SZIA!
Annyiféle fórumban folyik erről a vita, gondoltam nyitok 1 konkrét topikot ez ügyben.
Szóval ide jöhetnek a KOMPAKT vagy a DSRL előnyei, hátrányai.
Te miért választottad azt, amit?
A külső vagy az adatok alapján csak a felirat különbözik, azt pedig eddig is nehéz volt eldönteni, hogy hol van a határ két cég között. Egyes Leica és Panasonic gépek ugyanennyiben különböznek.
Én úgy tudom, a Pentax eladásai nem sikerültek valami fényesen az utóbbi időben, magyarul veszteséges volt a d-SLR ágazat. Nem csodálkoznék rajta, ha a Pentax nem hozna forgalomba új d-SLR-t, vagy -ami valószínűbb- egy Pentax-Samsung összvér gépet Pentax márkanévvel vagy mindkét gyártó nevén hoznának forgalomba kis eltérésekkel. Lásd: Leica-Panasonic: ugyanaz a gép, más festéssel.
ez valószínű, csak az a kérdés, nem bukik-e majd többet az elvesztett vevők miatt (hiszen alkatrészbeszállítóként nyilván nincs akkora nyeresége, mint ha egy komplett gépet ad el)
csak azt nem értem ebben az együttműködésben, amit a Sony-Minoltában sem: mit nyer vele a fényképezőgépgyártó? amikor uis egy ilyen nagy cég az ő rendszerükkel kompatibilis gépet gyárt, az tőlük szippant el vevőket...
Csak ő gyártja a világ leggyorsabb és legjobb minőségű memóriáit (pl. XDR), az alpha processzorcsaládot (talán annak már vége), ő szállítja a világ legnagyobb gyártóinak a plazma és LCD-TFT paneleket (pl. Sony / 2005 március óta már közös gyáruk van), CD-DVD író-olvasófejeket, hadiipari elektronikákat, szuperszámítógépek egységeit, stb.
Nem ismerem a samsung céget, rossz tapasztalataim sem voltak e téren, nem volt samsung cuccom. De itt a cégnél pl. csak samsung monitorokat 100-120db használunk és semmi de semmi bajunk sincsen. Egy két 17est már javittatunk azt csók. De nem csak monitort gyárt hanem minden mást is.
Nem kell elítélni sztem, azért mert esetleg nem neves fényképezőgép gyártó, attól még jól együttműködhet a pentaxal.
Vmiért mégis összefogott vele a pentax, vmiért mégis samsung név került erre a DSLR-re, nem pentax.
Ezt miből gondolod? Lehet hogy ergonómiailag, és mechanikailag jobb felépítés, de a többi elektronikus rész hogyan mérhető össze a jelenlegivel? Egy jó obival? Az a 300D-re is tehető... :)
Szerintem nem... Mind felbontásban, mind sebességben (AF, feldolgozás), mind képminőségben (kevesebb zaj, nagyobb dinamika) jobb pl. a 350D... Kezelhetőségben nem biztos, de nem használtam EOS-D30-at (sem D60-at).
Hát a kompaktok max pixelszámban nyerhetnek... :) A Kodak már 10 éve rendelkezett 6 megapixeles DSLR-rel, persze az akkori CCD-k nem voltak a toppon, viszont olcsó kit-obik se voltak, így akár egy 2 megapixeles akkori DSLR most is megszorongathat egy 4-5 megapixeles kompaktot.
Két apróság a kompaktok előnyéhez, (ami a napokban nagyon jól jött az építési műszaki ellenőri feladataimhoz, nagy mennyiségű, de alacsony igényszintű dokumentáláshoz):
Említetted, hogy egy régi kompakt - a HP-kről amúgy is ritkán szoktak szuperlatívuszokban beszélni - és egy új DSLR képeit vetetted össze. Vajon egy régi D-SLR és egy modern kompakt összevetése mit mutatna?
mivel a samsung összefogott a pentax-al igy semmi kivetni valót nem látok abban hogy DSLR-t csinálnak közösen, hogy milyen néven szerintem teljesen mindegy.
A pentax elég jó és neves cég a fényképezésben, a samsung meg az elektronikai cikkekben, szerintem igen jól teljesithetnek közösen.
Eleinte mikor samsung külön cég volt, gyártotta a kis digikompaktjait nem voltam meggyőződve hogy olyan jó minőségűek lennének a gépei.
Én ugy vagyok vele, hogy ha fényképező, akkor jó minőséget.
Szerintem samsung-pentax összefogás nem fog piacra dobni holmi szutykot.
Ez a gép, igy külsőleg, szerintem teljesen istds. csak samsung felirat van rajta.
ez így butaság. mindenhez, amit dslr-el fotóznak kell a dslr, mert hogy azzal lehet elérni azt a képminőséget amit a dslr tud [+r1 persze mielött valaki beleköt a szavaimba]. a minap végignéztem a sokévvel ezelötti képeimet, kerestem valamit közöttük. csak pusztán a képminőséget nézve, hihetetlen különbség van a régi kompaktom és a mostani dslr-em között. szinek, dinamika, élesség minden sokkal jobb a dslr-nél. [hozzáteszem, ez egy régebbi HP modell, lehet egy mai digikompakt azért jobb képeket gyárt]