Te jó ég!Ezért tart itt ez az ország ahol tart.A sok (bocsánat a kifejezésért) korlátolt ember miatt.Habzó szájú emberek tömkelegéből akik ahelyett hogy gondolkodnának vagy utánakérdeznének rögtön elméleteket gyártanak. Kedves Sa-bee hidd el létezik egy 3.ik variáció is. Az 5/a-ba csőtörés volt...A kizúduló "anyag" maradékát láthattad.Gondolom nem volt megfelelő a takarítás.
Ejj-ejj de sok intézkedős szenzációra éhes lakó lakik itt.......Szerintem nem ártana ha mindenki a saját portálján seperni és akkor semmi gond nem lenne..
Mindenki sajnálja a CHF hiteleseket.... Azt miért nem látja senki, hogy a CHF hitel kamata kb a fele volt a Forint hitelének???????? Ha kb 240 lenne a CHF, akkor érné el a Forint hitel törlesztőrészletét... És senki nem kényszerítette őket... Elég baj,hogy kaptak hitelt! És aki nem fizet, azokkal szemben miért nem történik semmilyen intézkedés??????? Elég volt már a nem fizetőkből...Pl.az 5. épületben a kedves P.....ÚR
Sajnálatos módon a könnyű hitelfelvételnek köszönhetően elég sok ide nem illő lakó hozzájutott lakáshoz Liliomdomb lakóparkban. Gyakran megdöbbenek azon, hogy milyen lepukkadt kinézetű lakók mászkálnak a ház belső területein, így ezen a visszataszító ügyön sem lepődök meg különösebben. A ház hatalmas adósságának is nyilván ők a főszereplői. Borítékolható egyúttal, hogy ez a tél talán még keményebben fogja érinteni a tisztességesen fizetőket, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a CHF emelkedése a hiteleseketet végképp arra sarkallja, hogy ne fizessék a közös terheket. A jelenlegi közös képviselet hozzáállását már ismerjük az ügyhöz, így szinte biztosra vehető az újabb pótbefizetés. Hallottam már olyan tulajdonostársunkról (hiteles), aki azt mondta, hogy neki minden pénz számít, és rangsort kell állítania a költségei között, és ebben a rangsorban nem a közös költség a listavezető. Ezzel indokolta a több százezres tartozását.
Én biztosan nem ajánlanám az ismerőseimnek a lakóparkot, sem bérlésre, sem megvásárlásra egyelőre, persze pár év múlva biztosan jobb lesz a helyzet, hiszen addigra a férgese ki fog hullani, remélhetőleg Addig is maradunk a budai Havanna! :)
Uhhh, ez megrázó lehetett! Szerintem az ilyennek az istállóba a helye! Már ezerszer lett kérve, hogy végre állítsák be a kapukon a számkódos beléptetést, de falra hányt borsó!
A D épületben egy kedves lakónak sikerült tönkretennie a garázsajtót, ami nekünk persze valószínűleg több tízezer forintunkba fog kerülni! Majd hülye lenne jelentkezni, hogy én voltam, utálom az ilyen gyáva szar alakokat!
Megtörtént az elképzelhetetlen! Tegnap éjjel 11.000-kor hazaértem az "E" épület "A" lépcsőházába és elképesztő bűz ütötte meg az orrom! Ugyanis, valaki odaszart az "A" lépcsőház lift melletti beugrójába, a garázs szintjén! A "termék" még most is ott található! Két kérdés merül fel bennem: 1. vagy idegen jött be szarni a lépcsőházba 2. vagy valaki nem bírta ki hazáig Egyiket sem tudom elfogadni! Ezennel írok a közös képviseletnek, hogy azonnal helyezzék működésbe a kaputelefonokat! Legyenek zárhatóak a kertkapuk, a szeméttárolók ne csak behajtva legyenek! Ha esetleg valaki itt lakó tette, akkor kérem, költözzön vissza a Havanna lakótelepre! De szerintem ott sem fogadják el ezt!!! Elképesztő!!!!
Én se vagyok megelégedve a közös képviselettel. Nem is értem, miért céget kellett választani... Ahol 1 ember a közös képviselő, ott érdekelt a jó munkavégzésben, mert tudja, ha nem jól dolgozik, mennie kell. Ha egy cég el van küldve, nem aggódik, mert még sok más megbízója marad. Össze kellene hívni a lakógyűlést és jó messzire elküldeni ezeket... A nem fizetők ellen is már ideje lenne hatékonyabban fellépni, főleg, mivel az 5/B-ben is a legnagyobb adósnak 2 lakása is van. Tehát valószinüleg nem anyagi gondok miatt nem fizet...
Mi konyhabútor nélkül vettük meg a lakást, és megkaptuk az árát(250000 ft), és olyat csináltattunk amilyen nekünk tetszett! Nincs olyan túl sok probléma itt a lakóparkban, csak végre már egy lakóbarát közös képviselet kellene, aki nem azzal akarná megoldani a problémákat, hogy minél több pénzt beszedjen. Akinek meg itt nagy a szája a fórumon, az a lakógyűlésen meg lapul mint sz.r a gazban, pedig összefogás kellene, akkor mennénk valamire.
Minden jót neked, sok szerencsét a lakáskereséshez!
mi szeretünk itt lakni, mert szeretjük a lakásunkat, de ha ma vennék lakást, akkor nem itt vennék. A fűtés nem drága, de a melegvíz felmelegítése igen, és túl sok a tulajdonos (ennek a közgyűlésen történő szavazáskor van jelentősége). Jelenleg max. 4 lakásos társasházban keresek lakást....ez a közel kétszáz kicsit sok, és a ház közösktg gazdálkodása teljességgel átláthatatlan.
Sokféle és nagyon szép madarak (pl. szajkó, cinege, harkály) élnek az itteni fákon, ezt is szeretem benne. És nem csiripelnek hangosan... :D
40 nm és a legmagasabb számlám 40e volt. Előtte évben 22e volt a max. fűtésszámlám. Én szereltettem be központi termosztátot, az szabályozza. Gondoltam, hogy pörög a hőmennyiségmérőm. De garanciában nem nézték meg, és gond lett volna a fűtéssel, ha akkor bevizsgáltatom. Lagalábbis azzal riogattak, így nem nyúltam hozzá.
Nyilván azért olvasol itt problémákat, vagy rossz tapasztalatokat, mert mindenki ezeket szeretné megoldani. De hol nincsenek ilyenek?
Legyetek az új szomszédaim! Én nem bántam meg a választást! ;)
Miért vásárolna a beruházó újabb területet és építtetne felszíni parkolót a megmaradt 5(?) lakásának? Pláne úgy, hogy még eladatlan garázshelyei is beragadtak? Ez totálisan értelmetlen és logikátlan lenne a részéről.
Sziasztok, Leendő új szomszédunk felkeltette bennem az erős gyanút a felszíni parkoló kapcsán. Én is úgy gondolom, hogy ha lenne ezirányú terve a beruházónak, azt már nem tehetné meg a mi jóváhagyásunk nélkül, de ha élhetek közhellyel, láttam már karón varjút... :( Hol kérdezhetnénk ennek utána? Ami miatt félek, mert előlünk (4-es, 5-ös épület) elköltözött a kertészet és rettegek egy éve, hogy mi lesz a helyén... :(
Igen, ismerem azt a konyhabútort, több lakásban láttam már, igazán a baj, csak azzal van sztem, h nincs felső része, de azt biztos lehet csináltatni utólag is.
A sütő, főzőlappal, nekem nem lenne gondom. :)
Köszi az infót, ma lehet, hogy megyünk egy vizitre, ezt is meg fogom említeni.
Szia, Üres, lakatlan lakásban azért szokott büdös (csatorna-szag) lenni, mert a lefolyók (mosdó, mosogató, kád) bűzelzárójából kiszárad a víz. Ilyenkor csak simán kell egy fél percig vizet folyatni és soha nem lesz többet büdös. Ez a szag szokott lenni a nyaralókban is, amit nem használnak hetekig, hónapokig. Ettől nem kell megijedni! Én az E épületben lakom, nagyon közel a György-villához és tényleg nem zavaróak az esküvők. Eddig, ha jól emlékszem, egyszer volt csak olyan esküvő amire berágtam, általában este 9-10 körül valahogy elcsendesednek... Bár tavaly egyszer volt egy olyan tűzijáték, hogy utána a macskát órákig nem bírtam kicsalogatni az ágy alól :)
Jár konyhabútor, de az valami minimális méretű (plusz egy alap sütő, egy alap kerámia főzőlap, és egy szintén alap elszívó). Gyakorlatilag semmire sem elég. Viszont a javasolt konyhabútoros cég kiszámolja neked, hogy az alap az mennyibe kerül, és neked az általad megálmodott konyhabútor és az eközötti különbözötet kell csak fizetned. Vagy megelégszel ezzel a kisméretű bútorral.
Ja és még valami. Több megnézett lakásban, többek között a kiszemeltben sem volt konyhabútor. Pedig elvileg a liliomdomb honlapja szerint szerint is jár minden lakáshoz konyhabútor. Akkor, hogy is van ez?
Köszi a választ. A 3. emeleten Neked a legmagasabb a fűtésszámlád? Az fizika képtelenség elvileg. Nem lehet, hogy rossz a hőmennyiségmérőd? Mekkora a lakás és mekkora a fűtés számlád? Ezzel a 21 fokkal mi is ellenénk sztem.
Ha nem nagyon beszélsz le róla, még lehet, hogy szomszédok is leszünk. :))
Gazdag madárvilág, az mit takar? Meg lehet őrülni a madár csiripeléstől? :)
Ja az mitől volt szerintetek, hogy a 3. emeleti lakásban elég büdös csatorna szag volt? Valami nagy hibára kell gondolnom?
Amúgy szerettek a Liliomdombon lakni? :) Olyan sok itt a negatív hsz. pozitív meg nem nagyon, csak azért kérdem. :)
Elfelejtettem mondani. Kérj az eladótól egy olyan nullás igazolást a közös költségről amit a közös képviselő állít ki. Addig ne vedd meg a lakást, de még előleget se adj amíg ezt be nem mutatják neked!
Én abban az épületben lakom a 3. emeleten. Nekem a legmagasabb a fűtésszámlám az 1, 2. emeleti hasonló lakásokkal szemben. Szerintem nincs túl meleg nálam: 18 fok, ha nem vagyok otthon 21, ha igen (természetesen télen).
A György villában nyáron majdnem minden hétvégén esküvő van, de nem elviselhetetlen a mulatozás zaja.
És nagyon gazdag a madárvilág! :)
Mélygarázs -beállóhely van egy csomó eladatlan. Szerintem lehet alkudni...
Ha az 1-2-3 házak közül veszel valamelyikben lakást akkor nem kell mindig körbejárnod a nagykapun a parkoló felé, mert van a hátsó kerítésen egy kulcsos személykapu.