Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Sziasztok! Ismeri-e valaki ezt a kis 3 mm hosszú, szárnyas rovart? Az idén tűnt fel először. Eddig szórványosan fordult elő. Ma délután viszont ellepték a terasz falait és az ablakokat. Jelentenek-e veszélyt paprika-ültetvényemre? Köszönöm.
Meg tudna valaki mondani mi ez a muslica nagysagu rovar?
Szobaba szunyoghalon at (vagy csatornan vagy elszivon keresztul?) repkednek nincs elol se gyumolcs semmi elelmiszer es noveny sincs a szobaban... ahogy elnezem a nedves torolkozore is ramegy..
egyet a liftben csaptam agyon a masikat kezben a konyhan.
Segítsetek nekem kérlek milyen rovar ez itt?Kb.1 hete van jelen az életemben.Leginkább a karomon és néha a nyakamon(másnak is a családban)ha kimegyek a kertben akkor is van rajtam de ha csak a házban vagyok akkor is.Nagyon pici,csak mászik csikiz de nem csíp,nem ugrál,bőrszínű illetve kicsit sötétebb is van.Elég erőteljesen kell összenyomni ,hogy kimúljon.Már felforgattam a házat kimostam mindent 60fokon.Higiénia rendben van és volt is.
Találtunk egy kövér hernyót a barackfán, próbáltam beazonosítani de az összes hernyókép amit találtam színesebbnek néz ki mint ez a példány. Esetleg gyapjaslepke?
Kedves Hozzáértők! Az idén nyáron észlelem ezt a 10-12 mm hosszú kis bogarat az erkélyemen ahol paprika-ültetvényt és egy citromfát gondozok. Mi ez a ki szerzet és jelent-e veszélyt növényeimre?
Igen ez a madar volt:) Azt olvastam rola, hogy alapbol bekes, nem tamad, nem harap. Sot hasznos, mert pusztitja a normal legyeket. Viszont ha piszkaljak, akkor vedekezik. En nem piszkaltam csak nekirohantam. Ilyenkor nagyon ritkan "harap" es nagyon fajdalmas. Neurotoxikus nyala van. Na ezt megtapasztaltam.