Tudom hogy azt már írtad, és meg is adtad a Milánói sulikat a nagyobbik fiamnak, amit köszönünk is, de arra gondoltam, hogy ilyenkor is meg kell venni a tankönyveket füzeteket és egyébb felszereléseket, amik a suliban kellenek... és ezeket szinte ki sem tudja ennyi idő alatt használni... (májustól- június 10-ig)
Sajna szinte biztos hogy a nyári szünetben nem azzal fogja tölteni az idejét, hogy ezeket tanulja majd...
Férjem már évek óta Bolzano környékén dolgozik minden évben 3-4 hónapot, mint alkalmazott. Idén azonban Magyarországon egyéni vállalkozó lett, de szeretne ismét kimenni dolgozni, csak most mint egyéni vállalkozó. Tudja valaki, hogy mi ennek a menete?
Mi most készülünk kiköltözni Olaszországba gyerekestől.
Azt szeretném megkérdezni, hátha valaki tudna nekem segíteni ebben a kérdésemben, hogy májusban költözésünkkor ugyebár a gyerekeim még iskolakötelezettek, és Magyarországon a gyerekek 30nap hiányzás után évet kell hogy ismételjenek, viszont Olaszban mikortól kezdődik a nyári szünet, hogy érdemes-e a fennmaradó időre beiratni őket abba a suliba ahova majd szeptemberől járnának??? Ha igen, akkor mennyibe kerülhetnek így év végén a beiskolázási költségek??? A nagyobbik már középiskolába, a kisebbik még álltalános iskolás.
Én nyáron egy hónapra(augusztusban) szeretnék kimenni dolgozni Rómába, vagy akárhova az országban, ha valaki esetleg tud ajánlani megbízható helyet, lehetőséget, az írjon nekem.
SZIASZTOK!!! ENGEM ÉRDEKELNE EGY OLASZORSZÁGI SZÁLLÁS,NAGYON SZERETNÉK KIJUTNI,HOGY VALAMIT KEZDJEK AZ ÉLETEMMEL! HA VALAMELYIKŐTÖK TUD EGY HELYET NEKEM ODAKINT,VAGY ESETLEG EL IS VINNE ENGEM,AZ HÍVJON A 06 30 370 3895-ÖS MAGYARORSZÁGI TELEFONSZÁMON! KÖSZÖNÖM KOVÁCS ATTILA
Segítséget szeretnék kérni az ügyben, hogy nem-e tudja valaki megmondani nekem, hogy ez a képen látható kastély hol található Olaszországbasn, és mi a neve?Köszönöm a segítséget !
Hát nem tudom...a bárról küldöt képet ugyan,de ennyi.Magamról mondjuk semmilyen képet nem küldtem eddig,gondoltam,biztos azért kérik,hogy mégis legyen vmi fogalmuk arról,hogyan nézek ki...azt mondta,hogy a bár nevét és címét azért nem mondja meg,mert tegyük fel,hogy megmondja,én meg kimegyek magamtól,és odamegyek és nem általuk fogok ott dolgozni,akkor ők ugye nem kapnak a tulajtól pénzt...nem tudom...
Viki vagyok és szeretnék Olaszországban, elsősorban Rómában vagy Róma környékén munkát találni vagy valamiféle gyakornoki programot szállással. Agrármérnökként végeztem az egyetemen tavaly nyáron, angol középfokú nyelvvizsgám van és elég jól beszélem is a nyelvet, de olaszul sajnos nem beszélek. Tulajdonképpen bármilyen munka érdekelne, persze csak ami szexmentes.. Van valakinek valami jó ötlete ezügyben?
Nem tudom nézted-e az oldalt mostanság,én Marlingba mennék lassacskán...egyedül utaztál ki?mit fogsz dolgozni?Én még bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban,mennék nagyon,de olyan sok rosszat hall az ember...
Szeretnék kimenni Olaszországba dolgozni és most lenne is egy lehetőségem,de egy kicsit tartok tőle,mert nem tudom mire számíthatok.Sok rosszat hall az ember.
Az a lényeg,hogy aki által kimennék,az az interneten hirdetett állást.Ez egy munkaerő közvetítő cég...(Creative Soul Kft. (GmbH) ) ha valakinek mond esetleg valamit a név.Ez a munka Marlingban lenne,egy kávézó és koktélbárban,bársegéd állás.Elvileg a szállást adják(50 Eurot vonnak a rezsire a fizuból),kaja a munkanapokon 2x,fizu 900Euro a kezdő.Viszont sajna nem mondják meg a kávézó pontos címét és nevét,amíg nem kötöm meg a szerződést a szabályokra hivatkozva...ami nekem azért elég fura...most meg írt a közvetítő pasi,hogy küldjek magamról képet is...nem tudom,hogy mit csináljak ezzel,mert csábító az ajánlat,de azért félek,hogyha kimegyek és ott leszek egyedül,mi lesz velem,főleg ha nem is az a meló,amiben "megegyeztünk"...!!Légyszi adjatok valami ötletet,vagy tippet,hogyan tudnám magam bebiztosítani,vagy inkább hagyjam ezt az egészet a francba...!Köszönöm!!!!
Ajánlom a TIM-et. A SIM, 5 €, lebeszélhető. 8 cent percenként. Van lehetőség hazai hívásokra, assszem 2 cent, plusz 2€ hetente. Ja, és szinte mindenhol van térerő. A telóra internetnek, pedig a SMARTPHONE nevü opciót tudom ajánlani. Az első 4 hét ingyenes, ha a vásárlásnál kéred.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Olaszországba utazom tanulmányok miatt és szükségem lenne feltöltőkártyás internetre. A Tre.it szolgáltatót néztem, tetszik is a Ricaricabile Internet forma (http://www.tre.it/tariffe/superweb-time), de sehol sem találom, hogy mennyibe kerül maga a SIM kártya? (Modem van.)
Másik kérdésem, hogy melyik szolgáltatónál jutok hozzá legolcsóbban a normál beszélgetésre való SIM kártyához, ill. mennyiért?
Lehet, hogy kicsit off, de a honlapokat (Vodafone, TIM, WIND, Tre) nézem már hetek óta és semmi információt nem találok erről! Hátha valaki már kinyomzta személyesen...
Mivel a holgy sajat neven szerepelt itt,es nem lehetek biztos benne,hogy ugyanarrol beszelunk-e,nem tehettem meg egy nyilvanos forumon hogy leirjam a negativ dolgokat. Elegge kellemetlen lenne,ha kiderulne nem ugyanarrol a holgyrol van szo. Hiszen ez is etikai kerdes. Viszont egy privat levelben batrabban leirunk mindannyian konkretumokat,nevet,helyet,idopontot...stb.
Egyeb tema:ha valaki van Bolzano kornyekerol,es munkat keres,akkor erdemes megprobalkoznia a Lavarent nevu cegnel. Keresnek alkalmazottakat,nemet vagy olasz nyelvtudas(alapfoku is) jo nekik.