A magok úton vannak még. De ahogy megérkezik máris teszem a földbe. Árnyékos megvan a ház északi fala is az én telkemen van :)
Van csap is.
160-170 fára van szükségem összesen. Ebben benne van az is ami időközben kihullik. Az ültetést elég hosszú lesz. 4 éven át minden évben lesz ültetve. Így az első vágástól kezdve minden évben lesz fám.
Az ültetéssel talán nem lesz gond.(édesapám nagy kertész ad majd tanácsot kert+gyümölcsös) Kutam az van. Igy víz is van. Csak jó lenne azért tudni hogy mit produkál a kályhában.
Sziasztok. Mostismerkedek a császárfával. 3x3 parcellákra gondoltam. 3 éves korban kiritkítanám úgy hogy 4x4 legyen. Tovább növesztés céljából. 6 sor 23 fa egy sorban. De mielőtt költségekbe verném magam van itt olyan aki fűtött vele már? Magról mennyire nehéz felnevelni a fákat?
Köszönöm a tanácsot! Egyenlőre úgy néz ki sajnos nem maradnak meg. Az egyik félig kiszáradt, már törik, a másikon is száradnak a levelek.Pedig se túlöntözve nincs,de kiszáradni se hagyjuk a talajt. Lehetséges hogy későn lettek ültetve?
Sziasztok!Lenne egy kérdésem a császárfával kapcsolatban! Tavaly tavasszal ültettem, így nézett ki ősszel!Nem tetszett, hogy ennyire görbe...Idén tavasszal elvágtam tövön, és ez lett belőle-->88cm eddigIszonyatosan nő!(Napi5-8cm) A kérdésem a következő lenne!Vannak rajta ezek a nagy levelek, közvetlen felette pedig kis ág kezdemények...Érdemes lenne levágni a leveleket most az alsó 1/3-ban??? Bármi tanácsotok van szívesen hallgatom! Válaszokat előre is köszönöm!!! :)
Kaptunk két császárfa hajtást,ami sokáig vízben állt,már leveleket hozott,mire hozzánk érkezett.Gyenge pici gyökerei voltak,elültettük,de egyrészt nagyon görbék,másrészt az egyiknek el is száradtak a levelei 4-5 napon belül és maga a hajtás is kezd kiszáradni felülről lefelé!Tudnátok segíteni hogy hogyan lehet megmenteni? és kiegyenesíteni? Vagy vissza kell vágni?
Van egy 4éves gyönyörű császárfánk. A törzse környékén,gondolom a gyökeréből 4db kicsi fa nő ki. Ezeket lehet-e használni önálló növényként,ha megerősödnek? És hogyan lehet szétszedni őket,hogy se a nagy,se a kicsik ne sérüljenek?
Szereztem császárfa magokat, amiket el szeretnék vetni. Ebben kérnék tanácsot. Én úgy gondoltam, hogy magaságyásba ültetném, aminek a tetejére fóliát tennék a pára miatt. Szerintetek ez így jó lenne? Vagy valakinek valami bevált módszer? Nem késő még ilyenkor elvetni a magokat? Megerősödnek őszig annyira, hogy ki tudjam ültetni őket a helyükre?
Várd meg amíg jól megerősödik és az alsó felén legalább félfás lesz. Ekkor törd le lefelé, a leveleit alul letépegeted , felül pedig jól megkurtítod , mint a leandernél. Az alját gyökereztertő porba mártván perlitben siker várható. Még idén ki lesz ültethető. A gyenge hajtás megrohad.