Üdv! Tényleg érdekes amit leírtál, de az azért hozzá tartotik, hogy kompatibilitási problémák sajnos minden programmal előfordulhatnak, főleg azokkal melyek többféle perifériával kell hogy együttműködjenek. Én speciel 4 éve használom a Pinnacle különböző eszközeit és hidd el tudnék mesélni...! Fontos lenne tudni, hogy a Windows-od rendelkezik-e a 2. szervíz csomaggal? A fire-wire csatlakozód az alaplapon van-e, vagy PCI bővítő helyen, esetleg külső digitalizálót használsz? Konkrétan az az üzenet ugrik fel, hogy "rossz a csatlakozás"? Egyenlőre ennyi talán elég lesz. Ja, és ami számomra szomorú, hogy VPD-24i tipusú kamkorderem évente kétszer fordul meg a szervizben, ahol már "előre köszönnek" ha meglátnak.
Tavaly megvettem a Pinnacle Studio Plus 9.3 verziószámú programot.
Az idén vettem egy Samsung VP-D361 tip. digitális kamerát ami mini DV szalagra rögzíti a felvételt.
Naiv módom azt hittem , hogy a Pinnacle programot majd tudom használni arra, hogy a kamerából a számítógépbe áttöltve a felvételt, megszerkesszem illtve DVD-re kiírjam.
A kamerán kétféle csatlakozó található az egyikkel RCA kábellel lehet csatalkozni a számítógépre és így áttölteni a felvételt.
Amikor megpróbáltam áttölteni a felvételt a felvétel alján 1mm vastag és a képrenyő alját kitöltő csik látszik ami elég zavaró de a felvételt így át lehetett tölteni a számítógépbe.
A másik csatlakozó pedig az IEEE 1394 firewire csatlakozó.
Hiába csatlakoztattam a kamerát az IEEE 1384-es kábellel a számítógéphez, hiba üzenet jelent meg rossz a csatlakozás.
Ekkor próbakép a Windows Movie Maker programot használva érdekes módon a kamerából a felvételt át tudtam töltetni a firewire kábel segítségével a számítógépre.
Írtam egy mail a Pinnacle.hu-nak és a követjező érdekes választ kaptam.
Amennyiben újratelepítette az operációs rendszert (diszk formázásával), feltetlepítette a legfrissebb alaplap, VGA és hangkártya illesztőprogramok telepítése, majd a Studio szoftver telepítése és 9.4 es verzióra frissítése - akkor elméletben hibátlanul kellene futnia a programnak. Nem lehet feltelepítve más verziójú, vagy gyártó altal készített videóvágó program, sem kodekcsomag. (tehát egyelőre semmi más ne legyen feltelepítve!) Ilyen "szoftvertiszta" környezetben majdnem minden előírtnak megfelelő gépen működnie kell. Javaslatunk, ha nem így tette volna akor az előzőek alapján telepítse a számítógépre az operációs rendszert. A kamerát az operációs rendszernek kell észlelnie először. Majd a Studio ban a beolvasás (capture) alkalmazásban a forrás megválasztása menüben (capture source) legördíthető menűjében meg kell jelennie a DV kamerának. Ott vezérelni is tudni kellene a kamerát. Kérjük ha van módja próbálja ki más kamerával, de ezidáig még nem jeleztek samsung kamerával sem problémát. Lehet az oka a nem ismert firewire kártya is. Még az adaptec kártyákkal is hibátlanul futott a tesztjeink alapján.
Nem értem a Pinnalce hozzáállását , mentsem le a vincsi adatait és telepítsem ujra windost stb.
Végül a működésképtelen Pinacle programot nem használva, másik videoszerkesztő program után kellet néznem , amellyel simám át lehetett tölteni a firewire kártyán keresztül a felvételt a számítógépre.
Persze a Pinnaclenek eszébe sem jutott felajánlani, hogy visszavásárolja a használhatatlan a programját.
Mi ebből a tanulság a felhasználókat hülyének nézik, természetesen a program ismertetőjében nem szerepel, hogy Samsung kamerával nem működik.
Most van egy használhatatlan programom és egy pofátlan stílusú kioktató válaszom a Pinnacletől. Ezentúl csak az ellenségeimnek fogom ajánlani a Pinnacle programot.
Én is a 9.4-et használom és az lepett meg párszor. A divixes tömörítéssel kapok .avi-file-t? Mert én mpg-be szoktam tömöríteni. De lehet, hogy csacskaságot kérdezek.
A 10-es verzióval az én gépem sem boldogult. De a 9 Plus tökéletesen fut, a fagyi ismeretlen mifelénk. Jó szívvel ajánlom. A Divix-es tömörítés a legnagyobb felbontásban is hihetetlenül hatékony és gyors, az eredmény pedig mondhatni gyönyörű!
Új gép, gyorsabb, meg minden, de a studio ugyanúgy lefagy a legváratlanabb pillanatokban. Rohadtul idegesítő. Ráadásul végre kész lenne a MŰ és akkor a renderelés végefelé (1-2 órás munka után) egyszercsak (f)agyhalál. És mindig máskor, máshol. Biztosamituti, renderelek gyorsan egy SVCD-t, minden OK, aztán a DVD-be meg belebukik. Hát tanácstalan vagyok:-(
Több, mint húsz éve vettem fel a magyar tv-ből a Mary Poppins c. filmet, amelyet most újra levetített az egyik csatorna karácsonykor. Emlékeztem rá, hogy gyönyörű tiszta felvétel volt és mivel vendégeink miatt nem tudtuk végignézni a filmet, este nejem kérte, hogy nézzük meg videóról. Előbányásztam a filmet és megn is néztük, tényleg gyönyörű a képminősége még ma is.
Mikor visszatekert a kazetta, gondoltam egyet, bedigizem és átírom DVD-re. Elindítottam a lejátszást és egy csupa csík, maszatos lilás képes szürke rémség jelent meg a monitoron. Hát ez meg mi a frász?!
Elkezdtem állítgatni a beolvasási paramétereket és egyszer csak kristálytiszta lett a kép! Azért, mert a forrást átállítottam PAL-ról SECAM-ra.
Abban az időben ugyanis a tv-adóink még SECAM rendszerben sugároztak!
A másik: nekem nagyon bejött, hogy mpg helyett DivX-es avi-ba írom ki a filmeket.
Gyönyörű a képminőség és töredék a helyigény.
Kinek mi a tapasztalata a beállított paraméterekkel pacsolatban? (bitráta, képméret, hangfreki, stb.)
Nagyon egyszerű megoldásra jöttem rá: az ingyenesen letölthető - és szerintem kiváló - magyar nyelvű Audacity hangszerkesztő- és konvertáló programmal sorra megnyitottam azokat az mp3 fájlokat, amelyeket a Studio nem ismert fel a könyvtárban és anélkül, hogy bármit tettem volna velük visszamentettem (exportáltam) az eredeti fájlba.
Innen fogva már gond nélkül felismerte valamennyit.
Rengeteg hangeffektet szedtem össze a netről, ezeknek a felét nem látta, de így végül mindegyik pöpec lett! :)))
Bizonyos mpg-ket és bizonyos mp3-at nekem sem nyitott meg. Előbbieknél valami nem szabványos forma és méretarány lehetett a háttérben, mp3-nál meg nem tudom. Utóbbi, ha nagyon kellett, akkor akármivel áttettem .wav-be és be tudtam illeszteni. Sajnos voltak olyan más progikkkal generált mpg-ek, amiket nem tudtam behozni. Pedig még konvertálgatni is próbáltam. Egyedól a premier-rel ment, de ha már azzal elkezdtem bajlódni, akkor hagytam a Studio-t.
Még csak most mélyültem bele a "videoszerkesztésbe" de máris cumira cett a Pinnacle 10.5. Nem tudok se mpg videokat se mp3-at behúzni.A videora azt írja hogy nem sikerült megnyitni az mp3-ra meg nem reagal. Van tippetek ?
Nekem a 9.4.30-as verziót sikerült Ebay-ről megvennem az összes aktiváló kódjával, adtak hozzá egy bonus dvd-t is, amelyiken az összes egyéb audio, video, felirat és hangeffekt is rajta van.
Ha a feliratodat el akarod menteni, semmi akadálya, a bal felső sarokban válaszd ki a mentést és keresd meg a saját feliratok könyvtárat, ide ments le mindent. ÉLn egyszer nagyon ráértem és készítettem vagy 50 felirattípust. Most azokból dolgozom. Nekem nagyon tetszik a program, ha elég erős a géped, nem várakozik sokáig, gyorsan renderel. De az biztos, hogy a 10-es verzió 2.5-3.5 Ghz vasat megköveteli.
A 9-es nekem tökéletesen kielégíti az igényeimet és egy 2 Ghz-es géppel is nagyszerűen pörög.
Van egy csomó olyan effekt a csomagban, amelyik szerintem semmire se jó, mert én lrgalább is biztosan nem fogok se fraktál alagutat, de tükörtermet generálni a filmjeimben. De számtalan olyan effekt van, amelyek nagyon hasznosak. Rengeteg 20-25 éves családi videóm van, amelyeket sikerült csodálatosan felújítva, feljavítva, megvágva dvd-re írnom.
Én nem a programmal írom a dvd-ket, hanem a Nero-val. Így kifogástalanok a filmjeim.
Helló! Tudnátok segíteni ,hogy mit csináljak akkor ha DVD re írás elött azt mondja hogy : '' Az egyik videószegmens túl rövid. Gondoskodjon aról hogy legalább fél másodperc legyen, majd próbálja újra''. Én végignéztem az összes videóklippet és mindegyik hosszabb fél másodpercnél.
Jó lenne ha vki tudna segíteni, elég sokat melóztam ezzel a dvd - vel..
Repair újrainstallálással sikerült a hangkártya problémát megoldani, ha esetleg másnak is ilyen gondja adódna.
A magyar oldalról egyébként már letölthető a 10.5 frissítés.
Azt esetleg tudná valaki, hogy feliratoknál saját sablont lehet készíteni. Csakhogy ne kelljen mindig legyártanom ugyanazt a logót, hanem listából választhassam ki a többi közül.
Szóval remélem jó kis fórum lesz belőle, mert sokanhasználják, sokaknak van vele gondja, meg öröme is, meg azért van pár topic ahol szóbakerül, de megérdemel egy önállót. Én nem mertem feltenni a 10-est, mert nem tudom, hogy a pluginek működnek-e vele, amiket nagy nehezen(:-) munkába fogtam a 9.3-sal. Érdekelnének a tapasztalatok, mert az egyik nagy különbség a premiere és e között éppen ott van, hogy a Studio elég szegényes alapszinten a különböző trükkökkel. (Cserébe a legkezdőbb is azonnal munkába tudja állítani)
A másik gondom,hogy bizonyos műveletek irdatlanul lassan indulnak be. Nem a realtime effektekre gondolok, ahhoz persze, hogy idő, meg vas kell, hanem pl. már az indulásakor is két ablakot nyit meg kb. fél perc kell, míg indulásra ész. Ha átmegyek a bal menübe (ahol beolvasok firewire-rel) akkor megint várni kell fél percet, ha itt, vagy a renderelésnél valamit "setting"gelni akarok újabb fél-fél perces várakozás után hagyja magát. Qrva idegesítő.
A program 10.1-es verzióját használom. Van valakinek tapasztalata? Nekem állandóan lefagy, egy csomó formátumot nem akar elmenteni (elakad konvertálás közben), és a hang sem működik.