleri (312)
eleri Creative Commons License 2007.08.12 0 0 312
Na majd akkor Egérlány tartja a frontot! :-))
Előzmény: Sica (311)
Sica Creative Commons License 2007.08.12 0 0 311
Piglet,
nekünk 15 alatt volt az eladott panel, úgyhogy inkább azt választom, hogy 15-ig illetékmentes, plusz még a szocpol utáni rész is. Így is nagyon sok lesz az illeték.

Eleri,
én is megyek szabira, Veled egy időben, de én csak 2 hétre :-)

S.
Előzmény: piglet (309)
eleri Creative Commons License 2007.08.11 0 0 310

Egérlány,

köszi a képeket! Napról-napra egyre szembetűnőbb a változás! Bár tény, hogy ez most a látványos időszak...

Sica,

igen-igen, 3 hét szabi egyben. :-))) Életemben először. Amióta dolgozom 1 hétre szoktam elmenni, max. talán előfordult már a 10 napra. De most muszály... :-)))

Előzmény: Sica (308)
piglet Creative Commons License 2007.08.11 0 0 309
Levonható, de csak abban az esetben, ha nem adtál el lakást, és nem úgy kérted az illeték kiszámítását, hogy a különbözetre fizetsz. Tehát, ha valaki 15M-nál nagyobb értékű lakást adott el az új vásárlása előtt, akkor kedvezőbb a különbözetre illetéket kérni, mint a 15M forintig terjedő illetékmentességet. De ez persze egy extrém eset, csak érdemes tudni.
Előzmény: Sica (308)
Sica Creative Commons License 2007.08.11 0 0 308
Sziasztok!

Géza,

köszönjük a hasznos infot, nem mindegy, hogy mennyi után kell illetéket fizetni, úgyhogy mi is oda fogunk figyelni. Sajnos még így is eszméletlen sok, amit kirónak az emberre. A tisztességgel leadózott jövedelmedből vett lakás után fizetsz egy újabb adót, aminek még a mértéke sem egyszerű...

Egérlány,

bár én jöttem volna, de köszi a helyettesítést :-) Jók a képek! Mi is jártunk arra tegnap, de persze a fényképezőgép nem volt nálam...

Eleri,
3 hét szabi? Egyben? Azért ez nem semmi! :-)

S.
Előzmény: Lefty_Géza (302)
egérlány Creative Commons License 2007.08.10 0 0 307

Augusztus 10.

József u. felöli rész: teremgarázs- lejáró

egérlány Creative Commons License 2007.08.10 0 0 306

Kezdődik a látványos rész.

Júli 29- állás:

eleri Creative Commons License 2007.08.10 0 0 305

Persze köszönjük a hasznos infót! Ezt most már egyre több forrásból hallottam, hogy célszerű utána számolni, mert néha érdekesen fog a ceruzájuk!

Örülnénk, ha megosztanád a barátaiddal is a fórumunk "titkát". :-))

Ha szavaidból jól veszem ki, akkor talán az E épületben vehetnek majd lakást!

Előzmény: Lefty_Géza (304)
Lefty_Géza Creative Commons License 2007.08.10 0 0 304
Szia,

bocsi, az egész fórumot nem akartam végigolvasni, azért tanulságnak nem rossz a történetem, csak 2 fellebbezés kellett ahhoz, ami valójában alapból jár....
Barátaim lakásáról annyit tudok, hogy 50m2 körüli, és első emeleten van, és elvileg abban az épületben lesz, ami először készül el, pontosat nem.
Tudatom velük, hogy van itt egy fórum....:)
Előzmény: eleri (303)
eleri Creative Commons License 2007.08.10 0 0 303

Szia Géza!

És az ismerőseid véletlenül nem akarnak jönni fórumozni? Egyébként hol vettek pontosabban lakást? Nem tudod véletlenül?

Ha visszaolvasol kb. 1 hónappal ezelőtti beírásokat az Árpádföld Lakókert fórumánál, ott is lehet találni érdekességeket az illeték számolás és fizetés ügyben, elég változatosan adja elő az illetékhivatal az egyszer már biztos. Úgyhogy tényleg célszerű lecsekkolni a kiérkező határozatot. (Egyébként grkr ott már javította a szocpol levonhatóságával kapcsolatos hozzászólását, tényleg levonható! :-))

Előzmény: Lefty_Géza (302)
Lefty_Géza Creative Commons License 2007.08.10 0 0 302
Sziasztok,

barátaim költöznek majd a lakóparkotokba, ezért kezdtem el olvasni a fórumot, mindjárt az elején találtam érdekes dolgoat...
Szóval csak hogy segítsek és tudjátok, szocpol és illeték ügyben.
Qrkr ezek szerint jogász, és azt írja hogy "az elmúlt 15 évben egységes a gyakorlat, a szocpol (lakásvásárlási kedvezmény/megelőlegezp kölcsön) után is fizetni kell az illetéket."
Az a baj, hogy ha a jelenleg érvényben lévő jogszabályt tüzetesen elolvassátok, abban van olyan paragrafus, amely kimondja, hogy a szocpol értékét le kell vonni a lakás árából, és úgy kell kiszámolni az illeték mértékét...igaz kicsit hamiskás a fogalmazás, de benne van...
Fél éve vettünk mi is új építésű ingatlant, 16,5M volt, szerődéskötés után hamar jött is az illeték befizetésére felszólító levél, munkatársam javaslatára elkezdtem böngészni a jogszabályt, és fellebbeztem.
A fellebbezést elutasították, egy olyan mondattal, hogy két kedvezmény nem vonható össze. Szerintük az egyik kedvezmény az, hogy 15M-ig nem kell fizetni illetéket, a másik az, hogy a szocpol után nem kell fizetni....
Felhívtam az ügyintézőt, és megkérdeztem, hogy hol van ez leírva a jogszabályban, erre csak hümmögött, és közölte hogy ő nem ért hozzá, de mivel az osztályvezető (a félisten) aláírta, ez így biztos jó....NEVETSÉGES!
Ismét fellebbeztem, gondoltam nem hagyom annyiban, rákérdeztem hogy hol van ilyen leírva, és rávilágítottam a jogszabály adott paragrafusára, amely kimondja hogy nem kell a szocpol után illetéket fizetni....
Megjött a válasz, hogy "többféleképpen lehet értelmezni a jogszabályt" a fellebezésem elfogadták, és levonták a szocpolt, ezáltal a lakás ára 15M alá esett és nem kellett illetéket fizetnünk...
Szerintem jól olvassátok át Ti is a jogszabályt, plusz számoljátok át az összeget ami nekik kijött (munkatársamnak múlt héten tripla összeget hoztak i), volt vele kis meló, de megérte, közel 150E forintot sóroltam, amivel simán lehúztak volna....

Üdv.:
L_G
Előzmény: grkr (26)
eleri Creative Commons License 2007.08.10 0 0 301

Még én is... de már csak jövő héten! :-))

Utána 3 hét szabi! Juppi! :-))

Előzmény: grkr (300)
grkr Creative Commons License 2007.08.10 0 0 300
Én spec. dolgozom....

De itt már 1 hete nem járt senki...
Előzmény: eleri (299)
eleri Creative Commons License 2007.08.10 0 0 299

Hálló!

Sehol, senki?

Kicsit behalt a fórum!

Mindenki nyaral?

Ha jól tudom, már egyre több végleges szerződött van...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!