Az utóbbi fél évszázadban Magyarországon óriási számú abortuszt hajtottak végre. A meglévő adatok csak a legális művi terhességmegszakításokra vonatkoznak, nem számolva bele a törvénytelen beavatkozásokat és a spirál, valamint gyógyszeres abortív hatást előidéző szereket. 1950 és 1980 között összesen 4 528 240 abortuszt végeztek, azaz átlagosan naponta 325-öt. Az abortusz hirtelen 1956 után hatalmasodott el. Ekkor engedélyezték államilag, miután a Ratkó-törvényt feloldották. 1957-1966 között 1 642 417 abortuszt végeztek, az évenkénti átlagos szám 140-180 ezer közötti volt. Az abortuszok száma ezen a magas szinten állandósult 1973-ig, majd a fogamzásgátlók hatására csökkent és 1977-től a teherbeesés elleni védekezésnek a hormonális fogamzásgátlók szedésével történő gyakorlata terjedt el. 1967-1976 közötti tíz évben az abortusz 1 616 787 volt. Ebben az időszakban voltak évek, amikor az abortuszok száma kétszázezer fölé emelkedett, majd 1974-től 100 000 alá csökkent. 1977-1987 évek közötti abortuszok összes száma egymillió alatt maradt: 902 286, az éves abortuszok száma pedig 78 000-90 000 között ingadozott. Az utóbbi években átlagosan 120 000 abortuszt végeztek Magyarországon.
tegnap, a déli napsütésben (kistrikóban, szerintem volt vagy 20 fok...) elkeztük rendbe tenni a kertet.
hát nagyon remélem, hogy nem lesznek már komoly fagyok!!!!
helyzetjelentés:
az összes hagymás kibújt, a krókuszok virítanak, ami meglepő a játszint virága is látszik, pedig (eddigi megfigyelés szerint) az az utolsó szokott lenni, a tlipánok után...
hogy az orgona rügyei bomlanak, az kevésbé zavar, de még néhány ilyen nap és a gyümölcsfák is zöldellni kezdenek.
meccünk vagy ne meccünk, ez itt a kérdés!
(Rutilus - help!!!)
szóval a kert szívet, lelket melengető látványt nyújt, :o)))
"az lehet, hogy be voltunk rúgva, de mi másnapra kijózanódtunk, de Te .... :))))"
Kéretik itten inkább 1es sz. 1. szem. fogalmazni. Én ui. 1 korty alkoholos nedűt sem fogyasztottam tekintettel a hegyről való lejutás fáradtságot nem kímélő biztosítására.
éppen benéztem, mondván magamban, khgm-nek megártott valami mégiscsak .., vagy hazafelé történt vele valami ..
ami a viccet illeti, megmondom őszintén nem is értelek benneteket! (+ A. sem)
nem is azért szeretünk, hogy ilyen dolgokat megérts :)))
R. esetében megbocsátható, hiszen jóval később kapcsolódott bele, no és az sem javított a helyzetén, hogy kénytelen volt Rád hagyatkozni a szaglászás előzményeit illetően :)))
ha valamit meg akarok szagolni, hogy az-e, akkor megszagolom. ha nem, akkor nem.
most, akkartam.
mi mást hiszünk :)))
az lehet, hogy be voltunk rúgva, de mi másnapra kijózanódtunk, de Te .... :))))