Keresés

Részletes keresés

Lactarius Curtis Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3374

Sziasztok! Múlt hétvégén elültettem az Edith Bogue örökzöld magnóliámat. Kb 20-30 cm "magas", tőzeges földbe került, mekkora növekedésre számíthatok évente?

A levelein sajnos barna pöttyök vannak, ezért némi gomba elleni szerrel is megkínáltam...

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3373

Ah! Értem! :) Akkor marad az áruda, mert itt az erdőben nem találtam ősszel. Igaz nem is a bokrokat néztem, hanem a földet. :)

Nem mondanám, mert nem beszélek olyan csúnyán. :)))

Előzmény: Törölt nick (3372)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3372

Szia, én kis csemetét vettem, idén szerintem nem is lesz termés rajta, majd jövőre.

Som magot erdőben szedhetsz:)

Az árudában ne úgy kérdezd, hogy "mi ez a fa,som?" Mert még félre értik.

Előzmény: Törölt nick (3371)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3371

Szia!

Som magot hol lehet kapni?

Előzmény: Törölt nick (3368)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3370

Szia, szerintem nem leveleztünk, csak gondolom a lézeres, battai meg a füves topikban találkoztunk. Nincs meg a címed, de a gedozo kukac freemail pont hu-ra küldhetsz mailt, mert nem publikus a címed. A basjoo-d áttelelt? Ha lesz sarj, cserélhetünk, nekem olyan van, aminek a fonákja piros, úgy látszik, nekem ezek jönnek be:)

Előzmény: RCTiv (3369)
RCTiv Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3369

off:

én ilyen pálmafélékkel nem foglalkozom, túl kicsi a kertem hozzá meg rumlis is :) a musa basjoo amúgy nekem is kedvencem :) épp a minap ajánlott fel egy nagykeres ismerős legyezőpálmákat, nem emlékszem, hogy leveleztünk-e már, de küldj egy üres mailt és átküldöm a képeket meg az árat... vagy a rhododendron topikban megtalálod az emberünk elérhetőségét, rhodikat ajánlott fel eladásra. 

a felajánlás meg él, ha nagyobb értékűre fáj a fogad akkor azért jól jöhet a minusz 30. csak szólj bátran ha kell valami.

Előzmény: Törölt nick (3368)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 3368

OFF:

Megjöttem, vettem pár apróságot, somot is, van elég sok magnólia, ráadásul még talán virágzás előttiek, nem úgy, mint az oázisban.

Ami megmozgatta a fantáziámat, az egy trachycarpus fortunei, de még átgondolom, hogy kell-e, két éve vettem egy majdnem kétméterest, de nagymellényű voltam, nem gyökerezett be rendesen fél év alatti kerti léte során, majd jött a tél (nem védtem kellően), aztán az a kemény tavalyi február után döglődni kezdett, majd kb. nyáron ki is múlt. Egyelőre három kisebb van kiültetve (saját szaporítás), azok ezt a telet gond nélkül vették, igaz kell nekik még jó 6-7 év, hogy embermagasságúak legyenek.

Ajánlom egyébként a nagy kedvencemet, a musa basjoot/sikkimensist, az egy évben megnő 3-4 méteresre, idén fűtöttem is rá, úgyhogy 1,5 méteres törzsről indul:)

Köszi a felajánlást!

Előzmény: RCTiv (3366)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 3367

Köszönöm szépen! Ma úgyis kocsival jöttem, úgyhogy megnézem az árufelhozatalt, utána írok. Ha valami nagyobb dolog megtetszik, akkor igénybe veszem a segítségedet. Kártyával lehet ott fizetni?

Köszi

RCTiv Creative Commons License 2013.04.04 0 0 3366

vagy nézd ki mit szeretnél és elmegyek megveszem, úgy még egyszerűbb.... járok arra nap mint nap. a sikerdíjam 29% na naaaa? :D 

Előzmény: RCTiv (3365)
RCTiv Creative Commons License 2013.04.04 0 0 3365

a jelszó a "barátom a főnök haverja" :)) dobj egy mailt, aztán elmegyünk együtt, úgy működhet.... 

Előzmény: Törölt nick (3364)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 3364

Szia! Szép lesz!

Köszi, én is beugrom ma ebbe a kertészetbe:

http://www.facebook.com/multigarden.kft

Mi a kulcsszó a kedvezményhez?:D

Köszi

Előzmény: RCTiv (3359)
RCTiv Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3363

köszi :)

Előzmény: robida (3362)
robida Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3362

Nálam második telet bírta ki (Somogy megye), mondjuk védett helyen van, épület déli fala előtt. Viszont én jóval kisebbet vettem, jelenleg kb. 70 centis lehet. Az első télen a hóval takartam, amikor hideg volt, és idén is takarás nélkül ezt az időt kibírta.

Napos helyet szeret, ott lesz igazán szép.

Előzmény: RCTiv (3357)
robida Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3361

Ez jó, mindig tanul valamit az ember. Én is kipróbálom!

Előzmény: Ilda44 (3360)
Ilda44 Creative Commons License 2013.04.01 0 0 3360

Szia! Ha 1 kevés feketeborsot szórsz a virágok köré...akkor a kutyus nem fogja megrágni! :)

Viszont ha esett az eső, akkor ismételd meg! A növényeknek semmi bajuk nem lesz a borstól, de a kutyus megjegyzi-prüszköl tőle-, így nem fogja rágcsálni! :))

Előzmény: Hörpi (3353)
RCTiv Creative Commons License 2013.04.01 0 0 3359

megvan hát, csak most az előkertre fókuszálok :)) 

jó szemed van, és az ízlésed is hasonló, a kiültetett magnólia valóban nem olyan mint az új, pont ez a bajom, hogy mostanában rengeteg olyan kis magnóliát látok, aminek a levélfonákja nem bolyhos és bronzos és az nekem sem tetszik, az okát még nem fejtettem meg, pedig kérdeztem máshol is, hogy ez miért van. egyik válaszoló azt mondta, hogy ezek a nem bronzosak hazai magról ültetettek, és ezért más... 

a tiszafákat és a buxusokat "nagylábbal" vettem, a magnóliát meg a campona melletti kertészetben (újra megnyitott más csapattal, már nem prenor) személyes és jelentős egyszeri kedvezménnyel :)

Előzmény: Törölt nick (3358)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.31 0 0 3358

Lesz munkád:) A kerek fű még megvan?:)

Nekem sajnos csak egy örökzöldem van, látom ott az a konténeres másfajta, mint a kiültetett.Nekem jobban tetszik az, aminek a fonákja más szinű, csak már sajnos nincs hely a kertben.

Csak nem az Oázisban vetted nagyláb akcióban a dolgokat?:) A somot én is ott vettem.

Előzmény: RCTiv (3357)
RCTiv Creative Commons License 2013.03.31 0 0 3357

köszönöm mindenkinek, megzavart kicsit a sok nem örökzöld :)) nagyon régen szerettem volna, csak sajnáltam a pénzt rá... azán remélem megmarad mert még havat meg hideget tuti nem látott az olasz/holland növény :))

teljesen friss szerzemény, ha jól tudom talajra annyira nem érzékeny, viszont nem tudom mennyi nap kell/nem kell neki? 

itt van élőben, a héten akartam kiültetni, de csak malackodni lehet a sárban..... minden arra vár, hogy csináljak vele valamit....

móniszilvi Creative Commons License 2013.03.31 0 0 3356

Szia !

Szerintem sem virágrügy, az enyémen is ilyenek vannak most.

Tavaly már volt rajta 3 virág és az nem így nézett ki, és jóval később kezdett fejlődni.

Móni

Előzmény: RCTiv (3354)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.31 0 0 3355

Szeva főnök, én nem vagyok lány, de szerintem még nem virág, ha ki van ültetve, akkor is nyár közepén virágzik... de akkor nagyon szép és illatos!

Szépen áttelelt nálam is a Duna partján, bár retek volt a március, de a tél jó volt.

Előzmény: RCTiv (3354)
RCTiv Creative Commons License 2013.03.31 0 0 3354

sziasztok :)

végre írhatok ebbe a topikba :))

lányok lehetséges, hogy ez virágbimbó lesz, vagy ez csak sima levélrügy? nem vagyok annyira tájékozott a grandiflorában de igyekszem :)

Hörpi Creative Commons License 2013.03.24 0 0 3353

Kedves Tao!

Ha nem tudják elvinni a mganoliát, esetleg el is adnád?

Általános kérdésem, hogy van-e valakinek eladó lilomfája? A korábbi kutyusunk meggette a rubra-t, egy soulangiana-m van, de az még sosem virágzott, pedig savanyítottunk, igaz, virágzásserkentőt nem kap, és nem tudom megállapítani, hogy már megint leveleket hoz, vagy virágok vannak az ágvégeken... Elég nagy már, olyan méteres, és jó bokros, de úgy érzem, feleslegesen várom a csodát, ebből megint nem lesznek virágok.

Előzmény: taormina001 (3352)
taormina001 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 3352

Szia, látom, hogy nagyon szomorú vagy, ezért szeretnék neked egy szokatlan fölajánlást tenni. Alább írtam, hogy éppily fájó szívvel, de szeretnék megválni Magnolia soulangianamtól, mert nálam nem érzi jól magát. Igaz, hogy nem rustica rubra, de szerintem a legszebb Magnolia fajta.

Érte kellene jönni Budapesten.

Remélem sikerül egy kis örömöt okozni vele.

Üdv

Tao

Előzmény: Bogyóka69 (3351)
Bogyóka69 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 3351

Köszönöm a gyors, mégha kicsit elszomorító válaszokat.

Ma erőt veszek magamon és megnézem, megkaparom az ágát, vagy törzsét, ahogy írtad. Be fogok számolni a tapasztaltakról, de már előre rettegek.... Annyira megkedveltem (még így kopaszon is), pátyolgattam, féltettem. Reménykedtem. Ha meg kell majd válnom tőle, bizonyára még sírni is fogok. Tehetetlennek érzem magam, és lelkileg is megvisel... Azt hiszem le kell mondanom arról, hogy a kertemet egy ilyen pompás növény díszítse. Mindenesetre jelentkezem még ma és beszámolok mindenről....

Előzmény: robida (3344)
marci81 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 3350

Hogy álltok a virágzás kérdésével?

Nálunk amit a múlt hét nem intézett el, azt a mostani megtette. Minden -  már kinyílás előtt lévő - virágrügy megfeketedett, és kezd le is hullani...

Azért is vagyok különösen mérges és elkeseredett, mert most lett 4 éves a nagyvirágú magnóliánk, és most virágzott volna először úgy igazából, hogy tele lett volna virággal... :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Legszívesebben olyan csúnyát mondanék erre a "tavaszra" vagy milyen új évszak ez már nem tudom....

taormina001 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 3349

Nem tudom, hogy ö helyben próbálkozik-e, vagy kiásott magoncokon, majd megkérdezem.

De tudom, hogy nagyon ügyesen olt, az én kertemben is tanúsítja ezt már 1-2 növény:-)

Előzmény: artamira (3348)
artamira Creative Commons License 2013.03.23 0 0 3348

Hátha nem tud mit kezdeni a túl sok sikeres oltvánnyal:)

Előzmény: taormina001 (3347)
taormina001 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 3347

Igen, majd meginterjuvolom, mire ment vele.

Előzmény: artamira (3345)
artamira Creative Commons License 2013.03.23 0 0 3346

100 % hogy tönkre ment, ha tavaly egész évben nem hajtott ki. Azok a rügyek amik megvannak barnúlva, még előző év őszén kialakultak  a fán. Én azért visszavinném a kertészetbe (sőt Én tavaly visszavittem volna) megmutatni, hogy nem hajtott ki a fa, ha korrekt a kereskedő, lehet ingyen kicseréli. 

Előzmény: Bogyóka69 (3343)
artamira Creative Commons License 2013.03.23 0 0 3345

Számomra is érthetetlen, hogy mitől vegetál nálad a magnolia. 

Off: Ez a fajta klemi sajnos csak dézsában marad meg, de ott nem igényes a helyre, nálam egy fűtetlen sötét garázsban állt. Januárban elindult növekedni, de annyira, hogy már több virágbimbó is van rajta. Úgy, hogy bármilyen sufniban kitelel, csak ne a szabad ég alatt. 

Igen Én küldtem a dió oltóvesszőt. Nincs tapasztalatom, mert Én oltványként vettem a fát anno. Olvastam róla,  hogy az egyik legnehezebben oltható fa, nagy szakértelmet igényel. Csak hallkan jegyzem meg, hogy Flanellnek küldtem az idén is oltóvesszőt belőle, úgy tudom Ti ismeritek egymást.

Előzmény: taormina001 (3342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!